Close
Faqja 13 prej 34 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 331
    Desert Fox Maska e bayern
    Anëtarësuar
    12-06-2002
    Postime
    3,030

Thumbs up ????????????????

JO O KLOD MUA ME DUKET PAK E CUDITSHME QE HAPEN VETEM TEMA KUNDRA ISLAMIT
    DHE JO KRISTJANIZMIT
    PASTAJ
    DHELPRA KUR SE ARRITI VRESHTIN
    THA QE JAN TE PAPJEKUR
    ENE PUNA JOTE SDI CA T'THUSH EDHE
    THU QE JAM JASHTE TEME
    MBASE MEGJITHATE DO MUNDOHEM TI
    QENDROJ TEMES
    MEGJITHATE SME DUKET E NDERSHME QE HAPEN VETEM TEMA KUNDER ISLAMIT
    But again, truth be told, if you're looking for the guilty you need only look into a mirror. ...

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    E ke shume gabim..!!!!!

Cili ateist ose satanist ka fyer Zotin ne forum pervec se ate biblik???

Dhe kur thone, se po keshtu do te veprojne me ju, ata zhduken e nuk shkruajne me!

Sa per te tjerat hap tema perkatese, se une nuk do flas tek kjo teme "Kurani...etj" per ate se pse ka kalendare te ndryshem te krishtere!

Vetem nje shembull...fakti qe shumica besojne se jemi ne 2002-shin dhe ju qe thoni 1400 (afersisht..) mos do te thote se po flasim per momente apo kalendare, njesi matese te ndryshme te kohes! Beji analogjine dhe...del vete perfundimi!

i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anëtarësuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271

Lightbulb Ditelindja e Krishtit

Ne Bibel shkruhet qe Krishti nuk ka lindur, por vjen nga perjetesia (Lexo Gjoni Kap. 1). Ai eshte krijuesi i qiellit dhe i tokes. Gjithshka u krijua nepermjet Tij. Jezusi u be njeri si ne, erdhi nga perjetesia , vuajti si ne dhe me ne fund kreu misionin e tij, duke u bere fli per te gjithe njerezimin.
    Te flasesh per festen e ditelindjes se Krishtit nuk eshte Biblike, Sepse nuk ka asnje fakt biblik qe e mbeshtet kete gje. Jezusi nuk ka lindur ne 25 dhjetor sic thone apo nje jave me vone, kjo eshte nje feste pagane e Evropes perendimore dhe u quajt ditelindje e Krishtit nga papa ne shekullin e 4-ert. Nga ungjillet dime se kur Maria lindi Jezusin barinjte kishin dale ne male. Ne Israel barinjte dalin ne mal nga fundi e marsit- fillimi i prillit.
    Me ane te konstandinit te madh u be feja shteterore e me pas perandoria romake u nda. Me ndarjen e perandorise u nda edhe kisha (ishte tashme shteterore dhe mbronte interesat e shtetit dhe jo te Perendise). Sic urreheshin dy perandorite e reja, urreheshin edhe dy kishat e reja dhe sejcila mundohej te ishte me e "shenjte" sesa tjetra. Per tia kaluar njera-tjetres ndryshonin datat e festave dhe emrat e shenjtoreve (idhujve) te tyre. Nese e keni parasysh udhetimin e papes ne Greqi, keni pare sesa urrejtje existon ndermjet dy paleve (Urrejtja eshte veti e satanit).
    Krishti e tha Nikodemit qe per te pare mbreterine e Perendise duhet te lindesh per se dyti. Njeriu i vjeter me zakonet e vjetra bie dhe jeta jote ndryshon. Krishti duhet te linde ne zemren tone. Kjo eshte ditelindja e vertete, Zoti lind ne zemren time.

Bayern, je i lire te hapesh cdo lloj teme ne kete forum edhe kunder kristianizmit. Une ne kete forum kam sjelle fakte, ajete te kuranit qe vertetojne se kurani nxit luften. Danieli thote se zoti i ka dhene ne momente te vecanta, kur arabet ishin ne rrezik keta ajete dhe qe i ka trehequr perseri mbrapsht. Zoti yne thote dicka tjeter. Ai thote: "FJALA IME ESHTE E NJEJTE, DJE, SOT DHE PERJETE". Pra Daniel Zoti nuk e mohon fjalen e Tij. Krishti erdhi dhe solli shpetimin, por nuk e anulloi ligjin e Tij. Cfare Zoti do te ishte Ai. Te jetosh sipas ligjit eshte e veshtire te shohesh Perendine, sepse duhet ti permbahesh cdo pike te tij. Jezusi u flijua per ne dhe ata qe e pranojne Ai i ben bij te Perendise dhe ata nuk jane nen ligj sepse jane te shpetuar nepermjet sakrifices se Krishtit.
    E zeme se ti i ke borxh dikujt 10000 dollare. Per te fituar kete shume duhet te punosh shume dite dhe te rraskapitesh, sepse pa punuar nuk ka pare. Keshtu eshte njeriu mekatar para Perendise, borxhli.
    Por ndodh qe i zoti i borxhit ta fal borxhin e te thote nuk e dua me, pra nuk ke me nevoje te rraskapitesh per kete. Keshtu ndodhi qe Perendia me ane te flijimit te Jezusit na i fali mekatet (atyre qe e pranojne si Zot dhe shpetimtar) dhe na beri bij te tij. Ai qe prehet ne Perendine e ka ligjin e Perendise ne zemer. Nuk varet nga ligji, por nga Perendia.
    Keshtu edhe pune e mishit te derrit. Zoti thote: ajo gje e papaster qe hyn ne goje del perseri jashte... . Por Daniel kur zemra eshte e papaster, cfare del nga ajo? Tradheti, imoralitet, dhune, grindje, lufte, vrasje etj. Por nga zemra ne te cilen prehet Perendia qe eshte e paster, e lare nga gjaku i Jezusit del paqe, miresi, dashuri, shpirtmiresi etj.
    Qe te kuptosh keto gjera Daniel, duhet te lexosh Biblen, mos u merr me shkrime kunder krishterimit, por lexo origjinalin e vertete (Biblen) dhe nxirr konkluzionet e tua per kete gje.
    Ditët e njeriut janë si bari;
    ai lulëzon si lulja e fushës;
    në qoftë se era i kalon sipër,
    ai nuk është më dhe vendi i tij nuk njihet më.
    Por mirësia e Zotit vazhdon nga përjetësia në përjetësi
    për ata që kanë frikë prej tij,
    dhe drejtësia e tij për bijtë e bijve,
    për ata që respektojnë besëlidhjen e tij
    dhe mbajnë në mendje urdhërimet e tij
    për t`i zbatuar në praktikë.

Psalmi 103

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    .
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 05-07-2002 më 22:41

Anëtarësuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271

Lightbulb PER KLOD

Besoj se nga mosha mund te jesh cuni im!! E verteta te vret nganjehere. Une si i krishter cdo gje e mas me fjalen e Perendise, nese nuk te pelqen me mire hesht, por mos ofendo.
    Desha te te pyes dicka: Je i shpetuar? E ke pranuar jezusin si Zotin tend? Jeton Perendia ne ty? Je tempulli i Perendise?

Psalmi 103

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 05-07-2002 më 22:47

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 05-07-2002 më 22:40

Anëtarësuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271

Lightbulb Pergjigje Klodit

Klod, ke dale me shpate ne dore dhe te gjithe te duken si miza para teje, kritikon te gjithe sikur te ishe me i zgjuti, por cka kam lexuar nga shkrimet e tuja kan qene vetem sharje e ofendime. S’ke lene shkrim nga interneti pa e perkthyer dhe na tregon se di shume. Por faktet flasin ndryshe. Gjithe kjo urrejtje qe ke dhe mendjemadhesia jane veti te nje njeriu qe nuk njeh Perendine. Nuk e di se nga vjen, por edukata jote le per te deshiruar. “”Jeni te llahtarshem per idiotlliqe e kalamonlliqe, e aq me turp nqs je me i madh se une!””,
    “”O realizu, diten qe bibla ra n'dore tu'j, prefecia: dhe iu hodhen margaritaret derrave””, “”Ik tashti, mos me permen mo!””.

Keto tema i kam hapur me kohe, qe para dy vjetsh, ne kete forum si dhe ne forume te tjera. Po deshi lexoji dhe pastaj fol.
    Nga menyra sesi flet je tamam si ata prifterinjte me mjeker qe luftojne per vorioepirin dhe qe bekojne topat dhe tanket qe shkojne te vrasin njerez te pafajshem ne Kaukaz. Ju udheheq e njejta fryme.
    Nje dite do te jemi perballe KRIJUESIT tone dhe per cdo fjale qe kemi thene do japim llogari. Ti lexon biblen por nuk e njeh ate. Nuk e njeh Frymen e Perendise qe te hape syte shpirterore qe ta kuptosh. Aty ku eshte urrejtja dhe mendjemadhesia nuk ka vend per Frymen a Shenjte. Te jesh i krishter do te thote ti ngjash Krishtit sjellja dhe veprat. Kush e ka Krishtin, ben ate qe thote Ai.

Ti ke nevoje per JEZUSIN, ke nevoje per shpetim!!!
    Studjo me mire fjalen e TIJ, sesa historite e njerezve te vdekshem, sepse nuk eshte kisha orthodokse qe te con Parajse, por sakrifica e JEZUSIT ne kryq. Besoj se e njeh mire historine e Nikodemit. Ishte nje nga me te diturit ne Izrael, por para JEZUSIT u be aq i vogel dhe kuptoi qe nuk dinte asgje.

Psalmi 103

Anëtarësuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271

Lightbulb FJALA E PERENDISE

1 Në fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranë Perëndisë, dhe Fjala ishte Perëndi.

2 Ai (fjala) ishte në fillim me Perëndinë.

3 Të gjitha gjërat u bënë me anë të tij (fjala), dhe pa atë nuk u bë asnjë nga ato që u bënë.

4 Në atë ishte jeta, dhe jeta ishte drita e njerëzve.

5 Dhe drita shkëlqen në errësirë dhe errësira nuk e kuptoi.

6 Qe një njeri i dërguar nga Perendia; emri i tij ishte Gjon.

7 Ai erdhi si dëshmitar, për të dëshmuar për dritën, që të gjithë të besonin nëpërmjet tij;

8 ai nuk ishte drita, por u dërgua për të dëshmuar për dritën.

9 Ai (fjala) ishte drita e vërtetë, që ndriçon çdo njeri që vjen në botë.

10 Ai (fjala) ishte në botë, dhe bota u krijua me anë të tij, por bota nuk e njohu.

11 Ai erdhi në shtëpinë e vet dhe të vetët nuk e pranuan,

12 por të gjithë atyre që e pranuan, ai u dha pushtetin të bëhen bij të Perëndisë, atyre që besojnë në emrin e tij,

13 të cilët nuk janë lindur nga gjaku, as nga vullneti i mishit, as nga vullneti i burrit, por janë lindur nga Perëndia.

14 Dhe Fjala u bë mish dhe banoi ndër ne; dhe ne soditëm lavdinë e tij, si lavdia e të vetëmlindurit prej Atit, plot hir e të vërtetë.

15 Gjoni dëshmoi për të dhe thirri duke thënë: ``Ky është ai, për të cilin thashë: "Ai që vjen pas meje më ka paraprirë, sepse ishte përpara meje"``.

16 Dhe ne të gjithë morëm, prej mbushullisë së tij, hir mbi hir.

17 Sepse Ligji u dha nëpërmjet Moisiut, por hiri dhe e vërteta erdhën nëpërmjet Jezu Krishtit.

18 Askush s`e pa Perëndinë kurrë; i vetëmlinduri Bir, që është në gjirin e t`Et, është ai që e ka bërë të njohur.

1 Dhe nga kjo e dimë se e kemi njohur atë, në qoftë se i zbatojmë urdhërimet e tij.

2 Ai që thotë: ``Unë e kam njohur atë``, dhe nuk zbaton urdhërimet e tij, është gënjeshtar dhe e vërteta nuk është në të.

3 Por kush e zbaton fjalën e tij, në të me të vërtetë dashuria e Perëndisë është përsosur. Nga kjo e njohim se jemi në të.

4 Ai që thotë se qëndron në të, duhet të ecë edhe vetë sikurse ka ecur ai.

12 Ai na nxori nga pushteti i errësirës dhe na çoi në mbretërinë e Birit të tij të dashur,

13 në të cilën ne kemi shpengimin me anë të gjakut të tij dhe faljen e mëkateve.

14 Ai është shëmbëllesa e Perëndisë së padukshëm, i parëlinduri i çdo krijese,

15 sepse në të u krijuan të gjitha gjërat, ato që janë në qiejt dhe ato mbi dhe, gjërat që duken dhe ato që nuk duken: frone, zotërime, principata dhe pushtete; të gjitha gjërat janë krijuar me anë të tij dhe në lidhje me të.

16 Ai është përpara çdo gjëje dhe të gjitha gjërat qëndrojnë në të.

17 Ai vetë është kreu i trupit, pra i kishës; ai është fillimi, i parëlinduri nga të vdekurit, përderisa të ketë parësinë në çdo gjë,

18 sepse Atit i pëlqeu që në të të banojë e gjithë plotësia,

Psalmi 103

Faqja 13 prej 34 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Deklarata universale e të drejtave të njeriut dhe Islami
    Nga Cappuccino në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 30-11-2013, 13:37
  2. Qëllimi i jetes
    Nga Namila në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-05-2011, 10:01
  3. Kur'ani, Dituria dhe Shkenca
    Nga Orientalist në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2007, 09:31
  4. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59
  5. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Saraj në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2002, 08:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •