Close
Faqja 9 prej 17 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 161
    Apollyon me qafsh po pse e vret mendjen kot dhe shkruan gjithe keto ketu. Ne kemi qe dje dhe themi nuk vjen nga ngrenia e mishit te derrit dhe keta akoma thone mos hani mish derri.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2006
    Vendndodhja
    Në zemër të Tiranës (për disa kohë)
    Postime
    256
    Na ruajt Zoti!!!

Citim Postuar më parë nga Apollyon Lexo Postimin
    Nga virusi derrit, virusit te ri i eshte vene emri "New Virus" sepse nuk dihet nga e ka origjinen edhe eshte i ri i panjohur per Organizaten Boterore te Shendetsise. Virusi ri prek moshat e reja, pra me nje fjale prek moshat qe kan me teper imunitet ndaj virusit, kto mosha nga 20-40 vjec jan me te prekurat edhe me te shumtat raste kan si pasoje vdekjen. Virusi eshte i ri mendohet te jet enje virus i nderthurur mes derrit-pules-njeriut, pra nje virus teper me i forte nga c'mendohej.

OBSH ka kaluar ne fazen 4 te alarmit i cili do te thote qe eshte koha per nderhyrje, nese kalohet ne fazen 5 atehere jemi shum afer nje Epidemie Globale "PANDEMIC" . OBSH gjithashtu deklaron qe virusi nuk mund te parandalohet edhe qe virusi ka arrit te perhapet me shpejtesi te madhe ne shkalle globale, pra ne oret ne vazhdim pritet te shpallet GJENDJA ALARMANTE 6 "RED ALERT" PANDEMIC. Qe do te thote se do nisin Kuarantinat edhe te izolohen vendet, te nderpritet transporti publik, te mbyllen shkolla e cdo institucion tjeter. Ne rast se virusi arrinte te prekte dike, ai mund te shperndahej me shpejtesi duke prekur rreth 500 njerez ne dite, edhe ne rastin me te keq mund te kishte me pasoje vdekjen rreth 20 persona ne dite.

Mendohet qe ky lloji virusi nuk eshte natyror, por nje virus i shpikur nga njerzit, i cili gabimisht ose me qellim eshte ekspozuar ndaj species tone, edhe ne kte rast ne po vuajm pasojat, Meksika eshte me e prekuar ku supozohet qe te jete perhapur virusi, gruaja e cila eshte quajtur Pacieni Zero ishte 39 vjec, ajo vdiq vetem 1 jave pasi trupi saj u godit nga virusi vdekjeprures.

Duhet te kini shum kujdes.
    Nese dikush ndihet me temperature, ka te vjella edhe marrje mendsh, dhimbje kockash, atehere te shkoje direkt edhe te vizitohet ne spital, sepse sa me gjate te rrije pa u vizituar aq me shum ka rrezik qe mos te kete shpresa per te mbijetuar ndaj ketij gripi.

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Epo të ta thonë shqip dhe qartë që ngrënia e mishit të derrit s'ka asnjë lloj lidhjeje me gripin e derrave, dhe të marrësh superxhiro: "Ja e shikoni mor derra kur hani derra si derrat" kjo tregon që të ka zënë gripi i truve.
    Mua nuk më tremb gripi i derrave. Gripi i derrave do "shuhet" ashtu siç "shpërtheu", po gripit të truve si t'ja bëjmë, se ai është permanent.
    -

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    Apollyon me qafsh po pse e vret mendjen kot dhe shkruan gjithe keto ketu. Ne kemi qe dje dhe themi nuk vjen nga ngrenia e mishit te derrit dhe keta akoma thone mos hani mish derri.
    Zakonisht te tille njerez flasin ne baze te fese, edhe nuk mundohen te lexojn asnje lajm .. Akoma mendojne se ky virus eshte perhapur nga derrat, kur vete OBSH deklaron se nga ky virus jan prekur njerez qe skan pas te bejn fare me derrat.

Virusi derrave ju vu emri sepse mendohej qe ky virus ka ardhur nga derrat, por me vone duke bere analizat e pacienteve si atyre te semureve, por edhe atyre qe kan vdekur, u zbulua se virusi ishte nje nderthurje e pa studjuar me pare nga mjeksia, e cila nderthurte virusin mes njeriut-derrit-zogjve . EDHE AKOMA NUK KA NJE KURE PER TE.

Kura (ilaci) me e shpejte pritet te nxirret ne treg nga farmacite pas 3 muajsh! Deri atehere!?
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2006
    Vendndodhja
    Postime
    256
    E leme sqarimin e ceshtjes nga ana fetare, pavaresisht se shkenca ka zbuluar te keqijat e ngrenies se mishit te derrit.
    Por, qe te mos ndalem ketu, shpresoj qe te mos jete ndonje virus nga ata qe shikojme ne filmin "24", te martave dhe te merkurave ne mbremje... sepse po me ngjan nje situate e tille...
    Nuk eshte bere pa lidhje ai film, sepse ende nuk eshte gjetur kura per te... te shikojme cfare do te ndodhe sot dhe neser... (edhe pse filmi eshte xhiruar qe ne vitin 2004).

Zakonisht te tille njerez flasin ne baze te fese, edhe nuk mundohen te lexojn asnje lajm .. Akoma mendojne se ky virus eshte perhapur nga derrat, kur vete OBSH deklaron se nga ky virus jan prekur njerez qe skan pas te bejn fare me derrat.

Virusi derrave ju vu emri sepse mendohej qe ky virus ka ardhur nga derrat, por me vone duke bere analizat e pacienteve si atyre te semureve, por edhe atyre qe kan vdekur, u zbulua se virusi ishte nje nderthurje e pa studjuar me pare nga mjeksia, e cila nderthurte virusin mes njeriut-derrit-zogjve . EDHE AKOMA NUK KA NJE KURE PER TE.

Kura (ilaci) me e shpejte pritet te nxirret ne treg nga farmacite pas 3 muajsh! Deri atehere!?

Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    E leme sqarimin e ceshtjes nga ana fetare, pavaresisht se shkenca ka zbuluar te keqijat e ngrenies se mishit te derrit.
    Sa per ate pune, njerzit nuk e kan strukturen e dhembeve edhe te nofullave per te pertypur mish! Ndaj ne si specie nuk duhet te hame fare mish, edhe jo vetem mish derri. Kjo eshte e vertetuar shkencerisht.

Kurse per filma, me mire kte situate do e shpjegonte filmi me Will Smith "I'm A Legend" nuk e di nese e ke pare, po ben fjale per nje virus i cili perhapet gabimisht, edhe e forta eshte qe ky film eshte ber per vitin 2009. :P
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2006
    Vendndodhja
    Postime
    256
    Sa per ate pune, njerzit nuk e kan strukturen e dhembeve edhe te nofullave per te pertypur mish! Ndaj ne si specie nuk duhet te hame fare mish, edhe jo vetem mish derri. Kjo eshte e vertetuar shkencerisht.
    Ke shume te drejte, dhe pikerisht shkenca ka thene qe me mire dhe me i shendetshem eshte peshku se mishi, ku nje prej arsyeve eshte sasia e tepert e kolesterolit dhe yndyrnave!
    E leme mishin, hame peshq!

Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Harta e vendeve te prekura, e krijuar nga OBSH (Organizata Boterore e Shendetesise).

Sic e shikoni rastet e prekura nga virusi jan shtuar se tepermi, duke perfshire Korene e Jugut, edhe Australine, edhe nje pjese te Europes, Angli / France / Spanje ndoshta edhe Itali.

Per te gjith ata qe dine anglisht...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/8022516.stm
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga Apollyon : 28-04-2009 më 12:37

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Ju ja fusni kot pa lidhje hiç. Si more nuk na qënkan nofullat e njeriut për mish. Po bujqësia është shumë më e vonë se gjuetia. Lëreni shkencën pash zotin se latë nam.
    Vërtetim shkencor (nëse mund të quhet kështu) është që pemë-ngrënësit (vegjetarianët) janë më jetëgjatë se mish-ngrënësit. Dhe kjo vlen edhe për njeriun. Gjithashtu dihet që peshku është më i mirë se mishi.
    Po muhabete nofullash hera e parë që dëgjoj.

Sa për viruse e bakterie apo shpikje të tjera laboratorike si këto s'kanë lidhje me mishin hiç. Këto ose janë luftëra mes industrive.
    Ose janë shpikje për të mbajtur turmat në panik.
    Ose të dyja bashkë.

Për vete jam mishngrënës i kategorisë së parë. E ha mishin pa dallim feje krahine dhe ideje.
    Kam ngrënë mish lope në kohën e lopës me të meta mendore.
    Kam ngrënë pula kur ngordhnin pulat nga rrufa.
    Mbrëmë hëngra mish derri. Sonte do ha prapë mish derri. Edhe nesër do ha.....mish lope, pse gjithë javën mish derri do ha unë?
    -

Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Si more nuk na qënkan nofullat e njeriut për mish.
    Vërtetim shkencor (nëse mund të quhet kështu) është që pemë-ngrënësit (vegjetarianët) janë më jetëgjatë se mish-ngrënësit.
    Ore edhe kali ka dhembe te medhenj, ama nuk han mish. Nuk do te thote qe ke nofulla te forta edhe i ke te krijuara per te ngrene mish, jan bere per te pertyp fruta edhe perime, jo per mish. Pastaj e the edhe vete pemë-ngrënësit (vegjetarianët) janë më jetëgjatë se mish-ngrënësit. Ne mund te pertypim shum gjera, po jo te gjitha jan te shendetshme per ne.

Faqja 9 prej 17 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gripi i derrave rrezikon botën
    Nga new-man në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 23-06-2009, 11:17
  2. Kujdese:Spamerët shfrytëzojnë popullaritetin e gripit të derrave
    Nga YlliRiaN në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-04-2009, 06:36
  3. ‘’Vaksina Kunder Gripit ‘’
    Nga new-man në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 21-01-2009, 16:10
  4. Gripi i Zogut (Avian)
    Nga [xeni] në forumin Mjeku për ju
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 19-01-2008, 09:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •