Close
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 64
    i/e regjistruar Maska e buja_20
    Anëtarësuar
    13-03-2009
    Postime
    263
    chino

Ajeti 4:89 eshte urdher i drejtperdrejt per dhune fizike ndaj apostateve. Ajeti kete dhune vetem e kanalizon ne nje drejtim te caktuar. Thote i vritni vetem ata apostate, te cilet nuk kane marreveshje me ju. Pra ose marreveshje e lidhje te mira me arabet, ose dhune shkaterruese ndaj tyre.
    ok ..foli murit foli chinos..

Kurani nuk spjegohet me nje ajet chino..sic edhe tash te postimi i fundit..
    ajetet lidhen me njera tjetren kete fute ne koke..

ajeti vazhdon ketu dhe tregon se kush jane ata qe duhet te mbyten..

90. Përpos atyre që srtehohen te një popull, me të cilin keni marrveshje, dhe përpos atyre që vijnë te ju, e u vjen rëndë të luftojnë kundër jush ose kundër popullit të vet. Sikur All-llahu të donte do t'ju jepte atyre fuqi e pushtet mbi ju dhe do t'ju luftonin. Në qoftë se ata tërhiqen prej jush, nuk ju luftojnë dhe ju ofrojnë paqe, atëherë All-llahu nuk ju lejon rrugë (luftë) kundër tyre.

edhe ketu tregon kush duhet te vritet

91. Ju do të hasni në të tjerë, që duan të sigurohen te ju (duke u paraqitur si besimtarë) dhe të sigurohen te populli i vet (si jobesimtarë). E, saherë që thirren, (kundër jush) i përgjigjen thirrëjes. Në qoftë se nuk largohen prej jush, nuk ju ofrojnë paqe dhe nuk heqin dorë nga lufta kundër jush, atëherë kapeni dhe mbytni kudo që t'i takoni. Kundër tyre u kemi dhënë fakte të qarta.

besoj qe jane te qarta...

Ajetet 9:29 dhe 9:30 jane urdherese direkte per dhune fizike ndaj te krishtereve dhe hebrejeve. Ne menyre eksplicite. Interpretimi yt eshte shperfillje e fjales se Kuranit. Ky eshte mendimi im.
    25. All-llahu thërret për në xhennet(vendi paqes), dhe atë që do, e vë në rrugë të drejtë.

5:8. O ju që besuat! Bëhuni plotësisht të vendosur për hir të All-llahut, duke dëshmuar të drejtën, dhe të mos u shtyjë urrejtja ndaj një populli e t'i shmangeni drejtësisë; bëhuni të drejtë, sepse ajo është më afër devotshmërisë. Kini dro All-llahun se All-llahu di hollësisht për atë që veproni.

Anëtarësuar
    13-03-2009
    Postime
    263
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Kjo teme eshte e mbushur me paragjyime. Disa bazohen ne suret paqesore te Mekes (ti ke fene tende, une kam timen) disa bazohen ne ato sure kur Muhamedi kishte pushtetin. Secili nxjerr konkludimin e vet sipas deshires.

“Muhamedi është i Dërguar i Allahut. Ata që janë me të, janë të ashpër ndaj jobesimtarëve e të mëshirshëm midis tyre. I sheh ata si përkulen dhe bien në sexhde, duke kërkuar mirësinë dhe kënaqësinë e Allahut.” [el-Fet’h, 29]

Ruanu prej injorances, ata e mohojne edhe vet librin e tyre per ta bere islamin me paqesor?!

http://www.selefi.org/Artikujt/menhe...elefizmin.html

Selefite bazohe ne Islamin e gjenerates se pare te interpretimit te fese, keta (pseudo) myslimanet e tjere sipas ndonje perendimori te blere me para nga saudet, dhe nga interpretimi i lire i fese sipas qejfit te tyre.

Ndoshta eshte me mire qe ne trojet tona te perhapet selefizmi, dhe shqiptaret do ta kuptonin me lehte se a eshte islami per paqe apo per xhihad?

Per fund, fjala islam do te thote nenshtim, e ska te beje me paqe, keshtu qe jeni duke genjy me dije ose nga pavetedija
    e more mesia a mos valle deshirove qe tia puthish ate posht armikut nese ai deshiron te te vrase???
    a mos valle deshirove ti thuash armikut te dua nese ai deshiron te ta nxjer shpirtin???
    a mos vall deshirove tja lesh armikut nenen te ta dhunoj te bej nje femije me nenen tende dhe me gruan tende gjithashtu???:
    a mos vall deshirove ta lesh te zhduket e verteta qe zoti ta solli ty nese armiku deshiron ta zhduke ate e ti te rish dhe te gunjezohesh para tij ??
    ketu ky ajet tregon qe keshtu duhet te mbrohet feja e vertet i ashper kunder armikeve i ashper kunder kufarve qe mohojne te verteten....
    ky ajet i zbritur pasiqe Allahu e beri te mundur qe muslimant te fitojne kunder armikve qe i luftonin (paganet)....

27. All-llahu ëndrrën e të dërguarit të Vet e vërtetoi me realitet: se me vullnetin e All-llahut do të hyni në xhaminë e shenjtë (në Qabe) të siguruar, t'i rruani flokët e kokave tuaja, t'i shkurtoni e nuk do të keni frikë! Pra Ai ka ditur atë që ju nuk e dinit, para kësaj ju dha një fitore të shpejtë (Hajberin).
    28. Ai është që e dërgoi të dërguarin e Vet me udhëzim të plotë dhe me fenë e vërtetë, që të triumfojë mbi çdo fé, e mjafton All-llahu dëshmitar.
    29. Muhammedi është i dërguar i All-llahut, e ata që janë me të (sahabët) janë të ashpër kundër jobesimtarëve, janë të mëshirshëm ndërmjet vete, ti i sheh kah përulen (në rukuë), duke rënë me fytyrë në tokë (në sexhde), e kërkojnë prej All-llahut që të ketë mëshirë dhe kënaqësinë e Tij ndaj tyre. Në fytyrat e tyre shihen shenjat e gjurmës së sexhdes. Përshkrimi i cilësive të tyre është në Tevrat dhe po ky përshkrim është edhe në Inxhil. Ata janë si një farë e mbjellë ku mbin filizi i vet, e ai trashet, përforcohet dhe qëndron në trungun e vet, ajo e mahnit mbjellësin. (All-llahu i shumoi). Për t'ua shtuar me ta mllefin jobesimtarëve. All-llahu atyre që besuan dhe bënë vepra të mira u premtoi falje të mëkateve dhe shpërblim të madh.

60:8,9 All-llahu nuk ju ndalon të bëni mirë dhe të mbani drejtësi me ata që nuk ju luftuan për shkak të fesë, e as nuk ju dëbuan prej shtëpive tuaja; All-llahu i do ata që mbajnë drejtësinë. 9. All-llahu ua ndalon t'u afroheni vetëm atyre që ju luftuan për shkak të fesë, që ju nxorën prej shtëpive tuaja dhe që ndihmuan dëbimin tuaj; ju ndalon të miqësoheni me ta. Kush miqësohet me ta, të tillët janë dëmtues të vetvetes.
    Ndryshuar për herë të fundit nga buja_20 : 29-04-2009 më 16:48

Anëtarësuar
    13-03-2009
    Postime
    263
    por jo si ne bibel qe eshte ndryshuar...

9 Bijtë e Izraelit zunë robinja edhe të gjitha gratë e Madianit dhe fëmijët e tyre, rrëmbyen tërë bagëtinë e tyre, tërë kopetë e tyre dhe tërë pasuritë e tyre;

10 pastaj u vunë zjarrin të gjitha qyteteve ku ata banonin dhe të gjitha kalave të tyre,
    11 dhe morën gjithë plaçkën e luftës dhe tërë prenë, njerëz dhe kafshë:

-zunë robinja edhe të gjitha gratë e Madianit dhe fëmijët e tyre

-rrëmbyen tërë bagëtinë e tyre

-tërë kopetë e tyre dhe tërë pasuritë e tyre

-vunë zjarrin të gjitha qyteteve dhe të gjitha kalave të tyre

-dhe tërë prenë, njerëz dhe kafshë

nuk duhet bash keshtu te luftohet sikur pershkruan bibla te vriten kafshe e te digjet toka e Zotit sikur e bene ketu....
    ha si mendon duhet te jesh kunder armikut mesia?? i ashper apo ta lemosh kur te kap per fyti..apo e kishe puthur nese te kap per fyti e deshiron te te vras??

e me e keqja cka ndodhi:

Numrat 31

17 Prandaj vrisni çdo mashkull nga fëmijët

te tjerat nuk i ceki se ndoshta behet shum..

e kush eshte dhune??

Allahu ka ndaluar në rast lufte:
    -vrasjen e fëmijëse
    -vrasjen e grave vajzave nënave
    -vrasjen e pleqve
    -vrasjen e të sëmurëve të doptit
    -vrasjen e priftave apo dijetarëve qe mësojnë njerzit per fe¨ne e tyre
    Ndryshuar për herë të fundit nga buja_20 : 29-04-2009 më 16:57

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga buja_20 Lexo Postimin
    ok ..foli murit foli chinos..

Kurani nuk spjegohet me nje ajet chino..sic edhe tash te postimi i fundit..
    ajetet lidhen me njera tjetren kete fute ne koke..
    Jo a? Atehere perse citojne imamet nganjehere vetem 1 ajet te vetem kur u drejtohesh me nje pyetje? Te thash mendimin tim, s kemi c te perseritemi kot: Ajeti 4:89 urdheron shprehimisht dhune ndaj braktiseseve (apostateve) te Islamit. Ajeti 4:90 nuk e pezullon, nuk e ndalon kete dhune, por vetem e modifikon, e kanalizon ne nje drejtim te duhur, duke thene se kjo dhune nuk duhet te perdoret (vetem) ndaj popujve me marreveshje me "juve". E cka eshte "juve"? Cka tjeter pos arabet!! E ku te shoh une si shqiptar te miren ne kete ajet? Ky eshte interpretimi qe i bej une ketyre ajeteve. Per saktesine ketij interpretimi flet vet vokabulari eksplicit i ajeteve ne fjale. Ti mundohesh te thuash se ka ajete qe e pezullojne dhunen e urdheruar ne ajetin 4:89. Keso ajeti pezullues e sheh ajetin 4:90. Por kjo nuk eshte e vertete. Sepse nuk ka asnje signal ne Kuran, i cili thote se ajeti 4:90 ka perparesi ndaj ajetit 4:89, apo qe ajeti 4:90 ka perparesi ne relacion me te gjitha ajetet tjera te Kuranit. Pastaj edhe brendia e ajetit 4:90 eshte nje tjeter. Nese e lexon qarte, duket qe ky nuk ka asnje lidhje me ajetin 4:89. Sepse perderisa ne ajetin 4:89 urdherohet dhuna ndaj apostateve (te cilet sipas ketij ajeti nuk sulmojne, nuk perdorin dhune apo lufte ndaj muslimaneve), ajeti 4:90 flet per ata te cileve "u vjen rende te luftojne kunder jush". Pernga permbajtja nuk pershtaten njeri me tjetrin. Le te lexoj secili me vemendje:

ajeti vazhdon ketu dhe tregon se kush jane ata qe duhet te mbyten..

90. Përpos atyre që srtehohen te një popull, me të cilin keni marrveshje, dhe përpos atyre që vijnë te ju, e u vjen rëndë të luftojnë kundër jush ose kundër popullit të vet. Sikur All-llahu të donte do t'ju jepte atyre fuqi e pushtet mbi ju dhe do t'ju luftonin. Në qoftë se ata tërhiqen prej jush, nuk ju luftojnë dhe ju ofrojnë paqe, atëherë All-llahu nuk ju lejon rrugë (luftë) kundër tyre.
    Pra perderisa dhuna ne ajetin 4:89 urdherohet vetem per shkak te braktisjes se Islamit, ne ajetin 4:90 flitet per mos sulmim te atyre braktiseseve, te cilet jane ne marreveshje me arabet dhe te te cilet nuk luftojne kunder arabeve. Nuk ka konotacion brendor ajeti i dyte me te parin. Por edhe sikur te "imagjinosh" konotacionin, ajeti 4:90 prap se prap nuk e pezullon urdheresen per dhune ndaj apostateve, por vetem e modifikon, e dedikon kunder popujve qe nuk jane ne marreveshje me arabet. Qe ajetet flasin per arabet ("juve") kete e besoj per shkak se Islami ne kohen kur u shkrua Kurani ishte i perhapur vetem nder arabet. Nuk mund te jete tejeter kush i menduar me peremrin "juve", pos arabet.

edhe ketu tregon kush duhet te vritet

91. Ju do të hasni në të tjerë, që duan të sigurohen te ju (duke u paraqitur si besimtarë) dhe të sigurohen te populli i vet (si jobesimtarë). E, saherë që thirren, (kundër jush) i përgjigjen thirrëjes. Në qoftë se nuk largohen prej jush, nuk ju ofrojnë paqe dhe nuk heqin dorë nga lufta kundër jush, atëherë kapeni dhe mbytni kudo që t'i takoni. Kundër tyre u kemi dhënë fakte të qarta.

besoj qe jane te qarta...
    As ky ajet nuk e pezullon urdheresen per dhune te ajetit 4:89. Ne lidhje me mendimin tim se Kurani ne keto ajete te cituara nga une urdheron shprehimisht dhune ndaj jomuslimaneve apo braktiseseve te Islamit, nuk shoh qe solle argumente bindese. Te pakten duhet te tregosh se ku e merr te drejten per te pohuar se ajeti 4:90 dhe ajeti 4:91 e pezullojne cdo ajet tjeter apo ajetin 4:49? Nuk ke legjitimim per nje interpretim te tille. Une e kuptoj fare mire dhe e pershendes mundimin tend per te interpretuar Kuranin me cdo mjet si paqesor. Por perderisa nuk ka ajete sqaruese, te cilat thone se ne relacion me keto e keto ajete ka perparesi ky e ky ajet, atehere i tere Kurani na mbetet nje buqete normash me urdheresa kunderthenese dhe i cili mund te perdoret sipas qejfit te sulltanit here ne kete menyre e here ne ate menyre, varet se ne cilen gjendje apo dobesi gjindet aktualisht Islami.

25. All-llahu thërret për në xhennet(vendi paqes), dhe atë që do, e vë në rrugë të drejtë.

5:8. O ju që besuat! Bëhuni plotësisht të vendosur për hir të All-llahut, duke dëshmuar të drejtën, dhe të mos u shtyjë urrejtja ndaj një populli e t'i shmangeni drejtësisë; bëhuni të drejtë, sepse ajo është më afër devotshmërisë. Kini dro All-llahun se All-llahu di hollësisht për atë që veproni.
    Rruge me te drejte per mua nuk ka ne bote sesa ajo e Gjergj Fishtes, Leke Dukagjinit, Kastriotit e tjera mos t'i perseris perdite. Ku do shkoj une sipas Allahut? Nuk jam une arab qe te cmoj ate rruge si te drejte qe me ofron Kurani. Nuk perdori une dhune ne vellezerit e mi te gjakut shqiptare te krishtere, ortodokse, ateiste, kafira, por mburrem me ta. Kjo eshte rruga ime. Ketu duhet te nenshtrohet Allahu kesaj here. Ose ndyrshe kemi rruge te ndara.

*

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    e more mesia a mos valle deshirove qe tia puthish ate posht armikut nese ai deshiron te te vrase???
    Me cilin argument mendon se Ajeti (apo si quhet ajo fjali qe e solli "mesia4ever") flet per vetmbrojtje? Une nuk shoh asnje signal per kete interpretim qe i ben ti.

*

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    por jo si ne bibel qe eshte ndryshuar...

9 Bijtë e Izraelit zunë robinja edhe të gjitha gratë e Madianit dhe fëmijët e tyre, rrëmbyen tërë bagëtinë e tyre, tërë kopetë e tyre dhe tërë pasuritë e tyre;

10 pastaj u vunë zjarrin të gjitha qyteteve ku ata banonin dhe të gjitha kalave të tyre,
    11 dhe morën gjithë plaçkën e luftës dhe tërë prenë, njerëz dhe kafshë:

-zunë robinja edhe të gjitha gratë e Madianit dhe fëmijët e tyre

-rrëmbyen tërë bagëtinë e tyre

-tërë kopetë e tyre dhe tërë pasuritë e tyre

-vunë zjarrin të gjitha qyteteve dhe të gjitha kalave të tyre

-dhe tërë prenë, njerëz dhe kafshë

nuk duhet bash keshtu te luftohet sikur pershkruan bibla te vriten kafshe e te digjet toka e Zotit sikur e bene ketu....
    ha si mendon duhet te jesh kunder armikut mesia?? i ashper apo ta lemosh kur te kap per fyti..apo e kishe puthur nese te kap per fyti e deshiron te te vras??

e me e keqja cka ndodhi:

Numrat 31

17 Prandaj vrisni çdo mashkull nga fëmijët

te tjerat nuk i ceki se ndoshta behet shum..

e kush eshte dhune??

-vrasjen e fëmijëse
    -vrasjen e pleqve
    Bibla, konkretisht Dhjata e Vjeter permban edhe sipas mendimit tim principe te dhunes (te pakten lejon apo urdheron hakmarrjen "sy me sy, dhemb me dhemb"). Por DHE KJO ESHTE ME E RENDESISHMJA: Edhe po te kete ne cdo fjali te Bibles dhune, prap se prap dhuna e Kuranit mbetet dhune!! Nuk e cben dhuna e Bibles dhunen e Kuranit!! Ashtu sic nuk e legjitimon apo cben dhuna ime dhunen tende. Te dyjat mbesin dhuna.

*

Anëtarësuar
    13-03-2009
    Postime
    263
    chino

thjesht

89. Ata dëshirojnë që edhe ju të mos besoni sikurse nuk besuan vetë dhe bëheni të njëjtë. Mos zini miq prej tyre deisa ata të shpëngulen (si ju) për hirë të All-llahut, e nëse refuzojnë, ataherë kudo që t'i gjeni, kapni dhe mbytni dhe prej tyre mos zini as mik as ndihmës.

Allahu na thote

Mos zini miq prej tyre derisa ata të shpëngulen (si ju) për hirë të All-llahut

behet fjale per tradhtaret per ata qe i luftojne muslimant per ate shkak shkruan

e nese refuzojne (shiko ne ajet) do te thote nese ju luftojne

dhe ketu vazhdon..

90 Përpos atyre.....
    (lexoje ajetin)

pra ata ishin qe i luftonin muslimant

ajeti 90 lidhet me 89 dhe nuk shkruan palidhje ..perpos atyre...

edhe ketu e ben te qarte se kush jane ata

91. ju do të hasni në të tjerë, që duan të sigurohen te ju (duke u paraqitur si besimtarë) dhe të sigurohen te populli i vet (si jobesimtarë). E, saherë që thirren, (kundër jush) i përgjigjen thirrëjes. Në qoftë se nuk largohen prej jush, nuk ju ofrojnë paqe dhe nuk heqin dorë nga lufta kundër jush, atëherë kapeni dhe mbytni kudo që t'i takoni. Kundër tyre u kemi dhënë fakte të qarta.

cfar deshiron me shume per kot ke bere nje shkrim aq te gjate ...

te thash qe nuk mundesh ti vet ta kometosh kuranin..

e kurani ngjietet edhe me historin islame sepse kan zbritur ajete te ndryshme ne kohe te ndryshme e ky ajet ka zbritur kur paganet nuk lejonin qe muslimant te perhapin fene islami per kete shkak ata deshironin ti vrisnin dhe i provoni te gjitha metodat por Allahu ...:

Ata përpiqen me gojët e tyre ta shuajnë dritën e All-llahut,
    e All-llahu do ta përsosë dritën e Tij, edhepse jobesimtarët e urrejnë.

Sureja 10, Ajeti 99

A është përhapur islami me shpatë?
    Disa herë është përhapur me shpatë e disa herë me paqe.Por duhet të kihet parasysh se në islam për qafirat nuk ka paqe të qendrueshme.Paqe e vëretë vlenë vetëm midis besimtarëve sepse gjaku,pasuria dhe nderi i njeriut ruhen vetëm se në suazat e pranimit të islamit.Nëse don që qafiri të jetë i lirë nga kjo,atëherë e ka të domosdoshme që në mënyrë të poshtëruar të paguan xhizjen (tatimin vjetor) shtetit islam.
    Qëllimi i ardhjes të islamit dhe muslimanëve është që të mposhten qafirat.
    Për atë ti lejmë ato përralla se islami është paqe.Sepse nuk ka paqe me mushrikët dhe qafirat derisa ti nënshtrohen islamit totalisht kurse fjala la ilahe ilallah të jetë ma e larta.Kjo është natyra e vërtetë e islamit dhe kush kundërshton këtë vetëm se do të hyn në kontradikta me Kur'anin dhe sunnetin.
    A e dini se çfarë paqe lidhi Omeri r.a,me çifutët dhe krishterët kur e mori Kudsin (jerusalemin)?Ajo isht paqe nënçmuese për ta,dhe këtu i kam krejt pikat e ''paqes'' midis tyre.Nëse doni ua tregoj.
    Thot profeti në nji koment të nji hadithi '' Kam ardhur me shpatë që ta luftoj secilin i cili nuk i nënshtrohet fjalës së Allahut dhe derisa fjala e Allahut të jetë ma e larta...''
    Fitorja e vërtetë i takon Allahut dhe besimtarëve por qafirat këtë nuk e kuptojnë.

Anëtarësuar
    13-03-2009
    Postime
    263
    Bibla, konkretisht Dhjata e Vjeter permban edhe sipas mendimit tim principe te dhunes (te pakten lejon apo urdheron hakmarrjen "sy me sy, dhemb me dhemb"). Por DHE KJO ESHTE ME E RENDESISHMJA: Edhe po te kete ne cdo fjali te Bibles dhune, prap se prap dhuna e Kuranit mbetet dhune!! Nuk e cben dhuna e Bibles dhunen e Kuranit!! Ashtu sic nuk e legjitimon apo cben dhuna ime dhunen tende. Te dyjat mbesin dhuna.
    jo ne ender chino ti nuk je as ne gjendje te mbrosh biblen tende qe mendon eshe nga zoti e plote dhe i beson se eshte prej zotitt pa u ndryshuar...

me tregon mua qe kurani lejon dhunen kur kurani ta te pergjigjet vet..

"Në fe nuk ka dhunë. Eshtë sqaruar e
    vërteta nga e kota. E kush nuk i beson të pavërtetat e i beson
    All-llahut, ai është kapur për lidhjen më të fortë, e cila nuk ka
    këputje. All-llahu është dëgjues i dijshëm".

haroje kete chino une i besoj kuranit si fjal+e te shpallur nga zoti e zbritur ne momente te ndryshme zgjtja e zbritjes ishte 23 vjet e ne ate vite ka pasur ndodhira te ndryshme e Allahu ka lejuar luften per vetembrojtje kur muslimanet sulmoheshin edhe..

-vrasjen e fëmijëse
    -vrasjen e pleqve

nuk lejon dhune kurani assesi chino e nuk lejon vrasjen e femijeve vrasjen e grave e vrasjen e kafsheve...

2:190 Dhe luftoni në rrugën e All-llahut kundër atyre që ju sulmojnë e mos e teproni se All-llahu nuk i do ata që e teprojnë (e fillojnë luftën).

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    jo ne ender chino ti nuk je as ne gjendje te mbrosh biblen tende qe mendon eshe nga zoti e plote dhe i beson se eshte prej zotitt pa u ndryshuar...
    Sikur te mendoja se Bibla eshte nga Zoti, sigurisht se nuk do kisha thene se Bibla, konkretisht Dhjata e Vjeter permban principe dhune. Apo jo?

me tregon mua qe kurani lejon dhunen kur kurani ta te pergjigjet vet..

"Në fe nuk ka dhunë. Eshtë sqaruar e
    vërteta nga e kota. E kush nuk i beson të pavërtetat e i beson
    All-llahut, ai është kapur për lidhjen më të fortë, e cila nuk ka
    këputje. All-llahu është dëgjues i dijshëm".
    Te thash: Kurani = buqete normash kunderthense qe mund te pervertohen sapo te jipet mundesia.

KU SHKRUAN NE KURAN SE KY AJET QENDRON MBI TE GJITHA AJTETE TJERA?????

haroje kete chino une i besoj kuranit si fjal+e te shpallur nga zoti e zbritur ne momente te ndryshme zgjtja e zbritjes ishte 23 vjet e ne ate vite ka pasur ndodhira te ndryshme e Allahu ka lejuar luften per vetembrojtje kur muslimanet sulmoheshin edhe..
    Beson ne fjalen e shkruar ne Kuran? Mire, atehere beso pra:

Citim Postuar më parë nga chino
    Kuran 9: 29:
    Luftoni kunder atyre prej popullit te librit (te krishteret), te cilet nuk besojne Allahun .. dhe te cilet e shohin te ndaluar ate te cilen Allahu dhe i deleguari i tij e shohin si te lejuar, dhe te cilet nuk e ndjekin besimin e vertete dhe nuk e pranojne nenshtrimin vullnetarisht.
    -vrasjen e fëmijëse
    -vrasjen e pleqve

nuk lejon dhune kurani assesi chino e nuk lejon vrasjen e femijeve vrasjen e grave e vrasjen e kafsheve...

2:190 Dhe luftoni në rrugën e All-llahut kundër atyre që ju sulmojnë e mos e teproni se All-llahu nuk i do ata që e teprojnë (e fillojnë luftën).
    Cudi perse Selimi I dhe Murati IV si udheheqes te nje perandorie islame nuk besuan ne keto parime, kur masakronin fshatera te tera te parardheseve tane te krishtere. Nuk fitohet nje bisede me kokefortesi. Mos e le deshiren te te behet prind i mendimit/vleresimit. E din fort mire se cfare jam duke argumentuar ketu. Mjaft me kete loje tash.

*

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Islami Sot Dhe Nesër
    Nga llokumi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  2. Sheikh Muhamed Nasuridin Albani
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-08-2009, 11:01
  3. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:25
  4. Islami nuk është përhapur me tehun e shpatës
    Nga ILyrium në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 04-04-2007, 13:10
  5. Islami NdËrmjet Lindjes E PerËndimit
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-05-2005, 04:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •