Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 59
    me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Ashtu sic kemi pare qe shume meshkuj pa para dhe pa ndonje pune me vlere kane pas fat me te keq ne dashuri.
    Ose meshkuj që kanë pasur para, por që i ka tradhëtu gruaja me një tjetër që ka pasur më shumë para sesa ky. Kështuqë më mirë fukara, të merr gruaja e di pse të ka marrë

Meshkujt qe sdine te dominojne konsiderohen si te paafte nga shoqeria dhe nga femrat ne pergjithesi.
    Kjo është interesant, menermethan osht e ngulme, kush e han mirë, kush nuk e han ai osht i mençur. Zyrtarisht kërkohet gjentilesë, në përditshmëri kërkohet e kundërta. Kush dëgjon shumë programe televizive për të drejtat e grave, lexon shumë gazeta me vajtime feministe, ndërkohë është naiv dhe i prekshëm, ndërkohë që nuk ka haberin si qëndrojnë gjërat në realitet, ai është humbësi. Dhe nuk është humbësi, siç the ti, ai që ka pak lekë ose nuk ka punë.

Më pëlqen thënia e Konan The Barbarian, kur e pyetën: Çfarë është më së miri në këtë jetë?

U përgjigj: Të dërrmosh armikun, t'a vështë përpara, dhe të dëgjosh vajtimin e grave të tyre.

i/e larguar Maska e Edna- shpk
    Anëtarësuar
    21-03-2009
    Vendndodhja
    Tirane.http://www.edna-professional.com/
    Postime
    150
    Citim Postuar më parë nga AJSBERG Lexo Postimin
    Do te doja te ishin mendime prapanike. Pabarazia gjinore u theksua gjate zhvillimit industrial dhe sa me shume po zhvillohet bota aq me e theksuar po behet. Momentalisht ne SHBA grate marrin sa 2/3 e rroges qe merr nje burre. Ne parlament ka shume pak gra. Feministet me ne ze te kohes sone thone se dikur burri dhe gruaja bashkpunonin brenda shtepise. Kur tregu filloi te zevendesonte prodhimin shtepiak burrat dolen dhe sunduan arenen publike ndersa grave i mbeti jeta shtepiake. Grate punesohen ne pune me pak te specializuara se burrat dhe gjithmone rolet qeverisese i marrin burrat. Sot duke qene se bota eshte shume e zhvilluar eshte krijuar nje strukture e dominuar nga burrat qe eshte pothuajse e pamundur te mposhtet. Institucionet ekonomike arsimore politike udhehiqen nga burrat dhe grate detyrohen te punojne ne pozita inferiore. Pervec ketyre grave i takon qe te merren me punet e shtepise e te tjera pune riprodhuese. Vete shprehja Te ..fsha gruan. flet duke e konsideruar gruan prone te burrit. Nuk mund te flitet per barazi ne keto kushte.
    Vetem nese ju femrat e kosideroni te drejte te burrit kete dominim.
    Prandaj pyeta a e pranoni nenshtrimin ndaj burrit keshtu sic e pranon Edna shpk?

Une nuk e pranoj nenshtrimin ndaj burrit ndaj dhe fola ne menyre te tille .Dhe sot ciftet bashkepunojne brenda shtepise .Nqs femra e le burrin ti sillet si prone atehere nuk eshte faji i burrit por i femres qe e duron sepse mendon se po te ndahet jeta e saj ka marre fund.
    Ate shprehje qe ti e perdore me lart e perdorin njerzit pa kulture .Une them se ne nje cift kenaqen te dy kur bejne sex .Shume femra jane antare kuvendi , shume jane me karriere te madhe ne fushen e artit , shume jane ne poste te mira ne kompani te fuqishme.

Astrit Kosturi Maska e Astrit Kosturi
    Anëtarësuar
    03-03-2009
    Vendndodhja
    Gramsh, Qarku Elbasan
    Postime
    514

Jo vetem koncept, po se po, por edhe realitet...!

Citim Postuar më parë nga greta star Lexo Postimin
    Koncepti shqiptar ju jep juve te drejte ama bota jo qe ka barazi me femren por edhe kafsheve po mundohet te mos ua shkele lirine.
    Jo vetem koncept, po se po, por edhe realitet...!

Realiteti shqiptar, eshte i tille, qe e detyron femren te mbeshtese koken tek më i forti: politik, ekonomik apo rrugaçeror qofte. Pa u zgjatur, sjelljet ndaj femres, pergjithesisht jane jo vetem dominuese, por edhe poshteruese. Femra, shihet ne shume zona si mjet pune, si skllave dhe, ne raste te tjera, si objekt seksi e mjet kenaqesie.
    Ne nje shoqeri te vertete demokratike(dhe e tille, eshte ajo shoqeri ku zbatohet ligjshmeria), nuk eshte i paracaktuar dominimi, as edhe per shkak te seksit. Po as edhe barazia, nuk vendoset, me retorike apo me urdher. Baza e lirise, e barazise, apo e dominimit eshte ekonomia, pavaresia ekonomike apo e perbashket e rregulluar me ligj dhe ku ligjin nuk e ben me "i forti".
    Kjo, do te harrihet, kur shoqeria te bejë presion per drejtesi, kur ligji te zbatohet dhe të na konsideroje te barabarte si qenie, si shtetas.
    Perfundimisht, une mendoj se te drejtat i fiton kush lufton per to. Edhe grave, u mbetet shume per te bere ne kete beteje te pabarabarte.

Ju pershendes!

E dua letërsinë Maska e riza2008
    Anëtarësuar
    17-05-2008
    Postime
    3,105
    Ne jete ne pergjithesi dhe ne mardheniet bashkeshortore ne veçanti drejton arsyeja llogjika.Jeta nuk ndertohet mbi marrdhenie koti.Ne nje çift gjithmone te emancipuar mbizotron llogjika.Mund te ndodh dhe ka raste plot qe drejtimin e familjes e merr gruaja sepse ajo ka aftesi me te mira intelektuale se burri dhe gruaja mban mbi supe jo vetem nje familje por dhe shtetin.A egsiston fenomeni tjeter i mbizotrimit te burrit ne gjith jeten e gruas.Po egziston gjithmone ne familjet e pa arsimuara dhe me zakone teper prapambetese.Per mos patur keto fenomene ne çift zgjidhja behet para marteses nga vete djali apo vajza.Uroj qe keto diferencime te eleminohen sa me shpejt.Tek mua personalisht nuk egzistojne keto fenomene.Çdo gje ecen mbi bazen e bashkepunimit.Respekte per te gjithe pjesmarresit ne kete teme.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-04-2008
    Postime
    1
    pershendetje

Me pak fjal fjalet i merr era por barazi ska pas kurr femra me mashkullin dhe sdo kete ligji i natyres na lind njesoi dhe me tedrejta te barrabarta perderia sa lindim nenje menyr dhe ne te njetenbarazi lindjeje ateher kemi te drejt te jetojm ne tenjejten barazi jetese dhe pa shfrytezuar meshkujt femren por barazia sdo vij kurr sa do fjal te bukura dhe ligje tedalin meshkujt si len instikti mashkullor pa e ber te vetn per te dominuar ke femrat, jetojm per te jetuar barazin pavarsisht se femra ka detyrat e veta dhe mashkuli te vetat dhe detyrat njerzimi i ka caktuar sjan femrat ato qe kan dominuar gjithmon jan meshkujt femrat jan delikate dhe don delikates dhe rrespekt ,dhe po e rrespektove femren femra e din vet vendin e saja ,pra pak me shum rrespekt per femren dhe pak me shum barazi se sjemi ne kohen e lek dukagjinit lindim per te jetuar dhe per te vdekur kjo eshte barazia mashkull femer ne tetjerat dominojn meshkujt dashje pa dashje , pra persa i perket femnes femra eshte e dobet shum ma shum se mashkulli fizikisht por mos harroni femna po aq sa burri qe thon esht shtydha e shpis eshte dhe gruja nuk shkon njani pa tjetrin rrespekt per te rrespektuarit
    Ndryshuar për herë të fundit nga nikooo : 27-04-2009 më 04:29

studente Maska e miska
    Anëtarësuar
    26-12-2006
    Vendndodhja
    Mos me kerko larg, kur me ke shum afer..
    Postime
    118
    Jam dakort me mendimin e nikooo-s...

Do thoja - mund te kemi te drejta te barabarta por kur nuk mund te jemi baraz me meshkujt,meshkujt jane gjithmone me lart se femrat (nje hap para femres).....

A ka të drejtë mashkulli të dominojë?!
    -- Sipas meje mendoj se po sepse perderisa e kemi bur (jetojm me te) mendoj se kane te drejte te dominojne - mirpo cdo gje me mase te caktuar (jo te tepruar)-
    Mirpo mjafton respekti mirkuptimi dashuria...
    Where there is love..there is life.!!

Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Jo nuk ka te drejte...
    Ne nje lidhje dominon dashuria,mirekuptimi,arsyeja dhe llogjika.Asgje tjeter!
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-04-2009
    Postime
    19
    More harruat ju meshkujt se jeni bere mezja e plakave.Po dal prap ne aspektin shqipetar.Harruat se per nje pale letra te BE-se mund te shkoni edhe me plakat me te ndyra te europes.Mjerisht kjo cilesi e djemve shqiptare.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Pse duhet te dominoje nje mashkull?
    Per shkak te forces fizike, qe jo ne pak raste e perdorin si dhune ndaj femres?
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin

Më pëlqen thënia e Konan The Barbarian, kur e pyetën: Çfarë është më së miri në këtë jetë?

U përgjigj: Të dërrmosh armikun, t'a vështë përpara, dhe të dëgjosh vajtimin e grave të tyre.
    C'fare BESTIALITETI.Derrmon armikun(me vesh)i ke rruajtur tajaret(me shembuj) dhe arrin kenaqesine(makabritetin) kur nje grua vajton!
    Pirroja i Drenices!

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjilani
    Nga cod3r në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 10-05-2009, 13:18
  2. 2 muaj para zgjedhjeve
    Nga Alienated në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 18-02-2009, 07:16
  3. Roli i Akides së Selefëve në bashkimin e muslimanëve
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 06:28
  4. Letra e Kishës së Romës drejtuar Kishës së Korinthit
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-03-2007, 16:35
  5. Duke pastruar dhomën gjen poshtë krevatit dashnoren e burrit
    Nga angeldust në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 64
    Postimi i Fundit: 06-01-2006, 17:46

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •