Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 29 prej 29
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-11-2002
    Vendndodhja
    xxxxx
    Postime
    312

Smile pellazgian

desha me did ku jetojene kta kalashet e shqiperis. kur ta dish let me know.

>You have great senses. Use them wisely, not unwisely, couse everything is possible.

i can say the same about you.

>Nese do mund te fillosh te me therrasesh Naser.

mund ta rephrase ate se nuk e kuptova.

per mua kjo pellazgian thing eshte vetem teory qe do vertetoet gabim. per mua ehste highly impossible but anyway good luck.

megjithmirat,

shpata
    mos u be mjalt se te vijne grenxat.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-11-2002
    Vendndodhja
    xxxxx
    Postime
    312

AsgjëSikurDielli

nuk u pergjigja anglisht te hedh posth ndonje gje. fola anglisht se e kam me te let te shprehem. kshu flas dhe me shokut shqiptar qe jetojn ne amerik.
    mos u be mjalt se te vijne grenxat.

Perjashtuar Maska e illiriani
    Anëtarësuar
    06-05-2002
    Postime
    655
    kaleshet, jane edhe ne jug edhe ne veri te Shkodres, e te Shqiperise Veriore...mos i merrni per baze shenimet gjeo-politike!

Shqiperia Etnike Maska e shoku_sar
    Anëtarësuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    Toronto
    Postime
    176
    Kjo eshte nje video qe eshte marre tek Kalashet.
    Duhet te keni Windows Media Player per ta hapur.
    Klikoni Ketu
    Ndryshuar për herë të fundit nga shoku_sar : 04-07-2003 më 15:08
    Nuk lejohen adresa Interneti ne firme. Stafi i Forumit.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Pelasgian Lexo Postimin
    Eshte interesant dhe befasi e jashtzakonshme qe shume fjale ky fise qe flete, ende jane SHQIP.

Keto fjale ishin te perkthyera ne Anglishte.

KALASH-ANGLISHTE-SHQIP

TAT-Father-BABAI // shqip
    NAN-Mother-NENA // jo-shqip
    THUL-Fat-TUL // shqip
    TU-You-TI // universale
    UGH-Water-UJE // shqip
    WAKHT-A time-KOHA, VAKTI // jo-shqip
    TAZA-Fresh-TAZE, E FRESKET // jo-shqip
    TAN-One's own-TEND // universale
    TABUT-Coffin-KOFINI, TABUTI // jo-shqip
    PI-Drink-PI, PER TE PIRE // shqip
    MIK-Uncle-DAJA, AXHA // (?)shqip
    KUY-Where-KU //(?) shqip
    DUKAN-Shop-DYQAN, SHITORE // jo-shqip

Nderime,

survivalet leksikor te nje gjuhe primare sic eshte shqipja gjithmone do te jene interesante per studime
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    >You have great senses. Use them wisely, not unwisely, couse everything is possible.

per mua kjo pellazgian thing eshte vetem teory qe do vertetoet gabim. per mua ehste highly impossible but anyway good luck.

ILIR NË GEN Maska e flory80
    Anëtarësuar
    03-12-2006
    Vendndodhja
    Buzë Vjosës Kaltëroshe
    Postime
    1,531
    Unë e kam hasur shumë herë rastin e këtyre Kalashëve dhe një gjë është e sigurt se ata nuk janë Pakistanez por ka shumë njerëz të këtij komuniteti që kanë tipare Europiane ngjyra e lëkurës është më e bardhë se e Pakistanezëve të tjerë dhe karakteristika e tyre është ngjyra e syve gri shumë e hapur në të kaltër edhe pse koha e gjatë ka bërë të vetën dhe po ashtu dhe përzjerja me banorët e krahinave përreth.
    Kalashët jetojnë në Luginën e Hunzit në kufirin ndërmjet Pakistanit dhe Afganistanit.
    Pjesa me e madhe e tyre ka adaptuar besimin Islam por ata ende vazhdojnë të praktikojnë ritet Pagane.
    Krahina në të cilën ata jetojnë është një luginë një mes të maleve të thepisura me lumenj të rrëmbyeshëm
    Këtu keni dhe një video në lidhje me këtë komunitet.

Gjithashtu gjithkush që lexon me kujdes historinë e Aleksandrit të Madh do të gjej këtë pjesën ku një pjesë e Ushtrisë së tij qëndroi në kufijtë lindor të Indisë sepse nuk mund të kthehej mbrapsht. Dhe pjesa që qëndroi ishte pjesa e prapavijës së ushtrisë së tij, që do të thotë se ishin njerëz të thjeshtë dhe jo ushtarë, ku kishte dhe gra dhe fëmijë.
    Një argumetn tjetër është se Greqia dhe Maqedonia, të dyja këto shtete pretendojnë se kjo popullsi është Greke dhe Maqedonase respektivisht sipas shteteve.

Një fakt tjetër që unë desha të sjell këtu është se tani vonë një delegacion i këtij komuniteti në Pakistan që besojnë se janë pasardhës të Aleksandrit të Madh vizitoi zyrtarisht Maqedoninë. U bë një zhurmë e madhe për këtë por të gjithë e dinë që Maqedonasit e sotëm janë Sllavë dhe nuk kanë asgjë të përbashkët me Maqedoninë e Aleksandrit.

Çfar janë Kalashët??????

Ja dhe një video për ta ilustruar!

Ndryshuar për herë të fundit nga flory80 : 25-11-2008 më 17:08 Arsyeja: Për disa arsye videoja e parë shfaqet sikur nuk është më në përdorim!
    EH I ZIU NJERI, GËLLTIT DIKU NJE LUGË ÇORBË TË PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PËR GJITHË JETËN!

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Kjo temë është hapur më parë në forum.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-01-2009
    Postime
    280
    Ne emisionin qe pashe sot ne televizion flitej per kalashet e Pakistanit.
    E nxitur nga emri qe eshte i perhapur ne vendin tone hyra ne forum pasi me intrigoi historia e treguar. Pasi u shpjegua se Kalashet jane vendosur ne ate toke qe nga koha e Aleksandrit te Madh, perfaqsuesi i tyre tha : greket thone se jemi greke, bullgaret se jemi bullgare, por vendi yne quhej Sjan( ose Sijan).
    A ka ndokush njohuri me shume lidhur me etimologjine e ketij emri.

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 476
    Postimi i Fundit: 23-01-2024, 07:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •