Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 62
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-05-2008
    Postime
    104
    Citim Postuar më parë nga Aloe Lexo Postimin
    Kemi apo skemi shume te mira,mendoj qe ska lidhje me ndjenjen e krenarise
    ashtu eshte

Kombi eshte KOMBI
    sdo arsye qe te krenohesh per kombesine tende
    Atdheu eshte NENA
    ka ndonje femi te vertete qe pyet "cka nena ime" qe ta doj?
    JO

i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anëtarësuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419
    [QUOTE=Atdheu eshte NENA
    ka ndonje femi te vertete qe pyet "cka nena ime" qe ta doj?
    JO[/QUOTE]

E ke thene shume bukur dhe pik.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-05-2009
    Postime
    18
    "Jam krenar qe jam...." eshte fraza etikete e perdorur nga cilido referuar shtetit qe i perket.
    Sigurisht me rendome e takojme nga te larguarit prej vendlindjes.Ky eshte nje pergjithesim qe prek vetem deri diku shqiptaret pasi krenaria jone nuk eshte thjesht e tille.Jemi nje vend e popull i vecate!po te marim parasysh edhe dimensionet e territorit me krenari me te medhe do te permendja kulturen tone, evidente tek e fundit(perfaqesimi ne unesco me bertin, gjirokastren etj),pasurine natyrore qe jo te gjithe e gezojne,figurat e famshme shperndare gjithe boten.....E per me teper si popull gezojme karakteristika tipike qe tashme ne vendet e tjera nuk egzistojne me,pa mohuar ato negative qe megjithate e bejne te vecante.Te gjithe e kane lakmuar token tone qe ne kohet e lashta.do te ishte nje pyetje retorike po te shkruaja pse valle.....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    99
    Ej po ca boni kshu me se lat nom tema esht per Kombin ju ja fusni kot tashi ,jo me majmuna jo me shimpazera
    Fajin e ka ky qe ka hap kte temen se dhe vet nuk e di pse e ka hap e paska hap se i duket vetja i zgjut shum
    Ktej thot pse krenohemi qe jemi shqiptar ktej ja fut nga politika pastaj dhe me von del te amerika nuk po ju mor vesh
    Po pse me ILMGAP ca do qe cdo 10 vjet ma na dal nga nji Mbret Agron nga nji Teuta dhe nga nji Skenderbe

Pse krenohemi qe jemi shqiptar?
    Ja e ka then Naimi dhe Cajupi pse

CAJUPI
    Memedhe quhete toka
    ku me ka renure koka,
    ku me ka dashur mem' e ate,
    ku me njeh dhe gur' i thate,
    ku kam pasure shtepine,
    ku kam njohur perendine,
    stergjyshet ku kane qene
    dhe varret qe kane vene,
    ku jam rritur me therrime,
    ku kam folur gjuhen time,
    ku kam fis e ku kam fare,
    ku kam qeshur ku kam qare,
    ku rroj me gaz e me shprese,
    ku kam deshire te vdese.

NAIMI
    Kushdo që është sot burrë
    Dhe shqipëtar i vërtetë,
    Emëri s'i shuhet kurrë
    Dhe nderi i rron përjetë.

S'jemi grekër as bullgarë,
    Asgjë tjetër nukë jemi,
    Jemi vetëm shqipëtarë,
    Në kët'emër nderr'e kemi.

Nga gjithë ç'kemi kënduar
    Për të njohur vetëhenë,
    Kaqë gjë kemi mësuar,
    Të nderojmë mëmëdhenë.

Se njerëstë gjithë vdesin,
    Po jeta s'mbetet e shkretë,
    Gjuha, mëmëdheu mbesin
    Të patundurë përjetë.

Rroft' e qoftë Shqipëria
    Dhe kombi e gjuha jonë!
    Lulëzoftë dituria,
    Edhe ndihmës paçim zonë.

i/e regjistruar Maska e Arbam
    Anëtarësuar
    05-05-2009
    Vendndodhja
    Shkoder
    Postime
    28
    Askush Ne Bote Nuk E Shan Vendin E Lindjes

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga sabah08 Lexo Postimin
    ILMGAP!ke dale komplet jashte teme .Une e kuptoj shqetsimin tend ,por nuk ke gjetur temen e duhur per ti shprehur keto probleme.Mos kujto se je i vetmi ne keto konstatime,qe ndodhin per fat te keq si rezultat i politikes antikombetare te disa marionetave te cilat ndodhen provizorisht ne krye te politikes shqiptare.Keta lloj politikanesh kalimtare ashtu sic dolen ne siperfaqe te batakut ku jane futur ashtu llumi do ti mbuloje perseri.Une uroj qe ato shqetsime te cilat nuk jane vetem te tuat ti shprehesh ne nje teme tjeter po munde.Je i respektuar t'a mbyllesh temen me kaq.
    Unë po flisja për qeverinë . . . kjo qeveri nuk na lejon të ndjehemi krenar.

Sepse po të na bënte krenar qeveria atëherë do thonim kështu :
    Kjo qeveri uli varfërinë kaq e kaq përqnid dhe për këtë ndjehemi krenar
    Kjo qeveri uli korrupsionin kaq e kaq përqind dhe për këtë ndjehemi krenar
    Njerëzit e kësaj qeverie zbuluan këtë këtë me ndihmën e ekspertëve etj.dhe për këtë ndjehemi krenar.
    Kjo qeveri punësoi kaq e kaq njerëz shumica prej tyre të rinjë . Kjo na bën të themi të jemi krenarë.

etj.

Unë po flisja për qeverinë . . . kjo qeveri nuk na lejon të ndjehemi krenar.

Sepse ne për qeverinë tanimë flasim kështu :

Varfëria po rritet . . . kjo nuk na bën krenar
    Korrupsioni po rritet . . . kjo nuk na bën krenar
    Papunësia është shtuar shumë kohët e fundit . . . kjo nuk na bën krenar
    Kapet me 65 kg heroinë, sekretari i ambasadës shqiptare në Maqedoni . . . kjo nuk na bën të ndjehemi krenarë .etj.

Qeveria është ajo që nuk na lejon të ndjehemi krenarë për kombin tonë . . . pyetja është në lidhje me krenarinë shqiptare.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-01-2004
    Postime
    2,378
    nese do mund te kerkohej nje arsye per te ndjere krenari ne lidhje me nje nocion qe prek sado pak sferen shqiptare ajo do mund te gjendej vetem tek nje njeri: Nene Tereza; por respekti per jeten e vepren e saj me nje mungese te theksuar krenarie ne vetvete nuk do e lejonte as kete.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-12-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    26
    Citim Postuar më parë nga linda b Lexo Postimin
    "Jam krenar qe jam...." eshte fraza etikete e perdorur nga cilido referuar shtetit qe i perket.
    Sigurisht me rendome e takojme nga te larguarit prej vendlindjes.Ky eshte nje pergjithesim qe prek vetem deri diku shqiptaret pasi krenaria jone nuk eshte thjesht e tille.Jemi nje vend e popull i vecate!po te marim parasysh edhe dimensionet e territorit me krenari me te medhe do te permendja kulturen tone, evidente tek e fundit(perfaqesimi ne unesco me bertin, gjirokastren etj),pasurine natyrore qe jo te gjithe e gezojne,figurat e famshme shperndare gjithe boten.....E per me teper si popull gezojme karakteristika tipike qe tashme ne vendet e tjera nuk egzistojne me,pa mohuar ato negative qe megjithate e bejne te vecante.Te gjithe e kane lakmuar token tone qe ne kohet e lashta.do te ishte nje pyetje retorike po te shkruaja pse valle.....
    - Kemi pak karakteristika te levdushme e shume te kritikushme.........

***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anëtarësuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    nuk kemi arsyje me u krenu qe jemi shqiptar prandaj hic fare skeni pse te kernoheni
    zemra ime tull shpirti jot llac dashurija jon pallat 15 kac

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-04-2003
    Vendndodhja
    Ne Kete Univers
    Postime
    147
    Jam Krenar qe Jam Shqipetar sepse:

1_E para. Anarkia fetare: Katër fe të ndryshme që nuk kanë zënë rrënjë në zemrën e një populli pagan.
    2_E dyta. Anarkia sociale: Këtu s’ka as klasë (të lartë) bejlerësh, as klasë bujqish, as klasë burzhuazie. Këtu bujku është më bej se beu dhe beu më bujk se bujku. Kemi një shembull të
    bukur për partinë popullore e cila mbahet sot në fuqi prej bejlerëve nga oxhakët më të vjetër, kurse anëtarët e saj lëvdohen se kanë shpëtuar prej bejlerëve.
    3_E treta. Anarkia morale: Këtu qeni nuk e njeh të zonë, këtu karakteret dobësohen, qullosen dhe ndërrojnë formë e ngjyrë dita me ditë si në kaleidoskop. Këtu ambiciet janë pa fre e pa kufi, këtu i padituri i di të gjitha dhe i pazoti është i zoti për të gjitha.
    4_E katërta. Anarkia patriotike:Këtu brenda një dite si me magji tradhëtori bëhet patriot dhe patrioti tradhëtor.Këtu shohim përpara syve tanë të kapërdisen si patriotë të mëdhej ata që kanë luftuar për harfet dhe për flamurin e babës, që kanë djegur Shqipërinë e Mesme ose ata që janë puthur me andartet e i kanë ndihmuar shenjtërojnë anë e mbanë Toskërinë. Këtu si më thoshte një mik është më mirë që njeriu të jetë tradhëtor e të shikojë interesat e tij sepse kështu do të jetë i sigurt që të nesërmen do të prokllamohet patriot i madh.
    E pesta. Anarkia e idealeve: Këtu idealet e shtrembëra, të errëta e të mumifikuara të Fanarit e të Buhares përfyten e përleshen në një luftë për jetë a vdekje me idealet më të gjalla më elegante e më të nderitshme të Perëndimit. Na mungojnë vetëm idealet e antropofagëve. Po për të zënë vendin e tyre kemi kolltukofagët, krimba të verdhë me kokë të zezë, që rriten me plagët e infektuara të Shqipërisë në lëngim, këpuseh që mund t’i copëtosh, por jo ti shqitësh nga trupi që kafshojnë dhe thëthijnë. Herodi tregon se në betejën navale të Salaminës, një athinas kapi një anije persiane me dorën e djathtë e s’e lëshonte, gjersa ia prenë; atëhere e kapi me dorën e mëngjër, ja prenë dhe këtë, atehere e kapi me dhëmbë e s’e lëshoj gjersa i’a prenë kokën. Sikur të ngjallej Herodi përsëri do të shikonte që kolltukofagët tanë janë më të fortë se ky trim legjendar i vjetërsisë antike. Që t’i çqitësh këta tanët nga kolltuku duhet të preç jo vetëm duart e kokën po dhe këmbët e trupin.

Marre nga Fjalimi i Nolit ne Parlamentin Skipetar ne V 1924.
    Me pak llafe Kjo eshte Krenaria Jone
    TUNG

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ç'mendim keni për nacionalizmin shqiptar?
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 25-09-2012, 16:09
  2. Çfare historie false mesohet ne shkollat shqiptare?
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 38
    Postimi i Fundit: 31-07-2009, 09:54
  3. Mbi konfliktin në Komunitetin Musliman Shqiptar
    Nga Brari në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-03-2009, 10:00
  4. Konfederata e Artizanatit Shqiptar
    Nga pekomeri në forumin Arti shqiptar
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 16-10-2006, 07:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •