Teme shum interesante
E DINI QE SE KENI KEQ?
Duke mbetur po ketu, tek kjo ederra jone, per t'u pasuruar duke punuar te tjeret dhe per te patur gjithe boten ne zap e nė zotrim une propozoj:
Meqe bota, sidomos Europa dhe Amerika, po mplaken me shpejtesi, hajt te prodhojme nje ilaē qe te jemi te pavdekshem. Keshtu, do te vije momenti, qe gjitha pasuritė e botes t'i komandojme e t'i kemi ne. Dhe per ndarjen e botes mendoj, qe ēdo qytetar te kete nje qytet dhe ēdo fshatar, nje fshat te botes.
Keshtu eshte mire, nese e kam kuptuar kete endrren tonė. Keshtu jane ndjere mire, edhe nje pjese nga te paret tane, qe teksa mbushnin e zbraznin gropen e vatres(se oxhakut), me patate e geshtenja. Teksa hanin geshtenja e patate te pjekura thurnin perralla e legjenda me qypa e kasolle te mbushura perplot me flori, me te cilat ndjeheshin te plotesuar dhe plaste kenga e rakia.
Ju faleminderit, qe mora pjese e dhashe mendimin tim!
Natürisht hap mbas hapi e kemi atave(neve).
Planin shkruaje ose tregoje ketu ne forum,ngaqe ne interesat tona kombetare eshte.Pra Atdhetaria ose per Memedheun,nuk vej tarife apo cmim(e).
Por debila ka me shumice(pakice e kam fjalen).
Jemi fundjave,dhe koshin e biologjise e kam plot.
Tung
Astrit te pershendes.
E di me mire se mua.
1991:2 miliard dollare falas,ne me ju dhe ju me ne.
1996-1997:Piramide qe te pasurosh shkallen e fundit te piramides.
Aktuell: plani Marshall 2(100 miliard behet fjala apo jo)
Por disa ngaterrojne cajin me rrushin!
Shendet Astrit![]()
Shumica e shqiptareve po vuajne per buken e gojes,ti po na tregon pralla me mbret.Si e shikon ti ekonomine e shqiptareve ,nga pallatet apo vilat luksose qe jane ngritur ne menyre te paligjshme(para te pista).Shikoje rinine e ke rrugeve gjithe diten sepse nuk ka fronte pune,sillen si kali ne leme verdalle.Ekonomia e nje qytetari varet nga rroga mujore qe paguhet,nuk dalin as per buke thate e jo me tej Lol.
Ne fakt shifrat dhe disa nga ato i kam vene per humor por realisht ngritja ekonomike e shqiperise varet nga nje vend shume i zhvilluar sic eshte Amerika apo BE si dhe nga krah punetor shume i lire qe mund te ofrohet vetem nga kina, india (pasi vetem atje ka mbingopje krah pune). Gjithsesi momentalisht mendoj se vetem bashkepunimi me USA dhe Kinen mund te na ngreje ekonomikisht, pasi USA mund te investoje ushtarakisht (per strategjite e veta ne Ballkan) ndersa Kines mund ti ofrojme nje "parajse fiskale" dhe do e shohesh qe Shqiperia do jete porta e vetme e mallrave kineze ne Europe dhe duke pare qe tregjet boterore po mbushen me mallra kineze...
Nejse kjo ishte nje enderr pak me serioze dhe e realizueshme mendoj
mrekulli ekonomike nuk ka , por, fute kete ti se: nese mbas 5 vitesh ,do te permbyset pota nga uraganet e te tilla ... shqiperia do te mbijetoje si pasoje e prapambetjes nga te gjitha aspektet.< ngaqe vijne me vonese >
te pakten nje gje te mire e kemi ne shqiptaret....ENDERROJME..por mos te harrojme qe realiteti eshte me i rendesishem......
Cdo Gje Ne Jete Paguhet , Eshte Thjeshte Ceshtje Kohe . . .
Dhe gjithė kėto ėndrra kur do tė bėheshin realitet, gjyshja ime, ndjesė pastė do tė thoshte:
- Mua mė tregojnė ėndrrat, o bir! Hajėr ishalla!
dhe babagjyshi, edhe ky ndjesė pastė, nga ana tjetėr do shfrynte me inat:
- Plakė t'u ka shpluar prap...ca!
"Projekti 21" nuk i bėn reklamė vetes, afirmon tė tjerėt!
Krijoni Kontakt