Miq te forumit
Eshte folur shume keto di te ne media ,por edhe ne forume per centralin Berthamor.Por per mendimin tim nuk kemi se pse te shqetesohemi.
Eshte thjeshte nje loje elektorale e Berishes . Me duket se ai gur qe holli mund ti bije kokes .Sepse projekte te tilla edhe sikur te jene te vertete duan vite qe te ndertohen dhe ne shqiperi nuk besoj se mund te ndolle nje gje e tille.
Problemi kryesor eshte Lezha.
Pak kohe me pare lexova ne gazetat Shqiptare ,se qeveria shqiptare ka firmosur nje kontrate me nje kompani italiane per ndertimin e nje impianti per prodhimin e energjise elektrike me biomasse te lengshme.
Degjova edhe ne kuvendin e Shqiperise fjalimin skandaloz te manatisit Zogaj.
Per Lezhjanet qe jetojne ne Itali dhe ata qe dine te flasin dy fjale italisht ,eshte e qarte se biomassa e lengshem jane prehrat e qyteteve.Une jetoj ne Milano ,dhe kam vene re se edhe ketu ,qe nga momenti qe njerezit kane filluar te protestojne kunder temovalorizatoreve ,keta te fundit kane ndryshuar emer .Nga termovalorizatore, ne Impianti di biomasa umida.
Po me ben shume pershtypje se askujt nuk i shkon ndermend te thoje dy fjale kunder ketij skandali.Ka shume mundesi qe gjithe malet me ekobale(plehra )qe kemi pare ne Napoli kohet e fundit ,te perfundojne ne Lezhe.
Kjo do te thote te na vrasin edhe shpresen.Nuk do te kemi shans qe te kthehemi ndonje dite ne shtepite tona. Sic jane kthyer italianet nga Amerika ,apo Greket nga Germania.
>E bukura tjeter eshte se kemi per deputet Nipin e te madhit Imzot Bumci.Ndoll shpesh qe njerezit e medhenj te mos lene askend mbrapa,por kjo eshte shume.
E cuditshem eshte se ne ato dite asnje gazetar nuk shkruajti dy fjale kunder.
Pra qytetiti jone por eshe rrethinat do te behen ,koshi i plehrave te Italise.
Para pak kohesh degjova ne lajme ,se ne Angli kishin filluar hetimet ndaj nje kompanije Angleze ,sepse i dergonte plehrat ne Afrike.Kurse Berluskoni eshte shume me i zoti.
Afriken e ka ne dere te shpis.
Dy fjale se cjane keto lloj impjantesh.
Nga procesi i dekompozimit ose thene Shqip i kalbjes se produkteve organike prodhohet nje lloj Gazi qe ne gjuhen teknike quhet biogaz.KY biogaz perbehet nga 60% metan ,dhe pjesa tjeter eshte CO2 dhe gazra te tjera te tmerrshme.(IMagjinoni vete se cdel nga plehrat).
Ky proces kryhen ne nje impiant Biomase( me plehra). Perdoren bioreaktore te fuqishem ,ne te cilet rendimenti rritet shume.Perdoren edhe katalizatore kimik.
Keni te carte se jo te gjitha plehrat transformohet ne biogaz.Pra ngelet nje pjese e cila digjet ne temperatura shume te larta.Pra kemi prape prodhim CO2 dhe gazrash te tjera skandaloze, dhe mbetjet e hirit te cilin do ta depozitojne ne lezhe ose ne ndonje vend ne Shqiperi. Plus kesaj ,temperaturat e djegjes jane shume te larta .Ne keto temperatura nga impianti dalin grimca me diameter shume te vogel ,te cilat jane ne gjendje te kalojne nga rruget e frymemarrjes ne gjak.(Pra grimza jo si ato qe dalin nga makinat ,te cilat ngelin ne rruget e siperme te frymemarrjes ,dhe shkaktojne maksimumi ndonje azem.).Keto grimza jane ne gjendje te shkaktojne Kancer ,por me e keqja eshte se tek meshkujt kaloje tek sperma dhe lindin femijet me probleme.
Kimi e gjimnazit
Besoj e njihni te gjithe ligjin e veprimit te masave.Qe thote, nqs fusim ne nje reaktor 1kg mase ,masa qe del nga reaktori eshte e njejte .Pra me pak fjale, Italianet do te shfytezojne plehrat per te prodhuar energji elektrike te cilen, do ta dergojne ne itali me kosto thajse 0, ,dhe me kosto ambjentale apsolutisht zero.
Thene me thjeshte do te jemi Koshi i plehrave moderrn i Italise .
Ajo qe me ben pershtypje eshte se askush nuk thote akoma dy fjale kunder ketij skandali ,as opozite ,asnje taraf nga keto qe lindin tashi ,dhe asnje gazetaruz .
Une qe po shkruaj kete Jam i diplomuar ni Tirane ne degen e kimise.Pak jave me pare mbarova ne Universitetin e Milanos Kursin trevjecar ne degen biotecnologji Farmaceutike.
Shkruajta kete ,jo per tju treguar se kush jam,Por per tu vene ne dije ,se kam nje minimum formimit ne kete fushe.
ju lutem merreni seriozisht
Krijoni Kontakt