Dje ishte ditë e diel, unë shkova ne kopsht për të mih barin mes pemëve. Miha tërë ditën dhe u ktheva në shtëpi. Duke hy pranë banjës vërejta se në bojler nuk kishte ujë të ngrohtë. Kyça bojlerin për të ngrohë ujin. Gruaja rreth njëqind e pesëmbëdhjetë kg ishte shtri në kanape, as që me vërejti kur kam hy ne dhomën e ditës. Pranë sajë, shkova në dhomën time të gjumit ndërrova rrobat dhe shtrova krevatin për gjumë. Hyra ne PC për të sodisë pak deri sa të ngrohet uji. Pas gjysmë ore, mora rrobat e banjës, peshqirin dhe hyra në banjë përsëri pran gruas. U pastrove dola nga banja përsëri pranë gruas dhe u shtrive të pushoi. Rreth orë 21, gruaja ngritët shikon banjën dhe vëren rrobat a mija. Atëherë, me kujdes hapë derën dhe më shikon të shtrirë në gjumë. Në mëngjes rreth orës shtatë, posa isha ngopë me gjumë, hetoja erë të rëndë të qumështit të djegur mbi pllakën e sobës elektrike. Duke shkuar në banjë, nuk pashë gruan fare se ishte në dhomën e madhe siç e quajmë “salon”. Shkova në banjë u pastrova, u ktheva në dhomën time të gjumit u vesha dhe dola në dhomën ditore. Atëherë gruaja me habi: “uh bre! Ke ardhur mbrëmë, aq shumë kam qenë e lodhur sa që nuk të kam vërejt fare kur ke ardhur! Këto gratë e sodit janë të dalura meç, sa qe nuk ka mundësi kush të mirët vesh me to etj, etj” Atëherë të dashura dhe të dashur forumiste vlerësoni edhe këtë: Unë si burrë, tërë ditën po mihi baroja në kopsht, nuk lodhëm fare dhe kam peshë tetëdhjetë kg, Ndërsa gruaja në aheng, duke ngrënë çfarë ja donë, ashtu duke pirë çfarë ja donë zemra edhe është lodhur, sa që tri herë kaloi afër sajë dhe nuk me heton.
Rezultat i tërë këtij rrëfimi është një përfundim e një shoqeje të saj që nuk me njihte mua, por edhe një kapele sportive që kisha vu ne kokë, ja se çfarë me pyeti shoqja e gruas sime: “O çuni im a u gëzove qe të erdhi nëna nga spitali? Unë i thash: “ jam gëzuar aq fortë, sa që e kamë përqaf kur ka arritur, për hatrin tendë do e përqaf edhe njëherë në prezencën tënde! Dhe e përqafova. Gruaja ja filloi të qeshi, unë e përqafova duke i thënë: “o nëna ime njëmbëdhjetë vjeç më e re se unë, aq te dua fortë, kush kishte me qen ai që të kishte pritur të bëhesh nëna e tij kaq shumë vite!” Shoqja e gruas mbet pa tekst dhe e nguruar!
Krijoni Kontakt