Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 59
    i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    Armik është çdo individ i gjallë, që cënon të drejtën tënde për të jetuar ashtu siç e ke të vendosur sipas ligjit të natyrës.
    Dallimi i Shqiptareve nga Serbet ka qene,se nuk kane masakruar gra me femije.Dhe n.q.se nje grua qe vajton apo te shef ne SURRAT me lotet ne sy dhe me foshnjen ne duar,atehere nje shqiptar human(nga vete natyra e shqiptarit) s'ka zemer apo ndjenje te bej dicka MAKABRE!Por une ty te besoj gjithcka,sepse po ndejte me pleshta ze morra!
    Numri 4 i top 10:kam blere nje kukull dhe se hap gojen c'faredo qe i punoj(une).
    Ta nis falas me poste,ke me shume perfitim!
    Batoja i mesem!

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Ka qene dikur, por koha po e tregon se nuk ka arsye qe mashkulli duhet te dominoje. Femra eshte e zonja te perballoje jeten dhe pa pranine e nje mashkulli, kurse mashkulli e ka te nevojshme pranine e femres.
    P.sh
    Kam degjuar femra qe ankohen se edhe pse punojne me orare te zgjatura deri 12 ore, kur vijne ne shtepi e gjejne shtepine permbys, dhe burrin ne pritje te gruas per te bere punet dhe dicka per te ngrene. Edhe pse burri mund te kete qene tere diten ne shtepi.
    Per cfare duhet te dominoje ky lloj burri? Vetem se e ka emrin ''burre''?
    Ka burra qe i pengojne grate te punojne ne pune te ndryshme per shkak se jane xheloza. Femra per te shmangur kontraditat ne cift detyrohet ta lere punen. Ajo mundohet te kontriuboje ne ekonomine e shtepise dhe burri per arsye personale e pengon. Nuk kam degjuar per ndonje femer qe e pengon burrin te punoje se ashtu i do qejfi asaj.
    Per mendimin tim burri eshte teper egoist per te dominuar. Cdo gje duhet te vervitet rreth atij e pse? Se eshte ''burri''?
    Mos flasim pastaj rastet kur burri abuzon fizikisht, psikologjikisht ndaj gruas.
    Jo me kot sot ne bote femrat po fitojne shume te drejta. Per te mos i dhene mundesi ketyre lloj burrash te nenshtrojne pa te drejte grate.
    Feelings change - memories don't.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Sa ke shkrujt mi Dea, e di kush dominojne ? Vetem burrat injorante. Shume e thjeshte. Lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    Sa ke shkrujt mi Dea, e di kush dominojne ? Vetem burrat injorante. Shume e thjeshte. Lol
    Mire e ke Pink.
    Si gjithmone shume praktike lol.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-03-2008
    Postime
    224
    Citim Postuar më parë nga miska Lexo Postimin
    Jam dakort me mendimin e nikooo-s...

Do thoja - mund te kemi te drejta te barabarta por kur nuk mund te jemi baraz me meshkujt,meshkujt jane gjithmone me lart se femrat (nje hap para femres).....

-- Sipas meje mendoj se po sepse perderisa e kemi bur (jetojm me te) mendoj se kane te drejte te dominojne - mirpo cdo gje me mase te caktuar (jo te tepruar)-
    Mirpo mjafton respekti mirkuptimi dashuria...
    Qenke vajze e zgjuar. Pakez bindje ndaj burrit mund te te ngreje ne sy te tij duke te dhene mundesine qe edhe ta dominosh me takt dhe miresjellje. Ky eshte dominimi i vertete.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-03-2008
    Postime
    224
    Citim Postuar më parë nga DI_ANA Lexo Postimin
    Jo nuk ka te drejte...
    Ne nje lidhje dominon dashuria,mirekuptimi,arsyeja dhe llogjika.Asgje tjeter!
    Per fat te keq ka edhe shume xha Sulo ne kete bote si pasoje e mendimit patriarkal ne te gjitha shoqerite dhe kulturat.
    Para nje jave vizitova nje strehez te grave te dhunuara ne Elbasan per te marre ca informacione per temen e diplomes. U habita me ato qe mesova. 1 ne 3 gra jane dhunuar te pakten nje here nga burrat e tyre gjate jetes. 1 nga 3 te dhunuarat sistematikisht rrezikohej te vritej nga bashkeshorti.
    Ka edhe qe mendojne akoma kush te rreh te do.
    Dashuria etj mund te dominoje po nuk duan te gjithe njelloj apo ta vleresojne dashurine si arritje per jeten. Shume burra quajne arritje te njohin nje konviktore, ta ftojne per disko dhe ta kapin per flokesh ne banjo dhe...
    Sigurisht injorance eshte por mentaliteti i shume personave ky eshte sot.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-03-2008
    Postime
    224
    [QUOTE=Izadora;2241640]Mashkulli duke qen nga natyra pak patriakal,i kontrrollon levizjet e gruas per te treguar se une jam "zoti" yt tani.
    Nuk ka te bej shume me xhelozin apo dashurin e madhe per te ,eshte natyra maskuline e tij.

Nuk ka te drete ligjore dhe morale per te kontrrolluar levizjet e partneres,gruas se tij.

Kohet kane ndryshuar dhe raporti mashkull-femer ka ndryshuar shume .

Femrat kane marre me shume te drejta dhe me merite.
    Nqs ndertojme dicka bashke "partner ne nje bisnes" ,kemi te drejta te barabarta.

Ja dikush qe e ka kuptuar mire ku rreh muhabet dhe qe e kupton se une nuk jam Xha sulo por nje feminist i kulluar.
    Sigurisht qe me ligj te drejtat jane te barabarta po nuk jane te barabarta shanset per integrim. Perqindja e m dhe f ne pushtete te ndryshme akoma seshte ne balance.

Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga AJSBERG Lexo Postimin
    Sigurisht injorance eshte por mentaliteti i shume personave ky eshte sot.
    Per fatin e keq te njerezimit!
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-03-2008
    Postime
    224
    Citim Postuar më parë nga DI_ANA Lexo Postimin
    Per fatin e keq te njerezimit!
    Edhe per fatin e keq te vajzave. Asnjera nuk e mendon ashtu perfundimin shume enderrojne romance dhe tjeter gje gjejne. Habitem si nuk e kuptojne se cfare i inereson nje mashkulli kur rri me nje femer.

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga AJSBERG Lexo Postimin
    Edhe per fatin e keq te vajzave. Asnjera nuk e mendon ashtu perfundimin shume enderrojne romance dhe tjeter gje gjejne. Habitem si nuk e kuptojne se cfare i inereson nje mashkulli kur rri me nje femer.
    Sepse pikerisht INJORANZE eshte(nga meshkujt).

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjilani
    Nga cod3r në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 10-05-2009, 13:18
  2. 2 muaj para zgjedhjeve
    Nga Alienated në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 18-02-2009, 07:16
  3. Roli i Akides së Selefëve në bashkimin e muslimanëve
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 06:28
  4. Letra e Kishës së Romës drejtuar Kishës së Korinthit
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-03-2007, 16:35
  5. Duke pastruar dhomën gjen poshtë krevatit dashnoren e burrit
    Nga angeldust në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 64
    Postimi i Fundit: 06-01-2006, 17:46

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •