Postuar mė parė nga
beta85
Nuk ėshtė e vertetė se Muhamedi tė ketė bėrė ndonji mrekulli! Nuk ėshtė e vertetė se as Danjelli asnjė Profet tė ketė folur per Muhamedin. Kėto janė edhe arsyet se Muhamedi nuk mund tė jetė profet i vertetė. As nuk ka mrekulli, as nuk ka profetizimime mbi tė. Ne mund tė bėjm„ qejfin vetit por realiteti ėshtė ky. Prandaj nuk mund ta quajsh "mrekulli triumfin" nėse ėshtė ashtu mund ti quajmė edhe ameriaknet "mrekulli" pasi ka triumfue mbi te gjithė popujt. Nuk ėshtė mrekulli vrasja, perdhunimi, robėria dhe dhuna. Ėshtė gabim i tė menduarit.
Ndersa per Jezusin dihet se vet lindja e Tij ishte mrekulli. Vet Jezusi ėshtė Mrekulli. Lindja, mėsimet dhe fjalet, jeta, veprat, vdekja dhe ngallja e Jezusit janė mrekulli tė cilat nuk mund tė takojmė ne asnjė person.
Unė kuptoj kėshtu: Bibla apo Kurani nuk duhet lexuar pjesėrisht dhe me qellime tė refuzimit. Duhet lexuar dhe pasi tė lexojsh tė vendosėsht se ēka ke kuptuar kėtu. Nėse citon nga Kurani atėher Kurani duhet edhe besuar, sikurse nėse citon nga Bibla, ajo duhet besuar. TiKėtu citohet nga Ungjilli i Gjonit si argument per diēka, mirė, ashtu ėshtė, por mos harro se Ungjilli i Gjonit fillon kėshtu:
"1 Nė fillim ishte Fjala e Fjala ishte nė Hyjin e Fjala ishte Hyj. 2 Kjo ishte nė fillim nė Hyjin. 3 Prej Saj u bė ēdo gjė e pa Tė nuk u bė asgjė. E ēdo gjė qė u bė, 4 e pati nė Tė jetėn"
Nėse lexon dhe citon nga Ungjilli i Gjonit pse nuk beson kėtė? Nėse nuk tė pelqen tė lexojsh atėher bindu se je hipokrit dhe zmerprisht. Mund tė mos lexoj njeriu dhe as mos ti interesoj, por nuk ėshtė e drejtė tė lexohet nji rresht dhe tė mohohet tjetri. Ungjilli i Gjonit te cilin ti e citon shkruarn edhe se Jezusi u ngjall, edhe kėtė ti nuk e beson dhe kam lexuar dhjetra shkrime nga ti duke mohuar kėtė:
“E pamė Zotėrinė!”
Toma u pėrgjigj:
“Pa e parė nė duart e tij vritiėn e gozhdave e pa e vėnė gishtin tim nė vendin e gozhdave; pa e shtirė vėnė dorėn time nė kraharorin e tij, kurrė nuk besoj.”
26 Pas tetė ditėsh nxėnėsit e tij ishin prapė brenda nė shtėpi e me ta ishte edhe Toma. Megjithėse dyert ishin tė mbyllura, erdhi Jezusi, zuri vend mes tyre dhe u tha: “Paqja me ju!” 27 Pastaj i tha Tomės:
“Shtjere gishtin tėnd kėtu dhe ja, shihi duart e mia! Ma jep dorėn tėnde e shtjere nė kraharorin tim dhe mos ji njeri qė s’beson, por besimtar!”
28 Toma iu pėrgjigj:
“Zotėria im dhe Hyji im!”
29 Jezusi i tha:
“Pse po mė sheh, po beson.
Lum ata qė nuk panė e besojnė!”
dmth, Ungjilli qenka i vertetė vetem ajo qe ty tė pelqen. Jo, ai ose ėshtė i vertetė dhe ėshtė mirė tė lexohet dhe tė besohet, ose nuk ėshtė i vertetė dhe nuk na obligon. A bėhu i sigurtė se rreshtat qe ty te pelqejnė nuk i ka shkruar autori per qellime se kur tė lexoj njė musliman tė ketė kuptim tė vertetė per muslimanėt, dhe kur te lexoj njė i krishter tė ketė kuptimin per tė krishterin. Ajo ose ėshtė nga Zoti ose nuk ėshtė. Nėse ėshtė, duhet lexuar cituar dhe kuptuar ne tėrsi, nėse nuk ėshtė, atėher ajo nuk vlenė as per lexim e lere ma per argumente.
Unė kam lexuar dya, edhe Biblen edhe Kuranin. Nėse kėrkohet tė vlersoj e bėjė kėtė, por ajo nuk kerkohet sepse ėshtė ēeshtje individuale. Ajo qe mund ta them me pergjegjsi dhe argumente ėshtė se ne asnjė rresht te Kuranit nuk kam gjetur ndonji mrekulli te Muhamedit. Ndersa ne Bibel kam hasur ne mrekulli tė mėdha, tė mbinatyrshme ku njeriu duhet tė jetė i kujdesshem nė vlersime, posaqerisht ne ungjij dhe nė veprat e apostujve.
Poashtu ne asnji rresht te Bibles nuk kam takuar ndonji profetizim mbi Muhamedin, gjė qe nuk ėshtė e zkonshme per profetet, per profetet tjerė dhe per Jezusin kam takuar shumė gjatė leximeve dhe studimeve tė mia, por per Muhamedin jo!
Krijoni Kontakt