Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 15
    i/e regjistruar Maska e Sefedini_PZ
    Anëtarësuar
    05-03-2009
    Postime
    205

Lufta e Tretë Botërore

Dy luftërat botërore tanimë janë realizuar, dhe Lufta e tretë dhe përfundimtare botërore parashikon sullmin në Irak, Iran dhe/ose Siri si këmbëza tërheqëse që do të vë tërë Lindjen e Mesme në një zjarr të madh djegës.

Kur Amerika të ngulitet me vendosmëri brenda Lindjes së Mesme me shumicën e njësive të saja të vijës së parë të frontit, Korea e Veriut do të sulmojë Korenë e Jugut.

Pastaj, me forcat Amerikane të shtira mirë përtej kufirit, Kina do të pushtojë Tajvanin.

Kjo do të shpallë fillimin e luftës së tretë botërore.

Lufta e tretë botërore është një konflikt ushtarak që do të përfshijë më shumë se dy kontinente, në të cilat së paku 20 shtete të mëdha do të marrin pjesë në sulmin ndaj armikut të përbashkët, dhe e cila ka vëmendjen te “njeriu në rrugë” si shkak i humbjes së rëndësishme të jetës.

Mund të themi se jemi shumë afër luftës së tretë botërore.

E vetmja kërkesë që ka mbetur për t’u përmbushur për fillimin e luftës së tretë botërore është konflikti ushtarak që do të shtrihet në më shumë se dy kontinente.

Sapo Izraeli të sulmojë Palestinën, ose Korea e Veriut të sulmon Korenë e Jugut, apo Shtetet e Bashkuara të Amerikës ose Kina të pushtojë Tajvanin, do të kemi zhvillimin e luftës së ardhshme botërore.

Përktheu nga gjuha angleze: Sefedin Muçaj
    Vetëm Zoti mund të më gjykojë!

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anëtarësuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahçen time
    Postime
    3,882
    Skenar i bukur, por me vjen cudi qe nuk lexoj asnjehere emrin RUSIA.

As per ide nuk duhet tju kaloje ne mendje dhe jo te hapni tema te tilla me fantazira pa kuptim.

Dito.

Anëtarësuar
    05-03-2009
    Postime
    205
    OK. Ja edhe nje fragment shtese per kete teme:

Disa analistë dhe historianë kanë sugjeruar që Lufta e Ftoftë mund të identifikohet si Lufta e Tretë Botërore sepse kjo luftë u zhvillua në shkallë globale nga luftëtarët e autorizuar të Shteteve të Bashkuara dhe më vonë NATO-s dhe Unionit Sovjetik dhe shteteve të Paktit të Varshavës.

Anëtarësuar
    05-03-2009
    Postime
    205
    Ja edhe nje video klip shume interesant ne lidhje me kete teme!

i/e regjistruar Maska e unikali
    Anëtarësuar
    06-03-2009
    Postime
    227
    Nuk shoh as ne horizont krijimin e Aleancave te verteta. Pa krijuar nje aleance dhe prapavije te sigurte, askujt nuk i shkon mendja per Lufte te trete.

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Qe te filloje nje lufte boterore duhet te kemi perballe shtete me potencial ekonomiko-ushtarak, si puna e ShBA-se, Kines, Rusise, apo Bashkimit Europian, dhe jo shtete qe s'kane asnje potencial ekonomik apo ushtarak (si puna e Lindjes se Mesme, qe sugjeron artikulli). Bie fjala me arsenalin ushtarak e me teknologjine qe zoteron Amerika e Europa, Lindja e Mesme avullon per 24 ore, me Iran e kushdo qofte.
    Life's too short to remove USB safely.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Po të shikohet pak me hollësi, janë disa shtete që janë kundër Amerikës dhe janë të lidhura ngushtë me njëra tjetrën në arenën politike-ekonomike. Latino-amerikanët, Muslimanët, India, Kina, Rusia, janë shtetet që sipas mendimit tim do të lidhen për luftë kundër Amerikës dhe Evropës.

Këto zhvillime, në Ballkan do të reflektohen në agresivitetin e Serbisë ndaj vendeve fqinjëve, dhe në krijimin e një aleance ushtarake mes shqiptarëve, malazezëve, boshnjakëve e kroatëve.

Anëtarësuar
    05-03-2009
    Postime
    205
    Jack me larte ne artikull permendet Kina, shikoje mire!

Parashikohet se Kina do te luftoje me SHBA-ne dhe Rusia do t'i ndihmoje, ose Irani me Izraelin ku Iranit do t'i ndihmojne Kina dhe Rusia kurse Izraelit do t'i ndihmojne SHBA-te dhe Evropa!

Anëtarësuar
    05-03-2009
    Postime
    205
    Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    Këto zhvillime, në Ballkan do të reflektohen në agresivitetin e Serbisë ndaj vendeve fqinjëve, dhe në krijimin e një aleance ushtarake mes shqiptarëve, malazezëve, boshnjakëve e kroatëve.
    Shume mire te ka shkuar nder mend Albibaba, edhe kjo mund te ndodhe!

Po Kina pse do luftojë Amerikën ?

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Monumentet e Shqiperise te cilat jane ne rrezik!!
    Nga Shpirt Njeriu në forumin Arti shqiptar
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 12-04-2011, 22:46
  2. Berisha të ikë, kryeministri i ri nga PD.
    Nga Dajti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 143
    Postimi i Fundit: 21-12-2009, 03:38
  3. Kontributi Orthodhoks në çështje themeleore botërore
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 14-03-2005, 01:49
  4. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 28-01-2005, 09:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •