Close
Faqja 7 prej 34 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 331
    i/e regjistruar Maska e Taulanti
    Anëtarësuar
    11-05-2002
    Postime
    48
    Pershendtje te gjitheve!
    Studentit blu

"gabim deshta te them se te krishteret i luten PAPES dhe KLERIKUT dhe PRIFTIT jo se ata merziten se do i djeg Zoti i madheruar por i LUTEN ATYRE QE MOS E KTHEJN MBRAPA INKUZICIONIN sepse jau ka nxejrr te ziun e ullirit inkuzicioni ne kohen E PAQES SE KRISHTERIMIT"

Kush tha qe nje i krishter i lutet papes mos valle ti si musliman i lutesh hoxhes apo imamit?Mos i ngaterro gjerat.
    Inkuizicionin ra mendimi i lire triumfoi dhe te krishteret e rrezuan dhe gjithmone do ta rrezojne nese dikush do perpiqet ta ktheje.Te njejten gje do ta benin dhe do ta bejne edhe muslimanet nese dikush do tua imponoje,sepse ishte dicka e padrejte.Dua te te kujtoj nje fakt qe nje poet ne Iran u denua me vdekje sepse kishte blasfemuar Allahun ne nje poeme.A mos kemi te bejme ketu me nje forme te inkuizicionit???Ja pra qe as muslimanet nuk jane te imunizuar nga kjo.
    Sa per terrorizmin do kujtoja nje deklarate te Shtabit te Pergjithshem te UNCSH drejtuar brigadave partizane dhe njesiteve guerrile ne gjithe vendin."Armiku te goditet kudo ku ai ndodhet ne prapavija qytete,fshatra dhe ne cdo kohe diten dhe naten,ti shkaktohen deme ne njerez dhe armatime etj etj
    Lufta guerrile eshte nje forme luftimi qe sot po quhet terrorizem.
    Ate e kane aplikuar te gjithe ne cdo kohe.Ajo qe gjate luftes se 2 boterore u quajt si rezistenca franceze bazen e kishte te lufta guerrile.Aktet e vrasjes se spiuneve te sabotazhit beheshin ne mes te qyteteve franceze.Mos valle ata ishin terroriste???
    Jo zoterinj ata ishin heronj ne syte e popullit te tyre dhe terroriste ne syte e gjermaneve ashtu sic jane sot heronj ata djem e vajza te reja palestineze qe vetvriten per popullin e tyre,por kjo nuk na vjen mire ne qe jemi fryre nga propoganda e "terrorizmit".Nese nje izraelit apo amerikan para se te thote
    "terrorist" duhet te beje pyetjen pse keta "terroriste" po me sulmojne?
    Ate qe s`do ta pranoja eshte se dikush kerkon qe kete lufte ta mbuloje me petk fetar me ate te islamit.Palestinezet nuk po vriten per islam por per vendin e tyre.
    Coniu shqiptare prej gjumit coniu
    e te gjithe si vllazen ne nji bese shtrengoniu
    e mos shikoni kisha e xhamia
    feja e shqiptarit eshte shqiptaria
    RROFTE SHQIPERIA RROFTE POPULLI SHQIPTAR
    Asnje komb apo njeri nuk mund te egzistoje pa nje ide sublime
    Dostojevski

i/e regjistruar Maska e baobabi
    Anëtarësuar
    08-05-2002
    Postime
    407

Terroristet dhe Komunistet ne nje llogore

Une e kam me terroristet, si edhe me komunistet qe po bashkohen ne nje llogore
    Ndryshuar për herë të fundit nga baobabi : 03-06-2002 më 16:49

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Bleti,

Vertete ose nuk don ose nuk kupton?
    Si mundesh nje hero qe lufon kunder ushtrise okupuese ta barazosh me diken qe futet ne nje autobuz me nxenes shkolle?

Une i perkrahe Palestinezet por edhe Kurdet(E ti jo!).
    Unenuk perkrahi ata qe vrasin femije te pa faj kushdo qe jane.

Edhe kur flet per islamin ti sje aspak ojektiv.
    Kurr nuk merr te analizosh se pse behen luftera e trazira ne secilin shtet islamik?
    Kush e ka fajin?
    Mos ju shmangni te vertetes ti as tjeret qe e quani veten musliman!ALLAHU NUK TI FAL MEKATET VETEM PSE E QUAN VETEN MUSLIMAN,EDHE FEMIJA E KURDVE JAN PREJ ZOTIT.
    Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 03-06-2002 më 17:04
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Bleti, Studenti Blu dhe disa te tjere, besimtare myslimane apo jo.

Shkrimet e juaja i kam lexuar dhe shoh qe jeni besimtare myslimane dhe mbroni fene tuaj me bindje dhe pasion.
    Deri ketu nuk ka asgje te keqe.

Sic mund ta keni vene re shpesh here i jam kundervene besimtareve te feve te tjera apo atyre qe nuk besojne sepse i pergjithesojne gjerat dhe e identifikojne fene islame me terrorizmin, bombat dhe shume te keqija qe ndodhin sot ne bote.

Une e kam thene dhe shume te tjere gjithashtu qe feja islame nuk ka lidhje me aktet e terrorit dhe terroristet por jane nje grup personash ata qe e shfrytezojne ate se cfare thuhet duke shtremberuar fjalet e Kuranit dhe duke e perdorur ate qellimet e tyre dashakeqe.

pra ketu duhen ndare gjerat, pra besimtaret e vertete dhe feja e vertete nga shtremberimet.

Por kete gje duhet ta bejne ne rradhe te pare vete besimtaret myslimane.

Ata duhet te prononcohen kundra akteve te terrorit. Duhet te jene te paret qe ti denojne ato akte dhe ata qe i kryejne dhe te thone qe Bin Laden eshte nje qelbesire, nje vrases, nje vampir, nje qen qe nuk ka asgje te perbashket me fene islame por ai i shtremberon fjalet e Kuranit per te manipuluar njerez fatkeqe, te varfer qe jetojne ne vende qe nuk kane akses ne media, njerez qe jane analfabete dhe nuk ja kane haberin se cfare behet ne Bote.

Pra sic i takon shqitareve ne pergjithesi te prononcohen per krimet qe vete shqiptaret bejne ne Bote, pasi duhet ti denojme ne te paret, sepse nga Shqiperia jane eksportuar, ashtu edhe besimtaret e cdo feje duhet te prononcohen dhe te distancohen nga ayo se cfare bejne nje grup personash ne emer te fese respektive.

Studenti Blu, ju keni permendur Kryqezatat etj etj krime qe te krishteret kane bere ne te kaluaren.

Jam plotesisht dakort me ju. por duhet te dini qe udheheqesit me te larte te kishes katolike i kane pranuar gabimet e se kaluares dhe jane distancuar nga ato. Kane pranuar cdo gje qe eshte bere ne te kaluaren, nga djegjet e personave deri tek gjerat me te thjeshta dhe kane kerkuar e kerkojne falje, megjithese ato kane qene akte qe kane ndodhur me qindra vite perpara dhe njerezimi ka qene me qindra vite i prapambetur nga te tera fushat e jetes.

Sot, po te shohesh, udheheqesit me te larte te fese islame distancohen nga aktet e terrorit qe po ndodhin ne Bote, i denojne ato, akuzojne Bin Laden dhe te tjeret si shembelltyra te djallit dhe mundohen ti thone Botes qe feja islame nuk eshte ajo qe thote DJALLI Bin Laden, por ajo qe thote Kurani i shenjte.

Kurse shume nga ju ne keto forume cfare beni? Veshtire te gjesh nje fjali te besimtareve myslimane qe flet kundra atyre akteve te terrorit qe shkaktojne perdite viktima te pafajshme. Jo vetem, por i justifikojne ato.

Cfare mendoni ju zoterinj, se ne kete menyre do ti sillni njerezit drejt rruges se Allahut? Nese une nuk besoj ne te dhe kerkoj qe te gjej rrugen e vertete ne kete menyre ju ma tregoni? Duke me justifikuar Bin Laden dhe duke bere krahasime qesharake me Vojo Kushi apo ku ta di une se me cfare?

Zoterinj, ju ketu mund te shkruani sa te doni dhe mund te besoni ku te doni, por kurre nuk do te jeni me te fuqishem se media boterore, ne cfaredo aspekti, pasi ata jane me miliona njerez qe perdite na servirin fakte te reja dhe na tregojen se cfaer ka ndodhur se se si eshte e verteta.
    Kurse ju ketu mundoheni te na tregoni qe nuk ishte Bin Laden ai qe i ka organizuar ato masakra por i ka bere vete Amerika.

Kush i ha keto? Eshte e gjithe media Boterore, te gjithe kokat e Planetit dhe i gjithe njerezimi mbare qe ka dy fije civilizim qe e di se cfare ka ngjare dhe se kush e ka bere. Dhe ju doni qe une dhe persona si puna ime t'ju besojne juve???

Zoterinj, si une qe nuk di gje, ka edhe plot te tjere, madje eshte shumica. Dhe ne dime te gjykojme pasi trute i kemi ne vend. Fakte e dokumente lexojme e shikojme perdite.

Dhe ajo qe eshte e sigurt per mua dhe ku une besoj eshte qe Bin Laden dhe te tjeret qe e shoqerojne ate shfrytezojne injorancen e njerezve, te analfabeteve te Afganistanit e vendeve te tjera qe nuk dine shkrim e kendim dhe i trasformojne fjalet e Kuranit. Ja lajne trurin dhe i ndersejne te bejne akte per te arritur qellimet e veta. Shfrytezojne papjekurine e njerezve. Perse te gjithe kamikazet palestineze jane poshte moshes 25 vjec dhe asnje qe ka moshe te pjekur nuk hidhet ne ere me bomba?

Afganistani dhe shume vende te tjera jane te zhytyra ne erresire dhe nuk marrin vesh se cfare behet. Atje Bin Laden dhe persona te tjere inteligjente futen dhe gjejne terren per te perhapur dogmat e tyre satanike, per te futur Boten drejt nje lufte shkaterrimtare.

Bleti ka permendur
    Dua t'ju bej nje pyetje juve qe po akuzoni rreth ceshtjes se luftes ... per Alkaidan dhe per palestinezet qe vetvriten...
    Po te vinte nje shtet i huaj dhe te pushtonte shqiperine a mos ndoshta ju nuk do ta luftonit pushtuesin???
    A mos valle ju nuk do ta jepnit jeten tuaj per atdheun ???
    A mos valle nuk do te ishit te gatshem edhe te vendosnit bomba ne trup per te larguar te felliqurit...???
    A mos nuk e beri Vojo Kushi kete kur hodhi tankun e ere se bashku me veten e tij...???
    A mos ndoshta Mic Sokoli nuk i vuri gjoksin topit...???
    Kush eshte Atdheu i Al Qaedes, Bleti??? Disa jane nga Afganistani, disa nga Pakistani, Egjipti, Palestina, Maroku, Egjipti etj etj.

Ata nuk kane Atdhe, por jane vetem nje tufe injorantesh trulare qe nuk dine se cfare bejne.

Distancohuni nga ekstremizmi dhe denojeni ate perpara se te jete teper vone, pasi se pari eshte turp dhe se dyti eshte krim te justifikosh aktet e terrorit.

Bin laden eshte nej terrorist, nje qelbesire, nje shembelltyre e djallit qe duhet zhdukur sa me pare nga toka. Ai nuk eshte mysliman dhe nuk ka asgje te perbashket me fene islame, por e perdor ate per te lare trurin e njerezve te prapambetur.

Ju te gjithe besimtaret e fese islame duhet te jeni te paret qe te distancoheni nga ai dhe qellimet e atij, pasi jua ndyen fene dhe ate qe ajo paraqet dhe perfaqeson.

Kaq kisha dhe do te doja qe perpara se te replikonit ta lexonit disa here dhe te kuptonit se cfare kam dashur te them, pasi shumica nga ju nuk lexon aspak se cfare shkruhet por vetem shkruan pa reflektuar.

Pershendetje te gjitheve.

Anëtarësuar
    08-05-2002
    Postime
    407

Me pelqen shkrimi i Redit

Kam marre pjese ne diskutime te ndryshme ne pjesen e besimit fetar.

Madje hapa edhe nje teme per te verteten por nuk morri pjese njeri

E hapa me qellimin qe te ndihmonim njeri tjetrin per te verteten

Po deshet ejani e rihapim ate teme

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

BEOBABI,

E verteta eshte relative.............................
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Anëtarësuar
    08-05-2002
    Postime
    407

Perseri per te verteten

Une perseri ju ftoj qe te rihapim diskutimin

Une vetem sa kam parashtruar pak aspekte mbi te verteten ne ate teme

Dhe e kam theksuar se eshte shume interesante.

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anëtarësuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

pyetje per besimtaret e feve myslymane edhe te krishter

Myslymanet:

1- a i jeni lutur ndonjehere Perendise pasi e kini lexuar kuranin qe mos tejini ju qe te shpiegoni ate qe lexoni por Perendia ne ju, a e kini bere ndonjehere???

2- po biblen pasi e kini lexuar(sepse shikoj qe e kundershtoni shume) a jini lutur ndonjehere pasi e keni lexuar, qe Perendia tju trgoje ate qe eshte ne te (n.q.s. nuk besoni qe eshte e verteta ti luteni qe te dini pse te krishteret ateher e emarrin per fjalen e tij)???

3- a i jini perulur Perendise edhe te pranoni mekatet tuaja perpara tij(edhe ato kur nje person te ka bere nje gje te keqe edhe ti vetem i je pergjigjur me llafe)???

per ata qe e mbajne veten per te krishtere(une nuk ju gjykoje por dua qe te shikoni veten tuaj lidhur me fjalen e Perendise edhe se kujt kategorie i perkisni)!!!

1- a e kini pranuar ne jeten tuaj ndonjehere Jezusin si Zotin edhe shpetimtarin tuaj(jo te kini lindur ne nje familje te krishtere sepse nuk mjafton)??? veprat 16:31, romaket 10:9-13!!!

2- a e lexoni çdo dite fjalen e Perendise (ta lexosh çdo dite do te thote qe te jetosh)??? Jozueu 1:8, zbulesa 1:3

3- a luteni çdo dite edhe a i peruleni Perendise per ato qe beni ndaj tij(edhe sikur faji te jete i ndonje tjetri), te pranoni mekatet edhe te luteni qe Perendia te jetoje ne zemrat tuaja??? 1thesalonikasit 5:17, ka edhe shume rreshta te tjere!!!

nuk dua qe te me jipni pergjigje sepse nuk jam une Perendia por une jam nje vellai juaji edhe qe dua qe te jetoni çdo dite me Perendine. keto pyetje qe ju bera bejani vetes tuaja para se te flisni ne kete forum sepse ndodh qe me pas behen pleksje mendimesh edhe nuk shprehet Perendia ne ju por vetem egoizmi juaj!!!
    Zoti ju dhente per çdo gje qe te kini nevoje edhe ato gjera qe nuk e ndiheni te nevojshme por qe eshte, jua dhente!!!

Me dhashuri ne Zotin ju le qe te gjitheve!!!
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-05-2002
    Vendndodhja
    ALASK - USA
    Postime
    11
    Pershendetje

Ti kethehemi temes: pak mbi historin e binladenit .
    binladen esht i lindur dhe i rritur ne saudi arabi,ku edhe ka kryer shum akte teroriste ,brutale,kriminele qeveria e saudi arabis si dhe shum shtete tjera islame e ndjekin bin ladenin me vite ato e ndiqnin atehek kur qeveria e amerikes kishte lidhje te drejt per drejta me bin ladenin kur afganistani ishte ne luft me rusin por kjo amerikanve nuk u interesonte se binladeni kishte vrar musliman dhe rus. amo i kan thon nji fjale .
    "cka te mbjellish do te korrish"
    krimineli esht kriminel nuk ka bes. binladeni nuk esht musliman as qe ka qen ndonje her me sa me duket mua per kundrazi ai ka luftuar muslimant , gjithmon ka shiku interesat personale,esht mekat te thush binladeni musliman ose i ka marr mesimet prej kuranit. kurani dhe muslimant jan shum te mir por ato qe mundohen ti bejn muslimant te duken kec jan shum te keci
    ato jan te njejtit njerez qe gozhduan pemgamberrin e
    zoti isain a s (jesus krishtin ) . Dhe kur pengamberri i tyre musa as
    i shptoj nga faraoni e hapi lumin qe te kalojn me ndihmen e zotit
    ata krijun nje vic dhe fillun ti falen ati vicit. keto njerez jan kunder te gjith atyre qe i falen zotit kush jan keto njerez? jehudit. prandaj lini muslimant rahat se nuk ju kan ber kur gje.
    BBASHA

i/e larguar Maska e Blue^Devil
    Anëtarësuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Toronto On
    Postime
    9

papapapa

Diçka shume te shpejte kisha une qe mos ju ha edhe juve te gjithve kohen se keni filluar me shkruajtur romane persa i perket fese ketu edhe na u bete te gjith fillozofe te fese.
    Nje sygjerim kisha une per ju te fese krishtere: Mos e ngateroni fene me nje shume njerzish(ekstremista) qe po ta maresh nje ane nuuk perfaqesojne ne asnje ane vete fene islame.
    Edhe nje gje tjeter, keqtrajtimi i shqiptarve ne Greqi cfar mund ta quani juve apo lere se harrova une jetojme ne boten e perendimit te cilet bejne kritike kudo sepse ju cenohet interesi i tyre per te qendruar si superfuqi. Nga ana tjeter ne Shqiptaret shkojme me rjedhen e lumit.
    Shendet te gjithe Shqiptarve
    Feja e Shqiptarit Eshte Shqiptaria

Faqja 7 prej 34 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Deklarata universale e të drejtave të njeriut dhe Islami
    Nga Cappuccino në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 30-11-2013, 13:37
  2. Qëllimi i jetes
    Nga Namila në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-05-2011, 10:01
  3. Kur'ani, Dituria dhe Shkenca
    Nga Orientalist në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2007, 09:31
  4. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59
  5. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Saraj në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2002, 08:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •