Close
Faqja 32 prej 34 FillimFillim ... 223031323334 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 311 deri 320 prej 331
    Perjashtuar Maska e {Princi}
    Anëtarësuar
    27-10-2002
    Vendndodhja
    Buried Alive
    Postime
    266
    Postuar më parë nga Jesushaus
    Pse e vrane(te) Salih Tivarin???
    bej nje pytje jo 2 per iher.............
    vrane apo vrate??? se spo e marr vesh ku qendron retorika

i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anëtarësuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    Pergjigju pyetjeve qe ke nje pergjigje, ose qe mund ti pergjigjesh!!
    pershendetje
    Ditët e njeriut janë si bari;
    ai lulëzon si lulja e fushës;
    në qoftë se era i kalon sipër,
    ai nuk është më dhe vendi i tij nuk njihet më.
    Por mirësia e Zotit vazhdon nga përjetësia në përjetësi
    për ata që kanë frikë prej tij,
    dhe drejtësia e tij për bijtë e bijve,
    për ata që respektojnë besëlidhjen e tij
    dhe mbajnë në mendje urdhërimet e tij
    për t`i zbatuar në praktikë.

Psalmi 103

i/e larguar Maska e Blue^Devil
    Anëtarësuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Toronto On
    Postime
    9
    Jesushaus !
    Nje pyetje kisha une per ty.
    Te them te drejten nuk kam shume dituri reth sekteve te ndryshme fetare por dicka di dhe jam plotesisht i sigurt, qe ne kete univers ka vetem edhe vetem nje Zot ne kete bote edhe jo dy sic e ke bo ti te stema jote ( Jezusi eshte Zot). Me vjen keq te te çoj nga gjumi edhe te te hap syte por sipas teje na dalin dy.
    Pyetja --> Cili eshte Zoti sipas teje edhe cili ngelet si profet si rjedhim ???
    Diçka tjeter: Cilit nacionalitet i perket ti apo me mire te te pyes ca e konsideron veten ?

Shqiperia E Shqiptarve (Mithat Frashri)
    Ndryshuar për herë të fundit nga Blue^Devil : 17-02-2003 më 12:38

i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anëtarësuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    Blu_d…,
    ne rradhe te pare te them qe nuk i perkas asnje sekti. Une jam besimtar i krishtere.

Une habitem kur thua qe beson qe ne univers ka vetem nje zot, kur ti i ke vene vehtes nje emer te urryer per Perendine, emrin e djallit. Nga emri mund te te them qe je nje besimtar i tij. Mbase kete emer ka skuadra jote e preferuar apo lojtaret thirren keshtu. Nje gje eshte e vertete: Direkt apo indirekt po i thur lavdi atij.

Tema ketu ne kete shkrim flet mbi kuranin. Nese ke dicka per te thene mbi kuranin, beje. Nese ke pyetje mund te hapesh nje teme tjeter, ku mund te te pergjigjem une si dhe shume te krishtere qe besojne si une.
    Nese do te dish se nga jam po ta them: jam tirons 100%, por me e rendesishmja per mua eshte se jam bir i Perendise. Te gjtithe ata qe pranojne Jezusin dhe i hapin zemren Atij quhen bij te Shumetelartit Perendi.
    Sepse “Perendia aq shume e deshi boten, saqe dha birin e tij te vetemlindurin, qe gjithkush qe beson ne te, te mos humbase, por te kete jeten e perjetshme.”
    Sepse Jezusi zbriti nga qielli, u be njeri si ne, jetoi si ne dhe u flijua per ne. A ka Perendi me te dashur se Perendia jone, qe nuk kurseu asgje per te na shpetuar?
    Nese ke deshire te flasim per kete teme, hap nje teme te re. Nese do te japesh kontributin per ceshtjen nese kurani eshte luftenxites apo paqesor, te lutem me gjithe deshire.
    Ditët e njeriut janë si bari;
    ai lulëzon si lulja e fushës;
    në qoftë se era i kalon sipër,
    ai nuk është më dhe vendi i tij nuk njihet më.
    Por mirësia e Zotit vazhdon nga përjetësia në përjetësi
    për ata që kanë frikë prej tij,
    dhe drejtësia e tij për bijtë e bijve,
    për ata që respektojnë besëlidhjen e tij
    dhe mbajnë në mendje urdhërimet e tij
    për t`i zbatuar në praktikë.

Psalmi 103

i/e larguar Maska e Blue^Devil
    Anëtarësuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Toronto On
    Postime
    9
    Jesushaus
    Nuk te kerkova te me japesh leksion ca eshte perendia per ty apo per te tjeret. Pyetjen sic ta bera pergjigju. Mos me trego mua se kujt i bej sherbime indirekte apo direkte. Ti qe i perket sektit Krishter edhe flet kaq me zjar per te duhet te realizosh se ne kete bote ka vetem nje zot edhe jo dy edhe tre sa i beni juve (Krishteret). Sa per kete teme nuk dua ti permbahem asaj sepse eshte hapur si teme pa bazament. Nqs se ju e pranoni profetin Muhamet ateher duhet te pranoni qe edhe Kur-ani eshte fjala e Zotit qe eshte Nje edhe jo dy. Ti duhet te realizosh ne veten tende parimet me thelementare te fese si asaj krishtere apo budiste apo me the te thashe.

Shqiperia e Shqiptarve (Mithat Frashri)

JEZUSI I VETMI SHPETIMTAR Maska e i shpetuari
    Anëtarësuar
    28-02-2003
    Vendndodhja
    NE VENDIN E EMANUELIT
    Postime
    56

Smile

NUK KA NEVOJE TE SHKOJME LARG PER TE PARE TOLERANCEN NE FENE ISLAME VETEM SHIHNI SE KUSH PO SHPERTHEN BOMBAT NE IZRAEL DUKE VRARE NJEREZ(DHE FEMIJE) TE PAFAJSHEM. GJITHASHTU SHIKONI TOLERANCEN FETARE NE VENDET ISLAMIKE ARABE SI P.SH. ARABIA SAUDITE ETJ,KU PO TE PREDIKOHET UNGJILLI NJERZVE I PRITET KOKA. KRAHASOJE KETE ME VENDET PERNDIMORE TE QUAJTURA TE KRISHTERE SI AMERIKA ETJ. JO VETEM QE KURANI PO MESOHET NE SHKOLLA POR EDHE XHAMI PO NGRIHEN SI KERPURDHAT PAS SHIUT PROVO TE NDERTOSH NJE KISHE NE VENDET ARABO ISLAME, A E BEN DOT? MESIGURI JO. POR TE KRISHTERET PERSEKUTOHEN E VRITEN PERDITE KURSE ASNJE MUSLIMAN NUK ESHTE VRARE NE PERENDIM PER BESIMIN E TIJ.
    PER ATE QE MUSLIMANET BEJNE DUKE VRARE E PRERE E BEJNE NE BINDJE TE KURANIT, KURSE NESE NDONJE I KRISHTERE ESHTE I VRAZHDE ME MUSLIMANET, AI E BEN NE MOSBINDJE TE SHKRIMIT TE SHENJTE(BIBLES). SEPSE JEZUSI KA THENE DUAJE ARMIKUN TEND DHE LUTU PER TE. KAQ KISHA UNE.
    PERENDIA JU BEKOFTE. AI JU DO. JEZUSI ESHTE ZOTI DHE SHPETIMTARI I VETEM I BOTES.

I SHPETUARI.www.backtothebible.org
    Ndryshuar për herë të fundit nga i shpetuari : 07-03-2003 më 17:04
    html

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Mostoleranca dhe keqinterpretimet

"i shpëtuari" sigurisht se ka mostolerancë, madje edhe keqtrajtime në shumë vende të botës islame, por mos harro se një numër i konsiderueshëm i myslimanëve nuk i miratojnë këto vepra të këqia. Po edhe të ishin shumica që i miratojnë veprat jo të mira, duhet shikuar edhe ata që një gjë të tillë nuk e pranojnë se vjen nga Kurani dhe se mundohen me mish e me shpirtë t`ua bëjnë me dije të tjerëve se këtë nuk e mëson feja Islame. Të paktën tek shqiptarët kemi shumë të tillë. Dhe mendimi im është se ka shumë keqinterpretime të Kuranit nga individë apo grupe individësh. Kjo për të shumtën e rasteve për interesat e fshehta (ndoshta të pavetëdijshme) vetiake, apo të një grupi. Këtë nuk e luftojnë vetëm të krishterët, këtë e luftojnë edhe myslimanët dhe duhet ta luftojnë.
    Secili duhet të luftojë me vetveten. Kjo është e vetmja "luftë" që do ta quaja e arsyeshme.
    IHS

i/e regjistruar Maska e xhelil
    Anëtarësuar
    12-05-2002
    Vendndodhja
    uk
    Postime
    82
    Ka disa ketu qe shkruajne per te ngritur kisha ne vendet arabe
    ju lutem shume jeni te gabuar Muslimanizmi eshte feje qe po rritet dhe shtohet me shume ne bote.C`kuptim do te kishte ngritja e kishave ne vendet arabe kur ne angli kishat i kane kthyer ne klube per te pire birre ne me shume se10%.
    Ku e gjeni ju ne c`te drejte morale dhe besimi doni te perligjni perendimin plotesishte te fundosur ne mekat dhe degjenirim si simbol te kristianizimit.
    Kush nga juve ka lexuar ne bibel qe prifterinjte kane te drejte qe te perdhunojne me shume se 20000femije.(e kam fjalen vetem ketu ne angli)
    Po NE BIBEL a mundet ndonjeri nga ato qe duan te ngrejne nje kishe ne arabi te me tregoje se ku eshte e shkruajtur qe pederastete kan te drejte te behen prifterinje?
    Ne e dime qe juve jeni te gabuar ALLAHU na tregon ne per mjet Kuranit kete .
    Kur juve kristianet e perendimit kur te arrini ne fundin e degjenerimit dhe te verberise materialistike do arrini te kuptoni se sa bosh jeni brenda ne shpirte dhe se shtremberuat fjalet e Bibles dhe te ISAIT a.s (Jesusit).
    Ne e dime se jemi ne nje fushe provokacionesh te pa barabarte dhe te pa drejte ku mburrja juaj eshte kultura dhe shkenca e degjeneruar. Dhe duke shtremberuar fjalet e te Madhit Zot.
    Por neve nuk merzitemi dhe perpjekjet tona do bejne qe edhe juve te vini dhe te mesoni Muslimanizem asterti,paqe,miresi.
    Faleminderit per mirekuptimin.

JEZUSI I VETMI SHPETIMTAR Maska e i shpetuari
    Anëtarësuar
    28-02-2003
    Vendndodhja
    NE VENDIN E EMANUELIT
    Postime
    56
    I DAHUR XHELIL!
    UNE NUK KRENOHEM ME KORRUPTIMIN NE PERENDIM POR ME DEMOKRACINE GJE QE I MUNGON VENDEVE ISLAMIKE, DHE SA I PERKET PRIFTERINJVE UNE NUK PERFAQESOJ ATA DHE ATE QE ATA KANE BERE E DENOJ ME TE MADHE. POR KA SHUME TE KRISHTERE TE VERTETE QE DUAN TE MBLIDHEN NE NJE NDERTESE NE VENDET ARABE POR QE NUK MUND TE MBLIDHEN SEPSE KRISHTERIMI PERSEKUTOHET ATJE. PRA ATA JANE TE DETYRUAR QE TE TAKOHEN PRIVATISHT NEPER SHTEPI DHE JO HAPUR NE NJE NDERTESE SEPSE KANE FRIKE SE U HIQET KOKA NGA E ASHTUQUAJTURA TOLERANCE FETARE ISLAME. PRA NE VENDET ARABE ASQE NJIHET DEMOKRACIA DHE JO TE ZBATOHET, SEPSE NE VENDET ARABE NUK KA HISTORI DEMOKRATIKE. KETE DESHA TE THEM KUR SHKROVA ME PARE.
    ZOTI TE BEKOFTE. I SHPETUARI.
    html

i/e regjistruar Maska e xhelil
    Anëtarësuar
    12-05-2002
    Vendndodhja
    uk
    Postime
    82
    Me gjithe se nuk ka te beje fare me temen qe une shkrova me para teje pergjigja jote eshte shme e bukur
    po me cilen demokraci kristiane krenohesh :
    Me ate angleze qe shfarosi gjysmen e botes dhe akoma rron me grabitjet dhe shkaterrimet qe beri ne popujte e pafajshem????

Ne demokracine e Hitlerit qe miliona njerez u perdoren per sapun per ushtrine kristiane te Hitlerit????

Apo krenoheni me ate demokraci te amerikes qe zhduku dhe dogji me napal 400000 femije vietnameze se kishte frike se do pushtonin ameriken????
    Eshte e drejta e cdo kujte te shprehe mendimin e vete dhe eshte teper e respektuar nga une po ju lutem shume mos mendoni se shqiperia ka nja dhjete vejete qe eshte formuar dhe per aq me teper per muslimanet shqiptare.
    Ne Arebi per HAXHILLEKI kete vite ishin me shume se 30000000 muslimane dhe detura jone eshte qe ta mbrojme fjalen e ALLAHUT dhe si mund qe te vijne njerez qe shtrmberuan fjalen e Zoti dhe te juzusit ne SHTEPINE E ALLAHUT ?????

Tema të Ngjashme

1. Deklarata universale e të drejtave të njeriut dhe Islami
    Nga Cappuccino në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 30-11-2013, 13:37
  2. Qëllimi i jetes
    Nga Namila në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-05-2011, 10:01
  3. Kur'ani, Dituria dhe Shkenca
    Nga Orientalist në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2007, 09:31
  4. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59
  5. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Saraj në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2002, 08:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •