Close
Faqja 7 prej 23 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 105 prej 331
    i/e regjistruar Maska e Danieli
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Tirana
    Postime
    134

Pershendetje!

Jezushuas,

Pse tallesh, sa here ta kame dhene pergjigjen?

Nja tre kater here po njehere, athere pse kerkon prape pergjigje?

Nuk ta theme kete se nuk kame mundesi te jape pergjigje perseri, porse ti pse ben sikur asnjehere nuk ke mare ndonje pergjigje...

Po deshe mund te flasim edhe per terrorizemin ne Bibel, per kamikazet kristian, besoi se kjo eshte e re per ty, mos u cudit ne Bibel gjejmepersona qe behen kamikaz ne urdher te Zotit...
    Apo jo?

i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anëtarësuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271

Per Iliria e para

Iliria e njeh kuranin ti? Nuk ke sjelle deri tani asnje mendim, sjell vetem kritika sikur ti je me i zgjuari se te gjithe e gjithe bota sillet rreth teje. Nese nuk beson ne Zot, dhe nuk di shume gjera mos u perzi. Une mirepres cdo mendim tendin te bazuar ne fakte. Ta kam thene edhe nje here tjeter ky eshte nje forum fetar ti nese nuk te pelqen ose nuk di, mos shkruaj.
    Me siper kam sjelle ajete nga kurani, ti lexoji dhe sill mendimin tend.
    Ditët e njeriut janë si bari;
    ai lulëzon si lulja e fushës;
    në qoftë se era i kalon sipër,
    ai nuk është më dhe vendi i tij nuk njihet më.
    Por mirësia e Zotit vazhdon nga përjetësia në përjetësi
    për ata që kanë frikë prej tij,
    dhe drejtësia e tij për bijtë e bijve,
    për ata që respektojnë besëlidhjen e tij
    dhe mbajnë në mendje urdhërimet e tij
    për t`i zbatuar në praktikë.

Psalmi 103

Anëtarësuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271

Lightbulb Per Danielin

Daniel, ke emer te bukur ebre, doja te te kujtoja se tema ketu eshte mbi kuranin dhe nese do te mbetesh ne teme diskuto per kuranin. Nese nuk mund te provosh te kunderten e konkluzionit qe kam arritur une mbi kuranin, me mire hesht, sepse dalja nga tema me ane te kundersulmit, nuk eshte e ndershme.
    Nese do qe te diskutojme per Biblen hap nje teme te re dhe diskutojme, s'ka asnje problem. Sill shembullin e gjysemkamikaceve etj. qe di ti, por nese shkruan ne kete teme, permbaju asaj. Une e kam hapur kete teme jo per te ofenduar dike, por meqe eshte mese aktuale, sepse te gjithe po perjetojme atentatet e perditshme te palestinezeve, qe i marrin jeten femijeve te pafajshem, atyre qe nuk dine se c'eshte e keqja dhe qe s'kane vrare njeri.
    Kjo urrejtje kaq e madhe ka nje origjine. Bibla na meson se urrejtja vjen nga djalli, ai eshte urryes, vrases dhe genjeshtar. Krimet ne historine e njerezimit jane makabre, sepse njerezit ndjekin zotin e kesaj bote satanin.
    Mesimi i Krishtit eshte dashuria, ai qe ka dashuri ne zemer nuk vret, nuk genjen, nuk shan dhe nuk hakmerret. Nese nuk beson, te keshilloj te lexosh Biblen, dhe do e shohesh se nuk po te genjej. Kur nuk njihja Perendine edhe une si ti mendoja, por kur e njoha dhe e pranova Ai hyri ne zemren tende dhe gjthcka ndryshoi. Ai me dha dashuri, nje dashuri e tille vjen vetem nga Perendia, sepse Ai eshte dashuri. Krishtin e rrahen e derrmuan ne nje menyre te tille, qe nuk njihej me a ishte njeri apo jo, e kryqezuan dhe duke dhene shpirt iu lut Atit qe t'i fale, sepse nuk dine se c'bejne. Ka dashuri me te madhe sesa kjo?
    "...Duaje tjetrin si vehten tende...", "...bejini mire atyre qe ju bejne keq...", "...duajini armiqte tuaj dhe lutuni per ta...". Kete do Perendia. Nese te gjithe do te kishin dashurine e Perendise ne zemer nuk do kishte luftera dhe kamikace ne bote. Por sic ta thashe me pare njerezia nuk beson ne Perendine e vertete, por ne armikun e Perendise.

Psalmi 103

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

ska nevoje

per eksperte se libri as pushka nuk vrasin por njerzit(budallenjet).
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Desert Fox Maska e bayern
    Anëtarësuar
    12-06-2002
    Postime
    3,030

per jesuaush

o jesuaush me cpo shof ketu ne kete teme i vetmi luftenxites je ti brother...........ore ku e gjen te drejten te gjykosh pa fakte ...kjo eshte me te vertete injorance..une bera nje pyetje per te dy fete dhe marr si pergjigje nje arsyetim te semure e pa baza nga ana jote...nejse jo per te te fyer po kur te futesh ne forum studio fakte dhe pastaj posto jo bjeri ti bim.......................
    But again, truth be told, if you're looking for the guilty you need only look into a mirror. ...

Anëtarësuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271

Fakte fakte fakte....

Faktet jane ajetet e kuranit. Po deshe me sill kunderfakte. Po ti nis edhe nje here.

2:178. O ju që besuat, ju është bërë obligim gjurmimi për dënim për mbytje: i liri për të lirin, robi për robin, femra për femrën. Kurse atij që i falet diçka nga vëllau i vet atëherë ajo le të përcillet (e atij që e fal) kuptueshëm dhe shpagimi (nga dorasi) atij le t’i bëhet me të mirë. kjo është një lehtësim dhe mëshirë prej Zotit tuaj. E kush tejkalon pas këtij (pajtim), ai ka një dënim të idhët.

4:74. Le të luftojnë në rrugën e Allaut, ata që e japin jetën e kësaj bote për tjetrën. Kush lufton në rrugën e All-llahut e mbytet (bie dëshmor) ose triumfon, Ne do t’i japim atij shpërblimtë madh.

75. ç’keni që nuk luftoni për Zotin dhe për (t’i shpëtuar) të paaftit : nga burrat, nga gratë e nga fëmijët, të cilët luten: “Zoti ynë! nxirrna nga ky fshat (Meka), banorët e të cilit janë mizorë. Jepna nga ana Jote shpëtim e ndihmë!”

94. O ju që besuat, kur marshoni në rrugën e All-llahut (për në luftë), të jeni të matur (të mos nguteni), e mos i thoni atij që ju shpreh selamin (besimin): “Nuk je besimtarë!”, duke kërkuar me të mjet (mall0 të kësaj bote, pse te All-llahu janë begatitë e mëdha. Ashtu (jo besimtarë) ishit edhe ju më parë, e All-llahu ju dhuroi (besimin), pra sqaroni mirë! All-llahu e di në hollësi çka veproni.

91. Ju do të hasni në të tjerë, që duan të sigurohen te ju (duke u paraqitur si bsimtarë) dhe të sigurohen te populli i vet (si jobesimtarë). E, saherë që thirren, (kundër jush) I përgjigjen thirrëjes. Në qoftë se nuk largohen prej jush, nuk ju ofrojnë paqe dhe nuk heqin dorë nga lufta kundër jush, atherë kapeni dhe mbytni kudo që t’i takoni. Kundër
    tyre u kemi dhënë fakte të qarta.

8:39. Luftoni ata derisa të mos mbetet idhujtari (besim i kotë), e i tërë adhurimi të bëhet vetëm për All-llahun. Po nëse ata ndalen (i japin fund mosbesimit), All-llahu është mbikëqyrës për atë që veprojnë.

48:16. Atyre nga beduinët që ngelën pas, thuaju: “Ju do të ftoheni te një popull luftarak e i fuqishëm, t’i luftoni ata ose të dorëzohen (të pranojnë fenë islame), e nëse përgjigjeni
    (në thirrje), All-llahu ju jep shpërblim të mirë, e nëse nuk dilni sikurse ngelët pa dalë më parë, Ai ju ndëshkon me një dënim të padurueshëm”, 61:11. T’i besoni All-llahut dhe të dërguarit të Tij, të luftoni në rrugën e All-llahut me pasurinë tuaj dhe veten tuaj, e kjo është shumë më e dobishme për ju, nëse jeni që e dini.

66:9. O ti pejgamber, luftonju jobesimtarët e hipokritët dhe qëndro ashëpër kundër tyre; vendi i tyre është Xhehennemi që është një vend i shëmtuar!
    Disa vargje nga kurani

8:12. Edhe kur Zoti yt u kumtoi engjëjve se: "Unë jam me ju, pra, inkurajoni ata që besuan! Unë do të hedh frikë në zemrat e atyre që nuk besuan, e ju goditni në qafë e lartë, mëshonju atyre në çdo gjymtyrë (gishtërinj).

Nuk te mjaftojne keta? Apo do fakte nese Bin Ladeni eshte terrorist apo jo? Ketu ne kete teme flitet per kuranin dhe une po i permbahem temes

Psalmi 103

Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Tirana
    Postime
    134

Pershendetje!

Jezushuas!

Me duket se nuk e ke mare veshe se kush jame, une jame "Muslimani" kemi diskutuar me perpaea bashke, per kete teme une kame diskutuar me kristian te tjere pervec teje, si psh me Deshmuesin, Shpresemirin etj, dhe te gjitha pergjigjet e pyetjeve tuaja une i kame dhene. Apo jo o Deshmues?

Prandaj nuk ja vlene qe te diskutojme perseri mbi kete teme, po te duash, atehere dakort nuk kame ndonje kundershtim, vetem sa do te hedhe edhe njehere shkrimet qe kame hedhur me pare...

Para se te vazhdojme diskutimin dua te te beje disa pyetje:

A eshte "gjithmone" lufta e demesheme, apo ka ajo edhe dobite e saja?

Dhe a e kuptone ti se cfar do te thote termi "xhihad" "lufte" ne arabishte?

A e di ti se cfare eshte dispozita "vecuese" dhe dispozita "pergjithesuese"?

A e di ti se cfare eshte "anulimi" i nje dispozite?

Kur te japesh keto pergjigje, atehere do te vazhdojme me pergjigjet tuaja, i beje keto pyetje sepse jane "celsi" per ta kuptuar se cfar eshte lufta e shenjte "xhihadi" ne Islam. Ne qofte se nuk i di keto, ateher eshte mjaf e lehte qe ta keqkuptoshe kete ceshtje...
    Pra shkrure kur te ketheshe ti pergjigjen e ketyre, atehere edhe une do te ketheje pergjgien e "fakteve" te tua.

Muslimaneve doja tu thosha qe te mosetu pergjigjemi kristianeve ne kete menyre, ne qofte se ata duan te "mesojne" atehere ne jemi gati tua shpjegojme atyre, e ne qofte se ata na vine me "fakte" athere kerkojuni atyre, pse per cfar shkaku Kurani eshte Luftenxites (qe ne fakte eshte athere kur duhet te jete, kur e kuptone arsyeja e shendoshe e njeriut).
    Apo jo?

Anëtarësuar
    12-06-2002
    Postime
    3,030

O JESUSHAUS

O I SEMUR PO JO TI KOMENTOSH AJETET E KURANIT SITE TE PELQEJ TY O NJERI PA KARAKTER
    But again, truth be told, if you're looking for the guilty you need only look into a mirror. ...

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

Ore Student!

I ashper qenke!
    Sa per fakte ke sa te duash ja fillon ne Maroko e del ne Pakistan.
    Nese ato sjan te mjaftueshme atehere me fal se un nuk di.

Per kuran nuk thash se eshte liber qe vret,ata jane njerzit pa edukate e analfabet te cilet i sundon dikush e edhe kuranin jauinterpretojne ne ate menyre si nuk duhet.

Ky eshte mendimi im,ti nuk duhet te pajtohesh me te ama ne nuk duhet te kacafytemi per kete.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Anëtarësuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271

Per Studentin blu

Mos te te mbese hatri studenti blu se nga shpejtesia ta shkruajta gjermanisht "blau".
    Lufta jone ishte lufte e inscinuar nga amerikanet per interesat e tyre ne ballkan, i intereson Shqiperia e madhe dhe ju dhane arme e ju dhane edhe lirine. Terroriste ka kudo ne bote ata qe vrasin gra e femije jane terroriste, qofshin amerikane shqiptare maqedone apo arabe. Ata qe per te arritur qellimet politike vrasin njerez te pafajshem ata jane terroriste.
    Te dyshosh se Bin Laden nuk ka gisht ne ngjarjet e 11 shtatorit eshte mese absurde, sepse ai prej vitesh po e pergatiste kete gje dhe e ka thene hapur shume here.

Psalmi 103

Anëtarësuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271

Per Bayern

"Bayern" me duket shume qesharak ky emer per ty, nuk te shkon fare. Islamist dhe me emrin Bayern. hahahahaha
    Bayern eshte landi me konservativ dhe nuk i honeps islamistet dhe ti identifikohesh me kete emer. Nuk ke faj ti,por fajin e ka rregjimi komunist qe ia humbi njerezve identitetin kulturor dhe i beri corap. Nje llum kulturash. Gjera te tilla ndodhin vetem ne Shqiperi. Duhet te zeme vendin e pare ne bote per antagonizma te tilla, ne librin Guiness te rekordeve.
    islam -- Bayern ha ha ha ha ha ha

Psalmi 103

Anëtarësuar
    12-06-2002
    Postime
    3,030

Thumbs down PER JEZUSHAUS

NDIGJO FAKTI QE NE ATE QE TI E QUAN BAYERN LAND I URREJN MUSLIMANET ME BEN TE MENDOJ QE ATO TE ASHTUQUAJTURA IDEALE PAQEJE NE BOTE QE TI PO MUNDOHESH TE PREDIKOSH JAN SHJESHT NJE GENJESHTER PER TE BLERE MENDJEN E NJEREZVE...PER SA I PERKET INTERESAVE TE AMERIKES NE BALLKAN ATO JAN THJESHT INTERESA BIZNESI DHE JO INTERESA ANTIKOMBETARE SI DISA SHTETE KRISTJANE SIC JAN SERBIA DHE GREQIA............PASTAJ EMRIN QE PERDOR UN SDO MA INPONOSH TI MIK POR E ZGJEDH VET UN SE SJAM I VARUR NGA TY OSE NGA AI BAYERNLADI YT........................JU LUTEM EDHE NJEHER MOS KONTRADIKTONI MENDIMET TUAJA SE SKEMI PER TJU KUPTUAR .................

Anëtarësuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271

Lightbulb Per Bayern

Perpara se te shkruash lexo mire, ate qe te kam shkruar. Bayern-i nuk i honeps islamistet dhe nuk kam shkruar qe i urren myslimanet, sepse ne Bayern jetojne shume myslimane. Amerika ka interesat e veta ne Ballkan dhe per kete u fut ne lufte ne kosove dhe drejtoi shqiptaret ne Maqedone qe te grihen kunder sllaveve.
    Nese i ke lexuar shkrimet e mia, une s'kam folur per ideale paqeje ne bote, por per Jezusin rrugen e vertete. Nese kam folur per paqe kam folur per paqen shpirterore qe jep Perendia. Nese nuk ke paqe me Perendine, nuk ke paqe brenda teje, dhe nese nuk ke brenda teje nuk ke as me te tjeret. Njerezimi eshte i tille nuk ka paqe brenda vehtes sepse i mungon Ai qe jep paqen e vertete, Zoti. Bota eshte armike e Perendise, sepse bota eshte mekatare. Zoti e urren mekatin.
    Keshtu pra: pa pasur paqe me Perendine nuk mund te kesh paqe ne vehten tende, dhe duke mos pasur paqe brenda vehtes nuk ke paqe as me te tjeret, sepse do urresh do shash, sic me shave mua, me quajte njeri pa karakter edhe pse nuk me njeh fare. Prandaj te shruajta ashtu, sepse me aq sa te njoh ketu ne forum me rane ne sy shume gjera qe nuk shkojne, por fajin nuk ta vura ty, por rregjimit komunist.
    Te quash Greqine dhe Serbine shtete te krishtera eshte per te qeshur. I krishter eshte Ai qe i ngjan Krishtit dhe ben ate qe Ai bente. Keta shtete nuk kane asnje veti te Krishtit, por jane po aq mekatere sa edhe te tjeret. Shtete ku prifterinjte bekojne topat dhe tanket qe nisen per te vrare nuk jane te krishtere. Krishti thote: bekoni armiqte tuaj. Pra ata bejne te kunderten e asaj qe do Krishti d.m.th. jane armiq te Krishtit, sepse mohojne fjalen e Tij.
    Ne kete forum flitet per kuranin, eshte luftenxites apo jo. Dhe une kam sjelle argumentet e mia. Nese mund te vertetosh te kunderten, te lutem, beje dhe sill fakte. Nese nuk ke fakte me mire hesht, por mos shaj dhe ofendo, sic bere me siper.

Psalmi 103

Anëtarësuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271

Lightbulb Per Danielin

Hi Muslimani,
    ne kemi diskutuar shume bashke, por nuk kemi gjetur kurre gjuhen e perbashket, sepse nuk ke sjelle argumenta. Ke sjelle vetem artukuj te perkthyer nga interneti ose ke kundersulmuar duke sjelle vargje nga Bibla. Sic ta kam thene kjo teme eshte per Kuranin dhe nese do qe te flasim per Biblen , hap nje teme tjeter.

"A eshte "gjithmone" lufta e demesheme, apo ka ajo edhe dobite e saja?

Dhe a e kuptone ti se cfar do te thote termi "xhihad" "lufte" ne arabishte?

A e di ti se cfare eshte dispozita "vecuese" dhe dispozita "pergjithesuese"?

A e di ti se cfare eshte "anulimi" i nje dispozite?"

nuk i marr vesh pyetjet e tua. Lufte e demshme dhe lufte e dobishme, une jam i krishtere dhe Bibla flet qarte per keto gjera. Asnje nuk ka te drejte ti marre jeten qe Zoti i ka dhene tjetrit. Hap nje teme te re per kete dhe diskutojme.

Keto dispozitat nuk i marr vesh fare. te lutem mi sqaro.
    Anulimi???? Pra Zoti terheq mbrapsht ate qe ka thene. Atehere nuk eshte Zoti, eshte ndinje zot tjeter, por jo Ai qe ka krijuar qiellin dhe Token.

Psalmi 103

Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Tirana
    Postime
    134

Pershendetje!

Jezushuas!

Nuk eshte aspak e vertet ajo qe une i kame mare argumentat e mija nga interrneti, i kame perkethyer apo ku ta di une se cfar, te gjitha i kame shkruar vete, pervec njers ne mose te gabohem qe e ka shkruar nje miku ime...

Eshte e vertet qe tema eshte mbi Kuranin, porse shpeshe here nevoiten edhe evdenca nga Bibla...

Sa per pyetjet qe une te kame bere (qe ne fakte isha shume i sigurte qe ti nuk i dije)jane shume te rendesisheme, sepse bejne te mundur qe kjo ceshtje te kuptohet me miere. Le ti shojegojmenje nga nje:

1-E para ishte se a eshte gjithmone lufta dica e keqe, e demesheme, pa dobi, ne qofte se do ta shinim nga ana e Dh.Re, do te shohim se lufta nuk nevoitet fare (kjo sipas mendimin te komentatorve kristian), porse everteta eshte se lufta ka edhe dobite e veta, ne dobi te njerzimit, lete marim nje shembull:
    Shembull po marim ceshtjen e kosoves, sic e dime mijra kosovare jane vrare nga Serbet, dhe sic e dime qe Kosovaret bene nje ushteri e cila do te mbronte vendin e saja me "lufte", do te mbronte vednin mga armiqete, ne qofte se ata nuk do te benin ashtu, aehere mundesia qe te vriteshin kosovaret do te ishte me e madhe, pra ketu kemi nje lufte te "dobisheme", pra ne paskemi edhe lufte te dobisheme, pra lufta nuk eshte gjothemone dica e "keqe"...
    Une kame thene dikur se Kurani eshte "luftenxites" athere kur duhet te jete, kur nevoja njerzore e kerkone ate, ne e dime shume mire nevojen e UCK-se, per ushtar, pra duhej dica qe ti nxisete keta njerz qe te shkronin edhe te luftonin ne ate vende, pra ketu kemi nje dica perseri ne dobi, dhe ne gakte keshtu ndodhi, ne e dime shume mire se sa musliman kane shkuar per te luftua ne kosov, per te mbrojtuar kosovaret,pra a nuk eshte kjo doca e mire? A nuk duhej dica qe ti shtynte keta njerz qe e shkonin ne lufte?
    Po nje kristian cfar do te bente ne kete gjendeje? Do ta linte armikun te bente cfar te donte? Do ta linte ti binte me shpulle? Porse ne fakte kishim nje armik qe nuk te binte me shpulle, porse te vriste, te masakronte, armiq qe perdhunonin...Kush ka guzim te thote qe shtytja per lufte ne keto rrethana nuk eshte e lejuar?!

Ne Kuran gjendet nja ajet i cili thote:" ne qofte se ata anojne nga paqeja, atehere anoni dhe ju nga ajo..."

2-Kuptmi i Xihadit nuk eshte vetem lfte me arem, porse ka disa kuptime, psh thote Alahu ne Kuran:

"Dhe ju i luftoni(xhihaden) me Kete, me nje lufte (xhihad) te madhe"

Per cfar Xhihadi behet fjale ketu?

Ketu behet fjale per Xihadin me argument, pra ti luftojme jomuslimanet me Kuran, me argumentat e tij...

Kuptime te tjera te Xihadit kemi, Xihadin me vetveten, me epshet e tua, xhihadin ndaj djallit etj.

Pra shume ajete ne Kuran kur flasin mbi luften, flasin edhe me kuptimet e mesiperme te luftes...

3-Dispozita vecusse dhe pergjithesuese eshte dica qe do shume te shpjegoet, porse shkrutimisht po e shpjegoj, ka jate ne Kuran te clat flasin per muslimanet qe "emigruan" pra vetem per keta musliman, jo per ata qe nuk emigruan, ka ajete qe flasin per muslimanet ne nje shte Islam, dhe ka te tjere per ata qe jetojne jo ne nje shtete musliman...

Pra marim nje shembull thote Allahu ne Kuran:"vritini idhujtart kudo qe ti gjeni..."

Ketu duhen mare parasyshe disa pika, vrasja e tyre duhet bere kur ata i kundervhen shtetit Islam, kur nuk fillojne e bejen shkatrrime ne kete shtete, percarje, kur nuk duan te japim xhizen.
    Porse nuk lejohet ti varsesh nese ata nuk beje gjera te tilla, ata kane te drejte te jetojne ne shtetin Islam, biles jane te liruara nga shume detyra qe muslimanet i kane, psh nga kryerha e ushterise, porse me nje ksuh per te gjitha keto, per mbrojtejen qe u bene shteti ketyere dhe te tjerave ata duhet te japin xhizen, nje taks, qe ne fakte nuk eshte dica e veshtire, po te shohim edhe sote ka taksa psh per makinen, per ndonje dyqan etj.
    Apo nuk lejohet ti vrasesh keta ne nje shtete jousliman. Kjo ishte dispozita vecuese.

4-Sa per nulimin, kjo eshte dicka e shpjeguar ne Kuran, pra nje ajet anulon nje ajet tjeter (dispozitat eb tyre), psh kur u zbrit urdheri per mospirjen e alkolit, ne fillim u zbrit qe te mos i afrohmi namazit te dehyr, kurse me vone qe te mose e pime fare ate, pra ajeti i dyte e anuloi dispoziten e ajeti te pare, ne keta ajete nuk ndodhet asnje kontradikete...
    Anulimi behet vetem me ajet ose hadth, nuk ka asnje tjeter te drejte te beje dicka te tille...

Shembull per anulimin kemi edhe ne Bibel, psh ne fillim nuk lejohej ngrenija e mishit te derrit, dhe me vone u lejua, pra ketu kemi nje anulim.
    Apo jo?

Faqja 7 prej 23 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Deklarata universale e të drejtave të njeriut dhe Islami
    Nga Cappuccino në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 30-11-2013, 13:37
  2. Qëllimi i jetes
    Nga Namila në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-05-2011, 10:01
  3. Kur'ani, Dituria dhe Shkenca
    Nga Orientalist në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2007, 09:31
  4. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59
  5. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Saraj në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2002, 08:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •