Dy natyrat e Krishtit, njerezorja dhe hyjnorja
Unė nuk kam per qellim tė zgjatna edhe shumė nė kėtė temė pasi qe kishte shkrime te mjaftueshme. Vetem shkurt du ate them diēka lidhur me shkrimet qe me janė drejtuar nga buja_20 dhe Gostivari_USA.
Njėherit unė nuk jam e krishtere, jam nji vajzė shqiptare por qe besimin musliman e trashigoj nga familja, prinderit e mi janė musliman. Unė jam nė kerkim e tė sė vertetes mbi Zotin. Kjo ėshtė e drejtė e imja dhe askush nuk ka tė drejtė perpos Zotit tė nderhujė nė mbrendėsinė, nė jetėn time.
Ajo qe dua tė perseris edhe njėher, unė kam lexuar shumėher Kuranin dhe nuk kam takuar asnjė mrekulli tė Muhamedit nė tė, ndersa hadithet janė krejtė katastrofė, nuk ja vlenė as me lexue nė to, ndoshta per interesantė po, por asesi nuk ka force qe tmė bindė se ato janė nga Zoti. Ėshtė budallak tė mendoj dikush se ato janė nga Zoti.
Ne ungjij ka takuar shumė mrekulli te Jezusit.
Ne Bibel nuk kam takuar asnjė profeci per Muhamedin, ndersa persecilen ardhje tė profetėve dhe per ardhjen e Jezusit ėshtė parathėnė. Jezusi nuk ka folur per njė ardhje tjeter perpos ardhjes sė Shpirtit tė Shenjtė dhe ardhjes sė Jezusit nė mbarim tė botes, dhe qe Ai I dergoj apostujt nė botė. Perkunder asajė Ai ka terhjekur verejtjen qe te kushtohet kujdes sepse do tė vine profet tė rrejshem. Unė flas ato qe janė nė Bibel.
Edhe njėher e perseris se nuk jam e pagėzuar, por as muslimane sipas asajė qe thotė Kurani nuk jam sepse nuk ma mbushė menden se ai ėshtė persosmeri per njeriun, unė nuk them se nuk ėshtė sepse ende jam nė kerkesė e tė sė vertetes, por mua nuk ma mbushė menden. Jezusi dhe mėsimet e tij janė mė terheqse njiher per njiher, Zoti e din, unė shpresoj ne Zotin dhe Ai do tmė udhėzon.
Ajo qe unė pys dhe pres pergjigjen nga ata qe mendojnė se dine ėshtė se: A I kishte apo aishte Jezusi me dy natyra, njerėzore dhe hyjnore?
Mendoj se kjo pergjigje I mbyllė edhe dylemat. Sipas Bibles Ai Ishte me dy natyra dhe kjo ėshtė e kuptueshme, thjeshtė mund tė kuptohet.
Krijoni Kontakt