Postuar më parë nga
mesia4ever
Faleminderit per sqarimin Refer, pra ti ke te drejte sipas mendimit tim. Pra Islami eshte e vertete se deshiron qe t'i imponohet njerezve. Por eshte edhe nje problem qitash qe lind. Po e zeme se feja islame eshte feja e vertete, e zbritur nga Zoti per njerezit. Por une ju pyes juve ku zbatohet feja islame? Vet p.sh. myslimanet ne Arabine Saudite (pra shtet islamik) nuk e zbatojne islamin (shikoni video ne Youtube se cfare fundrrinash nxjerr kjo fe). Ne publik sillen ndryshe, privat sillen krejt ndryshe, ne shtetin islamik te Iranit po ashtu. Jane gjetur hoxhallare myslimane pedofilo-homofil. Por ekzitston gjithashtu problemi i sekteve dhe interpretimit te fese ne menyra te ndryshme, shembull eshte qe nje sekt brenda islamit i quan myslimanet tjere qafira. Une kam pas kontakt ne msn me nje marokien, ai i urrente Vahabistat edhe nuk i quante si myslimane te vertete. Krejt thojne se e kane monopolin e interpretimit te fese, qe nga vahabet e deri tek Gostivari_usa qe kurre ska lexuar Hadithe edhe i mohon sipas momentit dhe qefit. Paqe ne islam nuk ka as ne mes myslimaneve (shembull Irakun, Iranin etj.), e as mes myslimaneve dhe jo-myslimaneve (qafirave). Perse Allahu nuk i ka vrare vet qafirat, (pasi sipas jush ai eshte Perendia i Universit), por i ka lene disa injorante ta kryejne 'his durty job', pra vrasjen e njerezve.
Perfundimi, Muhamedi ishte vetem nje imponues, ata qe nuk i pranojne pretendimet e tij sipas jush duhet te vriten dhe t'u vihet takse. Islamiket nuk e kane forcen qe t'i imponojne dikujt takse e vecanerisht shteteve te forta ushtarakisht (ShBA-se, UK, Gjermanise etj), boshnaket tentuan, por e pesuan me 200.000 viktima, 7000 vetem ne Srebrenice. Ca fitun, kurgjo, 49% e shtetit mbet ne duar te 'qafirave' serb, pra vetem shkatrrim per popullin. Pra vetem dalin i vrasin disa njerez qe nuk kane asnje force per vetembrojtje se me te fortet nuk ja qet, se ai i forti prej mijera kilometrash ja qon si dhurate nje rakete. Mbetet te shihet se cfare na sjell e ardhmja, islami per cdo dite po behet e me i dhunshem, po frikesohem se do ju marr pas.
Me ty po u mirrsha vesh me lehte se ti po e pranojshe realitetin. Vetem ekziston edhe nje problem. Muhamedi ishte profet i rreme, ska hyri, ska allah, ska virgjeresha.
Krijoni Kontakt