Postuar mė parė nga
engjellgjugja
Shum i intelegjent buja_20 po ne i besojme Bibles e jo Ku`ranit. Nese ti e rrespekton fene katolike kupto mire dhe lexo deri ne fund ji i sjellshem:
Shiko:
Pagzimi i Jezusit:
(Mt 1, 10 - 12) Dhe menjėherė, ndėrsa po dilte nga uji, pa qiellin e hapur dhe Shpirtin nė trajtė pėllumbi qė po zbriste mbi tė, kurse prej qiellit jehoi zėri: Ti je im Bir ‑ Djali i dishirit! Ty tė miratova!
--- Teologjia Katolike nuk thot se Jezusi ėshtė Zot por, se Jezusi ėshtė biri i Zotit.
Trinia e Hyjit nė Jezusin ėshė njė "mister" - sepse aq ma mir qė ta spjegoj une ty, ti aq mė vėshtirė e kupton.
(Luka 2, 49)
Po, pse mė kėrkuat? A nuk e dinit se mė duhet tė merrem me punėt e Atit tim?
--- Vetė kėtu Jezusi e tregon se une nuk jam Zot po, une do ta pėrmbushi profecine ATIT tim, siq e ka shkruar ATI me dorė tė profeteve.
(Luka 4, 16-21)
16 Jezusi erdhi nė Nazaret, atje ku ishte rritur dhe, sipas zakonit tė vet, tė shtunėn hyri nė sinagogė dhe u ngrit pėr tė lexuar. 17 I dhanė librin e Isaisė profet. Kur e hapi librin, gjeti vendin ku shkruan:
18 Shpirti i Zotit ėshtė mbi mua
sepse Ai mė shuguroi!
Ai mė dėrgoi tu kumtoj tė vobektėve Ungjillin, tu shpall robėrve ēlirimin,
tė verbėrve dritėn e syve;
ti lėshoj nė liri tė ndrydhurit,
19 tė shpall vitin e hirit tė Zotit.
20 E mbylli librin, ia dha shėrbėtorit dhe u ul. Tė gjithė nė sinagogė i drejtuan sytė nė tė. 21 Atėherė u tha:
Sot shkoi nė vend kjo pjesė e Shkrimit tė shenjtė qė e dėgjuat me veshėt tuaj.
----Kėtu Jezusi e deshmoi qė e permbushi njė pjesė tė Shkrimit Shenjte, tė cilėn e kanė deshmuar Profetet popujve pagan.
(Gjoni 1, 1)
1 Nė fillim ishte Fjala
e Fjala ishte nė Hyjin
e Fjala ishte Hyj.
(Gjoni 1, 14)
14 E Fjala u bė njeri
e banoi ndėr ne.
Ne e pamė lavdinė e tij,
atė lavdi qė prej Atit i pėrket Birit tė vetėm
plot hir e tė vėrtetė.
---- Mė fal zoteri buja_20, po vet Bibla po ta kthen pergjigjen ty, vetė Shkrimi I Shenjte ta jep kommentin.
Sa per temėn e mė hershme me tortkerrin qė e ke ba ėshtė kjo pėrgjigje e imja:
Krishti nuk asht Zot, Krishti eshte Fjala e hyjit - Shėlbim prures nė Tokė, i krijuar nga gjaku dhe mishi po, qe vdiq dhe u ringjall nė tė tretėn dite.
Ne e rrespektojm dhe besojmė nė Pėrmbushjen e profecise, e cila ėshtė Dhjata e Re.
Dhjata e vjeter ishte Profecia e cila duhej tė pėrmbushej kurse, Permbushja e Profecise ėshtė Dhjata e Re - Vdekja dhe Ringjallja e Krishtit Birit tė Hyjit.
Nė Dhjaten e Vjetėr besojnė ende ata tė cilėt nuk e kan pranuar Birin e Hyjit (Krishtin), ata ishin Hebrenjėt, miq tė tyre ishin Arabėt ( Arabėt nuk u pajtuan me asnjėrėn as Dhjaten e Vjeter e as Dhjaten e Re, por me vonė e krijuan njė libėr "shenjtė" tė vetin i cili ishte Ku`rani.)
(Gjoni 1, 11) Erdhi ndėr tė vetėt, e tė tijtė nuk e pranuan
-Zoti nuk e dergoi asnjė fe tjetėr por, populli e krijoi. Shembulli kryesor jeni ju Islamet. Dhe mos harro se nė Torah nuk shkruan qė ka me ardh Muhamedi mbas Krishtit Birit tė Hyjit.
E pse pra e rrespektoni Biblen ju myslimanet, e sidomos DHJATĖN E VJETER?
A mos ėshtė Kurani kopje prej Dhjates sė Vjetėr nga prej Biblės, a nashta se Dhjaten e Re, Muhamedi ka deshiru me dal personazh kryesor si Trim, Lueftetar etj., por Jo me vujtė por me ba qejf (me gra, si mbret).
A thot Zoti me I rrethpre Femrat?
Tė gjithė ata qė nuk e besojnė pėrmbushjen e profecisė nuk janė tė Krishterė-Katolik por janė Hebrenjė ose Musliman.
---Me Permbushjen e Profecisė nga Krishti i Biri i Hyjit asht thye Dhjata e Vjetėr pastaj ėshtė bėrė Dhjata e Re.
*NĖ DITET E SOTME ASKUSH SPO MERRET ME TĖ KALUMEN POR ME TĖ ARDHMEN*
KUSH ĖSHTĖ KY PEJGAMBER MUHAMEDI??, A ĖSHTĖ ZOT QĖ PO MĖ TREGON MU QE KAM ME HY NĖ ZJARR NESE SE NDEGJOJ ATE.
Biblen shum ėshtė leht me e lexu por, me e kuptu ėshtė shumė veshtirė.
Me rrespekt per ty
Engjellushja
Krijoni Kontakt