Close
Faqja 16 prej 25 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 243
    i/e regjistruar Maska e beta85
    Anėtarėsuar
    20-03-2009
    Postime
    137
    “Dy natyrat e Krishtit, njerezorja dhe hyjnorja”

Unė nuk kam per qellim tė zgjatna edhe shumė nė kėtė temė pasi qe kishte shkrime te mjaftueshme. Vetem shkurt du ate them diēka lidhur me shkrimet qe me janė drejtuar nga buja_20 dhe Gostivari_USA.

Njėherit unė nuk jam e krishtere, jam nji vajzė shqiptare por qe besimin musliman e trashigoj nga familja, prinderit e mi janė musliman. Unė jam nė kerkim e tė sė vertetes mbi Zotin. Kjo ėshtė e drejtė e imja dhe askush nuk ka tė drejtė perpos Zotit tė nderhujė nė mbrendėsinė, nė jetėn time.

Ajo qe dua tė perseris edhe njėher, unė kam lexuar shumėher Kuranin dhe nuk kam takuar asnjė mrekulli tė Muhamedit nė tė, ndersa hadithet janė krejtė katastrofė, nuk ja vlenė as me lexue nė to, ndoshta per interesantė po, por asesi nuk ka force qe t’mė bindė se ato janė nga Zoti. Ėshtė budallak tė mendoj dikush se ato janė nga Zoti.
    Ne ungjij ka takuar shumė mrekulli te Jezusit.
    Ne Bibel nuk kam takuar asnjė profeci per Muhamedin, ndersa persecilen ardhje tė profetėve dhe per ardhjen e Jezusit ėshtė parathėnė. Jezusi nuk ka folur per njė ardhje tjeter perpos ardhjes sė Shpirtit tė Shenjtė dhe ardhjes sė Jezusit nė mbarim tė botes, dhe qe Ai I dergoj apostujt nė botė. Perkunder asajė Ai ka terhjekur verejtjen qe te kushtohet kujdes sepse do tė vine profet tė rrejshem. Unė flas ato qe janė nė Bibel.

Edhe njėher e perseris se nuk jam e pagėzuar, por as muslimane sipas asajė qe thotė Kurani nuk jam sepse nuk ma mbushė menden se ai ėshtė persosmeri per njeriun, unė nuk them se nuk ėshtė sepse ende jam nė kerkesė e tė sė vertetes, por mua nuk ma mbushė menden. Jezusi dhe mėsimet e tij janė mė terheqse njiher per njiher, Zoti e din, unė shpresoj ne Zotin dhe Ai do t’mė udhėzon.

Ajo qe unė pys dhe pres pergjigjen nga ata qe mendojnė se dine ėshtė se: A I kishte apo aishte Jezusi me dy natyra, njerėzore dhe hyjnore?

Mendoj se kjo pergjigje I mbyllė edhe dylemat. Sipas Bibles Ai Ishte me dy natyra dhe kjo ėshtė e kuptueshme, thjeshtė mund tė kuptohet.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga beta85 Lexo Postimin
    “Dy natyrat e Krishtit, njerezorja dhe hyjnorja”

Unė nuk kam per qellim tė zgjatna edhe shumė nė kėtė temė pasi qe kishte shkrime te mjaftueshme. Vetem shkurt du ate them diēka lidhur me shkrimet qe me janė drejtuar nga buja_20 dhe Gostivari_USA.

Njėherit unė nuk jam e krishtere, jam nji vajzė shqiptare por qe besimin musliman e trashigoj nga familja, prinderit e mi janė musliman. Unė jam nė kerkim e tė sė vertetes mbi Zotin. Kjo ėshtė e drejtė e imja dhe askush nuk ka tė drejtė perpos Zotit tė nderhujė nė mbrendėsinė, nė jetėn time.

Ajo qe dua tė perseris edhe njėher, unė kam lexuar shumėher Kuranin dhe nuk kam takuar asnjė mrekulli tė Muhamedit nė tė, ndersa hadithet janė krejtė katastrofė, nuk ja vlenė as me lexue nė to, ndoshta per interesantė po, por asesi nuk ka force qe t’mė bindė se ato janė nga Zoti. Ėshtė budallak tė mendoj dikush se ato janė nga Zoti.
    Ne ungjij ka takuar shumė mrekulli te Jezusit.
    Ne Bibel nuk kam takuar asnjė profeci per Muhamedin, ndersa persecilen ardhje tė profetėve dhe per ardhjen e Jezusit ėshtė parathėnė. Jezusi nuk ka folur per njė ardhje tjeter perpos ardhjes sė Shpirtit tė Shenjtė dhe ardhjes sė Jezusit nė mbarim tė botes, dhe qe Ai I dergoj apostujt nė botė. Perkunder asajė Ai ka terhjekur verejtjen qe te kushtohet kujdes sepse do tė vine profet tė rrejshem. Unė flas ato qe janė nė Bibel.

Edhe njėher e perseris se nuk jam e pagėzuar, por as muslimane sipas asajė qe thotė Kurani nuk jam sepse nuk ma mbushė menden se ai ėshtė persosmeri per njeriun, unė nuk them se nuk ėshtė sepse ende jam nė kerkesė e tė sė vertetes, por mua nuk ma mbushė menden. Jezusi dhe mėsimet e tij janė mė terheqse njiher per njiher, Zoti e din, unė shpresoj ne Zotin dhe Ai do t’mė udhėzon.

Ajo qe unė pys dhe pres pergjigjen nga ata qe mendojnė se dine ėshtė se: A I kishte apo aishte Jezusi me dy natyra, njerėzore dhe hyjnore?

Mendoj se kjo pergjigje I mbyllė edhe dylemat. Sipas Bibles Ai Ishte me dy natyra dhe kjo ėshtė e kuptueshme, thjeshtė mund tė kuptohet.
    Degjo Beta85, kerko te verteten dhe e verteta do te cliroj!!! KEto jane vargje te Bibles!!!
    Une vec e shikoj se ti e ke zgjedh rrugen tende, dhe vazhdo me ate rruge. Por cfar me perngon personalisht, jane fjalet e tua kur ti thua se ke verejtur shum mrekullira ne Bibel dhe asnje mrekulli ne Kuran.

Kjo me ben te besoj se ti as Biblen ke lexuar e as Kuranin ose ndoshta ke lexuar vetem njerin nga keto libra!
    Une per vete i kam lexuar te dy librat dhe mund te te them se aq shum mrekulli ka ne Kuran sa qe ti nuk je e vetedishme per ato.
    Nje mrekulli te permenda me lart ashtu qe nuk e perseris per se dyti. Nje mrekulli tjeter eshte ruajtja e trupit te Faraonit si deshmi per brezat qe vijne.
    Ke lexuar Biblen , ma merr mendja qe je e informuar me shpernguljen e cifuteve nga Egjipti ne token e premtuar. Dhe je e informuar qe Mojsiu e can detin ne dysh , dhe krijon rrure per cifutet qe te dalin nga ana tjeter e bregut.
    Dhe sipas Bibles ne ate rrugen e hapur qe cante detin ne dysh, faraoni nuk futet , por futet vetem ushtrija e tij, e cila me vone permbyset, por faraoni shpeton.
    Ky eshte varianti Biblik!!!!

Ndersa varianti Kuranor eshte se faraoni futet i pari ne ate rruge, dhe ne momentet e permbytes , faraoni bertet se ai beson ne Zotit e Mojsiut dhe te izrealiteve ( qe eshte Allahu ), por pergjigjen qe merr nga Allahu eshte kjo, ti ke qene jobesimtar dhe trupi jot do te denohet dhe do te ruhet si deshmi per brezat e ardheshem!!!

E di ti kur ka ndodhur kjo ngjarje ?!!! Perafersisht para 3000 viteve ose me shum!

E di ti qe nje ekspedite rastesisht zbulon trupin e mumifikosur te nje faraoni, ne brigjet e detit te kuq, i mbuluar me rere, ky zbulim eshte be shekullin e kaluar!
    Faroani nuk e ka vendin e variimit ne rere, por e ka vendin e varrimit ne piramida, po ja ky faraon u gjet i mbuluar me rere ne brigjet e detit te Kuq!!!

A nuk eshte mrekulli kjo a ?!!!

Beta85, beta85 sdi cfar te te them vecse nese nuk je ne gjendje ti shikojsh mrekullit e Kuranit, me te vertete te duhet ndihme shendetesore.

Sa i perket Bibles, sa per info nga fillimi deri ne fund Bibla ka gabime, ka edhe ca mrekulli, nuk e mohoj kete , por ka edhe shum gabime.

GV_USA
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gostivari_usa : 05-06-2009 mė 08:14
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e beta85
    Anėtarėsuar
    20-03-2009
    Postime
    137
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Degjo Beta85, kerko te verteten dhe e verteta do te cliroj!!! KEto jane vargje te Bibles!!!

Jam duke e kerkuar te verteten dhe shpresoj se e verteta do tė ēliron, njeriu ēlirohet vetem atėher nėse bindet se ėshtė rob i mėkatit. Ėshtė fatkeqsi e madhe nėse njeriu mendon dhe e bindė vetveten se ai ėshtė nė rregull, nėse i thua vetit se "unė jam nė rregull" atėher ai ėshtė nė thellsinė e mėkatit dhe se Zoti ėshtė largė atij personi. Kėshtu mendoj dhe njėkohsisht bėjė thirrje te secili qe tė kontrolloj veten dhe tė ēlirohet nga robėria e djallit.

GV_USA
    Kjo me ben te besoj se ti as Biblen ke lexuar e as Kuranin ose ndoshta ke lexuar vetem njerin nga keto libra!
    GV_USA
    Ky ėshtė besimi i yt dhe ashtu ne ty le te mbetet, nuk dua tė vlesoj mbi ty sikurse ti perpiqesh tė vlersojsh mbi mua, edhe nuk kam se pse, sepse nėse mė kerkohet, kam lexuar nga shkrimet tuaja dhe nuk mė duhet, mendoj se me mjafton per tė ditur se si i shef ti gjėrat, por edhe ajo ėshtė punė e huaja dhe jo e imja. Ne anėn tjeter, nuk kam lexuar per ta mbushur ty apo dikujtė menden, por kam lexuar dhe lexoj duke kerkuar Zotin e Vertetė dhe frymėzimin e Tij.

Une per vete i kam lexuar te dy librat dhe mund te te them se aq shum mrekulli ka ne Kuran sa qe ti nuk je e vetedishme per ato. GV_USA
    Mirė de, per ty ka , per mua asnjė.

Beta85, beta85 sdi cfar te te them vecse nese nuk je ne gjendje ti shikojsh mrekullit e Kuranit, me te vertete te duhet ndihme shendetesore.
    GV_USA
    Edhe kėtu vlersim i yti "futja kote"! Ti mos u sjell me mua kėshtu sepse nuk je ai qe mendon. Per ndihmė shendetsore ke nevojė ti dhe tė kėshilloj, bjeri vetit mas sa nuk ėshtė vonė. Librat e shenjėta lexohen dhe meditohen per ndihmė shpirtėrore, ndersa nėse je i sheruar nė shpirt, sigurisht se i tėrė trupi ėshtė i shendoshė. Je krejt jasht konceptit dhe largė teme.

Pytja ime drejtuar edhe ty ishte:
    Jezusi me dy natyra, njerėzore dhe hyjnore, po - jo?

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Ky ėshtė besimi i yt dhe ashtu ne ty le te mbetet, nuk dua tė vlesoj mbi ty sikurse ti perpiqesh tė vlersojsh mbi mua, edhe nuk kam se pse, sepse nėse mė kerkohet, kam lexuar nga shkrimet tuaja dhe nuk mė duhet, mendoj se me mjafton per tė ditur se si i shef ti gjėrat, por edhe ajo ėshtė punė e huaja dhe jo e imja. Ne anėn tjeter, nuk kam lexuar per ta mbushur ty apo dikujtė menden, por kam lexuar dhe lexoj duke kerkuar Zotin e Vertetė dhe frymėzimin e Tij.

Edhe kėtu vlersim i yti "futja kote"! Ti mos u sjell me mua kėshtu sepse nuk je ai qe mendon. Per ndihmė shendetsore ke nevojė ti dhe tė kėshilloj, bjeri vetit mas sa nuk ėshtė vonė. Librat e shenjėta lexohen dhe meditohen per ndihmė shpirtėrore, ndersa nėse je i sheruar nė shpirt, sigurisht se i tėrė trupi ėshtė i shendoshė. Je krejt jasht konceptit dhe largė teme.

Dhe pergjigja ime shum e shkurter per ty eshte JO!!!
    Jezusi ka qene dhe eshte vetem njeri asgje me shum!!! Perendija qe ka krijuar tere universin dhe ska hasur ne asnje problem, si mendon ti a nuk eshte ne gjendje te krijoj nje njeri pa baba a ?!!!!

Krahasoje madhesine e njeriut me univerisn !!!! Njeriu eshte si nje grimce rere ne mesin e krejt reres se kesaj bote.
    Vet Jezusi ne shum raste ne Bibel thot se Ai eshte profet dhe asgje tjeter me shum se profet!!! AI THOT SE ESHTE PROFET , ndersa juve me zor duani ta beni PERENDI!!!!
    Kesaj i thuajne APSURDITET!!!!
    Juve nuk besoni Jezusin, juve besoni priferinjte e verbuar.
    Pasjat une e di se kush je ti , okay, dhe e di se cfar qendrimi ke sa i perket fese islame.
    Po si do qofte e doje pergjigjen ta thash pergjigjen dhe poashtu lexoje pergjigjen e Jezusit tek ungjilli i Gjonit kaptina e 9 vargjet 14 dhe 15, ne te cilat Jezusi shprehet:

"Une doemosdo te largohem, sepse nese une nuk largohem, MBROJTESI NUK DO TE VIJ!!!

Kush eshte ky mbrojtes ?!!! Ku mbrojtes qe mund ti mbroj besimtaret dhe te njejten gje Jezusi nuk mund ta bej!!!!

Nese Jezusi eshte ZOT atehere bazuar ne keto vargje Biblike del qe ky MBROJTESI eshte SUPERZOT!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375

Po nderhyj edhe une pakes .

Logjika njerzore por edhe e verteta eshte se Zoti ska pas arsye me ardh me form te njeriut ne Toke , pra Zoti ka derguar profet te tij qe nder shum qe ka derguar eshte edhe Jezusi , i ka dhene mrekulli te ndryshme dhe pikerishte keto kan qen devijuese per te shprehur Jezusin Zot.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Nese Jezusi eshte "Zoti" pse eshte dashur te shkoj ne shkretetir per tundin siq thon vargjet biblike :"Atėherė Shpirti i Hyjit e ēoi Jezusin nė shkretėtirė qė ta tundojė djalli. 2 Dhe, pasi agjėroi dyzet ditė e dyzet net, nė fund u urit. 3 Atėherė iu afrua tunduesi dhe i tha:

“Nėse je Biri i Hyjit, urdhėro qė kėta gurė tė shndėrrohen nė bukė!”(Mateu)

5 Atėherė djalli e mori dhe e ēoi nė Qytetin e shenjtė, e vuri nė majė tė Tempullit 6 dhe i tha:

“Nėse je Biri i Hyjit, hidhu poshtė, sepse Shkrimi i shenjtė thotė:

‘Pėr ty Hyji do t’i urdhėrojė engjėjt e vet,

dhe ata do tė tė mbajnė para duarsh, qė kėmba jote tė mos vritet nė ndonjė gur!

8 Djalli e ēoi sėrish nė njė mal shumė tė lartė, ia dėftoi tė gjitha mbretėritė e kėsaj bote dhe madhėrinė e tyre 9 e i tha:

“Tė gjitha kėto do tė t’i jap nėse bie pėrmbys para meje e mė adhuron”.

Pse zoti te dal perball djallit ?? A thua zoti qenka kaq i pafuqishem ??
    Beta85 mundesh te shpjegosh si djalli paska fuqi me te madhe se Jezusi Zot per te urdheruar mbi nje qeshtje .
    "Tė gjitha kėto do tė t’i jap nėse bie pėrmbys para meje e mė adhuron"

A e sheh qe nuk qenkak sipas bibles mbreterit e Jezusit?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    PER mendimin tim JEZU KRISHTI ka qene profet me nuanca hyjnore por assesi vet HYJI apo ZOTI.Sepse edhe ne Bibel quhet bir njeriu.Dua edhe te shtoj qe Jezu Krishti per mendimin tim eshte edhe profeti i fundit.

i/e regjistruar Maska e aadili
    Anėtarėsuar
    21-09-2006
    Vendndodhja
    Zürich
    Postime
    295
    Tė nderuar.
    Ajo qė dua unė tė themė ėshtė se, ka vetėm njė krijues dhe Ai ėshtė Zoti i tė gjith krijesave,i atyre qė besojn dhe nuk besojn deshtėm apo nuk deshtėm tė gjithė do tė kthehemi dhe japim llogari pėr ate qė kemi vepruar.
    Mė i miri nga Ju ėshtė ai i cili ka vepruar ma mirė.
    Prandaj mendoj se nuk ka nevoj qė ta ofendoni njėri tjetrin.
    Ai qė i lutet Zotit qė Ai ta udhzoj nė rrugė tė drejt padyshim se do tė jetė i udhėzuar dhe gjejė atė.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,341
    Postimet nė Bllog
    22
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Logjika njerzore por edhe e verteta eshte se Zoti ska pas arsye me ardh me form te njeriut ne Toke , pra Zoti ka derguar profet te tij qe nder shum qe ka derguar eshte edhe Jezusi , i ka dhene mrekulli te ndryshme dhe pikerishte keto kan qen devijuese per te shprehur Jezusin Zot.
    "Profetet" jane te gjithe ata njerez te cileve Perendia iu shfaq ne forma te ndryshme per tu treguar per planet e Veta, per ate qe do te ndodhte ne te ardhmen. Dhe te gjithe profetet qe kane ardhur para Krishtit, qe nga Adami e deri tek Joan Pagezori, te gjithe pa perjashtim ka profetizuar per ardhjen e Messiahs, Shpetimtarit, Zotit tone Jisu Krisht. Gjithe Dhiata e Vjeter eshte e mbushur me profeci ku profetet e popullit te Izraelit profetizojne gjithcka mbi jeten e Krishtit. Ardhja e Krishtit, qe pershkruhet ne Dhiaten e Re permbush te gjitha profecite e Dhiates se Vjeter, qe nga lindja e mistershme e Krishtit, e deri tek vdekja e ringjallja e Tij. Prandaj Bibla e i permbledh te dyja serite, edhe Dhiaten e Vjeter, edhe Dhiaten e Re, pasi Dhiata e Re e permbush Dhiaten e Vjeter. Ne menyre qe ti si lexues i Bibles te mos mesosh vetem ate qe meson ne Dhiaten e Vjeter, por te mesosh se si Krishti permbushi ne cdo hap te jetes se Tij te gjitha profecite e Dhiates se Vjeter, profeteve te Dhiates se Vjeter.

Dallimi midis profeteve dhe Krishtit eshte se te paret njohin vetem Energjite e Perendise, Krishti njeh esencen e Perendise; profetet i perkasin vetem natyres njerezore, Krishti i perket te dy natyrave, edhe hyjnores edhe njerezores, prandaj e quajme Perendi-Njeri. Profetet duke qene njerez jane krijesa te Perendise, Krishti eshte Biri i Vetemlindur i Perendise qe u be njeriu duke lindur nepermjet Shpirtit te Shenjte dhe Virgjereshes Mari. Profetet profetizonin ate qe do te ndodhte, Krishti i vuri ne jete te gjitha profecite e tyre. Profetet vetem me shprehnin me fjale ate qe Perendia u tregoi, kurse ardhja e Krishtit ishte ardhja e Zotit mes nesh, nuk degjojme me nga goja e profeteve por degjojme nga goja e Zotit, nuk mjaftohemi vetem me fjalet e profeteve por shohim me syte tane edhe te gjitha mrekullite qe Krishti beri sa ishte gjalle. Profetet na pasuronin me ligje e rregulla, Krishti na mesoi se si te jetojme e te ecim ne hapat e tij ne menyre qe edhe ne nje dite te quhemi bij te Perendise, ashtu si Zoti yne Krisht. Profetet na mesonin se si te mos binim ne mekat pasi mekatet na largojne nga Perendia, Krishti na fali te gjitha mekatet dhe na ngriti nje ure nga toka ne qiell qe edhe ne te mund te shijojme jeten e ameshuar ne Mbreterine e Qiellit.

i/e regjistruar Maska e Enush
    Anėtarėsuar
    02-06-2009
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    41
    Te me falni se do jem pak jashte teme..

Ne cilin do vend, qe ka shkelur njeriu, aty ka Fe, ka shpirtra, ka magjsitare e djall.
    Nga nje cep i tokes ne tjetren, gjejme aq shume menyra te ndryshme besimi, ku besnikeria per kete besim dhe arsyeja, jane shume te panjohura! Kudo pra ka fe, ka zot, por a e dime pse eshte keshtu?
    Un mendoj, dhe jo vetem un por shume shkencar qe kane studiur Antropologjie; feja egziston sepse njerzimi eshte berbere nga organi i trurit, i cili eshte origjina e nje fare evolucjoni...
    Shume nga antaret besimtare, mbas kesaj fjalie, do me paragjykojne...
    por Mendoj gjithashtu, se forca e besimit tek keto fe, bejne qe shume nga ne te shkojne kundra natyres se njerzimit dhe kundra tolerances per ti hapur dyert fanatizmit...

Me kuptoni drejt nuk jam duke gjykur besimtaret, as fete, por menyren se si njerzit praktikoj ato rregulla qe ne emer te ashtuqujtur zot i kane bere vete.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Enush : 08-06-2009 mė 10:20
    Injoranca eshte me e poshter se poshtersia...

Faqja 16 prej 25 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Referenca e burime historike
    Nga Kreksi nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 09-04-2015, 16:42
  2. Pėr dėshmitarėt e Jehovait
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29
  3. Disa data historike
    Nga urtesia nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 12-10-2006, 13:47
  4. Ē'ėshtė Krishti?
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 23-07-2006, 17:18
  5. Kronologjia e ngjarjeve qė nga 360 para Krishtit deri mė sot.
    Nga ALBA nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 25-09-2005, 17:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •