Close
Faqja 6 prej 23 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 76 deri 90 prej 331
    i Krishtere Maska e i krishteri
    Anëtarësuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

:)

njehere nje prson tha: pse kur myslymanet vijne ne itali jane te mire pritur edhe nuk ju thuhet gje edhe nuk mju ndalohet gje, ndersa kur nje i krishtere shkon ne vende islamike, e kercenojne, e rrahin edhe ne fund e vrasin. perse ndodh kjo? a eshte nje ndere qe i behet Zotit apo thjesht fanatizem.

ju lutem te dashur myslymaner mos te flisni me qe te krishteret jane te mbyllur sepse fanatizmi juaj eshte i rrezikshem, i dhunshem edhe gati deri ne vdekje!!!

po nuk ktheni rruge thote Zoti do te denoheni nga fjala qe u eshte predikuar edhe nuk i kini besuar edhe nuk kini pranuar!!!

Zoti ju hapte syte!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    mrmbrM!

Klodi, ty the qe "...U takon shkollareve dhe figurave te larta islamike, dhe jo besimtare ordinere, te komentojne, nese kjo eshte rruga, qe islami ka zgjedhur te shkoje ne te ardhmen????"

Une mund lirisht ta mare prap ate pohimin, por une mednoj se ju me kete deshet te thoni se Bin Ladeni, rrespektivisht Al Kaida, jane prijesit e islamit, apo u kame kuptuar gabim?

Sidoqofte, se pari duhet njehere ta shiqojm figuren e bin ladenit, ku njekohesisht dua ti pergjigjem edhe pyetjes se redit.

Bin ladeni rrjedh nga nje familje e madhe saudite, e cila miret me ndertimtarine. Kjo familje posedon pasuri te madhe (thuhet diku 50 milljard Dollare) , nga e cila edhe bin ladeni e ka shkeputur hisen e vet. Ai rrespektivisht ka studjuar inxhinjerine dhe ekonomine, pra, NUK ESHTE DIJETARE ISLAM, ndoshta, ne menyre autodidakte eshte mare me fene, por studime te vecanta nuk i ka kushtuar, ai mund te konsiderohet si musliman i arsimuar, por jo si dijetare, pra, Bin Ladeni nuk eshte ne asnje menyre i autorizuar per te leshuar deklarata mbi islamin ne karakterin e pergjithshem, ai mund vetem te shpreh mendimin e vet, SI UNE DHE TY. Dhe une ende nuk kame ndegjuar direkt nga ai te fole dicka ne kete drejtim!

Ja si e pershkruan DER SPIEGEL arritjen e nje arkitekti gjerman ne qendren e ndermarjes se Bin Ladin Group, natyrisht i konvertuar ne musliman, Bodo Rasch, i cili kooperom me ndermarjen e familjes Bin Laden

(Artikull i mare nga DER SPIEGEL /Prill 2002)

" Qendra e ndermarjes "Binladin Group", ne Prince Abdullah Street, eshte e ndricuar si nje keshtjelle.
    Portieri zoteri Rasch-in e leshon pa pyetje ne brendi te arealit, i cili e parkon Honden e pluhurosur (vetem nje veture kalimtare, pasiqe Porsche- ja eshte te mekaniku) afer veturave me te shtrenjta ne bote.

Ne brendi eshte keshtjella si nje palast. C'dokund mermer, ar, kristal, po ec mbi tepika te mendafshta nga perzia, Tea-Boys me uniformat kuq e boje ari ta presin rrugen. Askund gra, por ne cdo kend pjata me leng lulesh qe leshojn nje arome te kendshme. Por edhe me depertuese eshte aroma e "FUQISE" DHE "PARAVE".

Kjo pra ishte bota, te cilen Usama Bin Ladin e mohonte, te ciles donte ti largohet, ti largohet per tu vendos ne shpellat e afganistanit. Kjo eshte bota qe ai e mohon dhe done ta shkateroj!!!!"

Cfare don ky perzon qe amerika e ka shpallur ARMIKU NUMER 1.

Pergjigja po qendron mu ketu, AI eshte armiku perzonal i amerikes, ai qe kundershton politiken e jashtme amerikane, dhe qe e rrezikon.

Prej 11 shtatorit deri tash ne amerike kane konvertuar ne islam 25 000 shtetas!!!, PSE?, ndoshta i kane shty dukurite mbi BIN LADENIN ne thellim mbi fene islame, dhe nevend qe te kuptojn BIN LADENIN pse po punon keshtu (ndoshta ki ka qene preteksti), ata e kane kuptuar ISLAMIN?

Bin Ladeni me pare eshte perzene nga familja e tij, dhe keshtu u pranua nga Sudani, pastaj pershkak te shtypjes se madhe qe ushtroheshi mbi sudanin (kujtojm bombardimin e fabrikes se barnave, qe furnizonte GJITHE AFRIKEN VERIORE dhe QENDRORE???) u largua dhe shkoi ne afghanistan. Ne nje ELDORADO, nese krahasojm gjendjen politike te ketij shteti.

Qarte duhet te thuhet ketu, se Bin Ladeni ne afganistan ka gjetur VENDQENDRIM dhe nuk ka patur ndikime ne sundimin e TALIBANEVE, por si dihet ka mundur rrjetit te vet tja mundesoj krejt kushtjet per nje veprim te lire. Prej ketu ai ka leshuar ushtare NDOSHTA edhe ne territorin e jugoslavise, per ne bosnje dihen lidhjet dhe atje ka tash edhe ish ushtare qe kane mare shtetesine dhe kane ndertuar nje ekzistence atje.

Kjo eshte ndihma qe permenda une, ne luften kunder IMPERIALISTEVE tane, qe jane panslavistet ortodoks, e jo te kunderten qe e mendon ti Redi!, ndoshta Sadam "Rambo" Hussein ka ndihmuar serbien (aleat te vjeter poashtu edhe Gadafi i libise, te kujtohet prejardhja e bombes ne PAN AM aeroplanin qe u shkaterua 1989 mbi Lockerbie?, po, fabrikat JUGOSLAV, dhe lajmet me aktuale, para disa javesh Vojislav Sheshelj, ultranacionalisti serb, kish qendruar ne Irak).

Derisa akuzat nuk jane vertetuar, Bin Ladeni do te mbetet vetem i akuzuar, por jo i gjikuar. Akuzat jane pa dyshim te llogjikshme!, dhe jane nje rrezulltat i sjelljes torrollake te atyre grupeve, rrjeteve, ideologeve etj. nga gjiri i lindjes se aferme.

Por ki intenzitet i madh ne skenen politike ne lindjen e aferme tregon QARTE se keto vende nuk jane ASPAK stabil, dhe LARG nje normalizimi. Njerezit ne keto troje, OSE jane duke siguruar kafshaten e bukes me shume munde, ose duke ndejtur ne dhome duke i levritur gishtat e numeruar yjet ne qiell. Ne keto hapesira nuk ka kohe per aktivitete te trurit. Per kete gjendje akuzohet izraeli, me gjithe kete Amerika. Keshtu qendrojn gjerat, dhe derisa Cowboy bushi e quan pederastin Sharon "Burre Paqeje", deri atehere do te mbetet status quo, dhe jostabiliteti politik. Sharon koktuli ende po i hap ndertimet e lagjeve te reja ne tokat e konfiskuara palestinenze, more BURRA, ne serbit gjakun ja pijtem!!!, allahu na rruajt nga nje gjendje e tille, se vallahi, mendoj se ne ende ma te keqij se Bin Ladeni do te dilnim.

Une mendoj se arabet jane diplomat te forte, por kunder koktulave te izraelit, te cilet ne baza historike ME CDO KUSHT duan ta mbajne pseudoshtetin izraelit, nuk vlen diplomatia, ata e ignorojn.

jam kurioz deri kure do te vazhdoje kjo loje qesharake.

Qe nga fillimi i intifades se dyte palestinenze jame duke ndjekur rubriken speciale ne Online revistene "Der Standard" te austrise, dhe besoni, pervec cifuteve nuk ka diskutues qe perkrah berem ne minimum izraelin, e kunderta ndodh. Solidarizimi me palestinenzet eshte shum i madh. Dhe ne kete aspekt duhet te shihet edhe lidhshmeria e Bin Ladenit me politiken boterore. Kete ai edhe vete e thot.

Ty klodi the:

"Guximi, vetmohimi, sakrifica, zgjuarsia, ligesia, miresia, perkrahja nuk te garantojne te qenurit hero, i drejte apo martir",

gabim je, kjo mvaret nga cila ane shikohet, per ne eshte Adem Jashari hero, per serbet thjesht nje terrorist!!!

Dhe ty redi the:

"A mund te konsiderohet Bin Laden nje internacionalist, i tipit komunisto-marksist, ku dallimet ne vija te pergjithshme jane shume te pakta?"

JOOO, thash edhe me larte, Bin Ladeni nuk eshte ideologjist, por nje luftetare (me mundesite financiare) i cili me pare ka qene inxhinjer i ndertimtarise, gje me absurde nuk mund me te ekzistoj, pasiqe inxhinjeria eshte nje dege TEKNIKE e jo filozofike!!!!, dhe ai nuk eshte INTERNACIONALIST, pasiqe kultura dhe rajoni ne te cilin ai vepron jane thuajse NJE!!!, hapesira eshte e gjere, dhe kulturat ne vecanti jane natyrisht te diferencuara lehte, por ne pergjithesi eshte nje botekuptim, botekuptimi islam.

Dua te them, qe tipa si Bin Ladeni ka patur lindja e aferme shume me heret, ne koherat e Kolonializmit, por koha don, qe ki njeri te njihet nga gjith bota. A me kuptoni kur them, se gjerat jane dukuri Kohore.

Dhe ki njeri ka aq pjekuri, qe nuk del para opinionit me sllogana "amerika eshte shejtani", e perverzitete tjera qesharake si ne rrastin e Mullahave iranjan. Une mendoj se Bin Ladin nuk e urren Ameriken, ndoshta edhe i pelqen sistemi shteterore i Amerikes (pasiqe deri diku eshte me i afermi ndaj atij islamik), ai thjesht nuk e toleron influencen amerikane ne territorin e muslimaneve, dhe pik. Edhe neve si shqiptare nuk na INTERESONTE serbia ne vendin tone, ata i ignorojshim fare sikur nuk ENZISTOJN.

Problemi kryesore eshte thjesht, Bin Ladeni si ekonomist dhe njeri me kuptime teknike e sheh se si nje i huaj me pretekste PRIMITIVE (grabitje dhe keqperdorim) luan bishtin me gjithe ata sheika e barkmedhej me epshe primitive njerezore, e mbas shpine au tregon gishtin!!!, kjo thjesht nuk akceptohet nga nje njeri qe ka ndjenja per popullin, i cili vuan kur e sheh popullin ne kete gjendje.

Me gjith ate pasuri shtetet e orientit (Qabja me haxhijte, qendrat turistike antike, NAFTA, dhe kurioziteti qendron te ardhmeria, ku teknollogjia sollare mu ne keto troje ka vendqendrimin me effikas) konsiderohen si shtete TE VARFURA, kur nje kohe "PA NAFTE" keta ndricuan boten me dituri dhe nje civilizim te pa pare deri atehere. A nuk eshte ki paradoksoni me i madh mbi toke?, ndoshta Bin Ladeni e sheh kete?, a ka ketu vend per ndjekje te ndonje ideologjie, ku problemet kryesore jane te menyres teknike?

Perhapja e Islamit ne te kaluaren ka ndodhur me se shumti vetvetiu (shih Traktatin mbi perhapjen e Islamit nga Sami Frasheri), a ka nevoje te dale nje mjekergjate e pareli e te me beje mua, Nuh Muses, mendjen per ta ndjeke?, mosni mor shqiptare mbeteni realista!!!

Edhe nje gje Redi, komunizmi erdhi dhe shkoj, shpejt, dhe askush nuk e qajti, dhe shumica as qe nuk e njohen, pra une ketu nuk shoh as nje menyre per te krahasuar dicka, cfare te krahasoj, qe te nxjere dallime, islami eshte internacionalizuar, edhepse kjo fjale nuk eshte e pershtatshme per te pershkruar ate qe mendoj une, islami eshte filozofi e persosur e jeteses, dhe i aprovuar ne praktike tash e 1400 vjet. Islami nuk ka deshtuar ne asnje pike, por ithtaret, filozofia eshte ajo qe ka qene, dhe deri diku do te arrihet niveli i duhur i ithtareve, edhe te krishterit i thashe, muslimanet kane nevoje per dijeni, dhe inshallah, do te mbushet ki manko. Kam nje shok ne al azhhar te kairos, dhe per ramazan na viziton cdo vit, keshtu qe faltorja mbushet e nuk mer fryme, por fatkeqesisht ai fol ne aq nivel te larte, saqe xhemati fare nuk e kuptojn, me ndihmen e allahut, dhe me pune te palodhshme jemi duke u munduar per ta permiresuar kete gjendje.

Une kur isha femij, me endje e pritja ramazanin qe me baben plak te shkoj ne xhami, e din pse?, ligjeratat ne kete muaj jane me te gjata, dhe mbahen cdo nate, dhe temat per te cilat ligjeronte imami ishin i karakterit "masalle" nga jeta e pejgambereve, ku me fjale te bukura pershkruheshin ndodhite qe kane perjetuar ata, une si femije kenaqesha kur ndegjoja se si Musa (as) me shkopin hapi detin etj.... Une se kuptoja thellesine e ketyre tregimeve, por, tash e di, se edhe ata pleqet tjere, nuk kane kuptuar me shume se une.

Muslimaneve u mungojn ende bazat themelore te kuptuarit te fese. Edhe ki problem eshte i menyres teknike.

Qyteti Köln i gjermanise nuk ka nevoje per nje KHALIF qesharak, qe u shfaq viteve te kaluara. Por njeiru i paditun manipulohet thjesht, keshtu qe tere bota islame ka probleme te medhaja, sepse shpirtat keqdashes mundohen te perfitojn nga paditunia e popllit te mjere per ti kenaqur epshet e tyre primitive.

Une mendoj se Bin Ladeni nuk eshte prej atyre.

(por medoj se edhe politikanet e shqiperise nuk jane me te mire, apo?)

Flm
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anëtarësuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271

Lightbulb BIN LADENI APO ISLAMI???

Zoti Ndue po me habit sesi e nxjerr Bin Ladenin si nje njeri te paditur (Laie) ne njohjen e islamit. Por nuk me habit urrejtja qe ju keni per Ameriken dhe Izraelin, megjithese ju jetoni ne nje vend perendimor. Dikur te shkruajta qe nese nuk ju pelqen perendimi shkoni te jetoni ne nje vend islamik.

Dikur shkoje ne xhami dhe degjoje per bemat e pejgambereve. Cfare ke degjuar mbi Muhametin? Me siguri ke degjuar per lufterat dhe vrasjet e tij, per pabesine e tij, dhe sesi preu qytetin e Mekes ne bese. Besoj se e di sesi u perhap islami. A nuk eshte simboli islamik shpata e muhametit? Perse shpata?
    Nje simbol tjeter eshte edhe hena. Perse kjo? Nuk e keni pyetur vehten per kete?

Jeton ne Austri, mbase ke lindur atje dhe ke keta mendime. Te jetosh ne nje vend dhe ta urresh kulturen dhe shoqerine e atij vendi. Aburditet!!! Ke shkruar kaq shume, por nuk na solle asnje ajet nga kurani qe te vertetosh se ajo qe ben Bin Ladeni nuk vjen nga islami.

Nuk kam kohe te te shkruaj me gjate, por po te ve edhe nje here disa ajete te kuranit qe deshmojne se Bin Ladeni nuk ben gje tjeter, vecse zbaton urdherin e allahut zotit tuaj.
    Ditët e njeriut janë si bari;
    ai lulëzon si lulja e fushës;
    në qoftë se era i kalon sipër,
    ai nuk është më dhe vendi i tij nuk njihet më.
    Por mirësia e Zotit vazhdon nga përjetësia në përjetësi
    për ata që kanë frikë prej tij,
    dhe drejtësia e tij për bijtë e bijve,
    për ata që respektojnë besëlidhjen e tij
    dhe mbajnë në mendje urdhërimet e tij
    për t`i zbatuar në praktikë.

Psalmi 103

Anëtarësuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271

Lightbulb KURANI DHE LUFTA

2:178. O ju që besuat, ju është bërë obligim gjurmimi për dënim për mbytje: i liri për të lirin, robi për robin, femra për femrën. Kurse atij që i falet diçka nga vëllau i vet atëherë ajo le të përcillet (e atij që e fal) kuptueshëm dhe shpagimi (nga dorasi) atij le t’i bëhet me të mirë. kjo është një lehtësim dhe mëshirë prej Zotit tuaj. E kush tejkalon pas këtij (pajtim), ai ka një dënim të idhët.

4:74. Le të luftojnë në rrugën e Allaut, ata që e japin jetën e kësaj bote për tjetrën. Kush lufton në rrugën e All-llahut e mbytet (bie dëshmor) ose triumfon, Ne do t’i japim atij shpërblimtë madh.

75. ç’keni që nuk luftoni për Zotin dhe për (t’i shpëtuar) të paaftit : nga burrat, nga gratë e nga fëmijët, të cilët luten: “Zoti ynë! nxirrna nga ky fshat (Meka), banorët e të cilit janë mizorë. Jepna nga ana Jote shpëtim e ndihmë!”

94. O ju që besuat, kur marshoni në rrugën e All-llahut (për në luftë), të jeni të matur (të mos nguteni), e mos i thoni atij që ju shpreh selamin (besimin): “Nuk je besimtarë!”, duke kërkuar me të mjet (mall0 të kësaj bote, pse te All-llahu janë begatitë e mëdha. Ashtu (jo besimtarë) ishit edhe ju më parë, e All-llahu ju dhuroi (besimin), pra sqaroni mirë! All-llahu e di në hollësi çka veproni.

91. Ju do të hasni në të tjerë, që duan të sigurohen te ju (duke u paraqitur si bsimtarë) dhe të sigurohen te populli i vet (si jobesimtarë). E, saherë që thirren, (kundër jush) I përgjigjen thirrëjes. Në qoftë se nuk largohen prej jush, nuk ju ofrojnë paqe dhe nuk heqin dorë nga lufta kundër jush, atherë kapeni dhe mbytni kudo që t’i takoni. Kundër
    tyre u kemi dhënë fakte të qarta.

8:39. Luftoni ata derisa të mos mbetet idhujtari (besim i kotë), e i tërë adhurimi të bëhet vetëm për All-llahun. Po nëse ata ndalen (i japin fund mosbesimit), All-llahu është mbikëqyrës për atë që veprojnë.

48:16. Atyre nga beduinët që ngelën pas, thuaju: “Ju do të ftoheni te një popull luftarak e i fuqishëm, t’i luftoni ata ose të dorëzohen (të pranojnë fenë islame), e nëse përgjigjeni
    (në thirrje), All-llahu ju jep shpërblim të mirë, e nëse nuk dilni sikurse ngelët pa dalë më parë, Ai ju ndëshkon me një dënim të padurueshëm”, 61:11. T’i besoni All-llahut dhe të dërguarit të Tij, të luftoni në rrugën e All-llahut me pasurinë tuaj dhe veten tuaj, e kjo është shumë më e dobishme për ju, nëse jeni që e dini.

66:9. O ti pejgamber, luftonju jobesimtarët e hipokritët dhe qëndro ashëpër kundër tyre; vendi i tyre është Xhehennemi që është një vend i shëmtuar!
    Disa vargje nga kurani

8:12. Edhe kur Zoti yt u kumtoi engjëjve se: "Unë jam me ju, pra, inkurajoni ata që besuan! Unë do të hedh frikë në zemrat e atyre që nuk besuan, e ju goditni në qafë e lartë, mëshonju atyre në çdo gjymtyrë (gishtërinj).

Psalmi 103

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Nuh Musa....!

Pershendetje se pari...!

Une nuk thashe, se Alkaeda eshte prijese e Islamit, dhe e di fare mire, qe figura te njohura klerikesh, si rasti ne Egjipt, kane pohuar, se Bin Ladeni nuk ka autoritetin te shpalle gjendje Xhihadi per boten islame.

Dhe kur permend, se une jam gabim per te qenurit hero ne baze te vetive qe kam dhene, ti kontradikton veten, se thua qe varet si e shikon dhe me pas, qe A.Jashari per ju eshte dhe per ata s'eshte, pra je po aty tek kendveshtrimi...

Dhe dicka tjeter.....Perse keni kaq deshire ju muslimanet te jepni SHIFRA te konvertuarish...?

Apo eshte nje kusht i luftes psikologjike...?

Une po ju them....sa islamik, qofte edhe me emer jane kthyer ne krishterim ne Shqipni...?
    Po them vetm ne Shqipni se ate njoh mire.

apo keta jane harbutet...,sia vlen te permenden.

Beji pak analogjine Isaelit shtet me Kosoven, se mos ndoshta duke mbrojte Palestinen, beni propagande antikosovare....
    Shpresoj ta kuptosh se cdua te them

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

O MUSA,

Mos u mundo te mashtrosh!
    Mund te them qe ka te vertete ne kete biseden tende,por vlla ka
    shum genjeshtra!
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    mrmbrm!

Burra, a mund te beheni me konkret?, si me duket tash ju mungojn argumentet?, ndoshta fjalet e mia e kane tronditur ate "fotografine e konstruktuar" tuajen mbi disa gjera.

Ju lutem, nese doni te bisedoni beheni me konkret, dhe nese diku kame sjelle genjeshtra, atehere me tregoni ku, se qellimi im ketu nuk eshte te bej ndonje propagande ne menyra te ndytura e te fshehura per islamin, por thjesht, te paraqes mendimin tim perzonal, i cili dukshem nuk perputheka me ate tuajin.

Jezushaus, te lutem nderprej ato munde qesharake dhe te PAVENDSHME, se mua nuk me impresionojn dot, te kam thene edhe une, missionaret e krishtere jan te une ne adresse te gabuar, dhe ty sjelle ndash krejt Kur'anin ketu, ne kete menyre NUK MUND TE ME KONFRONTOSH me dicka, e me ne fund per te dale TY si fitues, ne gara nuk jemi. Islami e ka vendin e vet, kisha jote e ka vendin e vet, dhe PIK!!!, vec per informacion te them, qe cdo shkeputje e ajeteve Kur'anore nga konteksti eshte per nje diskutim serioz pa VLERE, pasiqe vlen vetem per polemizime. dmth. qellimi i yti, passiqe ty me ENDJE po sjell ketu ajete, qenka per te difarmuar islamin, e jo per te dhen impulza diskutimi e per te sqaruar probleme.

CDO AJET KA HISTORINE E VET TE VECANTE, DHE SHKAQET E VETA PER SHPALLJEN.

Juristet Musliman jane munduar dhe kane vepruar ne te madhe, qe ajetet Kur'anore mos te keqkuptohen e keqperdoren, gje qe fatkeqesisht ndodh ne keto kohera te paditunise, ku pleq katundesh, vetem se dijne emrin e vet me e shkruar, ndonjehere japin vendime duke u bazuar ne Kur'an!!!, keshtu rendi shoqerore pervertohet, gje qe me se shumti ka ndodhur ne shoqerite e krishtera, si psh. ne shqiperine e veriut me kanuni e lekes.

Klodi!!, si medon bre burre se me mbrojtene palestines bej propagande antikosovare?, a je ne kete toke O NJERI?, palestinen nuk ka nevoje une ta mbroj, e mbron BOTA, pasiqe politika izraelite eshte thjesht edhe me e keqe se e milloshit, a e din clou_n me te ri?, do te rrethekohen me tel palestinenzet tash, ashtu bukur si ne kopshtin zoologjik, dhe ty, ndonjehere kur te shkosh ne pushime mund ti vizitosh, e tu hudhes dicka per te ngrene. THJESHT QESHARAK ai komenti yt.

Askush nuk ua merr shtetin cifuteve, ata duan vetem ne shpine te nje populli tjeter te zgjerohen. A E DIN SA PALESTINENZE KANE LINDUR, JANE RRITUR, E KANE VDEKUR NEN TENDA?

Ty me duket po keqkupton ketu dicka, edhe pse nuk eshte e krahasueshme, me se afermi gjendjes se kosovareve i ngjan gjendja e PALESTINENZEVE, e jo e cifuteve sic mendon ty.

Edhe njehere, shkaqe HISTORIKE nuk legjitimojn nje popull (cifutet) per te debuar e grabitur tokat e nje populli tjeter, kete pretekst e kane edhe serbet ne kosove!!!, mendoj se ne te madhe jeni duke perzier gjerat ketu. Palestinenzet nuk jane ata qe debojn, por ata jane te debuarit, te shtypunit, ata qe trajtohen si kafshet, se nje palestinenz per te shkuar ne vendin e punes duhet te kaloj neper dhjetra postblloqe, kurse fqiu cifut, nga i cili e ndan MURI, kalon te njejeten rruge, por andej murit, per nje te dhjeten e kohes!!!

cifutet jane te ndare neper bote, cdo shtet ka gati cifute, vetem rrjedhja historike e tyre eshte nga palestina, por e kaluara nuk legjitimon per ASGJE, keto jane fantazma te disa psikopateve, qe pervec se LUFTES nuk fitojn ASGJE.

flm
    albanish by nature

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Pershendetje...!

Nuh Musa...!

More po si ka mundesi..?

Palestinezet pa faj.....cifutet fajtore

Afganistani pa faj...... bota fajtore

Kadafi s'ka faj ....

Si keshtu..?

Tifozllik dynjaja...!

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    mrdt!

Klodi, pershendetje nga vjena!

Palestinezet pa faj?, PO, jane pa faj, a e njeh historine e formimit te shtetit cifut?

Tokat palestinenze kane qene nen patronatin e britanise se madhe, pa pyetjem e palestinenzeve u ashte dhene cifuteve nje shtet ne teritorin e mandatit te tyre, pasiqe me te njejtat akte terroriste cifutet ne ate kohe terrorizojshin britaniene!!!

Edhe njehere, por tash lexoje pak ma ngadale qe edhe ta kuptosh, E KALUARA NUK LEGJITIMON PER ASGJE!!!, kush bazohet dhe kembengul ne ate, mund te shkaktoje vetem nje lufte te re, kete nuk e thom une, por na tregon e kaluara.

Cifutet kinse po gjinden ne tokat e te pareve te tyre dhe ne token e bekuar qe Zoti tyre ua ka premtuar po cajne e presen njerez si kafshet, ky eshte verzionin oficiel i tyre, ne te vertet ata sjane asgje tjeter vecse kolonialist te stilit milloshevic apo stalin.

Lufte per territor, per fuqi dhe per rezursa, shkaqe klassike dmth, por ata i mshehin pas shkaqeve historike kinse!!!!, rezursa?, po, resursa, rezervat me te medhaja mbi UJIN ne afriken veriore jane nen kontrollen e cifuteve.

Afganistani?, cfare ka te bej tash afganistani me kete?, asgje, por pasiqe perzierja e ceshtjeve si leshi i maces jane specialiteti i juaj, do te mundohem te kercej andej ka kaukazi per te dhane nje shpjegim te vogel. Afganistani ka qene poashtu nen patronazhin e britanise, pas pamvaresise afganistani u be mbreteri me struktura moderne. Pastaj hini rusiaj dhe invazoj token afgane, gje qe e shtyni ameriken ne keto troje ne anen e afganeve, ku amerikanet dhe afganet bashke me nje cfare bin ladeni e khatabi po luftonin vodkaistet e sibirise, kjo gje ishte per amerikanet aq delikate saqe edhe hollywoodi nuk mbeti pa u perzi, keshtu qe me RAMBO 3, ia kushtoj nje monument filmik kesaj ceshtje.

ME humbjen dhe per kete shkak me terheqjen e rruseve nga afganistani shteti mbeti ne nje cfare vakumi politik. Keshtu qe edheheqes te ndryshem te provincave filluan luften per pushtet ndermjet veti. Afganistani eshte nje konglomerat shume popujsh, ketu po bashkohen poashtu kulturat e indise me ata kaukaze (turkpopuj) e perze. Populli me i madh nga numri, ai i pashtuneve ka patur edhe cdohere ndikimin me te madh ne afganistan, keshtu qe edhe talibanet jane kryesisht te perbere nga ky popull.

Tragjedia afgane nuk eshte faj i popullit, por eshte nje faj mbare boterore, ku me fatin e nje populli luajten gati te gjitha fuqite boterore, dhe me ne fund lane nje vend te shkateruar dhe te demoralizuar te cohet vet ne kembe, SI TE COHET NE KEMBE, kur nuk ka kembe? (edhe fjalia mund te kuptohet sipas tingullimit nr fjale, pasiqe afganistani ka perqindjen me te madhe te minave pro M2 ne territorin e vet ne bote)

Gjeja me e mire qe mund ti ndodhte afganistanit eshte kjo qe ndodhi, prezenca mbarekombetare. Se pari duhet te zhduket anarhia, zakonet e pervertuara shoqerore, te vendoset sistemi politik, dhe me kryesorja, te garantohet funkcionimi i institucioneve.

A duan grate afgane te mbajne burken (mbulesen gjithtrupore) a jo, eshte problem i tyre, dhe pervec shpirtave keqdashes kjo nuk i intereson askujt.

Sot lexova se eshte paraqit ish udheheqesi i talibaneve Mullah Omeri, dhe kinse ka thene se bashkesia nderkombetare nuk mund te sjelle rendin vendit, ndoshta ka e dhe te drejt, nese nuk punohet konsekuent, si psh. ne bosnje, ku nga frika mos ti hidherojm serbet, mos ti hidherojm boshnjaket, mos ti hidherojm kroatet, po mbeten ceshtjet krejt varet.

Inshallah ne kosove do te kalojm me mire me ta, por te na eshte puna mendoj shum ma e lehte.

Dhe per Gadafin mendoj se nuk duhet te humbim kohen, apo, per mbretin Gadaf ne mbreterine e tij perzonale, ki njeri eshte nje cfare castro pjesetuar me sadamin, ndoshta ki njeri i ka aritur me se afermi idealit qe pershkruan george orvell ne 1984, libija eshte shtet milicionar, ku nuk ekziston opozita. Populli eshte me jeten fale NAFTES i kenaqur, natyrisht behet fjale per pjesen dermuese.

Flm
    albanish by nature

Anëtarësuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271

Per Studentin blau...

Pyetja ketu eshte: Cili eshte burimi i terrorizmit islamik?
    Eshte kurani? Une solla argumente, ajete te kuranit. Nese mund ta kundershtosh me ajete nga kurani do ishte zgjidhja me e mire. Te gjíthe myslimanet largohen nga tema duke ia dhene fajin Bin Ladenit apo Izraelit, por asnjeri nuk eshte munduar te sqaroje dicka me ane te kuranit, pra cdo te thote se nuk ka fakte ne kuran qe te kundershtojne karakterin e tij luftenxites.
    Pra per mendimin tim baza e terrorizmit eshte kurani. Urrejtja vjen nga kurani. Dhe lind pyetja: Cili eshte autori i tij? Zoti? Nuk besoj, sepse Zoti yne eshte Zoti i paqes dhe i dashurise, krejt ndryshe nga zoti i kuranit.
    Ju pershendes

Psalmi 103

Desert Fox Maska e bayern
    Anëtarësuar
    12-06-2002
    Postime
    3,030

Arrow nje puetje?

per jezuitet dhe muslimanet
    nje pyetje kam une?
    cthote zoti juaj ne rast se toka jota pushtohet padrejtesisht??????????????????
    thot fali token????
    thote fali gjakun?
    thote fali kombesine?
    cthote bibla?
    desha pergjigjje edhe nga nje musliman per kete?
    cthote kurani
    mua per vete sme duket e ndershme te falesh kur te preken interesat............................
    But again, truth be told, if you're looking for the guilty you need only look into a mirror. ...

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Gruess Gott...Nuh Musa...!

Kam kenaqesine te kem shkembyer nja dy fjale me ty ne forum.

Kaq kisha...

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    mrmbrm!

Ich hoffe ty nuk je tash i prekun, apo?, me fal nese jam sjelle qe te ndihesh i ofenduar!

Nje gje dua ta le pas, fjala ISLAM rrjedh nga rrenja SLM, qe thjesht do me thene PAQE (SALAM ALAYKUM!!!), dhe muSLiMani (kujdes, poashtu renja SLM) eshte " ai qe eshte i lidhur per Zotin".

Ate numrin qe e solla, e pata qellimin tjeterkund, e jo te propagoj dicka, une nuk jam ai tip njeriu.

Sidoqoft, edhe ty falemnderit.
    albanish by nature

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Nuh Musa..!

Mach dich keine Sorgen...!

Une te respektoj megjithe ndryshimin tone..!

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907

O mor ....

Kurani seshte luftenxites por njerzit qe e spjegojne ne menyra si
    ju konvenon me qen se eshte sikurse edhe Bibla shume i paqarte.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Faqja 6 prej 23 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Deklarata universale e të drejtave të njeriut dhe Islami
    Nga Cappuccino në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 30-11-2013, 13:37
  2. Qëllimi i jetes
    Nga Namila në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-05-2011, 10:01
  3. Kur'ani, Dituria dhe Shkenca
    Nga Orientalist në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2007, 09:31
  4. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59
  5. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Saraj në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2002, 08:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •