Close
Faqja 25 prej 25 FillimFillim ... 15232425
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 243 prej 243
    i/e regjistruar Maska e lace
    Anėtarėsuar
    18-09-2014
    Postime
    240

Pėr: Dy natyrat e Krishtit, njerezorja dhe hyjnorja

Citim Postuar mė parė nga Ceni-1 Lexo Postimin
    Jahudijt kane bere te njejten gje sic keni bere ju te krishteret ! Jahudijt e mohuan Jesusin as si te derguar te Zotit , dhe e muhuan Inxhillin si vertetim dhe sqarim te Tores se tyre per ndryshimet e bera . Ashtu edhe te krishteret e mohuan Muhamedin as , si te derguarin e Zotit , dhe mohuan poashtu KURANIN SI VERTETUES DHE SQARUES TE INXHILLIT TE ZOTIT .

Une kam informacionin e sakte dhe postjerash kam argumente te tjera qe mi ka mesuar Zoti nga urtesia e Tij , qe ti shohe per ta perforcuar besimin tim ne Islam si fe e Zotit . Po ta dishi sa qef kam ta besoni edhe ju Zotin e Lartesuar .
    Vella Ceni Ka nje dicka ketu ,si edhe ne shkrimet tuaja ju flisni ne ajer se keni lexuar vetem kuranin edhe keni ngelur aty,

Nqs se po me thua per faktet qe ti disponon kam une nje sere faktesh per kuranin,por thelbi nuk eshte ky thelbi eshte dicka tjeter ,se une nuk dua qe te debatoj pafundesisht pasi e kam kuptuar qe eshte e pamundur qe te kuptohemi ,pasi ju myslimanet nuk e pranoni edhe as keni per ta pranuar te verteten me argimenta ose pa argumenta/ dhe mqs ra fjala tek argumentat,,, argumentat me te bindeshem kurani ia ka marre nga Tevrati qe ne kuran jane etiketuara si te zbritura kur ato argumenta kishin 500 vjet e kusur qe kishin ardhur,por Muhamedi Zoteri ka marre vetem ato pjese qe i interesojne 500 vjet me pas ,dhe i ka shemtuar ato ne menyren me te paturpeshme qe te mundej ,ateher si ka mundesi qe Muhamedi ja ka ndryshuar Emrat Profeteve nga Moisi ne Musa ,Nga Jezus ne isa e shume profet te tjere i ka ndyshuar emrat ,pse e ka bere ? kush e ka urdheruar? si ka mundesi qe ato emra kishin 500 vjete qe perdoreshin na vjen muhamedi dhe i ndryshon,po c'fare eshte kjo more ,? pra muhamedi per te qene me i besueshem i nderroi emrat ,nje gje eshte e Sigurt Vella Ceni : Per njerezit qe kane lexuar vetem kuranin eshte normale qe kane ngecur aty sepse e kane njohurin te kufizuar, Surea Mejreme flete edhe per Jezusin qe Muhamedi pa kurre fare pergjegjesie e ndryshoi emrin e tije ne Isa
    Kush ja tregoi Muhamedit Ngjarjen se si lindi Jezusi tek sureja Mejreme Engjell i Zotit ? Pergjigja eshte jo Sespe nqs se do te ishte se do ja kishte thene engjell i zotit Emri i tije nuk do te ndryshohej sipas qefit,Pastaj ku e gjeti Muhamedi faktin se Jezusi tha adhuroni Allahun? c'fare eshte kjo more Zoteri? Jezusi tha adhuroni Atin perndeni Krijuesin edhe Jo Allahun , Pastaj Muhamedi e beri Jakobim ose Jakubin sic e thote kurani e beri Mysliman ,po ca eshte kjo more Zoteri ? ku e gjeti muhamedi kete more ? kur ne nje kohe qe keta profete kishin mbi 500 vjete qe kishin ardhur.

Une e kam te qarte qe ti ske kurre fare argumenti edhe per kete jam i bindur,sic jam edhe i bindur qe ky debat nuk ja vlene aspak sespe ne mund te debatojme ne pafundesi dhe rezultati do te jete =0 Sepse ju e keni ligj qe nuk hiqni dore nga kurani edhe pse kurani eshte nje tufe me Fabula edhe deshirat e mishit edhe epshe sexuale

Vella Ceni Te Uroj Paqe
    Mos u Beni te gjithe Mesuesa se per kete do te gjukoheni ashper !!!

Anėtarėsuar
    18-09-2014
    Postime
    240

Vella Ceni Nqs se Ke Argumenta Mbi Baza Reale Me Kapituj edhe vargje Jam i hapur te sqaroj ne cdo pike /por mendoj qe ti ske argumenta ti pergjesh pastaj fakteve qe kam une per besmin mysliman

Anėtarėsuar
    18-09-2014
    Postime
    240

Ceni Ne Postimin tend me siper Ke then kete : KURANIN SI VERTETUES DHE SQARUES TE INXHILLIT TE ZOTIT .
    Kjo eshte nje fakt i pa vertet pasi Kurani vetem Emrin Inxhil perdore dhe ska marre kurre fare argumenti nga inxhili edhe nga Jezusi ,se po te ishte keshtu ai do te merrej me se shumti me Mrekullit qe beri Jezusi ,por si duket muhamedi kishte friken e atributeve ,dhe keshtu qe preferoi te merrte argumenta nga tevrati dhe po i njejti Tevrat eshte ai tek profeti Isaiah 9:5 qe verteton Hyjnin e Jezusit ,pse se perdori kete argument nga tevrati Muhamedi?

Prandaj vetem per inxhilin qe ska folur muhamedi ketu ja ke futur kote plako

Faqja 25 prej 25 FillimFillim ... 15232425

Tema tė Ngjashme

1. Referenca e burime historike
    Nga Kreksi nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 09-04-2015, 16:42
  2. Pėr dėshmitarėt e Jehovait
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29
  3. Disa data historike
    Nga urtesia nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 12-10-2006, 13:47
  4. Ē'ėshtė Krishti?
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 23-07-2006, 17:18
  5. Kronologjia e ngjarjeve qė nga 360 para Krishtit deri mė sot.
    Nga ALBA nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 25-09-2005, 17:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •