Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 33
    Creator Spiritus Maska e Dito
    Anëtarësuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahçen time
    Postime
    3,882
    Vjet isha me pushime ne turqi, diku andej nga Alania, dhe do ju tregoj dicka te cuditshme: Ne ate zone ishim shqiptaret e vetem ne qarkullim dhe stafi i resort-it na pyeste per muhabet se nga ishim, i thashe Albania si emer nderkombetar qe na njohin gjithandej, e dini si me tha, je nga Armenia, jo mor daje i thashe Albania, aha ma kthenin turqit Azerbajxhan, o lali albania te them, dhe emrat e shteteve qe rreshtonin ata skishin asgje te perbashket me shqiperine.
    U desh te hapja harten e tu tregoja vendin tone, Qeshen turqit sapo e pane dhe njezeri thane ARNAUT, po mer daje ARNAUT shyqyr se me plaset. Erdhi rradha ime te behesha kurioz dhe pyes aty pse na thonin ARNAUT dhe nese kjo fjale ishte ofeze apo dicka tjeter. Me thone qe nuk eshte aspak ofeze, dhe me sqaruan dicka. Ne kohen otomane merrnin ushtare apo jenicere nga mbare bota ne shtrirjen e perandorise otomane dhe si gjithe vendet e tjera te pushtuara edhe shqiperia paguante haracin e saj me djemte me te mire. Cudia fillon ketu: Shqiptaret ishin luftetare kurajoze dhe teper te vrullshem, pikerisht ky fakt bie ne vesh te sulltanit dhe per kete arsye sulltani dha urdher qe shqiptare te rreshtoheshin ne balle te ushtrise sepse i quajti ata ARNAUTE=GUXIMTARE, mbase edhe me kane genjyer per kete por kete version me dhane turqit vete, aty mesova se gjuha shqipe kishte ne perdorim 3000 fjale te perbashketa nga fjalori turk.

Dito.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Arnavut, Arnavutluk'la ilgili... Keshtu na quajne ne ata qe na kan shkatrruar te kaluren dhe na kan lene mbrapa per te ardhmen.Bilese ja shtojne edhe nje pis milet pas Arnavut. Mendoj se kontaktet e para i kan pasur me Arvanitasit dhe nga kjo edhe na quajten keshtu.
    Edhe mue ne Stamoll me ka ndodhe e njejta.. Asesi nuk kuptojshin der sa ju thash "ARNAUT" athere e kuptuan dhe me thane "arkadaş". E une u thashe pisa jeni... por me ze te ulet
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

where the slime Maska e Liqvid
    Anëtarësuar
    18-03-2005
    Postime
    76
    "Arnaut" eshte thjesht shqiptimi turk i fjales "arvanit". Kuptimi "guximtar, kokekrisur" ka ardhur me vone duke qene se arnautet ishin guximtare, per syrin e turkut. Eshte si rasti i fjales "cifut" ne shqip, qe perdoret sot me kuptimet: 1.hebre 2.koprac. Kjo nuk dmth qe "cifut" do te thoshte "koprac" ne fillim, po qe meqenese cifutet, ne syrin e shqiptarit, ishin dhe koprace, atehere fjales "cifut" iu ngjit dhe kuptimi "koprac" me kalimin e kohes.

Pra "koprac" nuk shpjegon prejardhjen e "cifut", dhe as "guximtar" prejardhjen e "shqiptar", por pikerisht e kunderta.
    youtube.com/watch?v=gy-HtLCQw_k

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Mund të jetë që Arnaut shumë më vonë është bërë sinonim për "trim", sikurse "magjup" është bërë sinonim për "njeri të pavlerë"

ILIR NË GEN Maska e flory80
    Anëtarësuar
    03-12-2006
    Vendndodhja
    Buzë Vjosës Kaltëroshe
    Postime
    1,531
    Citim Postuar më parë nga Bel ami Lexo Postimin
    Fjale me vend, si heq asnje gjysem germe, vetem duhet te shtoj se keta plehra qe na perziejne me akrepat e shkretetires duhet ti injorojme si komb.
    Turqia e viteve 1400 deri me 1920 ka qene armiku yneme i mdh dhe me i pa meshirshem.
    Është faji i tyrë që Shqiptarët sot jetojnë në 6 shtete të ndryshme, dhe po të mos ishte për Amerikën në 1913 ne do të ishim katandisur si Kurdët, një popull pa atdhe, ku do të ishim zhdukur fare nga Ballkani.
    Në qoftë se Turqia do të na kishte dhënë Autonominë në momentet tona më kritike, atëherë kur edhe ata vetë e kishin kuptuar se pushteti i tyre në Ballkan kishte marë fund, ne do të ishim një Shqipëri Etnike sot, dhe një vënd i lulëzuar.
    Por ata pasi na robëruan për 500 vjet, na shkatërruan plotësisht në 1900 duke na mbajtur nën thundër dhe shikonin se si na zhvateshin krahina të tëra nga vëndet fqinje.
    Ne kurrë nuk do tia harrojmë edhe pse na duhet të tregohemi diplomat tani për tani dhe të mbajmë relata të mira me ta.
    EH I ZIU NJERI, GËLLTIT DIKU NJE LUGË ÇORBË TË PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PËR GJITHË JETËN!

Pro diturise Maska e Gjelosh PRekaj
    Anëtarësuar
    07-07-2008
    Vendndodhja
    N'rranjen e Rozafs
    Postime
    681
    A din kushe me m'kallzue se kush u quajtshin "turko Shqiptar" dhe nga kushe ?

i/e regjistruar Maska e JUSTINIAN
    Anëtarësuar
    24-10-2008
    Vendndodhja
    ILIRID
    Postime
    61
    Kadal bre menjiher u vjellet duroni pak pse mendoni se edhe kjo qe thuhet apo qe esht botuar nuk eshte e sakt apo reale pse gjikoni ne baz fetare menjeher??!!!!!
    Merni frym qetsohuni,analizoni sa eshte e mundeshme nje gje e till...Shqiptaret gjithmon kan treguar trimeri por ate e kemi ba nen flamurin e tjeter kujt dhe per tjeter kujn jo per vete.
    Kam ndegjuar nga i ati dhe gjyshi,se kur ka ba thirje sulltani vullnetar te pare kan qen shqiptaret nuk ju ka dhimt as gruja as femit e as familja,eshte nisur te vdes por jo te kthehet i mundur dhe i roberuar ne betej(Sindromi i spartakeve).Mua nuk me habit fare kjo qe thon se ''Arnaut=nuk kthen prap'' Ushtaret shqiptar jan quajtur edhe garda e nderit dhe e beses ne mbreterin osmane.
    Du te them se shqiptaret gjithmon kan treguar guxim dhe trimeri te rall por per kujn???!!!
    Per aspira et astra

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga Bel ami Lexo Postimin
    Arnaut/Arnavut eshte trajtë osmane për emrin Alban/Arban/Arbër, po ashtu edhe Arvanit eshte trajta Greke per te njejtin emer.
    Ndersa per heroin e revolucionit Grek Kollokotroni, ai njihet boterisht si Shqiptar se bashku me shume heronj te atij revolucioni qe ne fakt ishte nje nga kryengritjet e shumta te Shqiptareve kunder Turqise.Kete e them jo me nota nacionalizmi por duke u bazuar ne te vertetat historike.
    je shume i mefshte . edhe sja ke haberin e gjuhes osmane te asaj kohe ose arabishtes , edhe na hedh teorite e nje injoranti ne kete forum.
    ske turp ,apo varja se edhe une dua te dukem nje cik ,thua ne vetvete.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015
    Citim Postuar më parë nga Gjelosh PRekaj Lexo Postimin
    A din kushe me m'kallzue se kush u quajtshin "turko Shqiptar" dhe nga kushe ?
    Ket qe thua ti GJelosh,e perdorin grekt per shqiptart te besimit myslim=turkalvani.

Lazaratas Maska e Bel ami
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    je shume i mefshte . edhe sja ke haberin e gjuhes osmane te asaj kohe ose arabishtes , edhe na hedh teorite e nje injoranti ne kete forum.
    ske turp ,apo varja se edhe une dua te dukem nje cik ,thua ne vetvete.
    I ke pire mire ilacet ti? As qe dua tja shoh bojen osmanishtes dhe arabishtes tende, por po tu ofendua arabishtja jote sme plas shume.
    Lexo tani dhe mos na shit dengla:
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    ... E ku thuhene ne karte
    Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjergj Kastriot Skënderbeu
    Nga Arbushi në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 434
    Postimi i Fundit: 18-09-2022, 06:57
  2. Video e ushtarëve grekë në Internet indinjon shqiptarët
    Nga Ingenuous në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  3. Himarë, mësimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •