Close
Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 64 prej 64
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-01-2009
    Postime
    454
    Keqinterpretimi i fesë tjetër, për shkak të frikës së konvertimit të njerëzve, është një çështje, mirëpo keqinterpretimi i fesë tënde, me shpresë se njerëzit do të hynë në këtë fe, është një çështje krejt tjetër. Misionarët të Krishterë, duke mos qenë në gjendje që t'i bindnin për ta pranuar fenë e Jezu Krishtit Indianët Amerikanë të luginës së Kollorados, filluan të përpilojnë libra në gjuhën e këtyre Indianëve, në mënyrë që këta të fundit të kenë mundësi të lexojnë në gjuhën e tyre amtare. Kjo fushatë ishte bërë gjatë viteve 1975 dhe 1976. Mirëpo, një gjë ishte më se e qartë - para se këta Indianë të Amerikës ta pranonin fenë të Krishtere, ata do të duhej të merrnin diçka që do t'i bënte ata të ndiheshin fajtorë. Misionarët të Krishterë kishin një zgjidhje tinëzare dhe të mençur për këtë çështje: përkthimin e Dhjatës së Re në mënyrën që do të përfshinte fajësinë e Indianëve Amerikanë për vdekjen e Jezusit! Të larguar prej fragmenteve Biblike, ku lexojmë për Judën si tradhtar, për Romakët, për gjykimin dhe Pont Pilatin, tani këto fragmente Biblike ishin zëvendësuar me: “Indianët e kishin vrarë Jezu Krishtin, për shkak se ata janë njerëz të ligë (keqdashës). Eja ta vrasim Jezusin, thonin Indianët…ata e shtrinë një kryq në dhe…” etj. Fragmente të tilla vazhdonin më tej në Dhjatën e Re: “Zoti do t’ju djegë të gjithëve… Zoti do t’i shfarosë Indianët, duke i hedhur ata në zjarr…”A dëshironi që të digjeni në zjarr?” Pyet Zoti. “A keni diçka që do të shpaguheni tek unë dhe kështu të shpëtoni nga zjarri? Me çka do ta bëni shpagimin tek unë?”” Këtu është shumë e qartë se çfarë shpagimi kërkohej; kjo do të thotë nënshtrim të padiskutueshëm ndaj kërkesave të misionarëve, braktisje e mënyrës së tyre të mëparshme të jetesës, të traditave të tyre, dhe pranimin e fesë Krishtere. Indianët, pas këtyre fragmenteve, ishin bërë të tmerruar. Gruaja e parë indiane u doli përpara dhe deklaroi: “Nuk dëshiroj që të digjem në zjarrin e madh. Unë e dua Jezusin.” (E përshtatur nga Norman Lewis, The Missionaries, Arena 1989, fq. 188-192)

Fundi i arsyeton mjetet. Misionarët ia aritën qëllimit. Indianët e kishin pranuar shpëtimin në Jezusin. Fakti që tregon se është shtrembëruar Bibla për t'i arritur qëllimet e tyre, rezultonte pa pasoja. Është interesant të përmendim se më nuk dihet nëse këta misionarë kishin vazhduar t'i mësonin Indianët sipas Biblës së shtrembëruar. Nëse po, atëherë Indianët amerikanë kanë fituar dituri shumë të veçanta dhe të shtrembëruara në lidhje me jetën e Jezusit. Edhe këtu, motoja e Palit prapë vije në shprehje!

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    "Nocioni : Imponimi i Islamit "
    Quditem nganjeher se si i shikojn njerzia gjerat qellimisht persembrapshmi. Dikush thote se Islami iu imponua popujve dhe sidomos shqiptareve ,ateher per te mos e zgjatur me shume ,une desha qe te beje nje komperacion te thjesht me Imponimin si Nocion ne pergjigthesi dhe Imponimit te Islamit ne veqanti.

Le te me thote dikush: Shkolla Fillore a eshte Imponim per nxenesit???

Le te me thote se sipas Legjislacioneve Moderne ,Prinderit a jan te imponuar nga shteti qe te i shkollojn Femijet e tyre???

Natyrisht se Po!!!

D.m.th Existon Imponimi Pozitiv ne kete rast ,sepse nese i imponohet Nxenesve qe te kryejn sepaku shkollen fillore ,ateher ata do evitohen nga Analfabetizmi, d.m.th thjesht kemi nje imponim pozitiv .
    Kemi imponim Pozitiv edhe ne rastin kur shteti i obligon prinderit qe femijet e tyre te i dergojn ne shkolle ,per ndryshe nese e ndalon femijen dhe nuk e dergon ne shkolle do perballesh me sanksione nga shteti.

Ashtu eshte edhe me Islamin

Islami ka perdorur po kete lloj Imponimi pozitiv , te ngjajshem me imponimet qe ceka me lart (imponimi ne shkollim) ,Islami eshte imponim qe pozitiv ,per faktin qe vetedijeson nje shoqeri me moralin e larte ,thjesht e udhezon ne rrugen e cila eshte alternativa e vetme e mire ne jete,qe te mundeson te besh nje jete me mireqenje te shendosh ,si ne kete jete ,poashtu edhe ne jeten e ardhshme ,e cila eshte Xhenneti per qdo besimtar. D.m.th nevoja per Islamin eshte ne proporcion te plot me vete nevojen qe te evitohet vete analfabetizmi . Pa islam vete existenca e planetit tone vehet ne pikepyetje. Sepse Allahu nuk lejon nje planet te funksionoj me vetem nje specie te vetem e cila eshte Kafsha Ateiste,e cila bazohet kryekeput ne sistemin e jetes se Qenit.

"D.m.th Islami eshte nje Imponim Pozitiv ,per qdo krijese,ashtu siq eshte Shkollimi per qdo Nxenes"
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Qeshtja e Taksave

Dikush mund te thote se Islami ka qen i dhunshem ,sepse i ka detyruar ,jo Muslimanet te paguajn taksa ,ne kohen e sundimit te shtetit islam!!?!?

Deshiroj ta beje nje pyetje per ata qe mendojn ne kete menyre: Kush prej Juve nuk paguan sot Sigurim? dhe se per qka paguhet sigurimi ,d.m.th per qfar qellimi paguhet sigurimi sot,ne boten moderne dhe at ne kohen qe nuk ka lufte?

Sot ne shek XXI,edhe pse sot nuk eshte gjendje lufte ,obligohesh qe edhe per Qen te paguash Sigurim e leje per Njeri . D.m.th ne Sistemin Kapitalist Shtetet aq shum vjelin taksa dhe tatime sa qe ,ne nje fare menyre mund te konsiderohet si nje lloj Mjelje te pasuris se nje qytetari. D.m.th nese marrim dhe shqyrtojm esencen e qellimit qe ka qdo taks sigurimi ateher ,kuptojm se Sigurimi i paguhet nje institucioni qe pastaj ai institucion ka per obligim qe te te siguroj dhe mbroj ty ,nga qdo rrezik potencial i caktuar.

Tash nese bejme nje komperacion te tille me Taksat Sigururese qe ka aplikuar Shteti Islam ndaj jomuslimaneve qe kan jetuar ne shtetin Islam ,ateher mund te verejm nje analogji e cila perputhet gati plotesisht me Sigurimet qe behen tash ne Shek XXI ne boten moderne. Ato familja qe kan paguar kete taks ne shtetin Islam ,Shteti ka pasur per obligim qe te i ruaj dhe mbroj nga rreziqet qe kan mundur te i kanosur atyre familjeve ,nga familjet tjera qe kan qen Muslimane. D.m.th qellimi kryesor i ketyre taksave ka qen pikerisht Sigurimi ne kohen e Luftes per keto Familje ,dhe ata qe kan paguar kete sigurim ,ne shumicen e konsiderushme te rasteve ,kan qen te mbrojtur institucionalisht nga Shteti. Sepse ne at kohe Lufte keto Familje qe nuk kishin pranuar Islamin kan qen konsideruar si armiq dhe se me pagimin e kesaj takse ,keto familje kan fituar te drejten e mbrojtjes institucionale nga shteti i atehershem. Ky instutucion qe ka funksionuar eshte me i sinqert se sa keto sigurimet qe behen tash ne shek XXI,kur ne kohe paqe ,detyrohen qe te paguajn taksa sigurimi aq te larta.

D.m.th u sqaruam edhe me kete ,Se Islami ka vu taksa per keto qellime ,d.m.th per ti mbrojtur ato familje qe kan qen te rrezikuara ne lufte nga faktor te ndryshem. Dhe se nje institucion i tille ka qen vendimtar ne existencen e atyre familjeve jo muslimane qe te qendrojn akoma me bindjet e tyre fetare. Mirpo per te ia siguruar kete te drejte ketyre popujve ,eshte dashur qe te paguajn shtetin per te kryer kete obligim.
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Ju bukur e keni shtjelluar temen po thuaj se na vjen pastaj Chino me "argumentimet" e shoqeruara me linkun ex-muslime.de lol

Do te ishte mire moderatori te ua kurseje mundin dhe kohen, mbyllni kete teme se mjafte u lodhet!

p.s. fisnik, edhe une paguaj taksa, tash duhet te dal e ti akuzoj qe ma marrin nje pjese te bukur te rroges me qellim qe te me konvertojne
    Ndryshuar për herë të fundit nga Dritë : 30-04-2009 më 09:20

Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567

Tema të Ngjashme

1. Islami Sot Dhe Nesër
    Nga llokumi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  2. Sheikh Muhamed Nasuridin Albani
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-08-2009, 11:01
  3. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:25
  4. Islami nuk është përhapur me tehun e shpatës
    Nga ILyrium në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 04-04-2007, 13:10
  5. Islami NdËrmjet Lindjes E PerËndimit
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-05-2005, 04:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •