Close
Faqja 10 prej 17 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 165
    "Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Kush bie më shpejt në dashuri
    Lexova mendime te ndryshme. Ajo qe unë kuptova, kishte mësë shumti mendime se dashuria është e detikuar në gjini; dikush thotë femra, dikush mashkulli!

Mendoj se dashuria nuk njef gjini, por dashuria njef zemer, pasi qe zemra te bie ne dashuri, ajo e shfaq atë dashuri në forma të ndryshme nepermjet personin njeri.

Zakonisht, pa dallim femer apo mashkull, njerëzit e sinçertë bien më shpejt në dashuri dhe nga sinçeriteti vuajn më shumë.

Lidhur me vlersimet ka diçka qe njerëzit shumëher nuk e dallojnë nëse vlersojnë, janë dy;
    dashuria dhe;
    të shprehurit e dashurisë!

Femra:
    Femrat shumëher bien në dashuri por nuk e shprehin edhe aq lehtë, është vështirë të kuptojsh. Edhe pse ndoshta vuajnë, e kan një forcë dhe e ndalin në vetevete, mendojnë dhe komunikojnë me zemren e vet, i pershkruajnë gjërat në vetveten dhe nuk e shprehin edhe aq lehtë, vetem me ndonji besnike dhe qe është e sigurtë në miqesinë qe ka me të, ajo e shprehë atë. Kjo nuk do të thotë se ajo nuk ka ra në dashuri por të tjeret nuk e dinë atë. E din zemra e sajë!!

Ndersa mashkulli:
    Ai dallon! Në shumë raste edhe pse ndoshta nuk ka ra në dashuri, vetem i pelqen një femer e rastit, ai "hutohet", menjiher konsentrohet në të! Me shiqime, me ndonji shenjë, e perskruan bukurinë e sajë në veteveten, por nëse ka ndonji mik afer tij, ai edhe te ai e transmeton at bukuri, e kështu me radhë. Por nëse vertetë dashurohet, nuk mund ta mshef atë, është më pak i permbajtur dhe dallon nga femra. Shumë shpejt e shpreh dashurinë edhe te ajo femer, por edhe te njerëzit e kontaktit. Kjo nuk do të thotë se ai dashurohet më shpejt sesa femra, por pasi qe shprehë dashurinë më shpejt, ajo në shumë raste nenkuptohet se mashkujt bien në dashuri më shpejt.

Dashuria njef zemer e jo gjini dhe nuk pytë fare!

toni77
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 25-04-2009 më 13:39
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

maraklije Maska e bombona
    Anëtarësuar
    09-02-2009
    Vendndodhja
    ne shkoder,ne shtepin time
    Postime
    4,714
    ne gjini ne duhet te themi gjinija,sinqert,dhe gjinija,mshfje,qe jane dy drejtimet qe duhen permendur.meshkujt jan ata qe e shprehin me shpejt por femrat jane ato qe e ndjejne me thell.dhe sa per temen jan te dy gjinite
    meso nga e djeshmja,jeto te sotmen,shpreso per te ardhmen...

i/e regjistruar Maska e Flora82
    Anëtarësuar
    17-04-2006
    Vendndodhja
    afer detit
    Postime
    899
    meshkujt si gjithe here jane ata qe bine ne dashuri qofte edhe me nje shikim

ShkOdrAne ForEver Maska e Adaes
    Anëtarësuar
    06-01-2009
    Vendndodhja
    HeRe... TheRe... NoWheRe...
    Postime
    1,251
    Flirt dhe dashuri sjan e njejta gje... Femra dashuron shpejt dhe harron me shpejt,kurse mashkulli dashuron ca si me vonese po me ate dashuri vdes ne zemer... Ateher cila prej ktyre ia vlen?Dashuria e femres apo mashkullit???
    Really Dude... Get A Life!!!

i/e larguar Maska e Homza
    Anëtarësuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Ne kat te siperm!
    Postime
    3,092
    Dashuria nuk njeh gjini, e vetmja gje ne bote qe ben si mashkullin si femren femij eshte dashuria...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-11-2004
    Postime
    125
    Me shpejt dashurohet ai/ajo qe eshte me i/e "verber".

Mbetshi me shendet

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-04-2009
    Postime
    55
    Ne dashurin e vertet nuk 'bie'por ngjitesh 'ngjitesh'tek ret!

i/e regjistruar Maska e pranvera bica
    Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1
    Dashuria kush e ka provuar dhe seshte lumturuar qofte femer apo mashkull. Flasim per dashurine e vertete qe besoj vjen vetem njehere ne jete Femra e gjore dashuron me shpirt dhe i beson verberisht fjaleve te bukura te mashkullit i cili [mendimi im asnjehere nuk niset per dicka serioze]por gjate rruges n.q.se ajo ka jetegjatesi ai terhiqet nga ajo qe ka perballe dhe i behet domosdoshmeri pra femra dashuron me shume me zemer dhe jo me mend si perfundim perfundimin e ka ZOTI ne dore me respekt pranvera

i/e regjistruar Maska e Gjakova1999
    Anëtarësuar
    26-04-2009
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    7
    Eshte e vertete se thuhet se bin ma shpejte ne dashuri djemte se sa vajzat, sepse jan ma superficial dhe per kete arsye kerkojn ma pak ...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-01-2009
    Postime
    20
    Citim Postuar më parë nga Marigo Lexo Postimin
    Varet dhe nga mosha . Moshat e renja dashurojne me shpejt, me vrullshem .
    Me kalimin e kohes gjerat merren me me qetesi, po keshtu dhe dashuria .
    Marigo dashuria nuk njeh moshe. Vjen aq papritur aq e zjarrte dhe aq forte ne c'do moshe....gjithcka pastaj m'varet nga logjika si ne moshe te re ashtu dhe ne moshe me te madhe...

Faqja 10 prej 17 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. William Blake
    Nga Fiori në forumin Shkrimtarë të huaj
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 21-09-2009, 13:35
  2. Piramida e dashurisë
    Nga titi-a në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-12-2008, 09:26
  3. Bubulina, arvanitja, luftë dhe dashuri si e çmendur
    Nga Xhuxhumaku në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 03-04-2006, 18:48
  4. Gottfried August Bürger
    Nga oiseau en vol në forumin Shkrimtarë të huaj
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 31-10-2005, 21:41
  5. Klosi: Levizjet e qeverisë, shumë shpejt revoltë popullore
    Nga Brari në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 26-10-2005, 13:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •