Close
Faqja 24 prej 34 FillimFillim ... 142223242526 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 231 deri 240 prej 331
    i/e regjistruar Maska e xhelil
    Anëtarësuar
    12-05-2002
    Vendndodhja
    uk
    Postime
    82

Astrtit 77

Mos u mundo te me gjykosh mua se njeriun nuk mud ta gjykoje njeriu se eshte i mbushur me mekate ose haram njeriun e gjykon veten ALLAHU.
    Eshte e drejta jote te replikosh per mendimin qe kam shprehur une ne ceshtjen e me siperme dhe keshtu qe vepro si te duash eshte ne doren tende.
    Por mos thuaj se paskam then pa dashje nje te vertete ndaj SHQIPERISE se e kam thene me dashje dhe plotesishte i bindur per te treguar se neve nuk jemi xhungel por popull me histori te lashte qe Anglia,Franca,Gjermania etj, mundohe ta zhdukin.
    Nuk dua qe te zgjatem me ne kete se eshte jeshte teme por Kosoven e cliroi kosova martire e ISA BOLETINIT,AZEM GALICES
    Aglia dhe Franca per te kenaqur Rusin e lane Kosoven nen sundimin Serb.
    Per BRAIN ADAMS e kam fjalen per kulturen e perendimit ne se te pelqen ajo per mua nuk ka asnje gje te keqe nuk jam kundra asnje kulture ne bote.
    Persa i perket SHQIPTAREVE per mendimin tim shqiptaret nuk kan nevoje te shohin as nga perendimi dhe as nga lingja se i kemi pravuer qe te dyja tani ka ardhur koha qe te shohi vetem nga SHQIPERIA dhe vetem nga SHQIPERIA.

*KOSOVARE* Maska e Arjeta
    Anëtarësuar
    17-10-2002
    Vendndodhja
    Danimarke
    Postime
    184
    Kurani eshte FE E PAQES dhe gjithnje ka qen, me vjen keq qe ne bote egzistojne aq shum fe te ndryshme dhe secila e ka mendimin e vet por feja Islame eshte fe e paster dhe gjithmon do te jete,eshte fe qe e lufton terrorin,dhunen,luften.Une si muslimane jam shum krenare qe i takoj kesaj feje edhe nje gje eshte e ditur se 11 SHTATORI ne USA dosent have anything to do with ISLAM? edhe pse shum ithtar si ju mendojn se kurani eshte luftenxites!

E ju jesushaus nese ndiheni ndryshe ateher une ste fajsoj dhe ta kuptoj mendim tende se ju i takoni nje feje tjeter dhe eshte e pamundur per nje te till si ti ta kuptoj vleren e Kuranit!

Pershendetje Kosovarja Arjeta!
    [size=0.5]Sometimes friends
    cause You pain & happiness
    they come & go
    but one thing 4 sure
    they Love & miss you,
    believe me I am 1
    of them......!!![/size]

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anëtarësuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Xhelil!
    Une as qe kam ndermend te te gjykoj se edhe une jam nje njeri me mekate dhe ashtu sic tha Jezu Krishti tek Gjoni 8:7 :
    "...Kush nga ju eshte pa mekat, le ta hedhe i pari gurin kunder saj!" une nuk mund te te gjykoj ty dhe asnje tjeter.Une ne shkrimet e mia te mesiperme vetem kam sjelle disa fakte te pamohueshme nga asnjeri, psh. une thash qe Kosoven para 2 vitesh nga sundimi serb e cliroi aleanca perendimore me ne krye Ameriken dhe Angline dhe ti thua se e ka cliruar ISA BOLETINI, AZEM GALICA. Le ti themi gjerat ashtu sic jane dhe pa emocione por vetem fakte n.q.s. duam qe te bejme politiken e Shqiperise ashtu sic thua dhe vete. Ne kemi nevoje per te verteten dhe Shqiperia ka nevoje per miq te sinqerte dhe te vertete.
    Populli yne ka nje fjale te urte qe thote:"Miku i mire njihet ne dite te veshtire". Ne ishim ne dite te veshtira si komb dhe na u afrua nje ndihme dhe ne duhet te jemi mirenjohes per kete. Kosova kishte rreth 100 vjet nen sundimin serb dhe vetem tani u clirua. Por pa u zgjatur ketu qe te besh politiken e Shqiperise duhet ta njohesh mire historine e saj dhe periudha me e erret e historise sone eshte mesjeta nen sundimin e eger turk. Gjate 500 vjeteve te sundimit turk populli u la injorant pa shkolla, pa dije asgje su ndertua nga turqit per 500 vjet pervec disa xhamive dhe burgjeve.Por tragjedia me e madhe ndodhi me konvertimin e shqiptareve ne myslimane tragjedi qe vazhdon te na ndjeke akoma edhe sot. Ne mund te flasim akoma dhe me shume, por nuk eshte vendi ketu, por qe te ndihmohet ky vend ka nevoje vetem per te verteten ashtu sic thuhet ne Bibel, Gjoni 8:31-32 :
    Atehere Jezusi u tha Judenjve qe besuan ne te: "Nese qendroni ne fjalen time, jeni me te vertete dishepujt e mi; do ta njihni te verteten dhe e verteta do t'ju beje te lire"
    Pra vellezer njiheni te verteten dhe behuni te lire prej saj.
    Zoti ju bekofte!
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anëtarësuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    "O besimtarë! Ç’keni që nguroni, - thuajse jeni ngjitur për toke - kur ju thuhet: "Dilni në luftë, në rrugën e All-llahut!" A jeni të kënaqur me jetën e kësaj bote, në vend të të përhershmës (amshueshmës). E, kënaqësia e kësaj bote, në krahasim me atë të botës tjetër - është shumë e vogël." (Et-Tevbe: 38)

Ne pamje te pare duket se mos eshte ndonje thirrje e Bin Ladenit
    , te pakten keshtu do mendonte dikush qe nuk e e njeh kuranin.

Arjeta a nuk eshte ky ajet luftenxites? Po ky tjetri?

"Luftoni kundër atyre që nuk besojnë All-llahun, as Ditën e Kiametit." (Et-Tevbe: 29)

Pra te vriten te gjithe ata qe nuk besojne allahun, pra nuk behet fjale per vetembrojtje ketu, por per lufte. Keta ajete jane mese te qarte, nuk e di se csqarim tjeter mund tu jepet. Ju lutem te gjithe mayslimaneve te mendojne kur ti lexojne se ne cilin zot besojne?

Nuk e di se pse duhet te diskutohet me. Ja kush e shtyn Bin Ladenin te vrase gra dhe femije!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Jesushaus : 20-10-2002 më 16:22
    Ditët e njeriut janë si bari;
    ai lulëzon si lulja e fushës;
    në qoftë se era i kalon sipër,
    ai nuk është më dhe vendi i tij nuk njihet më.
    Por mirësia e Zotit vazhdon nga përjetësia në përjetësi
    për ata që kanë frikë prej tij,
    dhe drejtësia e tij për bijtë e bijve,
    për ata që respektojnë besëlidhjen e tij
    dhe mbajnë në mendje urdhërimet e tij
    për t`i zbatuar në praktikë.

Psalmi 103

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Arjeta.

Ju ne shkrimin tuaj te mesiperm thoni se, kurani eshte Fe e paqes. A perputhet plotesisht mendimi yt me relitetin e sotem? Do te te ftoja qe mendimin tend mbi kuranin , ta mbeshtetesh ne nje realitet faktik. Nese ju nuk pranoni realitetine sotem TERRORIST qe po ndodh si rezultat i ndikimit te ketij libri ne bote, atehere si do te mund te bisedojme dhe te shkembjem mendime se bashku??
    Cfare na tregojen faktet?
    Sot e gjithe bota e qyteteruar eshte nen terrorin islamik. Ky eshte fakt. edhe femija i djepit e njeh benladinin dhe miqte e tij.
    Pra faktet flasin kunder asaj qe ti deshmon ne lidhje me kete fe. Bile jam i bindur se edhe ti vete nuk do te ndjeheshe mire nesedikush do te vriste me bobma te afermin tend dhe mendoj se nuk do te thoshe qe Kurani eshte Fe e paqes.
    Ju deshmoni se besimi ne islam eshte Fe e paqes dhe une nuk dua tju paragjykoj, por kur shoh se ne Amerike u vrane rreth tremije njerez, ne Indonezi u vrane 200 njerez dhe kudo po shohim nje Terror islamik , atehere , si mund te mendoj se ju kini te drejte? Bile nese do te shohesh se sa Fe e paqes eshte islamizmi, shko te jetosh tek ato vende ku udhehiqen prej kuranit, si ne avganistanin e benladinit, ne Iran apo diku gjetke. Kjo eshte prova me e mere ku ti mund ta vertetosh se sa Fe e paster eshte kurani dhe besimi ne islam. Qe nga danimarka kurani me te vertete duket se eshte Fe e paqes.
    Nuk kam qellim qe tju vij kundra as qe tju kundershtoj , por vetem se ju ballafaqova me disa "mikro" fakte te besimit ne islam, si dhe ndikimi i kesaj feje sot ne bote.
    Do te deshiroja qe ti cmoje gjerat nga frytat dhe jo nga dukja e jashtme.

Deshmuesi
    Ndryshuar për herë të fundit nga deshmuesi : 20-10-2002 më 20:34

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Stamboll
    Postime
    115

Jesushaus

Çfare te duket se nuk shkon ne keto ajete? Mos thuhet aty te vriten te pambrojturit, grate e femijet? Mos thuhet qe te shkaterohet prona e tyre? Ç'eshte me e natyrshme per nje fe qe si e tille ne thelbin e vet ka besimin ne Zot, ne marredheniet me njerezit kete besim te konsideroje esencial? Vete thua qe keto ajete jane te qarta e s'kane nevoje per sqarim e pastaj vete pretendon qe keto jane shtyse per te vrare gra e femije. Nga e nxorre ti kete? Ku thuhet kjo? Ta them une, kjo shpifje e hapur eshte vetem nje prodhim i mendjes tende te semure e te verbuar nga urrejtja per Islamin.
    What is it that we're waiting for?
    Looking forward to, preparing for?
    Life kicks us in the teeth
    Yet something makes us crawl back for more

Blood and tears upon the altars of our lives we shed
    Blood and tears until the sweet release we share in death
    Hours like days, weeks feel like years
    Decades of Tears
    Yet somehow everything seems so worthwhile
    For a moment

Anëtarësuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    Luftoni kundër atyre që nuk besojnë All-llahun...

Ketu nuk behet vecimi i grave apo fe mijeve. Ketu del qarte qellimi i kuranit dhe i autorit te tij, apo jo?

Psalmi 103

i/e regjistruar Maska e Danieli
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Tirana
    Postime
    134
    O Cuna, po pse vazhdoni te llapni kote more?!!

Kujt do tja mbusheni mednjem me ato budalliqe qe shkruani, sa per dijeni ato nuk sjellin asnje dobi, shkak eshte se ja fusni kote jo per gje...

Me keto vetem sa i beni per te qeshur njerzit (ata qe dine kuptohet) dhe asgje me teper, ose me beni mua qe ti urrej akoma edhe me teper kudershtaret e mij duke pare injorancen dhe kokfortesin e tyre (disa prej tyre), pra asgje tjeter nuk beni, qoft kristianet dhe qoft muslimanet e mirinformuar nuk u besojne budalleqeve qe kenu dy vjet qe llapni, por nejse vazhdoni me "faktet" tuaja, kot nuk thote populli:

"Budallait hapi rruge..."
    Apo jo?

Anëtarësuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    Daniel

une kam sjelle ajete te kuranit qe jane mese te qarta. Ke quan budallalleqe ti? Ajetet e kuranit?

A nuk eshte thirrje e qarte per lufte?
    Nuk e di por spo e kuptoj me dynjane. Permbaju temes Daniel.

Psalmi 103

Desert Fox Maska e bayern
    Anëtarësuar
    12-06-2002
    Postime
    3,030
    a ti ke koh qe se kupton me dynjane po po e kupton...............
    po o daniel bej si te tjeret hapi rruge budallait.......
    ca rrin merresh edhe ti..prish nervat e tua...ha pyke muri???
    But again, truth be told, if you're looking for the guilty you need only look into a mirror. ...

Faqja 24 prej 34 FillimFillim ... 142223242526 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Deklarata universale e të drejtave të njeriut dhe Islami
    Nga Cappuccino në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 30-11-2013, 13:37
  2. Qëllimi i jetes
    Nga Namila në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-05-2011, 10:01
  3. Kur'ani, Dituria dhe Shkenca
    Nga Orientalist në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2007, 09:31
  4. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59
  5. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Saraj në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2002, 08:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •