ju lutem nese dikush ka dicka ne lidhje me tete teme le te postoje sepse kam nevoje per nje punim seminarik ju falemnderit me respekt nga che guevara
ju lutem nese dikush ka dicka ne lidhje me tete teme le te postoje sepse kam nevoje per nje punim seminarik ju falemnderit me respekt nga che guevara
. Jeto sikur do vdesesh neser. dhe meso sikur do jetosh gjithmone.
e/i nderuar une jam nga tetova ju falemnderit po nuk me duhen pajisje po thjesht nje artikull ne lidhje me perkthimi n gojor dhe te shkruar si dhe ndryshimi ne mes te perkthimit simultant dhe konsekutiv ju falemnderit
. Jeto sikur do vdesesh neser. dhe meso sikur do jetosh gjithmone.
Ndryshimi eshte se perkthimi simultan behet ne te njejten kohe me folesin origjinal (zakonisht me ane te pajisjeve per perkthim) ndersa perkthimi konsekutiv eshte atehere kur se pari flet folesi origjinal e pastaj shkon perkthimi (d.m.th. perkthim pasues). Te pakten une ashtu e kuptoj.
Perkthimi stimulant sikurse te ka thene dhe parafolesi behet ne te njten kohe kur flet dhe folesi, por per kete perkthim duhen aparatura shume moderne dhe zakonisht behen ne mbledhje nderkobetare ku ka anetare te kombesive te ndryshme. Nqse se i ke parasysh ato takimet nderkombetare ku perfaqesuesit e vendeve te ndryshme rrine me kufje ne vesh dhe degjone perkthimin e fjalimit te dikujt direkt ne kohen qe personi flet.
Ndersa perkthimi konsekutiv ashtu sikurse te ka thene boomerang eshte i tille , kur nje foles flet pastaj perkthyesi perkthen fjale per fjale ate cfa tha folesi.
Besoj se ky shpjegim to te te ndihmoje ne teme tende.
Gjithe te mirat.
Mister
≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies
Krijoni Kontakt