Close
Faqja 4 prej 23 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 46 deri 60 prej 331
    i/e regjistruar Maska e tear-drops
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    ne vendin e cative te arta
    Postime
    20

pergjigja ime

e para kush eshte ai i mencur qe ka hapur kete teme, kurani eshte liber i shenjte si ceshte bibla sic eshte bibla e vjeter apo librat e moisiut.
    fjala e zotit eshte nje edhe e transmeton midis te perzgjedhurve te tij neve kafsheve qe te behemi njerez te pakten njehere ne 1000 vjet. dhe cdo fe ka lindur nje civilizim. dhe cdo fe ciklin e vet si cdo gje tjeter ne kete bote. ka pranveren veren vjeshten dhe dimrin. shumica po perjetojne dimrin, pasi njerezit kane bere te veten.
    nje zot ka ne kete bote dhe thelbi i tij eshte dashuria. prandaj mos beni me gafa te tilla. te gjitha fete kane ardhur qe te sjellin paqe dashuri dhe te gjitha thelbin e kane te njejte, desatero eshte i njejte. emsimet shoqerore ndryshojne me kalimin e kohes dhe meqe neve zhvillohemi edhe feja duhet te eci perpara dhe jo ne vend ne menyre qe te luaje rolin e saj dmth ndryshimin e jetes se njerezve. feja permban te vetmet norma morale qe neve na pelqen aq shume ti shkelim sepse nuk na shkojne per shtat edhe pastaj pse jo bejme cfare duam ne emer te fese.

sugjeroj qe tema te tilla ofenduese mos hapen me dh eper injorantet qe nuk marrin vesh em mire te lexojne pak historine e besimeve para se te hapin tema te tilla.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-05-2002
    Vendndodhja
    ALASK - USA
    Postime
    11
    Pershendetje

A e dini ju se,ne sa shtete esht perhap islami,qe nuk kan ase nje
    gje tjeter te njejt pervec fes?shkaku se esht religjion i mir dhe i drejt .
    se si e perdorin njerzit tem me veti. p sh shqiptaret do ze shembull neve te maqedonis se nuk dua ta ofendoj ndokund.
    e bejn cdo pun tjeter gabim (jo ashtu si e kerkon islami)
    vetem kur vjen po ti pysish , thon ne jemi musliman as falen as
    nuk kan qen ne xhami ndo nje her e vetmja gje qe bejn siq duhet nuk han mish derr ! keshtu nuk mbahet islami. bisedoj per shumicen se ka edhe qe e respektojn po si kam par jan shum pak. edhe jehudit nuk han mish derri pershkak fes tyre.

Neve ne maqedoni jemi afer 1 miljon shqiptar! dhe sun merremi vesht ,te nje gjaku nje gjuhe te nje mentaliteti e keshtu me radh
    p sh Armata Kombtare Shqiptare ka vrar 3 ushtar te Ushtris Clirimtare Kombtare, islami e ndalon rreptesisht te vrasi vllau vllaun kete nuk e beri islami por njerzit.mos te kec kuptohemi
    religjioni ime esht islami por une jam shqiptar kjo esht kombsia ime. kur mbelidheshin ndihma, kur populli jon ishte ne luft une isha i pari qe te jap para e pastaj dola tu ndihmoj ne mbeledhjen e te hollave por ase nje her nuk kam dhen as nje lek per ndonje religjion apo popull tjetr. e kur sen merreni vesh ne nje dor njerez esht shum zort te merren vesh cindra mija.

shembull tjeter Muhameti a s ka then.do ta shkruaj origjinale si ne librin HALLALLI DHE HARAMI NE ISLAM.

"kush demton rezidentin jomusliman (dhimmiun) me demton mua,
    dhe kush me demton mua demton edhe Zotin.

kete mund ta gjeni edhe vet ne librin e lart permendur .po pakistanezet a nuk e bombardun kishen per pun ku me e dit personale dhe bota thonin e ben muslimanet. tani kush e ka kuptu islamin? po esht e vertet se islami thot duhet ta mbrosh veten.por mos e sulmo ate qe nuk te sulmon.mos merr ti shemboll
    osmanlit,shqiptaret me maqedont ose serbet dhe te tjera te keti lloji se keto nuk ishin lufta per islam por per komb. une kuptoj shum faleminderit.
    BBASHA

i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anëtarësuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271

Lightbulb ESHTE KURANI....

Pyetja ime eshte: Kurani luftenxites apo paqesor?
    Atentatet e Al Qaedes dhe te palestinezeve perputhen me mesimet e kuranit apo jo? Nese perputhen atehere eshte luftenxites, nese jo, nuk eshte.
    Cili eshte burimi i urrejtjes se myslimaneve ndaj botes perendimore dhe Izraelit? Eshte kurani dhe mesimet e tij?
    Ju lutem permbajuni temes. E verteta eshte e vertete dhe nuk duhet ta mbulojme duke dale nga tema. Nese kemi nje mendim, mundohuni te sillni ajete dhe sure nga kurani qe e mbeshtesin mendimin tuaj.
    Une per vehte kam lexuar nga kurani dhe ka shume konflikte, nuk ka nje mendim te qarte, si p.sh. Bibla qe thote: "DUANI ARMIQTE TUAJ...", "LUTUNI PER ARMIQTE TUAJ...", "BEJINI MIRE ATYRE QE JU BEJNE KEQ...", "NESE DIKUSH JU GODET NE NJE FAQE, KTHEJINI DHE FAQEN TJETER...".
    Nje qartesi te tille nuk e kam gjetur ne kuran. Hakmarrja ne Bibel eshte veti e atyre qe nuk besojne PERENDINE. Eshte e ligjshme hakmarrja ne kuran? Sillni ajate nga kurani.
    Mundohuni qe arsyetimet tuaja ti lidhni me ngjarjet e fundit ne bote, sidomos ne Izrael.

Kjo teme do ishte me mire ne forumin mysliman, por aty zhduken shkrimet si me magji.
    Ditët e njeriut janë si bari;
    ai lulëzon si lulja e fushës;
    në qoftë se era i kalon sipër,
    ai nuk është më dhe vendi i tij nuk njihet më.
    Por mirësia e Zotit vazhdon nga përjetësia në përjetësi
    për ata që kanë frikë prej tij,
    dhe drejtësia e tij për bijtë e bijve,
    për ata që respektojnë besëlidhjen e tij
    dhe mbajnë në mendje urdhërimet e tij
    për t`i zbatuar në praktikë.

Psalmi 103

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Mrmbrm!

Per cfare lufton al kaida?, ende se ke kuptuar?, per instalimin e khalifatit ne mbare boten?, dhe nese se kupton se percfare luftojn palestinenzet e mjere, atehere nuk ka nevoje ta zgjasim diskutimin, dhe LIRISHT mund ta mbyllish temen.

Te luftosh per vatan, per ndere, dhe per familjen tende mendon se duhet se pare njecfare legjimiteti nga Kur'ani?, mos eshte vetmbrojtja nje pjelle e koherave te fundit?, ASNJEHERE me pare njerezit nuk kane luftuar, kete e ka sjelle krejt islami, apo?, burre, parashtron do pyetje paradokse, qe thjesht jane qesharake. Kur'ani qendron mbi mundesite e "KUPTIMIT" tend, thjeshte, ty nuk je ne gjendje te kuptosh ajetet kuranore, pse pra te mundohena te ti sqarojm ketu, apo ti sjellim ketu, shih pak te kaluaren e islamit dhe mjafton qendrimi i Kur'anit mbi ceshtjen e luftes.

Luftenxitje?, kjo fjale nuk ekziston ne thesarin e muslimaneve, sepse muslimanet nuk kane pasur nevoje ASNJEHERE te bejen shpifje, ata kane patur bonllëk ne krejt lemite e jetes, ndash fizikisht, ndash psyhikisht.

Citat:

Hakmarrja ne Bibel eshte veti e atyre qe nuk besojne PERENDINE

MUSA: hajde de?, si na cudite, pra praardhesit e tu ne malet e shqiperise nuk kane ditur fare gje mbi perendine?, me korrigjo nese gaboj, por hakmarja eshte nje SYMBOL karakteristik i veriut te shqiperise dhe vecanersiht nje pjelle e deformuar e kanunit te leke dukagjinit.

Citat:

NESE DIKUSH JU GODET NE NJE FAQE, KTHEJINI DHE FAQEN TJETER...".

MUSA: ende me ka mbetur goja hapur nga cudija, sqaroja kete nje shqiptari, cfaredo qoft, musliman apo i krishtere. Apo me se miri, provoje ne praktike, nxheshja nje shqiptari nje shuplake dhe benu gati per nje tjeter, se me siguri do ta ktheje faqen ashtu sic mendon ty.

Citat:
    BEJINI MIRE ATYRE QE JU BEJNE KEQ...",

MUSA: te lutem jezushaus, boll me!!!, smundi te qendroj. Por deri diku ke te drejte, ne serbeve ua kemi mare kosoven, dhe mendojm tash ta ndertojm dhe ta bejem lule, qe nje dite para kijametit tua kthejme prap.

Flm.
    albanish by nature

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anëtarësuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

pergjigje

1- edhe sikur te luftojne per te miren lufte eshte gjithmon lufte sa do ta rregullosh. ti po bere mekat, rregulloje si te duash, kthehe nga te duash, ai ngelet mekat ashtu siç ka emrin.

2- fakti qe ju myslymanet kini qene edhe do te mbeteni deri ne funde me luften ne zemer eshte sepse ndaj Perendise nuk pranoni mekatin tuaj. d.m.th. qe nuk i jini perulur kurre Perendise ti thoni po mekatova kur vrava ate person ose kur e shava ose kur e rrava(ne pak fjale gati te gjitha ato qe mbarojne me "-va" i kini edhe mburreni me to)

3- Perendia nuk eshte i tille si mendoni ju. kur dikush vret per kuranin eshte i shinjte nga Perendia. Ai thote qe kush vret me shpate do te vritet nga shpata...!

4- Ai Perendi qe eshte ne dhjaten e vjeter ne bibel eshte po Ai qe edhe ju e shpallni edhe mos ja fusni kot sepse po te kishit kuptuar pak ose po te kishit njohur pak Perendine nuk do te guxonit qe te akuzonit Perendine ne kete qe thoni "Perendia vrau urdheroji te vritej". nejse kjo eshte teme tjeter qe nukmund te kuptoni po mos te njihni Jezusin qe eshte baza!!!!

nuk dua ta zgjas me sepse eshte e kote!!!

Zoti te hapte syte edhe mendjen!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    NUH MUSA!

TE PERSHENDES VETEM PER NJE GJE!QE THE SE AL QAEDA LUFTON PER KALIFATIN,OSE ME FJALE TE TJERA PER SHIRIATIN E SHUME PRITUR......

KJO GJE LIND SHUME TEMA......

MEGJITHATE PRANO SINQERISHT PERSHENDETJET E MIA, PER ORIGJINALITETIN TEND....

SKENDRBEU ESHTE I GJALLE DHE PRODHON ENDE SHQIPTARE,NGA TE CILET ATA...IA MBATHIN.....!

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    mrdt! Klod

Une ate thenien qe ty mendon se e kame bere si konstantim e parashtrova si pyetje!, ki kudes, une nuk e pohova se al kaida lufton per khalifat, por vetem e prashtrova nje pyetje, se a mendoni ju se al kaida lufton per khalifat?

Ne e pame ne afghanistan, se sa ne gjendje ishin ithtaret e al kaides te udheheqin nje shtet sipas sheriatit, ata thjesht nga fuqia qe paten gjeten ne afghanistan nje vend ekrsperimenti te themi, dhe DESHTUAN si asnjehere ne histori nje oragnizate tjeter.

Por, sa u perket atentateve dhe akteve terroriste qe i bene ata (akuzat ende nuk jane te vertetuara), kjo aspak nuk ka te beje me nje hap drejt KHALIFATIT, perkundrazi, ata akte ishin si rezulltat i politikes se shemtuar te izraelit. Kjo cdohere eshte thane, dhe do te thuhet, aktet terroriste jane poashtu nje pergjigje ndaj politikes amerikane ne lindjen e aferme.

Ne kemi ne europe shum organizata, qe kane po te njejtat pretekste, luften kunder nje pushteti, qe sipas mendimit te tyre eshte e gabueshme, mjafton te permendi IRA e irlandes veriore, ose ETA ne spanje (ish RAF gjermani, PKK e Kurdeve ne turqi, etj...).

Dallimi ketu qendron ne ceshtjen, se si ETA dhe si IRA luften po e mbajne ne vend, dmth. nuk aktojn jashte kufijve, kurse Al Kaida po akton kryesisht jashte kufijve, edhe ate vetem kunder Amerikes.

Ne vendet e tyre keto rganizata kane sipas mednimit tim perkrahjen e PLOTE te popullates, por vetem qeverite dhe me kete gjith aparatti militar jane ne duar te politikaneve te korruptuar, dhe si shkaktar per kete gjendje akuzohet AMERIKA, e cila me kete politike po ndjek vetem interessat e veta kombetare, gje qe ata cdohere haptazi e pohojn.

Thjeshte, apo?

Pra, edhe ne rrast te ketsaj ceshtje qendron Kur'ani i famshem larg diskutimit, dhe nuk ka nevoje te dale si mbrojtes per perverzitete KOHORE.

Flm.
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e baobabi
    Anëtarësuar
    08-05-2002
    Postime
    407

Tragjikomedi

Djema mos qeshni me ate qe eshte per te qare

Tragjikomedia islame po arrin ne pikun e saj.

Le te pergatitemi qe ti ndihmojme keta aktore kur te mbaroje shfaqja

Le te lutemi se fundi i shfaqjes se tyre nuk do jete shekspirian

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    mrdt!

Zoteri i krishteri, nje pyetje kam per ty, ju thate se

"kush vret me shpate do te vritet nga shpata...!"

Tash pyetja, ai qe vret, dhe ai qe vritet, a jane NJE PERSON?, a je ne gjendje te besh dallimin?, dhe nese po, atehere mund ate fjali qe mendon se ka vlefte ta HUDHISH poshte, pasiqe eshte filozofikisht e KOTË!!!

Ju thoni: "1- edhe sikur te luftojne per te miren lufte eshte gjithmon lufte sa do ta rregullosh"

Musa: po de, ashtu eshte, por, nese nuk do te kishte nje lufte per te keqen, atehere pa dyshim nuk do te kish edhe lufte per te miren, pra EDHE KI POHIM eshte i gabueshem.

Ju thoni: "2- fakti qe ju myslymanet kini qene edhe do te mbeteni deri ne funde me luften ne zemer eshte sepse ndaj Perendise nuk pranoni mekatin tuaj. d.m.th. qe nuk i jini perulur kurre Perendise ti thoni po mekatova kur vrava ate person ose kur e shava ose kur e rrava(ne pak fjale gati te gjitha ato qe mbarojne me "-va" i kini edhe mburreni me to)"

Musa: me korrigjoni nese gaboj, por nen cilen perandori ka patur periudha ME TE GJATA LIRIE, dhe kur ne histori eshte punuar me shume per perendine se ne ate islame?, burr. luften se ka askush ne zemer, ne kemi ne zemer miresine, po mos te ish ashtu, ne trojet shqiptare sot nuk do te pingeronte katolik, bile as shqiptare katolik, por, jo qe ka katolik ne trojet shqiptare, ne kemi toleruar edhe serbet ne trojet tona, a nuk te shti ne mendime ki fakt, sidomos mund tere boten islame ta shiqosh, cdokund mund te shohesh nje toleranc jashtzakonisht te madhe, qe bile deri para disa dekadave nuk ka patur shoqe ne bote?.

Ju thoni: "4- Ai Perendi qe eshte ne dhjaten e vjeter ne bibel eshte po Ai qe edhe ju e shpallni edhe mos ja fusni kot sepse po te kishit kuptuar pak ose po te kishit njohur pak Perendine nuk do te guxonit qe te akuzonit Perendine ne kete qe thoni "Perendia vrau urdheroji te vritej". nejse kjo eshte teme tjeter qe nukmund te kuptoni po mos te njihni Jezusin qe eshte baza!!!!"

Musa: cfare ndodh me njerezit qe nuk e kane baze Krishtin?, a eshte detyra e juaj qe kete ta perhapni neper bote?, kolonialistet i paten KREJT mundesite, PSE DESHTUAN?, ku atehere qendron qellimi, nese ithtaret e krishtit NUK JANE NE GJENDJE TE ZBATOJN URDHRIN THEMELOR?

Jo, Jo, zgjate sa te duash, por rezulltati definitiv eshte nje jete askete qe do ta arrish, vet kjo rrugdalje mbetet me ne fund, tjeter mbas filozofise tende NUK KA!!!, se zbulimi i rrotes eshte bere, nuk ka nevoje te zbulojm rroten edhe nje here. Por nese mendon se ka nevoje, atehere perveshi krahet dhe puna e mbare.

Flm
    albanish by nature

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anëtarësuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

nuh_musa

1- te vrasesh me shpate do te vritesh nga shpate eshte ky qe po te besh mekat mekati nuk te sjelle tjeter gje veçse vdekje(ai qe mberthen nje shpat, do te vdese nga lufta qe filloji me shpate). a i ke pare ata qe shperthehen ne mes te nje turme(mendojne se i bejne mire Perendise) edhe keshtu vrasin jo vetem ate i ka bere keq por edhe nje tjetri qe eshte kalimthtare qe nuk e njehe..., pse ndodh kjo, a jane myslymane ata, a eshe kjo ajo tolerance qe nuk ka shoqen(siç e quan ti)?

2- kur te njohesh Jezusin do te thuash vertet se kane patur te drejte ata qe flisnin ne forum.

3- nje pytje: sipas teje pse jane vetem myslymane ata qe kur ju thua vetem nje llaf fillojne te shjne per nene motren gruan e çfare ke, pse ndodh kjo? edhe po ti shashe ata te vrain, pse, ndoshta sepse jane tolerant edhe qe feja myslymane eshte tolerante? pyete njehere acidin sepse ai eshte nje me zjarre jo vetem perbrenda por edhe perjashta. a ke pare nje te krishtere(te lutem mos trazo ata qe as nuk e njohin krishterimin edhe qe nuk lexojne biblen edhe nuk luten ose gjeja kryesore nuk kane pranuar krishtin, por jane te krishtere sepse ishte familja e tyre e krishtere.). une kam pare myslymane qe lexojne kuranin, qe vene ne xhami, luten edhe bejne te gjitha rritet islamike, por kur vijne puna qe e shane ndokush( do te ishte me mire te mmos kishte lindur personi qe e shau sepse... e di vet ti se çfare ndodh, pse jane keshtu te gjithe islamistet?

4- te thashe ne fillim mos e trazo kekun me byrekun. keshtu as te krishteret qe jane te krishtere(qe kane pranuar Zotin ne jeten e tyre)me tradite, me ata qe e kane pranuar Zotin ne jeten e tyre, ok? une myslymane kam pare plote qe kur kam lindur edhe deri me sot ata te vrasin per nje gje, biles gjeja qe ne bibel thuhes se gruaja(femra)nuk duhet te jete skllava e burrit edhe ka te drejten e saj. ne fene myslymane gruaja po te permendi nje fjale nga kurani eshte gati me te vdekur(qe e kerkenon i shoqi).

nejse ka shume gjera qe ti nuk e jeton jeten siç eshte (ate qe Perendia ta ka dhene) por ti e shikon me syte e fese tende. me trego, kush e shikon me mire shtepine tende ti qe je nga brenda(edhe nuk ja ke haberin fare se perjashta, muret jane kercur) apo neve qe e shikojme nga jashte edhe te therrasim qe te hapesh syte...! hap syte edhe zgjohu sepse ashtu si ata qe jane genjyer(ata qe shperthehen me dinamite ne trupat e vet, mendojne se i bejne nje nder Perendise), ashtu po genjehesh edhe ti edhe te gjithe myslymanet e tjere. ti mund te me flasesh per historine une te flase per jeten e perditeshme. une isha myslymane edhe tani jam i krishtere(asnje nuk me tregoj qe te behesha i krishtere). e kam pranuar Krishtin ne jeten time duke lexuar nje bibel edhe duke filluar edhe te lutesh(me aq pak sa dije per krishtin, qe trazoja shume gjera me myslymanizmin), por Perendia me degjoji edhe veç asaj qe me ndryshoji jeten edhe me beri nje person te rilindur, por edhe me bekon çdo dite edhe me ben qe te jem i gezuar(po te me njohesh une ne jeten e perditeshme jame nje person i qeshur i gezuar edhe nuk me ka pare asnje nga shoket e mi me probleme, sepse une vete tek Jezusi edhe i kerkoje qe te me bekoje, çdo dite)!!!

nejse e zgjata edhe me fale qe e zgjata por te keshilloj qe te fillosh edhe te lexosh bible edhe te beshe nje gje te vogel(ate qe e kemi bere te gjithe ne qe ishim myslyman), te lutesh edhe ti thuash Zotit qe te tregoje rrugen e vertet, ska rendesi qe ti thuash gjate por vetem kaq edhe do te shohesh...!

Zoti te ndihmofte edhe te dhente shpirtin e tij!!!
    Zoti te bekofte!!!
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    mrdt!

O i krishteri, te kisha lutur se pari te me tregosh emrin, qe te te drejtohem ne emrin tend, se te krishtere kemi edhe tjere ketu!!!, perndryshe do te mjaftonte edhe thjesht nje nofke.

Shih, nese fillojm te filozofojm ketu, atehere shume shpejt do te ngelesh ne mes te rruges, pasiqe sidomos filozofija dhe krishterizmi jane gati di kontroverza natyrore mund te themi, nuk ka filozof, qe nuk eshte larguar nga kisha, pasi ka filluar te MENDOJE, "cognito, ergo sum", thote rene descartes, nese analizon krejt theniet dhe pohimet, dhe cdogje e mere nen kritike, dmth. "normat" e deriatehershme i ve ne dyshim, me ne fund do te perfundosh, se "MENDON", e per ate "JE", ne ate kuptimin e "ekzistences se paster". Nese nuk mendon, apo, nese i le te tjeret te mendojn per ty, dmth. u bashkangjitesh fjaleve qe i ka thene ndonje tjeter, atehere behesh vetem ndjekes, por, ndjekes i ciles rruge?, ne pergjithesi, CILA eshte rruga?, pa mos mendue, smund edhe rrugen ta gjejsh, FEJA DUHET TE JETE E THJESHTE, ky eshte konkluzion llogjik.

Thenia jote, te thash edhe ne postin e pare, eshte e pavlefte, ne mund, nese deshiron, ende ta zgjasim, por, per te vra me shpate, duhet se pari te vritesh nga shpata, ergo, ai qe vritet nga shpata, smund te vrase me shpate, pasiqe me nuk ekziston!!!, trashegimtari MUND te vrase, por, mund edhe te mos vrase. Ketu mendoj don ti me dale, pra, pyetje parashtrohet, PSE VRAU NJERI ME SHPATE?, nese nuk do te kisgh vrare, atehere nuk do te kish edhe trashigim, dmth. rrota nuk do te levizte.

Pse e hek njeriu shpaten?, ky eshte problemi tjeter qe shfaqet, per te mire, per te keq, ty thua nuk duhet te hiqet AS PER TE MIRE, AS PER TE KEQ. GABIM, shpata do te hiqet CDOHERE, vetem dallimi per te mire, apo per te keqe, eshte ketu interesant.

Si muslimanet, ashtu edhe te krishteret, ashtu edhe KAFSHET ne ate menyren e vet, heqin shpatat. Ne pa dyshim nuk jemi kafsh, por Allahu thote, NJERIU NDONJEHERE MUND TE BJERE, EDHE NEN NIVELIN E KAFSHES, gje, qe le te kuptosh, se njeriu nuk eshte engjell, per kete ka edhe figure speciale, qe perendia e quan DJALL, i cili mundohet ta hudhe nen nivelin e kafshes,. keshtu qe rrota te LEVIZE, pasiqe JETA KA NJE QELLIM, NUK ESHTE E KOTE.

Qarte krishti ka thene, se "perandoria ime nuk eshte e kesaj bote", pra eshte absurde nga pikpamja jote te kerkosh ne kete bote miresi ABSOLUTE, mendoj se kete kontroverze nuk e kuptoni.

Citat: "a i ke pare ata qe shperthehen ne mes te nje turme(mendojne se i bejne mire Perendise) edhe keshtu vrasin jo vetem ate i ka bere keq por edhe nje tjetri qe eshte kalimthtare qe nuk e njehe..., pse ndodh kjo, a jane myslymane ata, a eshe kjo ajo tolerance qe nuk ka shoqen(siç e quan ti"

MUSA: kush e ka hequn shpaten i pari?, dhe kush jane trashegimtaret?, kjo gje ska te beje me islamin, por eshte nje rruge politike, edhe cifutet e mbaruan shtetin e tyre me akte terorriste mes lufterave boterore, nje gje qe ndoshta nuk e din shumica, partia nacionaliste maqedone "VMRO-DPMNE" eshte e para ne historine njerezore, qe per shkaqe politike ka perdorur terrorizmin!!!!, edhe njehere, i ashtuquajturi terrorizmi islamik eshte dukuri KOHORE, dhe nuk ka te beje me essencen e islamit, mendoj se nuk ka nevoje te fillojm ketu me hitlerin, apo, shembullin nga ana tjeter?

Perndryshe, vetvrasja ne islam eshte mekat, nuk mund te legjitimohet ne asnje menyre, kete e vertetojn shembuj nga sunneti, edhe nese qellimi eshte i mire, kjo eshte thjesht padrejtesi, pra, ai qe shperthehet ne nje turme njerezish duhet te kete qellime qera, e jo per ti bere mire islamit, une mendoj se ata duan shtetin e pamvarur, palestinen, a jame gabim ?!.

CITAT: "2- kur te njohesh Jezusin do te thuash vertet se kane patur te drejte ata qe flisnin ne forum"

MUSA: cfare te drejte?, per cfare e ke fjalen, une jam me jeten time i kenaqur, ashtu si je ty, mendoj se kete te drejte e kam, apo, ta zgjedh vet menyren per nje jete te permbushur, e jo te ma diktoje dikush.

CITAT: "3- nje pytje: sipas teje pse jane vetem myslymane ata qe kur ju thua vetem nje llaf fillojne te shjne per nene motren gruan e çfare ke, pse ndodh kjo? edhe po ti shashe ata te vrain.. "

MUSA: pse more burre e shane njeriun?, mos e hiq shpaten, atehere nuk te vret askush!, cdo akcion shkakton nje reakcion, kjo eshte ne natyren e njeriut. Vec, per nje sharje te vrasesh njeriun mendoj se eshte e tepruar, por KUSH TE KA THANE SE KETO GJERA JANE VETI TE MUSLIMANEVE????, jame dyqish i habitur tash. Valle mos jane keto dnodhi qe i ke perjetuar perzonalisht, e tash mendon se nepermjet te objektivitetit te klasifikosh nje kulture 1400 vjecare, eshte pak naive, mos u ofendo. Dhe me se fundi, cfare ka kjo te beje me tolerancen?

CITAT: "4- te thashe ne fillim mos e trazo kekun me byrekun. keshtu as te krishteret qe jane te krishtere(qe kane pranuar Zotin ne jeten e tyre)me tradite, me ata qe e kane pranuar Zotin ne jeten e tyre, ok? une myslymane kam pare plote qe kur kam lindur edhe deri me sot ata te vrasin per nje gje, biles gjeja qe ne bibel thuhes se gruaja(femra)nuk duhet te jete skllava e burrit edhe ka te drejten e saj. ne fene myslymane gruaja po te permendi nje fjale nga kurani eshte gati me te vdekur(qe e kerkenon i shoqi)."

MUSA: por ty mund te mendosh cka te duash, fakt eshte se gruaja jo qe ka qene, por ende eshte SKLLAVE e burrit (ne boten e krishtere), kete me se miri e dijme ne shqiptaret (baba tomori). Tash dhe ne pjesen e enderave (perendim), grate vetem manipulohen, duke u thene, ja, krejt te drejtat i keni. CFARE JANE TE DREJTAT E GRAVE NE PERENDIM, te xhveshet lakuriq para kameres, per arsye se eshte trupi i saj qe ja ka falur zoti, dhe ka te drejte ta tregoj?, a eshte kjo e drejta qe grate e kane kerkuar tere historine?

CITAT: "ne fene myslymane gruaja po te permendi nje fjale nga kurani eshte gati me te vdekur(qe e kerkenon i shoqi)"

MUSA: sqaroma ma hollesisht kete fjali, se nuk mund ta kuptoj!!!

CITAT: "nejse ka shume gjera qe ti nuk e jeton jeten siç eshte (ate qe Perendia ta ka dhene) por ti e shikon me syte e fese tende"

MUSA: kjo te te jete PERGJITHMONE e qarte kur diskuton me nje musliman, qellimi eshte jo ta bindish tjetrin, por te mesosh ta KUPTOSH!!!

CITAT: "me trego, kush e shikon me mire shtepine tende ti qe je nga brenda(edhe nuk ja ke haberin fare se perjashta, muret jane kercur) apo neve qe e shikojme nga jashte edhe te therrasim qe te hapesh syte...! hap syte edhe zgjohu sepse ashtu si ata qe jane genjyer(ata qe shperthehen me dinamite ne trupat e vet, mendojne se i bejne nje nder Perendise), ashtu po genjehesh edhe ti edhe te gjithe myslymanet e tjere. ti mund te me flasesh per historine une te flase per jeten e perditeshme."

MUSA: kush bre burre thote se muslimanet nuk jane ne krize DIJENIE?, kete e dijme vet, dhe jemi duke punuar per te permiresuar gjendjen. Problemi eshte te themi i menyres TEKNIKE!!!, prap mere si shembull popullin tone, a ka patur arsim feje 50 vitet e fundit (ndoshta edhe shkaku per konvertimin tend), keto jane gati 3 gjenerata more burr!!!!, e mos te folim me per shtetet nen influencen e kolonialisteve.

CITAT: "po te me njohesh une ne jeten e perditeshme jame nje person i qeshur i gezuar edhe nuk me ka pare asnje nga shoket e mi me probleme"

MUSA: elhamdulilah, edhe per mua vlen e njejta, smund te ankohem.

Diten e mire!
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e Bleti002
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    Brenda rruzullit tokesor...
    Postime
    56

Nje pyetje ???

Dua t'ju bej nje pyetje juve qe po akuzoni rreth ceshtjes se luftes ... per Alkaidan dhe per palestinezet qe vetvriten...
    Po te vinte nje shtet i huaj dhe te pushtonte shqiperine a mos ndoshta ju nuk do ta luftonit pushtuesin???
    A mos valle ju nuk do ta jepnit jeten tuaj per atdheun ???
    A mos valle nuk do te ishit te gatshem edhe te vendosnit bomba ne trup per te larguar te felliqurit...???
    A mos nuk e beri Vojo Kushi kete kur hodhi tankun e ere se bashku me veten e tij...???
    A mos ndoshta Mic Sokoli nuk i vuri gjoksin topit...???

Po cfare keni qe derdellisni me keq si pulat...??? Ju kur degjoni emrin ISLAM ju vjen te qani dhe te perperliteni nga inati...Ju vjen shume inat...dhe me cdo lloj menyre mundoheni ta nenvlersoni...por drita e ALLAHUT nuk shuhet jooooo... ajo si me ne ashtu edhe pa ne... do te eci dhe do te perhapet kudo neper bote ashtu sic eshte perhapur deri me sot...
    S'ka nevoje ALLAHU per ne...
    Sikur te mblidhej i gjithe njerzimi dhe te bente nje te mire te madhe, kjo e mire nuk kishte per ti shtuar gje madherise se ALLAHUT dhe sikur te mblidhej i gjithe njerzimi dhe te bente nje te keqe te madhe, kjo e keqe nuk kishte per ti hequr gje madherise se ALLAHUT...

paqe o ju popull llafazan...
    Sikur të gjithë drutë në tokë të jenë lapsa dhe sikur detit t'i shtohen edhe shtatë dete (e të jenë me ngjyrë), nuk do të mbaronin fjalët e All-llahut(do të shterroheshin detet, do të soseshin lapsat, e jo mrekullitë e Zotit). All-llahu është ngadhënjyesi i urtë.

Anëtarësuar
    08-05-2002
    Postime
    407

Ata jane terroriste

Al qaeda dhe kamikazet jane terroriste

Dhe mos e ndyj shqiptarin me krahasime te poshtra.

Shqiptari i ka dale perballe ushtrise armike dhe i ka dhene buke ushtarit te mundur.

Nuk e ka hedhur gurin dhe fshehur doren kurre.

Heronjte e shqiperise dhe terroristet islamike skane asnje lidhje

Shqiptari i ka zbatuar rregullat e luftes edhe kur te tjeret i kane shkelur ato

Shqiptari ka luftuar me ushtri dhe jo me pleq qe luajne bilardo apo me te rinj qe kercejne neper disko

Ndryshuar për herë të fundit nga baobabi : 03-06-2002 më 11:50

Anëtarësuar
    08-05-2002
    Postime
    407

Syte i kemi hapur dhe ne shtjekez

Nuk fshihesh dot pas gishtit tend

Terroristet do e marrin denimin e merituar

i/e regjistruar Maska e Bleti002
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    Brenda rruzullit tokesor...
    Postime
    56

Ore baobab...
    Ata as denim dhe as nje gje s'kan per te marre... dhe sidomos nga njerez si puna jote...
    Eshte tjeter kush qe i ka ne dore keto gjera... mendo mire dhe zbulo te verteten...pastaj fol dhe bej dokrra...
    Njerez si puna jote flasin kot... fjale ne ere... qe nuk kane peshe mbi askend...Nuk mund te bazohen njerzit ne pallavra si te tuat me shoket e tu qe vetem dini te nxirrni vrer nga goja..
    Nuk te perket as ty dhe as mua te gjykojme te tjeret...
    Terrorista...
    Edhe nje here o lale... Islami nuk ka terrorista..
    Nuk kane vend terroristat ne Islam...Islam do te thote paqe.. megjithate ju prape te njejtat gjera do te hapni dhe tema te tjera si kjo mbi te cilen ne po bisedojme... megjithate... inati juaj ndonje dite do tju beje te marre sepse me ne apo pa ne Islami do te eci perpara... Drita e ALLAHUT nuk mund te nderpritet... Eshte Ai vete qe ka per ta ruajtur Islamin deri ne fund...sepse doli garant ne Kur'an...
    Nejse..pak rendesi ka per njerez si puna jote... qe kane vene pengesa ne syte e tyre dhe nuk shofin as djellin qe i lind tek koka e dritares...
    Paqe mbi injorantet...
    Sikur të gjithë drutë në tokë të jenë lapsa dhe sikur detit t'i shtohen edhe shtatë dete (e të jenë me ngjyrë), nuk do të mbaronin fjalët e All-llahut(do të shterroheshin detet, do të soseshin lapsat, e jo mrekullitë e Zotit). All-llahu është ngadhënjyesi i urtë.

Faqja 4 prej 23 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Deklarata universale e të drejtave të njeriut dhe Islami
    Nga Cappuccino në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 30-11-2013, 13:37
  2. Qëllimi i jetes
    Nga Namila në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-05-2011, 10:01
  3. Kur'ani, Dituria dhe Shkenca
    Nga Orientalist në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2007, 09:31
  4. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59
  5. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Saraj në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2002, 08:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •