Deri kure me keshtu? ( do pyeste Migjeni shkrete)
Analize e politikes se larte!!!, dhe cfar konstatimi se!?
Nuk ka gje me te demshme se kur konfliktin dhe urrejtjen personale e shpreh per te diskredituar "kundershtarin politik" pa marre parasyshe motivin qe ke per te perbaltur "kundershtarin".
S'ka gje me destruktive se kjo: une qe i kam bashkevendas qe te dy personalitetet : te akuzuarin dhe akuzuesin, do them vetem kaqa teren tjeter per lufte personale, ne terenin e pergjithshem kombetare shpifjet dhe insunuatat demtojne nje ceshtje qe vlen me shume se te dy ju, demtojne ,percajne dhe kethejne ne vendnumrim dhe marrje me vetveten nje popullate te tere.
Faktografia dihet, nuk jetojme ne kohen e " ilegales" kur nuk kish as shtyp te lire dhe as liri qarkullimi, andaj deklarata te tilla vetem sa i humbin seriozitetin qe pretendon nje personalitet.
Dihet kush kishte voten e popullit, dihet kush ishte ne pushtet, dihet edhe kush i vrau dhe kush e masakroi Brodecin, dihet kush deklaroi fitore dhe i quajti kriminele..sic dihet se edhe sot kush e ka pushtetin e popullit, sic dihet se sa ben per ti lidhur plaget Brodecit ai qe eshte ne pushtet sot!! sic dihet se sa (S') bejne te gjithe se bashku per te liruar te burgosurit e pafajshem te Brodecit..
Fronti per te zgjedhur ceshtjen shqiptare ne Maqedonine Perendimore eshte i hapur dhe le qe nuk ka perfunduar por as qe ka levizur shume perpara ...mbyllni frontet ndershqiptare qe te drejtohet e gjithe forca ne nje front te vetem shqiptare per nje zgjedhje me fatlume dhe finale.
Analizat prapaecese dhe me insunuata e demtojne ceshtjen shqiptare, dhe kjo eshte percarja me e madhe ne emer te bashkimit.
Shqiptaret nuk jane ata te perpara tridhjeteviteve, eshte kohe qe vertete " e di luga cka ka vekshi", neve na duhet kendveshtrim real dhe pozitiv per njeritjetrin,paragjykimet dhe perplasjet personale jane papjekuri dhe demtojne ceshtjen per te cilen ne themi se angazhohemi,bile themi se vdesim...nuk ka nevoje te vdesim por, me mire te angazhohemi ku mundemi dhe si mundemi, ose edhe te terhiqemi POR jo te percajme dhe te demtojme.
P.S. Rritja dhe ngjyrosja e shkronjave tregojne nje retorike propaganduese shume pa shije dhe nuk fuqizojne argumentin , perkundrazi tregojne nje pasiguri per te shitur nje te pavertete.
Une qe e njoh popullin tim dhe te dy protagonistet kam vetem nje interes: bashkimin! mjaft me me vogelsi ,egoizma dhe kurseni helmin dhe nencmimin per armiqt e vertete te shqiptareve.
me nderime,
bili99
Krijoni Kontakt