Close
Faqja 0 prej 8 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 73
    i/e regjistruar Maska e salihaj
    Anëtarësuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Në Pejë
    Postime
    1,005

Sjelljet që bezdisin në jetën e një çifti!

Kjo temë ka për qellim të shndritë të gjitha dukuritë të cilat shfaqen në mes burrit dhe gruas si faktor bezdisës ose përçarës, me qellim qe të evitohen sa më shumë, njëkohësisht të krijohen raporte harmonike dhe të shenjta mes bashkëshortëve dhe në familje në përgjithësi. Pasi që çdo kund shkruhet dhe thuhet se familja është e shenjtë, andaj si të tillë e donë bota, por edhe ne e donim. Unë familjen e kam pagëzuar me këtë nocion: “familja është njësi themelore dhe funksionale e një shteti”. Çdo çrregullim i një familje reflektohet edhe në çrregullimin e shtetit. Ndërsa, para një dite në TV. Shqipëria nga psikologu i nderuar, që tani emri nuk me kujtohet thotë: “familja është institucion”, nuk e cekë se institucion i kujt është. Si do çoftë Unë po filloi me një dëshirë: që çdo pjesëmarrje e pjesëmarrëseve në shkrimin e kësaj teme, së pari të jemi të sinqertë, pa ofenduar askush askënd, të gjejmë terminologji adekuate dhe të ndihmonim njëri tjetrin në zgjidhjen sa më të mirë dhe më të përshtatshme të këtij problemi. Pasi që bashkëjetesa e një familje dallon nga familja tjetër, atëherë besoi se kam me qenë edhe një plus i madh dhe shumë interesant për lexuesit të njoftohen me mënyrën e bashkëjetesës në të gjitha vendet aty ku jetohet. Ja një shembull.
    Burrin e bezdisë gruaja kur njëkohësisht vendosë qumështin për ta vluar dhe merr rrobat për ti futë në lavamanë. Duke i futë rrobat në lavamanë, qumështi vlon, derdhet mbi shporet (sobë) elektrik, jo qe merr erë krejt shtëpia, por bezdisë edhe komshinj, sidomos ata qe jetonin në pallat. Dihet fare mirë rrobat mund të presin nuk prish fare punë. Ndërsa qumështi nuk pret, andaj duhet pritë deri sa qumështi të vlon, pastaj të vërën rrobat në lavaman.
    Këtu bëhet fjalë për bezdisje më shumë teknike qe mund të evitohen.

Nga pakica bëhet shumica, kokërr kokërr bëhet karrica!

i/e regjistruar Maska e jul-linda
    Anëtarësuar
    10-07-2008
    Postime
    2,077
    Citim Postuar më parë nga salihaj Lexo Postimin
    Ja një shembull.
    Burrin e bezdisë gruaja kur njëkohësisht vendosë qumështin për ta vluar dhe merr rrobat për ti futë në lavamanë. Duke i futë rrobat në lavamanë, qumështi vlon, derdhet mbi shporet (sobë) elektrik, jo qe merr erë krejt shtëpia, por bezdisë edhe komshinj, sidomos ata qe jetonin në pallat. Dihet fare mirë rrobat mund të presin nuk prish fare punë. Ndërsa qumështi nuk pret, andaj duhet pritë deri sa qumështi të vlon, pastaj të vërën rrobat në lavaman.
    [/B]

epo tani po te ishte burr i mire do cohej dhe do kujdesej per qumeshtin derisa gruaja te fuste rrobat ne lavatrice , duke ndihmuar njeri tjetrin krijohen raporte harmonike ne familje ...

Anëtarësuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Në Pejë
    Postime
    1,005

Ky është qëllimi i temës

Citim Postuar më parë nga jul-linda Lexo Postimin
    epo tani po te ishte burr i mire do cohej dhe do kujdesej per qumeshtin derisa gruaja te fuste rrobat ne lavatrice , duke ndihmuar njeri tjetrin krijohen raporte harmonike ne familje ...
    Ashtu duhet. Mirëpo a duhet gruaja bile të thotë shiko këtë qumësht e pastaj të shkoi në banjë për ti futë rrobat në lavaman. Në këtë moment kërkohen dy gjëra, 1. Kur burri është prezent, të obligohet burri dhe 2. Kur gruaja është vet, a të jap përparësi qumështit apo lavamanit? Kjo dukuri nuk është e rrallë, kjo dukuri është shumë e shpeshtë.
    Jul-linda kjo temë kërkon shkëmbim mendimesh për vetëdijesimin e dy palëve e jo për polemikë, apo kundërshtime. Unë mora shembull qumështin dhe lavamanin, se ka edhe raste më “drastike”. Kur në TV luhet ndonjë telenovelë, qumështi mbi sobë elektrike dhe për te mos humbë ndonjë sekuencë e filmit pa e shikuar, qumështi ose harrohet ose vlon pa e kontrolluar. Ja një thënie e popullit: “qumështi është ushqimi më i mirë në botë, por vlon shpejtë”. Unë kisha me shtuar se kur e pret vlon me vonesë, kur habitesh vlon shpejtë! Më në fund, kjo temë është në tërësi një kulturës shtëpiake.

Anëtarësuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Në Pejë
    Postime
    1,005

Çdo korigjim është edukatë

Secili njeri duhet ta edukojë vetveten deri në ditën e fumdit. Massimo d'Azeglio
    Askush nuk është aq i egër, sa të mos mund të zbutët. Latine

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Burrat behen te bezdisur;
    -kur i lene rrobat vend e pavend.
    -kur irritohen se i pyet cfare do te deshironin te hanin.
    -kur i mbajne pultin e tv ne dore si trofe tere kohen? Ce kane kete fiksim me pultin?
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    gruja behet e bezdisur kur:

pasi e kryej gjellen te teren,pyet- he a ishte e mire? jo sbente hiq po e hengra mezor

duke e veshur pallton dhe behesh gati per te dal-he do dalish kur do kthehesh

a do dalim sot dikund.

a edhe sonnte do shiqojm futboll

e shum gjera tjera mirepo perseri duhet gjetur nje cfar durimi dhe nuk ben te behet zhurm ne familje sidomos duke i ditur te metat e njeri tjetrit

Anëtarësuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Në Pejë
    Postime
    1,005

Rrobat vend e pa vend

Citim Postuar më parë nga dea_07 Lexo Postimin
    Burrat behen te bezdisur;
    -kur i lene rrobat vend e pavend.
    Dea 07
    Më bëri të qeshem bile shumë, kur “burri bezdiset për rroba vend e pa vend”. Duke lexuar Nostradamusin, kjo çështje preket në një vend. Mirëpo, bëhet fjalë për gocat e pa martuara dhe thotë: Kur goca len takim në terminin e caktuar me të dashurin, para se të shkoi të i dashuri, në dhomën e sajë mund të shikosh vetëm rrëmujë. Nuk i intereson asgjë në at çast, përveç i dashuri. Kur kthehet, nëse ka kaluar ashtu si ka dëshiruar, të gjitha i palosë e bënë paqetë si është më bukur.
    Kjo te gruaja e martuar nuk vlen, e tema është pikërisht për gruan dhe burrin. Edhe unë apo kushdo çoftë të kishte hapë këtë temë sidomos për të martuarit ka vend mjaft. Para se ti hy kësaj teme më preferuan ca tema të ndryshme edhe fetare. Unë thash o jahu! Po ne ende nuk po mundem mi zgjedhë problemet tona familjare qe është produkti i yni e jo të shtetit e të Budës, Jezusit, Muhemedit e tj. Ku kanë kaluar shekuj e shekuj, ndërsa ne harronim bezditë apo kënaqësitë e djeshmit.
    Në këtë temë kam dëshirë, përveç parashtrimit të problemit, të propozohet se si mund të evitohet një problem i tillë.

Me edukatën e vet njeriu mund të ngritet apo te poshtrohet. Uatsajana edhe
    Leprit mi dhënë raki i thot ukit: "A po me del në mejdan". Shqipe

Anëtarësuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Në Pejë
    Postime
    1,005

Bezditë në moshën e re.

Jo bezdi, por budallallëk! Ishte java e dytë e martesës, sipas adetit gruaja duhet të shkoi të prindërit e vetë “së pari” të qëndroi shtatë ditë. Pas që u kthye nga prindërit, atë natë ktheva shpinën, jo që nuk u përqafa kur erdh, por ramë në një krevat dhe tërë natën nuk u ktheva kah nusja ime! Budallallëk.

As armiku më i madh nuk mund të sjellë më shumë dëme se edukata, e cila merret gjithë jetën si foshnje. Aristoteli

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-03-2009
    Vendndodhja
    Shijak
    Postime
    848
    burrin te gruaja e bezdisin
    1-Fjalet e shumta(Grua llapazane)
    2-Ti nxehet kur vjen vone
    3-Kur eshte genjeshtare dhe sherranjose me te gjithe
    Gruajn te burri
    1-kur ai eshte nevrik dmth nuk di te flasi me te qeta
    2-xheloz
    3-pertac
    kto jan disa nga me te spikaturat pastaj ka edhe te tjetra me ton

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    c'fare sjellje te burrit bezdisin gruan?

*as qerpiket nuk i levizin kur ka ndeshje
    *kur kerkon pyet per dicka -thote : Si te duash ti
    *kur kerkon te lyesh floket -ca ngjyre ti lyej? Une te pelqej keshtu sic je
    *kur shkon sebashku shopping ,rri duke pare oren.
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Faqja 0 prej 8 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Sondazhi: 60 % e adoleshenteve, ekseperienca e pare si homoseksuale
    Nga Xhuxhumaku në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 06-06-2005, 18:01
  2. Mikpritja! A jeni ju mikprites apo ju bezdisin vizitoret?
    Nga Mina në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 19-08-2002, 06:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •