Close
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 59
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-03-2008
    Postime
    224

A ka të drejtë mashkulli të dominojë?!

A eshte gjenetik fakti qe burri kontrollon levizjet e gruas ku do hyje dhe ku do te dale apo eshte nje rol qe na e ka dhene shoqeria dhe mund te ndryshohet. Dhe ju femra mendoni se mashkulli e ka kete te drejte te ligjshme apo eshte nje dhune kunder jush. Nuk eshte biologjik fakti se djemte mund te flasin fjale te pista dhe femrat duhet te flasin ne menyre te kulturuara dhe te ngrohta. Keto tipe personaliteti na jane imponuar nga shoqeria dhe kush del prej ketyre roleve denohet nga shoqeria. Nese djemte degjojne nje femer qe flet fjale te pista skandalizohen dhe fillojne bezdisjen kunder tyre. Ka plot femra qe dalin nga rolet qe i ka percaktuar shoqeria si femra. Diku 3 gra qe shihnin shoket e tyre qe futeshin te lokal per kafe menduan se do te ishte mire te shkonin dhe ato. Por atje kjo konsiderohej vetem rol i meshkujve dhe ata filuan ti vardise deri ne ate pike sa 2 prej grave nuk e duruan dot fyerjen shoqerore dhe kryen vetevrasje.
    Edhe sot ne kohrat moderne shoqeria i ka percaktuar secilit seks rolet e tij. Burri kontrollon seksualitetin e gruas levizjet e saj dhe ajo nuk duhet ti kerkoje llogari atij se ku shkon dhe me ke. A mendoni se burrave i takon kjo e drejte si meshkuj qe jane apo kjo eshte e pranuar ne menyre te detyrueshme nga grate si pasoje e varesise se tyre. A kane te drejte meshkujt te dominojne? Duhet te dime sidomos mendimet e femrave.

i/e larguar Maska e Edna- shpk
    Anëtarësuar
    21-03-2009
    Vendndodhja
    Tirane.http://www.edna-professional.com/
    Postime
    150
    Sot gjerat kane ndryshuar , femra eshte e barabarte me burrin , punon , ben karriere del ne lokale me shoqerine etj....Ato qe burrat thone se une do shkoj ku te dua dhe gruaja do bej si dua une jane mendime prapanike .Kuptohet qe ketu do kesh mendime te shumta qe do jene dakort ose kunder me mendimet e tua por cdo njeri flet nga eksperienca e vet dhe si e shikon boten qe e rrethon.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-03-2008
    Postime
    224
    Citim Postuar më parë nga Edna- shpk Lexo Postimin
    Sot gjerat kane ndryshuar , femra eshte e barabarte me burrin , punon , ben karriere del ne lokale me shoqerine etj....Ato qe burrat thone se une do shkoj ku te dua dhe gruaja do bej si dua une jane mendime prapanike .Kuptohet qe ketu do kesh mendime te shumta qe do jene dakort ose kunder me mendimet e tua por cdo njeri flet nga eksperienca e vet dhe si e shikon boten qe e rrethon.
    Do te doja te ishin mendime prapanike. Pabarazia gjinore u theksua gjate zhvillimit industrial dhe sa me shume po zhvillohet bota aq me e theksuar po behet. Momentalisht ne SHBA grate marrin sa 2/3 e rroges qe merr nje burre. Ne parlament ka shume pak gra. Feministet me ne ze te kohes sone thone se dikur burri dhe gruaja bashkpunonin brenda shtepise. Kur tregu filloi te zevendesonte prodhimin shtepiak burrat dolen dhe sunduan arenen publike ndersa grave i mbeti jeta shtepiake. Grate punesohen ne pune me pak te specializuara se burrat dhe gjithmone rolet qeverisese i marrin burrat. Sot duke qene se bota eshte shume e zhvilluar eshte krijuar nje strukture e dominuar nga burrat qe eshte pothuajse e pamundur te mposhtet. Institucionet ekonomike arsimore politike udhehiqen nga burrat dhe grate detyrohen te punojne ne pozita inferiore. Pervec ketyre grave i takon qe te merren me punet e shtepise e te tjera pune riprodhuese. Vete shprehja Te ..fsha gruan. flet duke e konsideruar gruan prone te burrit. Nuk mund te flitet per barazi ne keto kushte.
    Vetem nese ju femrat e kosideroni te drejte te burrit kete dominim.
    Prandaj pyeta a e pranoni nenshtrimin ndaj burrit keshtu sic e pranon Edna shpk?

Jo..ashtu sic nuk ka te drejte as femra.

i/e regjistruar Maska e ardis
    Anëtarësuar
    12-02-2008
    Vendndodhja
    athine
    Postime
    211
    burrat shqipetar e kane te veshtire qe te pranojne mosdominimin keshtu qe femrat duhet te luftojne me teper per ti neutralizuar

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Jooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooooo!
    Feelings change - memories don't.

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    A eshte gjenetik fakti qe burri kontrollon levizjet e gruas ku do hyje dhe ku do te dale apo eshte nje rol qe na e ka dhene shoqeria dhe mund te ndryshohet. Dhe ju femra mendoni se mashkulli e ka kete te drejte te ligjshme
    Mashkulli duke qen nga natyra pak patriakal,i kontrrollon levizjet e gruas per te treguar se une jam "zoti" yt tani.
    Nuk ka te bej shume me xhelozin apo dashurin e madhe per te ,eshte natyra maskuline e tij.

Nuk ka te drete ligjore dhe morale per te kontrrolluar levizjet e partneres,gruas se tij.

Kohet kane ndryshuar dhe raporti mashkull-femer ka ndryshuar shume .

Femrat kane marre me shume te drejta dhe me merite.
    Nqs ndertojme dicka bashke "partner ne nje bisnes" ,kemi te drejta te barabarta.

A ka të drejtë mashkulli të dominojë?!
    Jooooooooo
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    30-05-2008
    Postime
    2
    Seshte pytje e drejt per mendimin tim!!Njeri duhet te dominoje?e imagjinoni dot nje shoqeri te dominuar nga gjinia femerore me gjith respektin qe kam.
    Ndryshuar për herë të fundit nga durrsjani : 26-04-2009 më 15:13

ShkOdrAne ForEver Maska e Adaes
    Anëtarësuar
    06-01-2009
    Vendndodhja
    HeRe... TheRe... NoWheRe...
    Postime
    1,251
    Citim Postuar më parë nga durrsjani Lexo Postimin
    Seshte pytje e drejt per mendimin tim!!Njeri duhet te dominoje?e imagjinoni dot nje shoqeri te dominuar nga gjinia femerore me gjith respektin qe kam.
    Njeher e nje kohe ka sunduar pushteti matriarkal....po qe kur morren burrat frenat e botes ne dore,po ik kjo bote nga binaret... Sepse meshkujt jan shum me ambicioze sesa femrat...

Gjths perderisa jetojme ne demokraci e jo ne periudhen e mesjetes,femra me mashkullin kane te drejta te barabarta ne teori...se sa ndodh ne praktike pastaj eshte pune tjeter...A eshte ideja maskiliste qe vazhdon te besoje se meshkujt duhet te kene frenat e botes, apo ideja se femrat jan me te ndjeshme e veprojne me me instikte?... Duhet te kete medoemos nje balance...e shpresojme qe nje dite te ekzistoje...
    Really Dude... Get A Life!!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Ligji edhe e drejta per te dominuar eshte e barabarte jo vetem mes mashkullit dhe femres por edhe mes njeriut dhe specieve te tjera.
    Por megjithese ligji eshte i barabarte per te gjithe, te gjithe jane te ndryshem. Dhe per rrjedhoje efektet e te drejtave mbi sejcilin rezultojne te ndryshme.

Eshte e shkruar ne ADN sjellja e mashkullit dhe e femres, si plotesues te njeri tjetrit.
    Kjo duket ne sjelljet e femrave dhe te meshkujve ne çdo aspekt te jetes.
    Pse femrat pelqejne meshkujt me te medhenj ne moshe se vetja? Sepse duan mbrojtje dhe siguri,duan te dominohen, gje kjo qe e gjejne tek meshkujt me te rritur. Pse meshkujt zakonisht pelqejne femrat me te reja? Sepse i thote instikti i tyre dominues dhe mbrojtes.

Ne mund te filozofojme sa te duam mbi mardheniet apo te drejtat femer-mashkull, por pavaresisht nga ajo qe do themi natyra ben punen e vet nepermjet isntiktit ku fjalet boshe nuk kane asnje vlere.
    Ndryshuar për herë të fundit nga xfiles : 26-04-2009 më 15:35

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjilani
    Nga cod3r në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 10-05-2009, 13:18
  2. 2 muaj para zgjedhjeve
    Nga Alienated në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 18-02-2009, 07:16
  3. Roli i Akides së Selefëve në bashkimin e muslimanëve
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 06:28
  4. Letra e Kishës së Romës drejtuar Kishës së Korinthit
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-03-2007, 16:35
  5. Duke pastruar dhomën gjen poshtë krevatit dashnoren e burrit
    Nga angeldust në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 64
    Postimi i Fundit: 06-01-2006, 17:46

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •