Close
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 61
    i/e regjistruar Maska e Melser
    Anëtarësuar
    15-06-2008
    Vendndodhja
    Elbasan
    Postime
    26

Kush gjini tradhëton më shpesh?!

Sa % e çifteve tradhetojne?

Perse e bejne nje veprim te tille dhe çfare i shtyn?

Kush prej meshkujve apo femrave tradheton me shpesh?

Pres Pergjigje...
    Ndryshuar për herë të fundit nga DI_ANA : 18-04-2009 më 09:05

E dua letërsinë Maska e Ariene
    Anëtarësuar
    02-11-2008
    Vendndodhja
    Londer Britania e Madhe
    Postime
    17
    NE GAZETEN THE SUN ne Angli ish nje artikull per kete teme. Sipas Kerkimeve ne sociologji per kete teme del se 40% e grave tradhetojne ose kan lidhje jasht martesore duke i shikuar me 34% te meshkujve. DMTH se grave ju rafte pika tradhetojne me shume se meshkujt.
    http://www.thesun.co.uk/sol/homepage...ticle77126.ece

Gjithsesi opinioni im personal eshte se varet nga lidhja qe ke me nje person te dashurin/ren, burrin/gruan se kur nuk gjen dot ate qe do ne nje lidhje atehere njerezit e kerkojne jasht lidhjes kete gje. Me mire them ndahu nga ai person se sa ta tradhetosh.

i/e regjistruar Maska e reja_vogel
    Anëtarësuar
    12-07-2005
    Vendndodhja
    Paris
    Postime
    22
    Besoj se nuk eshte kaq e thjeshte (me mire ndahu sesa tradheton). Ne fakt eshte thelbesore te behet dallimi midis tradhetise tip "one-night stand" dhe tradhetise tip "affaire". Ne rastin e pare, mund ti ndodhe gjithkujt, kurdo...fundja me ne fund njerez jemi, mekati per ne eshte bere (si i thone, nga populli per popullin )...impulset seksuale jane disa here thjesht teper te forta ne caste te caktuara. Persa i perket te dytit, ceshtja komplikohet. Arsyet i beri ne vija te gjera te qarta parafolesja.

i/e regjistruar Maska e Melser
    Anëtarësuar
    15-06-2008
    Vendndodhja
    Elbasan
    Postime
    26
    hahahaha cfare mendimi kam hmmmm Mendimi im eshte MENDJELEHTESIA ka te bej me trathtin paraja pastaj dhe mos perputhja e karaktereve Por un keshilloj qe me mire te ndahesh se sa te trathosh :S Never Do This Pliz

The World Is Yours Maska e J@mes
    Anëtarësuar
    27-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    1,966
    Citim Postuar më parë nga reja_vogel Lexo Postimin
    Besoj se nuk eshte kaq e thjeshte (me mire ndahu sesa tradheton). Ne fakt eshte thelbesore te behet dallimi midis tradhetise tip "one-night stand" dhe tradhetise tip "affaire". Ne rastin e pare, mund ti ndodhe gjithkujt, kurdo...fundja me ne fund njerez jemi, mekati per ne eshte bere (si i thone, nga populli per popullin )...impulset seksuale jane disa here thjesht teper te forta ne caste te caktuara. Persa i perket te dytit, ceshtja komplikohet. Arsyet i beri ne vija te gjera te qarta parafolesja.
    Nje akt seksual, kryhet me ndergjegje te plote, pra njeriu eshte kryesisht i vetedijshem per veprimin e tij. Qellimi eshte seksi, rrjedhojat mund te jene shumengjyreshe.
    Ketu perjashtohen ata/ato individe te cilet kane çrregullime seksuale.

Tradhetia ndryshon nga nje krim( p.sh. vrasje ) ku akti mund te kryhet per vetembrojtje, pa deshire, aksidentalisht, ne gjendje te pandergjegjshme/pavetedije, etj.

TRADHETIA eshte dhe mbetet fajtore.
    »« ¤ »«Ê£ÐØ®ÂÐØ»« ¤ »«

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga J@mes_Douglas Lexo Postimin

TRADHETIA eshte dhe mbetet fajtore.
    jo,sepse impulset seksuale na shtyjne te gjitheve te tradhetojme pa perjashtim(qofte dhe me mendje,po ç'rendesi ka! tradheti eshte perseri),homo sapiens eshte nje kafshe poligamike dhe poliandrike per nga natyra.

ps.jane rregullat e moralit te imponuara me force qe ne e quajme tradhetine fajtore.

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar më parë nga Melser Lexo Postimin
    Sa % E Botes Trathtojn?? Edhe Perse Trathtojn ?? Si Per Femrat Dhe Meshkujt?? Pres Pergjigje...
    Provo te tradhetosh,ose te tradhetojn.

Keshtu nuk pret pergjigje,jo tradhetare nga tradhetuesit e tradhetare nga jo tradhetuesit.

i/e regjistruar Maska e Le Chiffre
    Anëtarësuar
    30-05-2008
    Postime
    65
    Une nuk besoj ne tradhetine....pra dua te them qe nuk mund te tradhetosh nese dashuron.
    Nese ke tradhetuar atehere nuk ke dashurar, ke genjyer vetveten, ke genjyer dike me te cilin/en ndan jeten, ndan emocionet, ndan pasionin, ndan elementet kimike...
    Cfar duhet ta quajme atehere, Tradheti besoj eshte dhe ska nevoje per me shume komente, pasi ska rendesi nese do tja falje apo jo, se ti/une mund te mos emarrim vesh kurre nese partneri jone ka tradhetuar, puna eshte nese ai/ajo do tja falte vetes apo jo....
    Kjo eshte ceshtja...
    Po ja ka falur vetes nuk meriton asnje koment ketu...por edhe po nuk ja fal...meriton mirekuptim...Jeta eshte shumengjyreshe, per dike diell e per nje tjeter shi, bresher...smund te gjykojme vetem bardh e zi...
    Sidoqofte une nuk do tja falja kurre!
    You changed your shirt, Mr Bond. I hope our little game, isnt causing you to perspire.

The World Is Yours Maska e J@mes
    Anëtarësuar
    27-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    1,966
    jo,sepse impulset seksuale na shtyjne te gjitheve te tradhetojme pa perjashtim(qofte dhe me mendje,po ç'rendesi ka! tradheti eshte perseri),homo sapiens eshte nje kafshe poligamike dhe poliandrike per nga natyra.

ps.jane rregullat e moralit te imponuara me force qe ne e quajme tradhetine fajtore.
    Jo me kot kam permendur vetedijen dhe te qenurit i ndergjegjshem. Keto elemente te psikikes tone funksionojne si nje mburoje dhe te veshura me logjike e arsye nderhyjne ne frenimin e impulseve dhe instikteve tona.

Nese dikur idi - ishte dominant dhe ne veprime te caktuara nuk e dallonte njeriun nga kafshet, njeriu i sotem eshte i paisur me ego dhe superego te cilat sherbejne si site, pikerisht per te parandaluar apo frenuar instiktet e tij.

Sigurisht qe duke qene nje qenie sociale njeriut i implementohen edhe rregullat e shoqerise perkatese, por vetite apo sjellja jane karakteristike e veçante qe dallon njerin nga tjetri edhe pse mund ti perkasin te njejtit komunitet e me rregulla te njejta.
    »« ¤ »«Ê£ÐØ®ÂÐØ»« ¤ »«

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-03-2008
    Postime
    208
    Si pasojë e zhgënjimit në mardhënien e një çifti vjen tradhtia qoftë fizike apo psiqike.
    Tjera janë regullat e moralit, mvaret nga karakteri i vet personit.

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Sa shpesh shkoni në Kishë?
    Nga elbed në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 26-04-2007, 15:31
  2. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-04-2007, 23:24
  3. Mbi priftërinë
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-12-2006, 10:49
  4. Sa shpesh futeni në internet?
    Nga Adriano-10 në forumin Votime dhe sondazhe
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 07-07-2006, 00:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •