Close
Faqja 14 prej 25 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 243
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Albo desha te pyes diqka sepse kur pergjigjesh ti jep tjeter kuptim per Jezu Krishtin , kur pergjigjet dikush tjeter .

Cili nga sqarimet eshte i verteti sepse siq tha edhe Mjeksia dikush beson ikush thote Jezusi eshte dhe njeri dhe Zot.
    Dikush thote qe Jezusi eshte bir i Zotit.
    Dikush thote qe Jezusi eshte Zot.

Edhe diqka tjeter ti thua se Ati dhe Biri nuk eshte 1 "person" por jane 2 .

A ka egzistuar me pare Ati a Biri?

xhamia i nderuar, nese ke durim qe nevojret per te lexuar postimin tim e fundit, i ke sqarimet qe ti deshiron!
    Sipas besimin tone katolik kam kerkur te shpjegoj ne ēfare kuptim eshte e vertete qe Jezu Krishti eshte Zot dhe njeri, eshte Biri i Zotit, dhe eshte Zot.
    Nuk kam kuptuar mire kete: Dikush thote qe Zoti eshte Triun.

Torrkerry

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    Shiko Toni Ati+Biri(Jezusi)+Shpirti Shejte= ZOT

Nese se paku ke perfunduar klasen e 4 te shkolles fillore mjafton me kuptu se ketu jane 3 "persona" e jo nje "person" ne tri trajta .

Biri qenka Jezusi sipas lamb of god , po une e pyeta kush eshte ne kete raste Ati dhe Shpirti i Shejte ?
    xhamia, ke bere copje-paste: Ati+Biri(Jezusi)+Shpirti Shejte= ZOT.

Kjo formule eshte korrekte vetem nese ajo domethene:

HYJI, JAHVE, HYJI I ABRAHAMIT, I IZAKUT DHE I JAKOBIT eshte NJE HYJ I VETEM!
    Ai, sipas Bibles, i ka te gjitha 99 emra (veti) qe ka ne Kuranin, si na ka perkujtuar ketodite te fundit BUJA. Beselidhja e re meson edhe se
    HYJI eshte Ati e Biri dhe Shpirti Shenjte (Teologjia ka shpjeguar: Ne Hyj i vbetem ne tre persona hyjnore).

Torrkerry

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Shiko Toni Ati+Biri(Jezusi)+Shpirti Shejte= ZOT

Nese se paku ke perfunduar klasen e 4 te shkolles fillore mjafton me kuptu se ketu jane 3 "persona" e jo nje "person" ne tri trajta .

Biri qenka Jezusi sipas lamb of god , po une e pyeta kush eshte ne kete raste Ati dhe Shpirti i Shejte ?
    Nėse ėshtė ahstu per ty dhe llogjiken tėnde ashtu le tė mbetet, nuk kam as ndermend tė provoj qe ta mbushi menden ty as dikujt jeter. Per mua Ati, i Biri dhe Shpirti i Shenjt ėshtė njė ZOT i vetem, Ai ėshtė HYJI (Perendia) im.
    Nė anen tjeter, sa i perketė shkolles te cilen ti flet, unė kam mė shumė se 4 vite shkollė, por qe ti harrove se je ne kunderthenje me vetveten dhe besimin qe ta citon Kurani, sepse Muhamedi i cili ti beson se ishte profet dhe ai ka njohur Zotin nuk kishte as 1 vit shkollė. Ok.

Pas asajė, mos u infekto me injorancė sepse krejtė ndryshe te kam kuptuar ty, por ndoshta ke hasė nė roberinė talibane e cila ėshtė fryt i tė keqes dhe nuk do tė gjejshė dritė nė tė. Thjeshtė, ėshtė nji kėshillė e imja si njeri; synoje gjithmonė sinēeritetin dhe dashurinė, mirkuptimin dhe bėhu i aftė tė ballafaqohesh me dallimet qe ekzistojnė nė mes tė popujve por jo duke injoruar tė tjetrin sepse sikurse tė dham ty nėse unė them se allahu i kuranit ėshtė djall, ku unė besoj se ai qe ti i beson, aspak nuk ka tė bėjė me Zotin dhe te Verteten. Bindu se njėjtė, ndoshta edhe mė rėndė ėshtė per mua nėse ti me krenari shkruan duke mohuar Hyjin tim nepėr Jezusin. Per mua Jezusi ėshtė Zot i jetės time. Mund tė mos jetė i yti, mund tė mos besojsh, mund tė mendojsh krejtė ndryshe sepse at liri ta ka dhėnė Zoti, por, nuk ke tė drejtė ta teprojsh me perralla dhe injoranca, bindu se jemi largė njėri tjetrit nė realitet. Realiteti ėshtė nė Krishtin dhe unė ēuditėna se si njerėzit nuk e pranojnė Zotin e vetem Krisht i cili na drejton nė jetė dhe ne tė Verteten. Tė them edhe unė por pa krenari se; allahu i kuranit ėshtė pėrrallė e shekullit tė shtatė dhe deshtim per nejriun.

Sa i perketė atyre analizave dhe infektimeve te juaja qe bėni dhe nuk pushoni, nuk pushoni duke ngjujtur gur mbi Hyjninė e Jezusit, kjo edhe nuk mė ēuditė sepse kjo ka ndodhur qe ne kohen qe u shfaqen armiqt dhe kundershtaret e tij. Ata Jezusi i klasifikoj si "pushtet i errėsires" dhe tė lindur per deshtim. Kėto mund ti lexoj ne Bibel secili nėse vertetė merr per tė lexuar , me qellim tė mirė dhe nė lutje drejtuar Zotit qe tė njoh tė verteten. Nuk mund ta kuptojsh kurr Biblen nėse lexon vetem ashtu sikurse tė pelqen. Per ndryshe nuk po tė them as lexoje as mos e lexo. Ėshtė liri e jotja qe Zoti ta ka dhėnė. Ti e ke timonin nė dorė qe ta drejtojsh jeten tende.

Edhe diēka; Zoti nuk krahasohet dhe Zoti qe i besoj unė nė personin Jezus, nuk ka nevojė per shumė shembuj tė logjikave tė njeriut, ėshtė historia, ėshtė shkrimi, vet Shpirti i Zotit ėshtė deshmi per tė gjitha. Poashtu edhe vet Jezusi ka premtuar se "unė trokas nė derė, nėse dikush hap deren, unė do tė hi nė at shtepi". Secili ka mundesi ta shojoj kėtė JETĖ, e kemi falaz nga Perendia. Por, dua tė them diēka sa per te drejtuar dhe orientuar se tre ne njė ekzistojnė, kjo ėshtė edhe nė jeten e perditshme nėse deshirojmė tė bėhemi realista:

Zjarri ėshtė NJĖ. Zjarri shfaqet nė tri vetje - faktor:

1. Flaka;
    2. Gaca dhe;
    3. Temperatura = me 1 Zjarr. Po kto tria jannė njė dhe tė djegin njisoj. Provoje!

E thash kėtė edhe pse per mua kjo nuk vlenė, per mua vlen deshmia e Zotit nė Krishtin JEZUS, deshmia e Zotit nė Shpirtin Shenjt; dhe deshmia e Krishtit dhe Shpirtit Shenjt per Zotin - Hyjin e Gjallė, tė pavdekshmin - Atin egjithėpushtetshem JAHVE.
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Nėse ėshtė ahstu per ty dhe llogjiken tėnde ashtu le tė mbetet, nuk kam as ndermend tė provoj qe ta mbushi menden ty as dikujt jeter. Per mua Ati, i Biri dhe Shpirti i Shenjt ėshtė njė ZOT i vetem, Ai ėshtė HYJI (Perendia) im.
    Nė anen tjeter, sa i perketė shkolles te cilen ti flet, unė kam mė shumė se 4 vite shkollė, por qe ti harrove se je ne kunderthenje me vetveten dhe besimin qe ta citon Kurani, sepse Muhamedi i cili ti beson se ishte profet dhe ai ka njohur Zotin nuk kishte as 1 vit shkollė. Ok.

Pas asajė, mos u infekto me injorancė sepse krejtė ndryshe te kam kuptuar ty, por ndoshta ke hasė nė roberinė talibane e cila ėshtė fryt i tė keqes dhe nuk do tė gjejshė dritė nė tė. Thjeshtė, ėshtė nji kėshillė e imja si njeri; synoje gjithmonė sinēeritetin dhe dashurinė, mirkuptimin dhe bėhu i aftė tė ballafaqohesh me dallimet qe ekzistojnė nė mes tė popujve por jo duke injoruar tė tjetrin sepse sikurse tė dham ty nėse unė them se allahu i kuranit ėshtė djall, ku unė besoj se ai qe ti i beson, aspak nuk ka tė bėjė me Zotin dhe te Verteten. Bindu se njėjtė, ndoshta edhe mė rėndė ėshtė per mua nėse ti me krenari shkruan duke mohuar Hyjin tim nepėr Jezusin. Per mua Jezusi ėshtė Zot i jetės time. Mund tė mos jetė i yti, mund tė mos besojsh, mund tė mendojsh krejtė ndryshe sepse at liri ta ka dhėnė Zoti, por, nuk ke tė drejtė ta teprojsh me perralla dhe injoranca, bindu se jemi largė njėri tjetrit nė realitet. Realiteti ėshtė nė Krishtin dhe unė ēuditėna se si njerėzit nuk e pranojnė Zotin e vetem Krisht i cili na drejton nė jetė dhe ne tė Verteten. Tė them edhe unė por pa krenari se; allahu i kuranit ėshtė pėrrallė e shekullit tė shtatė dhe deshtim per nejriun.

Sa i perketė atyre analizave dhe infektimeve te juaja qe bėni dhe nuk pushoni, nuk pushoni duke ngjujtur gur mbi Hyjninė e Jezusit, kjo edhe nuk mė ēuditė sepse kjo ka ndodhur qe ne kohen qe u shfaqen armiqt dhe kundershtaret e tij. Ata Jezusi i klasifikoj si "pushtet i errėsires" dhe tė lindur per deshtim. Kėto mund ti lexoj ne Bibel secili nėse vertetė merr per tė lexuar , me qellim tė mirė dhe nė lutje drejtuar Zotit qe tė njoh tė verteten. Nuk mund ta kuptojsh kurr Biblen nėse lexon vetem ashtu sikurse tė pelqen. Per ndryshe nuk po tė them as lexoje as mos e lexo. Ėshtė liri e jotja qe Zoti ta ka dhėnė. Ti e ke timonin nė dorė qe ta drejtojsh jeten tende.

Edhe diēka; Zoti nuk krahasohet dhe Zoti qe i besoj unė nė personin Jezus, nuk ka nevojė per shumė shembuj tė logjikave tė njeriut, ėshtė historia, ėshtė shkrimi, vet Shpirti i Zotit ėshtė deshmi per tė gjitha. Poashtu edhe vet Jezusi ka premtuar se "unė trokas nė derė, nėse dikush hap deren, unė do tė hi nė at shtepi". Secili ka mundesi ta shojoj kėtė JETĖ, e kemi falaz nga Perendia. Por, dua tė them diēka sa per te drejtuar dhe orientuar se tre ne njė ekzistojnė, kjo ėshtė edhe nė jeten e perditshme nėse deshirojmė tė bėhemi realista:

Zjarri ėshtė NJĖ. Zjarri shfaqet nė tri vetje - faktor:

1. Flaka;
    2. Gaca dhe;
    3. Temperatura = me 1 Zjarr. Po kto tria jannė njė dhe tė djegin njisoj. Provoje!

E thash kėtė edhe pse per mua kjo nuk vlenė, per mua vlen deshmia e Zotit nė Krishtin JEZUS, deshmia e Zotit nė Shpirtin Shenjt; dhe deshmia e Krishtit dhe Shpirtit Shenjt per Zotin - Hyjin e Gjallė, tė pavdekshmin - Atin egjithėpushtetshem JAHVE.
    Pershendetje toni

Askend skam ofenduar deri me tani sepse ky eshte genjeshtar dhe 2ftyrsh , sepse met 22 maj eshte musliman kurse met 23 eshte me katolik se papa , une vetem 2ftyrsin nuk e dua sepse besimi aspak nuk me pengon .

Kurse sa i perket Muhamedit a.s qe ska pas shkolle nuk di pse e ke fut sepse ska lidhje me temen .

Siq thua ti qe Allahu eshte prralle e shekullit te shtat mundem te them edhe une qe Jezusi(Zot) eshte prall e shekullit te pare .

Kete shembullin qe dhe ti : 1. Flaka;
    2. Gaca dhe;

Ta shikojme pakes sepse thua qe eshte e njejta edhe me Jezusin , flaka eshte reaksion qe eshte i mundshem ne atmosfer oksigjeni .
    Gaca eshte mbetje e drurit kurse temperatura eshte temp. , asnjera ska efekte te njete nese e kap me dore sepse asnjera nuk eshte e njejte me tjetren .

Ne perfundim dalim se edhe Jezusi sqenka i njejte me Atin dhe Shpirtin e Shejte .

i/e regjistruar Maska e buja_20
    Anėtarėsuar
    13-03-2009
    Postime
    263
    Torrkerry-
    E ke koncepti i natyres?

e ke koncepti i personit?
    nuk je i qartė nė shprehje torrkerry ?

E ke koncepti i natyres?

e ke koncepti i personit?
    torrkerry unė jam njeri e ai qė ti i beson ėshtė sipas teje zot ka njė ndryshim tė madh e nuk mund tė bėsh njė krahasim tė tillė sepse ather e humb besimin tėnd kur thua qė "zoti nuk ėshtė njeri"!

Mjekesia ka shkruar: "Nuk mund te jete Zoti njeri".
    Natyra e Hyjit (me mire se e Zotit) mbetet gjithmone natyra hyjnore, nuk mund te nderrohet ne natyren njerezore. Me fjale tjeter Hyji (me mire se Zoti, per te kuptuar) nuk "eshte" njeri, nuk mund te "jete", per nje ligj filozofik qe quhet ligjii kunderthenies: nje gje nuk mund te jete per natyren ajo qe eshte dhe edhe diēka tjeter.
    Torrkerry leni natyrat hyjnore e natyrat njerzore por shiko postimin tėnd pasiqė na thua zoti nuk mund tė jetė njeri por besimi katolik e protestant etj. ėshtė qė zoti u bė njeri edhe e e thua kėtė me fjalėt tua:
    TE KRISHTRERE, DHE KATOLIKET NUK BESOJNE SE NJERIU ESHTE ZOT; por qe ZOTI U BE NJERI.
    pra zoti qenka bėrė njeri..edhe sipas besimit tėnd mund tė themi nėse do tė ishim ne tė dy nė atė kohė kur lindi jezusi ather mund tė thonim "na ka lindur zoti" (zoti mė falt) apo jo??

kuran:
    112:3. As s'ka lindur kė, as nuk ėshtė i lindur.

zoti ėshtė bėrė njeri sipas besimit katolik kshtu mund tja vėndojmė njė pik kėsaj.
    Natura hyjnore nuk ndryshon! Natyra njerezore nuk ndryshon!

Keshtu interpretohen edhe citimet e tua me posht. Nuk kam shkruar kete me pare, sepse mendova qe edhe per ty kjo duhej te jete i qarte.

Malakia 36 "Unė jam Zoti, nuk ndryshoj
    "Osea 11/ 9: "…sepse jam njė Perėndi dhe jo njė njeri…"
    Sipas Jobit 9/ 32: "Nė tė vėrtetė Ai nuk ėshtė njeri si unė, tė cilit mund ti pėrgjigjemi dhe tė dalim nė gjyq bashkė."
    Sipas Samuelit 1,15/ 29: "…dhe nuk do tė pendohet sepse Ai nuk ėshtė njeri qė tė pendohet".
    Torrkerry

besimi juaj:
    zoti u bė njeri erdhi nė tokė predikoj ishte nė mes njerėzve lindi prej nėnės sė tij, ishte foshne e vogėl i duheshi tė pi qumėsht, e gjėrat tjera qė nuk i pėrmendi..

jezusi sipas besimit tuaj e dinte qė ishte zot edhe e dinte qė ishte nė trupin e njeriut pra zot njeri..Torrkerry pėrse mundohesh tė mohosh kėto gjėra kur bėhet fjalė pėr atė qė jezusi lidni bėri nevojėn foshnje e vogėl luante me fėmijėt tjerė , pėrse dėshiron tė ksi raste tė mohosh besimin tėnd?!! ky ėshtė besimi yt jo i imi nėse nuk beson qė ai ishte zot ather mirserdhe nė islam ...

edhe postimi yt
    TE KRISHTRERE, DHE KATOLIKET NUK BESOJNE SE NJERIU ESHTE ZOT; por qe ZOTI U BE NJERI.
    Numbers 23-19 Perėndia nuk ėshtė njė njeri, qė mund tė gėnjejė, as edhe bir njeriu qė mund tė pendohet. Kur ka thėnė njė gjė, nuk do ta bėjė? Ose kur ka shpallur njė gjė, nuk do ta kryejė?

Zoti nėse thotė nuk jam njė njeri:

gjithashtu Zoti kėtu ndryshe mund tė thotė:

"Nuk jam njė njeri qė mund tė bėj nevojėn"
    ose
    "nuk jam njė njeri qė mė duhet tė ha tė pi tė ushqehem"
    ose
    nuk jam njė njeri qė jobesimtari tė mė ketė nė dorė dhe tė kryqėzojė...

jezusi sipas besimit krishter: njeri i vėrtet zot i vėrtet, dhe i bėri tė gjitha kėto..

Ti ke thene se Jezusi ishte 100% Hyji dhe 100% njeri: pra,Hyj i vėrtetė dhe njeri i vėrtetė.
    unė kam thėnė se si ėshtė besimi yt mos i ha fjalėt Torrkerry..ok tash le ti mbajm mend kėto fjalė tė tua ..
    edhe kėto...

Ai ėshtė bėrė vėrtet njeri, duke qėndruar me tė vėrtetė Hyj.

Jezu Krishti ėshtė Hyj i vėrtetė dhe njeri i vėrtetė.
    ky besim ėshtė njė kundėrshtim i plotė me ato vargje tė dhjatrės sė vjetėr..

Numbers 23-19 Perėndia nuk ėshtė njė njeri, qė mund tė gėnjejė, as edhe bir njeriu qė mund tė pendohet. Kur ka thėnė njė gjė, nuk do ta bėjė? Ose kur ka shpallur njė gjė, nuk do ta kryejė?

pra tash nė besimin e ri nė dhjatrėn e re zoti mė nuk mund tė ju drejtohet njerėzve me atė qė ju drejtua nė dhjatrėn e vjetėr qė nuk ėshtė njeri qė tė mund tė pendohet apo bir njeriu qė tė gėnjej...
    tash nėse besimi i krishterve sot ėshtė i vėrtet zoti nuk e ka mbajtur fjalėn si nė dhjatrėn e vjetėr " ai ėshtė bėrė njeri" e ai njeri qė pretendon tė jetė zot nuk mund tė jetė zoti i dhjatrės sė vjetėr sepse ai njeri gėnjen edhe pendohet kurse zoti as nuk gėnjen as nuk pendohet por njeriu dhe biri i njeriut e bėn kėtė..

Kisha, gjatė shekujve tė parė, ka qenė e detyruar ta mbronte dhe ta sqaronte kėtė tė vėrtetė feje kundėr herezive qė e falsifikonin.
    kush e falsifikonte dhe ēfar thonin se ėshtė jezusi ?? 4far mendime kishin grupet tjera?
    dhe pse u dogjėn tė gjitha librat qė e kundėrshtonn qė jezsui nuk ihste zot nė kohėn e kostantinit qė ishte pagan??!!

BUJA 20, GJITHMONE PERSA I PERKET POSTIMIT TEND 107.

Ne shkrimin tend me duket se ti je "nje monofizit". Monofizizmi eshte nje doktrine e pa pranueshme nga te krishteret, sipas te ciles natyra njerezore mbaroi te ekzistuarit ne Krishtin
    duke qene e anuluar ne natyren hyjnore.

Monofizitėt pohonin se natyra njerėzore, si e tillė, kishte pushuar sė ekzistuari nė Krishtin, meqė ishte marrė nga Personi hyjnor i Birit tė Hyjit. Duke iu kundėrvėnė kėsaj herezie, Koncili i katėrt Ekumenik, nė Kalcedon, nė vitin 451, ka shpallur:
    Duke ndjekur Etėrit e Shenjtė, ne mėsojmė njėzėri dhe rrėfejmė njė Bir tė vetėm dhe tė njėjtė, Zotin tonė Jezu Krishtin, tė pėrsosur nė natyrėn e tij hyjnore dhe tė pėrsosur nė natyrėn e tij njerėzore, Hyji i vėrtetė dhe njeri i vėrtetė,
    Torrkerry mė quaj si tė duash ja "monofizit" ja cka dush por nuk kam thėnė askund qė njerzorja paska paska ndaluar sė egzistuari nė natyrėn hyjnore :-)..sa shpejt va ngjet ermat njerėzve..nuk tė kuptoj se ēka dėshiron tė mė tregosh me kėtė por nejse..
    unė vetėm e kam qėllimin tė tė sqaroj qė besimi yt ėshtė qė zoti u bė njeri dhe veproj ato gjėra qė thash mė lartė edhe mua ka mbet tė tė sqaroj besmin tėnd..nuk e di ku shkon nė natyra ti..
    beson qė ishte zot?
    po
    beson qė ishte njeri ? po
    pra ishte tė dyjat..a lindi zoti sipas besimit tėnd ?
    po
    ishte njė foshnje e vogėl e lindur prej njė nėne qė mund tė jetė nėna ime dhe e jotja?
    po
    nuk e pse po i hik kėsaj Torrkery..a e bėri nevojėn e madhe dhe tė voglėn jezusi ?
    po
    a ishte njeri i vėrtet edhe zot i vėrtet sipas besimit tėnd ? po
    ather pėrse provon tė mė tregosh mua natyrėn njerzore edhe hyjnore e kshtu me radhė??!!

ose
    ose

i pėrbėrė nga shpirti me arsye dhe nga trupi,
    i njėgjėjtė me Atin pėr natyrėn e tij hyjnore,
    dhe i njėgjėjtė me ne pėr natyrėn njerėzore, «ai vetė i ka sprovuar tė gjitha sikurse ne, me pėrjashtim vetėm tė mėkatit» (Heb 4, 15),
    i lindur prej Atit para tė gjithė shekujve, me natyrėn hyjnore,
    dhe nė kėto kohėt e fundit, pėr ne dhe pėr shpėtimin tonė,
    i lindur nga Maria Virgjėr dhe Nėna e Hyjit, me natyrėn njerėzore.
    Njė Krisht i vetėm dhe i njėjtė, Zot, Bir i vetėm,
    qė ne duhet ta njohim nė dy natyra,
    pa pėshtjellim,
    pa ndryshim,
    pa ndarje,
    pa veēim.
    Diferenca nė mes natyrave nuk mohohet fare nga bashkimi i tyre,
    por vetitė e secilės ruhen dhe bashkohen nė njė person tė vetėm dhe nė njė hipostazė tė vetme.
    Diferenca nė mes natyrave nuk mohohet fare nga bashkimi i tyre,
    por vetitė e secilės ruhen dhe bashkohen nė njė person tė vetėm dhe nė njė hipostazė tė vetme.
    ti shikojmė kėto dy pika:

--i njėgjėjtė me Atin pėr natyrėn e tij hyjnore,
    --i lindur prej Atit para tė gjithė shekujve, me natyrėn hyjnore,

i lindur prej Atit dhe pastaj i njėgjėjte me Atin?
    sė pari ēfar do tė thotė qė ka lindur Zoti prej Zotit?
    si ndodhi kjo lindje?
    Zoti ėshtė njė i vetėm pastaj e lind njė Zot tjetėr i njėgjėjte me tė edhe bėhen dy nuk janė mė njė i vetėm sepse shumė her tė gjithė krishterėt e pėrsėrisin!!?
    do tė thotė qė Zoti i gjithėfuqishėm ishte njė herė i vetėm pa birė pastaj e lindi birin e tij edhe e bėri njėgjėjte me veten e tij edhe prap mbesin njė Zot??!!
    Do tė thotė qė ky Zot ka ndryshuar qėnjet e tij, nuk ėshtė siē egzistonte xhdoherė por ka ndryshuar ėshtė bėrė njė zot tjetėr:...

kėtu nuk duket sikur janė mė shumė se njė zot apo mė shumė persona..

2 "Unė jam Zoti, Perėndia yt, qė tė nxori nga vendi i Egjiptit, nga shtėpia e skllavėrisė.3 Nuk do tė kesh perėndi tė tjerė para meje.

ky zot nuk ėshtė zot i tė krishterėve:

Malakia 36 "Unė jam Zoti, nuk ndryshoj

Zoti i muslimanve nuk ndryshon ėshtė ashtu siē ishte dhe nuk i ngjan asnjė krijese qė ai vet ka bėrė dhe nuk lind e as nuk ėshtė i lindur..

Zoti i gjithėfuqishėm na urdhėron:

112. Ihlas
    1. Thuaj: Ai, All-llahu ėshtė Njė!
    2. All-llahu ėshtė Ai qė ēdo krijesė i drejtohet (i mbėshtetet) pėr ēdo nevojė.
    3. As s'ka lindur kė, as nuk ėshtė i lindur.
    4. Dhe Atij askush nuk i ėshtė i barabartė.

edhe ky zot nuk duket ashtu sikur do tė lind di4ka e tė bėj tė njėgjėjte me veten e tij..

“Unė jam Zoti, ky ėshtė emri im; nuk do t'i jap lavdinė time asnjė tjetri, as lavdėrimet e mia shėmbėlltyrave tė gdhendura. Ja, gjėrat e mėparshme kanė ndodhur, dhe tani po ju njoftoj gjėra tė reja; unė jua bėj tė njohura para se tė mbijnė”. (Isaia 42:8-9)

jezusi thotė nė dhjatrėn e re.

Gjoni: 5
    "41 Unė nuk marr lavdi nga njerėzit.

mė trego Torrkerry kush ishte zoti para jezusit?
    pse nuk e tregojė zoti njerėzve qėnjen e tij 3000 vjet tė tėra sipas biblės?

Buja 20, me fale, por duhet te them te verteten: keto gjera nuk kane lidhje fare me temen qe eshte Dy natyrat e Krishtit, njerezorja dhe hyjnorja.
    ok kėto kėto i kam lidhur me shkrimin qė kan tė bėjnė me tė ashtu si ti ke shkruar di4ka qė nuk ka tė bėj me kėtė temė:

Persa i peket problemit tjeter, keto dite te fundit kam lexuar diēka, qe nuk e dija.
    Nje teolog shpjegonte qe disa kontradikta te Kuranit zhgjidhen duke anuluar pohimin me e vjeter e duke pranuar ate me te ri. Praktikisht, Surat te zbritur ne Medine, qe jane me te reja,
    mund te anulojne disa pohime te Suvave te zbritura ne La Meken...Hallahu u pendua per ate qe kishte thene me perpara, dhe e korrigjon me zbulimet te tjera...ose Muhamedi nje minoritet me ndjekesit e vet, ne La Meke e shapll vetveten si te bute, i mire...por ne Medine, me i fort dhe i fuqishem ...
    Do ta studioj me mire ēeshtje e pastaj, nese do te arrij, ne nje konlusion, do ta shkruaj!

Por, Mjekesia, me duket se...ekzagjeron...

Torrkerry
    kujdesu mė mirė Torrkerry

Citim Postuar mė parė nga torrkerry Lexo Postimin
    BUJA 20, ti vazhdon:

"Citim:
    torrkerry
    Njeriu me forcat e veta, mekatar nga ngjizja e tij, nuk mund te bashkohet me Hyjin.
    po normal torrkerry nuk mundet nėse beson di4ka me syt mshelur..
    nuk mundeka Zoti tė bashkohet ndrysha???
    tash ti toorkkery normal qė flet me kėtė formė..nėse ju pyesin njerzit ..
    simundet qė Zoti tė bėhet njeri?
    ju pėrgjigjeni:
    pėr Zotin nuk ėshtė e pamudnur asgjė!
    tash si ėshtė kjo e pamundshme pėr ty:

Ketu ka gjithmone nje arsyetim, nga ana juaj, qe mund te quhet periudhe hipotetik e tipi i dyte, e mundesise.

Hyji do te kishte pasur mundesi qe beje gjithēka ju arrini te mendoni per ta kundershtuar fene tone.

Por ne besojme se misherimi eshte nje fakt historik, e perballe nje fakt historik nuk eshte e arsyeshme te pyesim ne qofte se...perballe nje fakt historik ka vetem nje pyetje e arsyeshme: ka ndodhur apo nuk ka ndodhur?
    (Lexo pjesa e fundit e temes time "Iniciacioni i krishtere" ne Komunitetin katolik.
    Hyji do te kishte pasur mundesi te pafundme per te shelbuar njeezimin, une mendoj qe nje eshte historikisht realizuar, ajo konsiston ne faktin qe me misherimin ne ēfare menyre Hyji u bashkua me ēdonjeri prej nesh. Ka vetem nje pyetje e arsyeshme: Eshte e vertete apo jo?
    Nese, si ti, pyesim mbi mundesive te pafundme, kjo eshte nje rruge e paarsyeshme sepse...jeta e te gjithe njerezit nuk mjafton per te arritur qellimin.

torrkerry
    ok Torrkerry nėse beson kėshtu unė nuk kam asgjė kundėr po ne jemi kėtu vetėm duke debatuar si njeri e nėse ti diēka tė vjen rėndė tė pėrgjigjesh mund tė mė thuash qė ky ėshtė besimi yt dhe pik..e unė nuk do tė kisha asgjė kundėr por ti nuk vepron kėshtu por provon ti fshehish gjėrat qė ti vet ju beson..

nėse beson ashtu si the duke shikuar a ka ndodhur a nuk ka ndodhur ėshtė puna jote por vetėm dua tė tė them se mundet diēka mos tė ndodhė por tė shėnohet edhepse nuk ka ndodhur..tė marrim si shembull..cilat ishin librat qė u dogjėn nė kohėn e kostantinit qė kundėrshtonin se jezusi nuk ėshtė zot, sepse kishte grupe tė ndryshme e ku mundta dish qė ai qė i dogj shkrimet e biblės qė kundėrshtonin jezusin qė ishte zot, ku mund ta dish qė ata ishin nė anėn e drejtė? a nuk ke lexuar se kostantini ka vrarė njerėz me shumicė? ka qen adhurues i diellit pėr atė edhe sot e quejmė ditėn e diell ashtu..e diell pra dita e diellit dita e zoti!!! sunday..a nuk ke lexuar qė neØegjipt kishte besime tė njėjta sikur besimi krishter nė greqi ata ishin adhururs tė diellit edhe besonin se disa njerez jan bir te zotit ata gjithashtu ishin kryqėzuar kishin lindur nė 25 dhjetor jan ringjallur pas 3 etj etj...

Torrkerry :
    Ju arsyetoni ne kete menyre: nese Jezu Krishti eshte Zot, ai nuk mund te jete Njeri.dhe nese ai eshte Njeri nuk mund te jete Zot: njera gje sipas jush duhet te anuloje tjetren.
    ėshtė njė gjė normale Torrkery se nuk mundet tė jetė kjo kėshtu ashtu siē edhe kam shkruajtur nė shumė vende..:

ose
    ose

Teologjia biblike dhe teologjia e krishtere nga fillimi thone se ne Krishtin natyra
    njerezore dhe natyra hyjnore bashkohen, duke mos anuluar me njeren-tjetren, duke shpetuar vetite e tyre, ne nje person: personin e Jezu Krishtit qe pra, eshte njekohesisht Zot dhe Njeri.
    jo diēka e re, kėtė e ke thėnė te secili postim!
    zot dhe njeri
    zot dhe njeri

Ne njefare menyre kjo ndodh si ne personin tone njerezore ku shpirti yne (duke vazhduar te jete shpirt) bashkohet me trupin tone (duke vashduar te jete trup), per te formuar nje person: ne jemi "persona", nje "shpirt i misheruar". Ēdo "pjese" e natyres tone, shpirterore dhe trupore, paraqet vetite te veta, qe ne nje person, bashkengjiten, bashkepunojne, koordinohen...Shpirti nuk e anulon trupin, dhe trupi nuk e anulon shpirtin, ne personin tone. Mund te themi se ajo qe e ben trupi, e ben edhe shpirti, dhe edhe ēdo operacion shpirteror behet ne lidhje te ngushte me trupin dhe anasjelltas.
    Afersisht keshtu edhe ne Jezu Krishtin:
    njerezoria qe e mori nga Maria, vazhdon te jete natyra njerezore e Jezu Krishtit; hyjnoria qe Hyji e dergoi ne kraharorin e Virgjeres, vazdon te jete natyra hyjnore,

por te dy bashkohen, bashkengjiten, bashkepunojne, koordinohen...keshtu qe mund te thuhet se ajo qe behet nga personi i Jezu Krishtit behet njekohesisht nga dy natyra, njerezore dhe hyjnore,qe ne te nuk anulohen, por bashkohen, bashkengjiten, bashkepunojne, koordinohen...Ne personin e Jezu Krishtit ajo qe e ben natyra njerezore e ben edhe natyra hyjnore, dhe sepse u misherua, nastyra hyjnore e tij, qe i ka te gjithe vetite qe Shkrimi i Shenjt i atribuon Hyjit, nuk eshte "e pavarur" nga natyra njerezore. Kjo "pavaresia" e fiton vetem mee ringjalljen!
    Per kete mund te thuhet se Zoti u be njeri, lindi nga, pati uri, etje, u lodh...lutet, predikoi, pati mundime... vdiq, u varros dhe u ringjall.
    Per kete mund te themi se Maria eshte nena e Zotit, qe Jezu Krishti qe dhe eshte Biri i Atit, Biri i Hyjit.
    Per kete katekizmi i Kishes thote se ai vdiq vetem si njeri (Zoti i misheruar), sepse si Zot nuk mundi as te vuaje, as te vdese.

Torrkerry
    mir Torrkeerry por prap po na del njė Zot qė vdes njė Zot ushqehet njė Zot i vogėl i lindur prej nėnės sė njeriut qė mund tė jetė edhe nėna ime, njė zot qė qanė, njė zot qė pi qumsht prej sise, njė zot qė frigohet, jė zot qė lutet zotit?, apo vetvetes spese edhe vet ishte zot, mos harojmė zot i vėrtet njeri i vėrtet, pra tė gjitha kėto gjėra edhe nevojėn e ka bėrė zoti ka ncjerrė fliqqsira sipas besimit krishter, pra nuk ishte kjo problem sipas besimit krishter apo duhet ta kuptojmė ndryshe? sepse ēfar bėnte njerzorja bėnte edhe hyjnorja...pra zoti sipas besimit tuaj, ka vdekur, ėshtė ringjallur, ka pas dhimbje, ėshtė ushqyer ose ndryshe ka pas nevoj pėr ushqim...luteshi..

Per kete mund te thuhet se
    Zoti u be njeri
    ,
    lindi nga,
    pati uri,
    etje,
    u lodh...
    lutet,
    predikoi,
    pati mundime...
    vdiq,
    u varros dhe
    u ringjall.
    Per kete mund te themi se Maria eshte
    nena e Zotit,
    qe Jezu Krishti qe dhe eshte Biri i Atit, Biri i Hyjit.
    pregatituni ndonjė pėrgjigje se ēfar do ti thoni zotit tė gjithėfuqishėm kur tė vdisni, pse i keni pØüershkruar zoti tė botės kėto gjėra...por unė kam respekt pėr besimin tuaj nuk ka problem besoni ēka tė doni por vetėm pėr mua ėshtė njė ofendim shumė i madh pėr zotin e botėve..

Per kete katekizmi i Kishes thote se ai vdiq vetem si njeri (Zoti i misheruar), sepse si Zot nuk mundi as te vuaje, as te vdese.
    Torrkerry
    nėse thua vdiq vetėm si njeri nuk ėshtė zot!
    ai ishte njeri edhe zot sipas besimit tuaj, vdiq edhe u ringjall..
    nėse thua vetėm njerzorja vdiq apo u kryqėzua edhe vuajti ather ske mė pse tė besosh se ishte zot..
    nėse vėrtet ka ndodhur njerėzit e kohės nėse besonin qė ishte ai zot si besojnė sot tė krishterėt ather nuk duhet tė ken thėnė:

oooo vdiq njerzorja!!

por duhet tė kenė thėnė vdiq zoti sepse sipas besmit tuj zoti erdhi nė tokė dhe vdiq pėr mėkatet tuaja pėr tre dit i vdekur pastaj u ringjall!

kėtė edhe vet e the:

Per kete mund te thuhet se
    Zoti u be njeri
    ,
    lindi nga,
    pati uri,
    etje,
    u lodh...
    lutet,
    predikoi,
    pati mundime...
    vdiq,
    u varros dhe
    u ringjall.
    Per kete mund te themi se Maria eshte
    nena e Zotit,
    qe Jezu Krishti qe dhe eshte Biri i Atit, Biri i Hyjit.
    Ne personin e Jezu Krishtit ajo qe e ben natyra njerezore e ben edhe natyra hyjnore, dhe sepse u misherua, nastyra hyjnore e tij, qe i ka te gjithe vetite qe Shkrimi i Shenjt i atribuon Hyjit, nuk eshte "e pavarur" nga natyra njerezore
    pse tha Ati ėshtė mė i madh se unė?
    pse nuk ishte i gjithėdijshėm?
    ishte zot i vėrtet njeri i vėrtet pra besimi juaj!
    pse nuk i dinte tė gjitha gjėrat, pse tha nuk mund tė bėj nga vetja kur ishte zot,
    pse e quajti veten jo tė mirė e tha "mos mė quj i mirė"

pėrshendetje

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-09-2005
    Postime
    137
    "Sot, nė qytetin e Davidit ju lindi Shėlbuesi Krishti Zot"!

Nė atė vend ishin disa barinj, tė cilėt e kalonin natėn pėrjashta pėr tė ruajtur grigjėn e vet. Engjėlli i Zotit u afrua tek ata dhe lavdia e Zotit i shndriti e ata u trembėn pėr sė tepėrmi. Engjėlli u tha:

“Mos kini frikė! Ja, unė po ju sjell njė lajm tė mirė: gėzim tė madh pėr mbarė popullin! Sot, nė qytetin e Davidit ju lindi Shėlbuesi Krishti Zot! Dhe, ja shenja pėr ta njohur: do tė gjeni njė foshnjė tė mbėshtjellė me shpėrgėnj e tė vėnė nė grazhd.”

Engjėllit menjėherė iu bashkua njė ushtri e madhe qiellore, qė madhėronte Hyjin e brohoriste:
    Lavdi Hyjit nė mė tė lartin qiell e paqe mbi tokė njerėzve, qė i ka pėr zemėr!”
    Posa engjėjt u larguan , prej tyre nė qiell,… (Lk 2; 8-15)

Ēka lind nga Zoti Zo ėshtė.

Shpirti i im bashkohet me brohoritjen e engjujve - Lavdi Hyjit nė mė tė lartin qiell e paqe mbi tokė njerėzve qė i ka pėr zemėr.

εὐαγγέλιον - Ἰησοῦς Χριστ Maska e lamb-of-god
    Anėtarėsuar
    21-05-2009
    Vendndodhja
    Heaven
    Postime
    115
    Mfal O buja_20 ne nuk e zbatojm Beslidhjen e Vjeter si ju (Kopja e beslidhjes se vjeter eshte kurani) por ne e respektojme Beslidhjen e vjeter dhe Besojme ne Beslidhjen e RE te cilen e ka permbush KRISHTI ZOT.

Anėtarėsuar
    13-03-2009
    Postime
    263
    Albo_
    Une nuk thashe qe Krishti eshte Ati. Une thashe qe Vullneti i Atit eshte edhe Vullneti i Krishtit
    pse ather thotė Jezusi i Biblės thotė: "Kush ka parė Atin mė ka parė mua??" dhe ju kėsaj ja jepni kuptmin dhe e pėrdorni pėr tė argumentuar qė kjo do tė thotė sikur keni parė Perėndinė dhe sepse ai thotØkėshtu ėshtė vet Perėndia apo Ati?? pra ju kėtė e pėrdorni pėr provė qė e keni parė Atin sepse keni parė Jezusin??!!

Une thashe qe Vullneti i Atit eshte edhe Vullneti i Krishtit, edhe Vullneti i Shpirtit te Shenjte
    sjellė vargje biblike ku thuhet kjo ather do tė bėsh mė lehtė qė ta kuptojmė besimin tuaj ..ku thuhet ajo qė:

Vullneti i Atit eshte edhe Vullneti i Krishtit, edhe Vullneti i Shpirtit te Shenjte
    pse Jezusi ju mėsoi tė luteni kėshtu:

9 Ju, pra, lutuni kėshtu: "Ati ynė qė je nė qiej, u shenjtėroftė emri yt.

10 Ardhtė mbretėria jote. U bėftė vullneti yt nė tokė si nė qiell.

11 Bukėn tonė tė pėrditshme na e jep sot.

12 Dhe na i fal fajet tona, ashtu siē ua falim ne fajtorėve tanė.

13 Dhe mos lejo tė biem nė tundim, por na ēliro nga i ligu, sepse jotja ėshtė mbretėria dhe fuqia dhe lavdia pėrjetė. Amen".

ku janė Biri ku ėshtė shpirti i shenjtė?
    pse nuk mėsoi tė luteni kėshtu:

9 Ju, pra, lutuni kėshtu: "Ati ynė qė je nė qiej [dhe qė Biri yt dhe shpirti i shenjtė janė gjithashtu zotra kshtuqė tė tre jeni njė zot], u shenjtėrofshin emrat tuaj.

10 Ardhtė mbretėria juaj. U bėftė vullneti juaj nė tokė si nė qiell.

11 Bukėn tonė tė pėrditshme na e jepni sot.

12 Dhe na i falni fajet tona, ashtu siē ua falim ne fajtorėve tanė.

13 Dhe mos lejoni tė biem nė tundim, por na ēlironi nga i ligu, sepse juaja ėshtė mbretėria dhe fuqia dhe lavdia pėrjetė. Amen".

pasi Krishti eshte Biri i Vetemlindur, qe ka lindur prej Atit para gjithe koherave. Quhet i Vetemlindur per te nenvizuar qe askush tjeter nuk na lindur prej Atit
    tė lindur kemi edhe mė shumė:

Eksodi 4
    22 Dhe ti do t'i thuash Faraonit: "Kėshtu thotė Zoti: Izraeli ėshtė biri im, i parėlinduri im".

23 Prandaj unė tė them: Lėre birin tim tė shkojė, qė tė mė shėrbejė; por nė qoftė se ti nuk e lė tė shkojė, ja, unė do tė vras birin tėnd, tė parėlindurin tėnd".

Psalmet 89

20 Gjeta Davidin, shėrbėtorin tim, dhe e vajosa me vajin tim tė shenjtė.
    [.....]
    26 Ai do tė kėrkojė ndihmėn time, duke thėnė: "Ti je Ati im, Perėndia im dhe Kėshtjella ime e shpėtimit".

27 Do ta bėj gjithashtu tė parėlindurin tim, mė tė shkėlqyerin ndėr mbretėrit e dheut.

sa bir tė lindur ka prej Zotit? [nga bibla qė unė besoj ėshtė ndryshuar]

-i parėlinduri
    -i parėlinduri
    -pastaj me vone behet dikush tjeter i vetemlinduri

88. Ata thanė: "I Gjithėfuqishmi ka fėmijė".
    89. Ju (jobesimtarė) vėrtet sollėt njė fjalė shumė tė shėmtuar.
    90. Aq tė shėmtuar sa gati u copėtuan qiejt, gati pėlciti toka dhe gati u shembėn kodrat nga ajo (fjalė).
    91. Pėr atė se tė Gjithėmėshirshmit i pėrshkruan fėmijė.
    92. E tė Gjithėmėshirshmit nuk i takon tė ketė fėmijė.
    93. Nuk ka tjetėr, vetėm se gjithė ēka ėshtė nė qiej e nė tokė ka pėr t'iu paraqitur Zotit si rob.

gjithashtu edhe jezusi quhet nė bibel si rob i Zotit.

Veprat e Apostujve: 3
    13 ‘Hyji i Abrahamit, [Hyji] i Izakut, [Hyji] i Jakobit, Hyji i etėrve tanė e lavdėroi Shėrbėtorin e vet Jezusin, tė cilin ju e dorėzuat nė vdekje dhe i ratė mohit pėrpara Pilatit, kur ky kishte vendosur ta lironte.

dhe Krishti nuk eshte i bere, nuk eshte krijese, eshte i lindur nga Ati
    si ėshtė lindur ēfar do tė thotė tė jesh i lindur?? pse duheshi tė ushqehet me gjak nė trupin e nėnės sė tij nėse nuk ka qenė krijes e Zotit ?? pėrse jezusi nuk erdhi ather direkt si njeri nė tokė pa mos lindur prej nėnės sė tij ! pėr ēfar arsye duheshi tė lind prej njeriut kur ai kishte mundsi edhe tė bėhet direkt njeri e jo tė ushqehet me gjak e tė ri 9 muaj nė barkun e nėnės sė tij si ti dhe unė!!?? njė Zot i vogėl qė del prej nėnės sė tij dhe pisket dhe qė duhet tė qetsohet me cucėll me qumėsht me sisė?!! i pastėr ėshtė Zoti i Gjithėfuqishėm nga kėto pėrshkrime tė Krishterėve....njė zot qė lind prej nėnės sė tij, voshnje e vogėl, i duhet qumėsht i nėnės, duhet tė qetėsohet, duhet tė ruhet qė mos e haj ujku, tė ruhet mos e djeg dorėn nė zjarr, tė ruhet mos tė bjer prej sė larti dikund e tė mbytet, nėna tė kujdeset pėr tė dit e natė, nėna tė vėndojė nė gjum atė.!
    i pastėr ėshtė Zoti i gjithėfuqishėm nga kėto..i pastėr ėshtė qė tė ketė lindur njė djalė ..Ai nuk ka nevojė tė lind diēka por Ai ėshtė i vetmi Zot qė kujdeset pėr tė gjithė ne..Prapseprapė nėse tė Krishterėt thonė ka lindur Bir Zoti i gjithėfuqishėm, do tė thotė qė atė bir qė e besojnė nuk ėshtė i pėrhershėm por ka lindur dhe nuk mund tė jetė zot, por i lartė ėshtė Zoti nga kėto pėrshkrime..Ku ishte Bir i Zotit qė vetėm nėpėrmjet tij arrihet shpėrtimi?? Ku ishte ai pėr njerzit para se tė lind ai? Cili ishte shpėtimtari i botės para ardhjes sė tij?! A nuk ėshtė Zoti i mėshirshėm qė tė mos i fal mėkatet duke u penduar njeriu pėr punėt e kėqija qė i ka bėrė por bėn njė besim pėr njerzit qė tė besojnė qė ai paska mallkuar birin e tij (qė nuk egziston) qė tu lahen mėkatet njerėzve!!
    ēka vallė me njerzit qė nuk besonin kėtė mallkim para tij ose ēka me njerzit qė nuk ka ndėgjuar kurrė pėr kėtė mallkim?!!

nuk mundet mos tė jetė i bėrė sepse nuk ishte gjithmonė sipas besimit tuaj, po Zoti i gjithėfuqishėm sipas besimit tuaj e paska lindur jezusin dhe e ka bėrė tė njėgjėjte me veten e tij...

Veprat e Apostujve 2 36 Ta dijė, pra, me siguri, gjithė shtėpia e Izraelit se atė Jezus qė ju e keni kryqėzuar, Perėndia e ka bėrė Zot e Krisht''.

"Ati eshte koka dhe Biri dhe Shpirti i Shenjte jane dy duart e Perendise". Duart jane pjese te pandara te trupit dhe nuk levizin ne koken e vete, i komandon koka.
    sa mirė qė u mėsonka mor ai..sė pari tė tre personat janė tė ndarė dhe nėse koka ati qenka koka e i komandonka duart pse janė ather tė tre zota por jo vetėm koka??koka ėshtė kokė e duart janė duar nuk janė tė njėjtė por tre zotat qė ju besoni janė njė ..
    dhe sė dyti askush nuk mund ta dijė se si funksionon zoti ai qė i bėn shembuj zotit ai do tė shpėrblehet me atė qė e ka thėnė..

zoti nuk ėshtė as kokė as duar as uj e as trekėndėsh e as katėrkėndėsh zoti ėshtė zot Øqe askush nuk e din si ėshtė por vetėm e dimė qė ėshtė njė i vetėm e jo tre zota neØnjė!

Ne njerezit nuk e njohim dot esencen e Perendise edhe sikur te duam. Perendia vete u tha profeteve: "asnje njeri nuk do te shikonte fytyren Time e do te jetonte". Ajo qe ne njohim eshte menyra se si vete Perendia ka zgjedhur per te na u shfaqur. Me ane te profeteve qe hodhen ne leter e deshmuan ate qe degjuan nga Perendia; me anen e Nenes se Zotit tone Krisht, Zonjen e Tereshenjte e te Kulluar Mari qe ishte e para qe mesoi dhe vuri ne jete planin e Perendise per te zbritur mes njerezve ne toke; me anen e Perendise se Misheruar, Perendi-Njeriut Krisht qe i beri te gjitha ato mrekulli, na i dha te gjitha ato mesime, qe edhe ne te behemi nje me Atin, ashtu si edhe Ai eshte nje me Te.
    kush i bėri njė me Atin njerzit qė jetuan 3000 vite tė tėra ?
    a nuk i donte zoti ata njerėz qė nuk ua dėrgoi birin ti bėj njė me vetveten?
    e nėse thua tė na bėj njė me atin, 4far mendon tė na bėj njė me atin ashtu siē ėshtė ai vet njė me atin?!! nėse ju besoni , sepse ai ka thėnė unė jam njė me atin kjo do tė thotė se ai ėshtė njė zot me atin ather edhe ju do tė bėheni njė zot me atin apo si??

Anėtarėsuar
    13-03-2009
    Postime
    263
    Citim Postuar mė parė nga lamb-of-god Lexo Postimin
    Mund te mi japesh shenimet se ne cilat libra te bibles thuhet kshtu = sepse sepse dhjatra e vjetėr urdhėron vrasjen e fėmijėve vrasjen e kafshėve urdhėron tė mos keshė mėshirė pėr fėmijėt ti vrasėsh gratė ti lėsh tė gjallė femrat e vogla virgjeresha.

Krishti me ringjalljen e tij e theu Beslidhjen e vjeter Dhe u Krijua Beslidhja e Re
    lamb of god- nuk dua tė ti sjellė kėtu ata vargje biblike nėse domn ti dėrgoi nė privat sepse ndoshta do tė ndjeehen tė prekshėm bashkbesimtarėt e tu...

sa i pėrket asaj qė the "Krishti me ringjalljen e tij e theu besėlidhjen e vjetėr je shumØüe gabim kėtė Krishti apo Mesiu sepse Krishti nuk egziston, nuk e ka thėmnė kurrė kėtė qė do ta thej besėlidhjen e vjetėr.pėrkundrazi ai i ka kritikuar njerzit qė nuk zbatonin besėlidhjen e vjetėr::

Dhjatra e vjetėr:

Ligji i Pėrtėrirė 21
    18 Nė qoftė se njė burrė ka njė fėmijė kokėfortė dhe rebel qė nuk i bindet as zėrit tė babait, as atij tė nėnės dhe me gjithėse e kanė ndėshkuar, nuk u bindet atyre,

19 i ati dhe e ėma do ta marrin dhe do ta ēojnė te pleqtė e qytetit tė tij, nė portėn e vendit ku banon,

20 dhe do t'u thonė pleqve tė qytetit: "Ky biri ynė ėshtė kokėfortė dhe rebel; nuk do t'i bindet zėrit tonė; ėshtė grykės dhe pijanec".

21 Atėherė tėrė banorėt e qytetit tė tij do ta vrasin me gurė dhe ai ka pėr tė vdekur; kėshtu do tė shrrėnjosėsh tė keqen nga mesi yt, tėrė Izraeli do ta mėsojė dhe do tė ketė frikė.

jezusi ..

Mateu 15 – 2 bis 5
    2 "Pėrse po e shkelin dishepujt e Tu traditėn e mė tė vjetėrve? Sepse ata nuk bėjnė larjen e duarve kur hanė bukė."
    3 Ai u pėrgjigj dhe u tha: "Po ju vetė, pėrse e shkelni urdhėrimin e Perėndisė pėr hir tė traditės suaj?
    4 Sepse Perėndia ka thėnė
    : ‘Ndero atin dhe nėnėn tėnde’ dhe ‘ai qė mallkon atin ose nėnėn, duhet tė vritet

zoti thotė nė dhjatrėn e vjetėr:

eksodi 20
    6 dhe unė pėrdor dashamirėsi pėr mijėra, pėr ata qė mė duan dhe qė zbatojnė urdhėrimet e mia.

edhe njė urdhėr nga zoti:

Eksodi 35:2

2 Do tė punohet gjashtė ditė,
    por dita e shtatė do tė jetė pėr ju njė ditė e shenjtė,
    njė e shtunė pushimi, e shenjtėruar ndaj Zotit. Kushdo qė bėn ndonjė punė atė ditė do tė dėnohet me vdekje
    .

kėta janė tė gjitha urdhėra qė nuk praktikohen nga tė krishterėt sot..unė atė qė e kundėrshton Kuranin nuk e besoj por tė krishterėt i besojnė krejt si fjalė tė zotit jo tė ndryshuar e nėse nuk e praktikojnė, vet zoti i pėrshkruan tė krishterėt e sotėm se kush janė:

Isaia 30
    9 Sepse ky ėshtė njė popull rebel, janė bij gėnjeshtarė, bij qė nuk duan tė dėgjojnė ligjin e Zotit,
    10 qė u thonė shikuesve: "Mos kini vegime", dhe profetėve: "Mos na profetizoni gjėra tė vėrteta, na tregoni gjėra tė kėndshme, na profetizoni gjėra mashtruese.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,436
    Postimet nė Bllog
    22
    Citim Postuar mė parė nga Mjekesia Lexo Postimin
    Kur lexoj keto qe shkruan ti me duket sikur lexoj per Zeusin, Athinen, Herkulin, Centaurin,Prometeun e lidhur etj zotra e kote te paganizmit helen.
    Cili prej atyre qe kane shkruajtur Dhiaten e Re ishte grek? Na ndrico pak or tunxh. Dhe qe te mos ngelesh injorant, populli grek i lashte e karakterizonte besimi i madh ne Zot gjate gjithe epokave te njerezimit. Perpara se te lindte Krishterimi, greket kishin nje tradite shekullore ne traditen pagane. Fakti qe ata e flaken tej traditen pagane dhe perqafuan me zemer te hapur Krishterimin tregon se sa e vleresonin keta Ungjillin, Lajmin e Mire te Perendise qe transformoi jo vetem besimin dhe jeten e popullit e kultures greke, transformoi edhe mendimin dhe filozofine e tyre.

Nuk eshte helenizmi qe ka transformuar Krishterimin, eshte Krishterimi ai qe ka KRISTIANIZUAR mendimin helen. Dhe sic te shkruajta me lart, ti lexo e meso ne keto tema, se keto qe shkruahen ketu jane margaritare per shpirtin.

pse ather thotė Jezusi i Biblės thotė: "Kush ka parė Atin mė ka parė mua??" dhe ju kėsaj ja jepni kuptmin dhe e pėrdorni pėr tė argumentuar qė kjo do tė thotė sikur keni parė Perėndinė dhe sepse ai thotØkėshtu ėshtė vet Perėndia apo Ati?? pra ju kėtė e pėrdorni pėr provė qė e keni parė Atin sepse keni parė Jezusin??!!
    Krishti ka thene: "Kush me ka pare mua, ka pare edhe Atin, pasi une jam ne Te, e Ai eshte ne Mua." Eshte nje Zot Triun e i pandare ne tre Persona, Ati, Biri dhe Shpirti i Shenjte.

pse Jezusi ju mėsoi tė luteni kėshtu:

9 Ju, pra, lutuni kėshtu: "Ati ynė qė je nė qiej, u shenjtėroftė emri yt.

10 Ardhtė mbretėria jote. U bėftė vullneti yt nė tokė si nė qiell.

11 Bukėn tonė tė pėrditshme na e jep sot.

12 Dhe na i fal fajet tona, ashtu siē ua falim ne fajtorėve tanė.

13 Dhe mos lejo tė biem nė tundim, por na ēliro nga i ligu, sepse jotja ėshtė mbretėria dhe fuqia dhe lavdia pėrjetė. Amen".
    Cila eshte fjala e pare ne ate lutje? Ati.
    Cila eshte fjala e dyte ne ate lutje? yne.

"Ati yne qe je ne qiell..." qe do te thote qe ne qe i lutemi, ne te krishteret, jemi bij te Tij ne Krisht, ashtu si Krishti eshte Biri i Tij i Vetemlindur. Krishti na meson qe ti drejtohemi Perendise ne ate menyre, pasi destinacioni yne final, eshte kthimi ne bij te Perendise me ane te Hirit te Shenjte, ashtu si Krishti eshte Biri i Vetemlindur i Perendise me ane esences hyjnore.

Cili prej besmeve te tjera qe ka njohur njerezimi i drejtohen Perendise si "Ate", e cili prej besimeve te tjera qe ka njohur njerezimi i ftojne njerezit qe te behen bij te Perendise ne qiell?!

Albo

Faqja 14 prej 25 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Referenca e burime historike
    Nga Kreksi nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 09-04-2015, 16:42
  2. Pėr dėshmitarėt e Jehovait
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29
  3. Disa data historike
    Nga urtesia nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 12-10-2006, 13:47
  4. Ē'ėshtė Krishti?
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 23-07-2006, 17:18
  5. Kronologjia e ngjarjeve qė nga 360 para Krishtit deri mė sot.
    Nga ALBA nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 25-09-2005, 17:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •