Close
Faqja 5 prej 34 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 331
    i/e regjistruar Maska e baobabi
    Anëtarësuar
    08-05-2002
    Postime
    407
    Dmth ti Kecrcovari thua se ata gabuan sepse nuk e kane kuptuar Kuranin dhe se ti e ke kuptuar me mire se ata

Na verteton dot ti Kercovari pse duhet te te besojme ty ne dhe jo Pakistanezet dhe arabet e tjere qe demonstrojne per "Holy War" dhe hidhen me aviona neper kulla

Kur nuk merreni vesh ju me njeri tjetrin qe keni nje besim si do tu marre vesh bota pastaj

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ka nje gje ,qe duhet te kuptosh Kercovar!

Kur flitet per krime,ato jane personale,shteterore(politike) dhe fetare.

Krimet personale dhe politike perfshijne njerezit e te gjithe kombeve dhe feveve.Eshte nje dukuri,qe i pergjigjet me se miri doktrines se krishtere,qe thote,se njeriu lind me mekat,i rene prej asaj qe adami beri.

Por "Lufta e shenjte",qe perdoret gjeresisht nga muslimanet,eshte nje term,qe e ka burimin ne Kuran,e jo ne bindjet personale te ndonje personi.

Keshtu,ne krishterim,nuk do te gjesh ndonje term te tille ne Testamentin e Ri.
    Feja per ne nuk perhapet me lufte,por me predikim.
    Kryqezata si koncept,ka qellim vetembrojtes e jo pushtues.Psh clirimi i vendeve te ktishtera nga pushtuesit e huaj.
    Kurse "Holy War"nuk me duket,se ka kete natyre.Shembull fare i mire eshte perhapja e islamit,menjehere pas vdekjes se Muhametit,me lufte,ne vende te tjera.

i/e regjistruar Maska e Taulanti
    Anëtarësuar
    11-05-2002
    Postime
    48
    Sipas asaj qe kam lexuar nga historia kryqezatat nuk u ndermoren per vetmbrojtje por sulmuan lindjen me preteksin se po clironin vendet e shenjta dhe varrin e krishtit prej te pafeve ose myslimaneve te cilet vertet kishin pushtuar por nuk kishin dhunuar vendet e shenjta por perkundrazi i ruajten.Por shume shpejt u pa se qellimi i kryqezatave ishte grabitja,vrasja berja e plackes dhe roberve.
    Bile u arrit sa te mos sulmoheshin myslimanet por vete te krishteret sic ishte rasti i kryqezates se 4 ne 1204 ku u shkaterrua Bizanti.Feja e krishtere eshte perhapur gjeresisht me dhune ku tregohen raste te vrasjeve te paganeve qe nuk donin te ktheheshin ne te krishtere. Pas zbulimeve gjeografike popujt indigjene iu nenshtruan nje sere persekutimesh vrasjesh nga ana e pushtuesve te eger spanjolle,sa sic thote nje shkrimtar "spanjollet linin prapa ose kryqin ose njerez te kthyer ne kufoma"Ja meshira e krishtere.Me kete nuk dua te them se gjithnje u veprua keshtu pati shume misionare te krishtere te perkushtuar e te devotshem te cilet e perhapen fene me fjale e bindje.
    Kalifati arab kreu shume pushtime por masakra masive ne popullsine civile per ndrrim feje nuk pati ky eshte mendimi i sotshem ne historiografine boterore per kete problem.Por arabet perdoren rruge te tjera te konvertimit ne myslimane sic ishin taksat e larta per jomyslimanet,konsiderimi i ketyre te fundit si njerez te dores se dyte,myslimanet gezonin shume privilegje kurse jomyslimanet jo. Sic duket arabet u treguan me te zgjuar ne kete drejtim.
    Me nderime
    Asnje komb apo njeri nuk mund te egzistoje pa nje ide sublime
    Dostojevski

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    E shikon Taulant,se sa e dobet ka qene mesimdhenia e bere ne kohen e komunizmit?
    Te kam thene disa here,qe nuk je hic i sakt,keshtu dhe pyetjet dhe pergjigjet behen te tilla.

Kur flitet per perhapjen e krishterimit,kjo or ti shok,nuk fillon me spanjollet,qe u morren me kete perhapje ne shek.15,pra afro 1500 vite pas fillimit te perhapjes se krishterimit.
    Por,me fal qe po te them te verteten,gjysgerit e tu ngaqe ishin ujqer me pamje qingji(te krishtere)te kane mesuar ate qe ujku(djalli)do,per te justifikuar komunistet per krime.

Ne vazhdim po te informoj,se perhapja e krishterimit filloi qe ne shek.1 A.D(te vitit te Zotit Krisht,Anum Deum)dhe keshtu vende si Iliria,Greqia,Italia,Spanja,afrika veriore dhe azia e vogel,dmth bota e asaj kohe,e pane krishterimin,qe ne ate periudhe.ME LUFTE?ME TAKSA?ME SHPATE?ME IMPONIM?

Per kete s'eshte nevoja te pergjigjem une.

Persa i perket perhapjes se Islamit,kjo e pati fillimin e vet me pushtim me arme,dhe ne pushtim s'eshte e nevojshme te perdoret masakra,kur te pushtuarit jane te dorezuar.

Per kryqezatat,une thash,po ta lexosh me vemendje,si koncept dhe nuk thashe,se ato kane qene pozitive.Ato,sic lashe te nenkuptohej,nuk kane burim doktrinor biblik,dogmatik,doktrinor,por jane vetem politike laike te princerve laike te krishtere.

Lufta e shenjte ,perkundrazi,eshte nje detyrim doktrinor islamik.

E dallon ndryshimin,qe dhe Hysni Milloshi s'do ta kishte te veshtire?

i/e regjistruar Maska e Taulanti
    Anëtarësuar
    11-05-2002
    Postime
    48
    Nuk po e marr vesh se c`hyn ne kete teme komunizmi mor djalosh qe po e permend kaq shume. E kemi fjalen tek feja.
    Krishterimi filloi ne shek 1 por per 3 shek mbeti ne minorance dhe vetem ne shek e 4 u lejua gjeresisht.Dhe kur u lejua perandoret e krishtere bene masakra mbi paganet.Keto gjera nuk i thote komunizmi por historiografia boterore sot dhe islami u perhap pa gjak e krime(te gjitha jane te dokumentuara)
    Une nuk thashe se krishterimi fillon ne shek 15 por e mora si shembull te perhapjes se krishterimit edhe ne boten e re dhe ne nuk po flisnim per perhapje vetem ne shek 1. Shihi gjerat realisht dhe jo si "i krishter" i devotshem qe je.
    Asnje komb apo njeri nuk mund te egzistoje pa nje ide sublime
    Dostojevski

i/e regjistruar Maska e tear-drops
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    ne vendin e cative te arta
    Postime
    20

pergjigja ime

e para kush eshte ai i mencur qe ka hapur kete teme, kurani eshte liber i shenjte si ceshte bibla sic eshte bibla e vjeter apo librat e moisiut.
    fjala e zotit eshte nje edhe e transmeton midis te perzgjedhurve te tij neve kafsheve qe te behemi njerez te pakten njehere ne 1000 vjet. dhe cdo fe ka lindur nje civilizim. dhe cdo fe ciklin e vet si cdo gje tjeter ne kete bote. ka pranveren veren vjeshten dhe dimrin. shumica po perjetojne dimrin, pasi njerezit kane bere te veten.
    nje zot ka ne kete bote dhe thelbi i tij eshte dashuria. prandaj mos beni me gafa te tilla. te gjitha fete kane ardhur qe te sjellin paqe dashuri dhe te gjitha thelbin e kane te njejte, desatero eshte i njejte. emsimet shoqerore ndryshojne me kalimin e kohes dhe meqe neve zhvillohemi edhe feja duhet te eci perpara dhe jo ne vend ne menyre qe te luaje rolin e saj dmth ndryshimin e jetes se njerezve. feja permban te vetmet norma morale qe neve na pelqen aq shume ti shkelim sepse nuk na shkojne per shtat edhe pastaj pse jo bejme cfare duam ne emer te fese.

sugjeroj qe tema te tilla ofenduese mos hapen me dh eper injorantet qe nuk marrin vesh em mire te lexojne pak historine e besimeve para se te hapin tema te tilla.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-05-2002
    Vendndodhja
    ALASK - USA
    Postime
    11
    Pershendetje

A e dini ju se,ne sa shtete esht perhap islami,qe nuk kan ase nje
    gje tjeter te njejt pervec fes?shkaku se esht religjion i mir dhe i drejt .
    se si e perdorin njerzit tem me veti. p sh shqiptaret do ze shembull neve te maqedonis se nuk dua ta ofendoj ndokund.
    e bejn cdo pun tjeter gabim (jo ashtu si e kerkon islami)
    vetem kur vjen po ti pysish , thon ne jemi musliman as falen as
    nuk kan qen ne xhami ndo nje her e vetmja gje qe bejn siq duhet nuk han mish derr ! keshtu nuk mbahet islami. bisedoj per shumicen se ka edhe qe e respektojn po si kam par jan shum pak. edhe jehudit nuk han mish derri pershkak fes tyre.

Neve ne maqedoni jemi afer 1 miljon shqiptar! dhe sun merremi vesht ,te nje gjaku nje gjuhe te nje mentaliteti e keshtu me radh
    p sh Armata Kombtare Shqiptare ka vrar 3 ushtar te Ushtris Clirimtare Kombtare, islami e ndalon rreptesisht te vrasi vllau vllaun kete nuk e beri islami por njerzit.mos te kec kuptohemi
    religjioni ime esht islami por une jam shqiptar kjo esht kombsia ime. kur mbelidheshin ndihma, kur populli jon ishte ne luft une isha i pari qe te jap para e pastaj dola tu ndihmoj ne mbeledhjen e te hollave por ase nje her nuk kam dhen as nje lek per ndonje religjion apo popull tjetr. e kur sen merreni vesh ne nje dor njerez esht shum zort te merren vesh cindra mija.

shembull tjeter Muhameti a s ka then.do ta shkruaj origjinale si ne librin HALLALLI DHE HARAMI NE ISLAM.

"kush demton rezidentin jomusliman (dhimmiun) me demton mua,
    dhe kush me demton mua demton edhe Zotin.

kete mund ta gjeni edhe vet ne librin e lart permendur .po pakistanezet a nuk e bombardun kishen per pun ku me e dit personale dhe bota thonin e ben muslimanet. tani kush e ka kuptu islamin? po esht e vertet se islami thot duhet ta mbrosh veten.por mos e sulmo ate qe nuk te sulmon.mos merr ti shemboll
    osmanlit,shqiptaret me maqedont ose serbet dhe te tjera te keti lloji se keto nuk ishin lufta per islam por per komb. une kuptoj shum faleminderit.
    BBASHA

i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anëtarësuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271

Lightbulb ESHTE KURANI....

Pyetja ime eshte: Kurani luftenxites apo paqesor?
    Atentatet e Al Qaedes dhe te palestinezeve perputhen me mesimet e kuranit apo jo? Nese perputhen atehere eshte luftenxites, nese jo, nuk eshte.
    Cili eshte burimi i urrejtjes se myslimaneve ndaj botes perendimore dhe Izraelit? Eshte kurani dhe mesimet e tij?
    Ju lutem permbajuni temes. E verteta eshte e vertete dhe nuk duhet ta mbulojme duke dale nga tema. Nese kemi nje mendim, mundohuni te sillni ajete dhe sure nga kurani qe e mbeshtesin mendimin tuaj.
    Une per vehte kam lexuar nga kurani dhe ka shume konflikte, nuk ka nje mendim te qarte, si p.sh. Bibla qe thote: "DUANI ARMIQTE TUAJ...", "LUTUNI PER ARMIQTE TUAJ...", "BEJINI MIRE ATYRE QE JU BEJNE KEQ...", "NESE DIKUSH JU GODET NE NJE FAQE, KTHEJINI DHE FAQEN TJETER...".
    Nje qartesi te tille nuk e kam gjetur ne kuran. Hakmarrja ne Bibel eshte veti e atyre qe nuk besojne PERENDINE. Eshte e ligjshme hakmarrja ne kuran? Sillni ajate nga kurani.
    Mundohuni qe arsyetimet tuaja ti lidhni me ngjarjet e fundit ne bote, sidomos ne Izrael.

Kjo teme do ishte me mire ne forumin mysliman, por aty zhduken shkrimet si me magji.
    Ditët e njeriut janë si bari;
    ai lulëzon si lulja e fushës;
    në qoftë se era i kalon sipër,
    ai nuk është më dhe vendi i tij nuk njihet më.
    Por mirësia e Zotit vazhdon nga përjetësia në përjetësi
    për ata që kanë frikë prej tij,
    dhe drejtësia e tij për bijtë e bijve,
    për ata që respektojnë besëlidhjen e tij
    dhe mbajnë në mendje urdhërimet e tij
    për t`i zbatuar në praktikë.

Psalmi 103

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Mrmbrm!

Per cfare lufton al kaida?, ende se ke kuptuar?, per instalimin e khalifatit ne mbare boten?, dhe nese se kupton se percfare luftojn palestinenzet e mjere, atehere nuk ka nevoje ta zgjasim diskutimin, dhe LIRISHT mund ta mbyllish temen.

Te luftosh per vatan, per ndere, dhe per familjen tende mendon se duhet se pare njecfare legjimiteti nga Kur'ani?, mos eshte vetmbrojtja nje pjelle e koherave te fundit?, ASNJEHERE me pare njerezit nuk kane luftuar, kete e ka sjelle krejt islami, apo?, burre, parashtron do pyetje paradokse, qe thjesht jane qesharake. Kur'ani qendron mbi mundesite e "KUPTIMIT" tend, thjeshte, ty nuk je ne gjendje te kuptosh ajetet kuranore, pse pra te mundohena te ti sqarojm ketu, apo ti sjellim ketu, shih pak te kaluaren e islamit dhe mjafton qendrimi i Kur'anit mbi ceshtjen e luftes.

Luftenxitje?, kjo fjale nuk ekziston ne thesarin e muslimaneve, sepse muslimanet nuk kane pasur nevoje ASNJEHERE te bejen shpifje, ata kane patur bonllëk ne krejt lemite e jetes, ndash fizikisht, ndash psyhikisht.

Citat:

Hakmarrja ne Bibel eshte veti e atyre qe nuk besojne PERENDINE

MUSA: hajde de?, si na cudite, pra praardhesit e tu ne malet e shqiperise nuk kane ditur fare gje mbi perendine?, me korrigjo nese gaboj, por hakmarja eshte nje SYMBOL karakteristik i veriut te shqiperise dhe vecanersiht nje pjelle e deformuar e kanunit te leke dukagjinit.

Citat:

NESE DIKUSH JU GODET NE NJE FAQE, KTHEJINI DHE FAQEN TJETER...".

MUSA: ende me ka mbetur goja hapur nga cudija, sqaroja kete nje shqiptari, cfaredo qoft, musliman apo i krishtere. Apo me se miri, provoje ne praktike, nxheshja nje shqiptari nje shuplake dhe benu gati per nje tjeter, se me siguri do ta ktheje faqen ashtu sic mendon ty.

Citat:
    BEJINI MIRE ATYRE QE JU BEJNE KEQ...",

MUSA: te lutem jezushaus, boll me!!!, smundi te qendroj. Por deri diku ke te drejte, ne serbeve ua kemi mare kosoven, dhe mendojm tash ta ndertojm dhe ta bejem lule, qe nje dite para kijametit tua kthejme prap.

Flm.
    albanish by nature

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anëtarësuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

pergjigje

1- edhe sikur te luftojne per te miren lufte eshte gjithmon lufte sa do ta rregullosh. ti po bere mekat, rregulloje si te duash, kthehe nga te duash, ai ngelet mekat ashtu siç ka emrin.

2- fakti qe ju myslymanet kini qene edhe do te mbeteni deri ne funde me luften ne zemer eshte sepse ndaj Perendise nuk pranoni mekatin tuaj. d.m.th. qe nuk i jini perulur kurre Perendise ti thoni po mekatova kur vrava ate person ose kur e shava ose kur e rrava(ne pak fjale gati te gjitha ato qe mbarojne me "-va" i kini edhe mburreni me to)

3- Perendia nuk eshte i tille si mendoni ju. kur dikush vret per kuranin eshte i shinjte nga Perendia. Ai thote qe kush vret me shpate do te vritet nga shpata...!

4- Ai Perendi qe eshte ne dhjaten e vjeter ne bibel eshte po Ai qe edhe ju e shpallni edhe mos ja fusni kot sepse po te kishit kuptuar pak ose po te kishit njohur pak Perendine nuk do te guxonit qe te akuzonit Perendine ne kete qe thoni "Perendia vrau urdheroji te vritej". nejse kjo eshte teme tjeter qe nukmund te kuptoni po mos te njihni Jezusin qe eshte baza!!!!

nuk dua ta zgjas me sepse eshte e kote!!!

Zoti te hapte syte edhe mendjen!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Faqja 5 prej 34 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Deklarata universale e të drejtave të njeriut dhe Islami
    Nga Cappuccino në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 30-11-2013, 13:37
  2. Qëllimi i jetes
    Nga Namila në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-05-2011, 10:01
  3. Kur'ani, Dituria dhe Shkenca
    Nga Orientalist në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2007, 09:31
  4. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59
  5. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Saraj në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2002, 08:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •