Kjo temë ka për qellim të shndritë të gjitha dukuritë të cilat shfaqen në mes burrit dhe gruas si faktor bezdisës ose përçarës, me qellim qe të evitohen sa më shumë, njëkohësisht të krijohen raporte harmonike dhe të shenjta mes bashkëshortëve dhe në familje në përgjithësi. Pasi që çdo kund shkruhet dhe thuhet se familja është e shenjtë, andaj si të tillë e donë bota, por edhe ne e donim. Unë familjen e kam pagëzuar me këtë nocion: “familja është njësi themelore dhe funksionale e një shteti”. Çdo çrregullim i një familje reflektohet edhe në çrregullimin e shtetit. Ndërsa, para një dite në TV. Shqipëria nga psikologu i nderuar, që tani emri nuk me kujtohet thotë: “familja është institucion”, nuk e cekë se institucion i kujt është. Si do çoftë Unë po filloi me një dëshirë: që çdo pjesëmarrje e pjesëmarrëseve në shkrimin e kësaj teme, së pari të jemi të sinqertë, pa ofenduar askush askënd, të gjejmë terminologji adekuate dhe të ndihmonim njëri tjetrin në zgjidhjen sa më të mirë dhe më të përshtatshme të këtij problemi. Pasi që bashkëjetesa e një familje dallon nga familja tjetër, atëherë besoi se kam me qenë edhe një plus i madh dhe shumë interesant për lexuesit të njoftohen me mënyrën e bashkëjetesës në të gjitha vendet aty ku jetohet. Ja një shembull.
Burrin e bezdisë gruaja kur njëkohësisht vendosë qumështin për ta vluar dhe merr rrobat për ti futë në lavamanë. Duke i futë rrobat në lavamanë, qumështi vlon, derdhet mbi shporet (sobë) elektrik, jo qe merr erë krejt shtëpia, por bezdisë edhe komshinj, sidomos ata qe jetonin në pallat. Dihet fare mirë rrobat mund të presin nuk prish fare punë. Ndërsa qumështi nuk pret, andaj duhet pritë deri sa qumështi të vlon, pastaj të vërën rrobat në lavaman.
Këtu bëhet fjalë për bezdisje më shumë teknike qe mund të evitohen.
Nga pakica bëhet shumica, kokërr kokërr bëhet karrica!
Krijoni Kontakt