Close
Faqja 10 prej 17 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 161
    me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Ore edhe kali ka dhembe te medhenj, ama nuk han mish. Nuk do te thote qe ke nofulla te forta edhe i ke te krijuara per te ngrene mish, jan bere per te pertyp fruta edhe perime, jo per mish. Pastaj e the edhe vete pemë-ngrënësit (vegjetarianët) janë më jetëgjatë se mish-ngrënësit. Ne mund te pertypim shum gjera, po jo te gjitha jan te shendetshme per ne.
    Fol gjithë ditën, po vegjetarianizmi është budallallëk.

Nga e gjithë ushqimi që ha njeriu, 10% patjetër duhet të jetë mish, e vërtetuar shkencërisht.

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    O Apollyon. Nuk është çështje dhëmbësh, është çështje zinxhiri ushqimor.
    Ka bimë-ngrënës.
    Ka mish-ngrënës.
    Ka gjithshka-ngrënës.

Si derri, si njeriu hyjnë tek gjithshka-ngrënësit. Dhe që të mos marrin "yrysh" ca këtu, gjithshka-ngrënës nuk nënkupton "gjithshka" por dmth "edhe mish, edhe peshk, edhe bimë".

Puna e jetëgjatësisë ka të bejë me shumë faktorë, por bimët si per t'u përtypur si për t'u tretur, si për t'u jashtëqitur janë shumë më të lehta se mishi. Prandaj edhe trupi i konsumon dhe i përthith më lehtë dhe me më pak mundim. Kurse mishi dhe dhjami duan më shumë punë nga trupi.
    Por kjo s'ka lidhje hiç me derrin në veçanti. Biles më i rëndë dhe më i patretshëm është dhjami i qengjit sesa ai i derrit.

Mua nuk më shqetëson fakti pse dikush këtu thotë "mos ha mish derri" dhe as pse dikush thotë "mishi i derrit ka këto apo ato pasoja negative". Qesharakja është që virusit na ju gjet fajtori tak fak "ata që hanë mish derri".
    -

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Nga e gjithë ushqimi që ha njeriu, 10% patjetër duhet të jetë mish, e vërtetuar shkencërisht
    Veza mund ta zevendesoje mishin ne menyre perfekte.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Citim Postuar më parë nga Kavir Lexo Postimin
    O Apollyon. Nuk është çështje dhëmbësh, është çështje zinxhiri ushqimor.
    Ka bimë-ngrënës.
    Ka mish-ngrënës.
    Ka gjithshka-ngrënës.

Si derri, si njeriu hyjnë tek gjithshka-ngrënësit. Dhe që të mos marrin "yrysh" ca këtu, gjithshka-ngrënës nuk nënkupton "gjithshka" por dmth "edhe mish, edhe peshk, edhe bimë".

Puna e jetëgjatësisë ka të bejë me shumë faktorë, por bimët si per t'u përtypur si për t'u tretur, si për t'u jashtëqitur janë shumë më të lehta se mishi. Prandaj edhe trupi i konsumon dhe i përthith më lehtë dhe me më pak mundim. Kurse mishi dhe dhjami duan më shumë punë nga trupi.
    Por kjo s'ka lidhje hiç me derrin në veçanti. Biles më i rëndë dhe më i patretshëm është dhjami i qengjit sesa ai i derrit.

Mua nuk më shqetëson fakti pse dikush këtu thotë "mos ha mish derri" dhe as pse dikush thotë "mishi i derrit ka këto apo ato pasoja negative". Qesharakja është që virusit na ju gjet fajtori tak fak "ata që hanë mish derri".

Kavir, un jam mishngrenes pervete, un nuk po them mos te hame mish, sepse edhe vete personalisht nuk rri dot pa te, madje jo me larg se mbreme edhe une vajta hengra darke ne nje restorant te vogel ku gatuhet shum mire (edhe si per ironi kam ngrene mish derri lol)
    Po ne kte qe po themi, eshte fakti qe njeriu nuk ka organizmin qe te trese mishin, pasi mishit i duhet 1 jave qe te tretet ne stomak, kurse ushqimet e tjera duan shum pak kohe te treten, edhe me kte rast organizmi mbetet i paster. Nuk po e zgjas me tej, sepse ka aq shum material per kte pune sa do debatonim me ore te tera per te mirat qe mund te kete organizmi njeriut nga evitimi mishit.

ps; nganjeher them me vete, cme duhet qe i lexoj gjith kto brrockulla neper libra edhe internet kur vete nuk i zbatoj aspak. lol
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Lëreni muhabetin e dietave se nuk ka fund. Ka lloj lloj teorish.
    Unë psh kam dëgjuar që e verdha e vezës dhe gjalpi duhen shmangur sa më shumë. E verdha e vezës sipas disave ka shumë albuminë.

Kur e dëgjova thashë "Mooos, unë kur kam qënë kalama, kam PIRË minimumi tre vezë në ditë".
    -

i/e regjistruar Maska e OO7
    Anëtarësuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Mos hani mish derri tha nje tv kanadez.

Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Citim Postuar më parë nga OO7 Lexo Postimin
    Mos hani mish derri tha nje tv kanadez.
    Kush ishte spiker ne lajme? Tarrasi / Pompaciu apo Bryan Adams?

Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    LOS ANGELES – The Los Angeles County coroner's office is investigating the recent deaths of two men for links to swine flu.
    Los Angeles Coroner's spokesman Craig Harvey told the Los Angeles Times that a hospital in Bellflower reported the death of a 33-year-old Long Beach man who was brought in Saturday with symptoms resembling Swine flu.
    The other death was a 45-year-old La Mirada man who died April 22 at a Norwalk hospital.
    Coroner's Capt. John Kades (KAY-dis) says the bodies are being tested but that there has been no confirmation the disease killed them. He offered no other details about the men.
    The Los Angeles Times reports on its Web site that both men's deaths were reported to the coroner's office on Monday.

---------------

E kapi edhe L.A ky virusi!!

i/e regjistruar Maska e OO7
    Anëtarësuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823

Thumbs down

Citim Postuar më parë nga Apollyon Lexo Postimin
    LOS ANGELES – The Los Angeles County coroner's office is investigating the recent deaths of two men for links to swine flu.
    Los Angeles Coroner's spokesman Craig Harvey told the Los Angeles Times that a hospital in Bellflower reported the death of a 33-year-old Long Beach man who was brought in Saturday with symptoms resembling Swine flu.
    The other death was a 45-year-old La Mirada man who died April 22 at a Norwalk hospital.
    Coroner's Capt. John Kades (KAY-dis) says the bodies are being tested but that there has been no confirmation the disease killed them. He offered no other details about the men.
    The Los Angeles Times reports on its Web site that both men's deaths were reported to the coroner's office on Monday.

---------------

E kapi edhe L.A ky virusi!!
    Nice Hand Apollyon

Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Per me teper keni edhe ALERT HEALTHMAP

Faqja 10 prej 17 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gripi i derrave rrezikon botën
    Nga new-man në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 23-06-2009, 11:17
  2. Kujdese:Spamerët shfrytëzojnë popullaritetin e gripit të derrave
    Nga YlliRiaN në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-04-2009, 06:36
  3. ‘’Vaksina Kunder Gripit ‘’
    Nga new-man në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 21-01-2009, 16:10
  4. Gripi i Zogut (Avian)
    Nga [xeni] në forumin Mjeku për ju
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 19-01-2008, 09:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •