Close
Faqja 21 prej 34 FillimFillim ... 11192021222331 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 331
    i/e regjistruar Maska e Gentian
    Anëtarësuar
    17-09-2002
    Vendndodhja
    Hollandë
    Postime
    3
    Te nderuar anetare te forumit,

me vjen vertet keq kur shoh tema te tilla te shtrohen per diskutim...(megjithese nuk jam per tabu) Pa dashur ti futem komenteve te bibles dhe kuranit, per arsye se nuk jam kompetent ta bej kete duke qene se nuk jam teolog, mund te them se diskutime te tilla nuk ndihmojne ne gjetjen e se vertetes (nje koncept filozofik), por ne krijimin e nje fryme konfliktuale.

Kush ka te drejte?! Per mendimin tim cdo njeri duhet te gjeje vete se cila eshte e verteta ne baze te arsyetimit te vet ndryshe pastaj behet fjale per manipulim...

Dua t'ju kujtoj personave pjesemarres ne debat se pavaresisht nga bindjet e tyre te ndryshme fetare ka nje formule qe na vjen nga Rilindaj Kombetare qe thote:

Feja e shqyptarit asht shqiptaria!

Pershendetjet dhe urimet me te mira per mbaresi dhe suksese per anetaret e ketij forumi dhe shqiptaret kudo ne bote.

Genti
    "To laugh often and much; to win the respect of intelligent people and the affection of children; to earn the appreciation of honest critics and endure the betrayal of false friends; to appreciate beauty, to find the best in others; to leave the world a little better; whether by a healthy child, a garden patch or a redeemed social condition; to know even one life has breathed easier because you have lived. This is the meaning of success."
    -Ralph Waldo Emerson

i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anëtarësuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    shume i nderuar Genti,
    nuk e kuptoj pse ke hyre dhe ke shkruar ne kete teme kur nuk ndihesh kompetent. Pra duke mos pasur haber fare se per cfare behet fjale, hyn dhe i jep mend te gjitheve. Me c'te drejte?
    Tema kryesore eshte Pyetje per besimtaret. Ke ndonje pyetje? Je kurioz per ndonje gje qe shkruhet ketu? Te lutem.
    Por jo te na japesh mend, sepse vete thua qe je injorant persa i perket fese dhe besimit.
    Ne nuk jemi ne plenumin e ppsh-se ku duhet ndjekur vija e partise.
    Bota eshte e larmishme, ti jeton ne hollande, por prej pak kohesh sic duket, sepse hollandezet jane populli me tolerant dhe demokrat ne evrope dhe do kishe mesuar dicka.

E njoh mire frymen e rilindjes shqiptare, por une jam besimtar dhe di se per cfare flas. Nese do te dish me teper pyet, por nese s'te pelqen dhe keto gjera te duken budallalleqe mos hyr fare ne forumin fetar, shkruaj diku tjeter.
    Nuk dua te te sqaroj rregullat e forumit, por kur ke bere login duhet ti kesh lexuar.

huup huup oranjes

I ftoj miqte e mi myslimane te mos irritohen nga nderhyrjet e inteligjenteve, por te me kthejne pergjigjen e tyre ne menyre qe te arrijme ne nje perfundim duke pasur edhe burrerine per te pranuar te verteten.
    Ditët e njeriut janë si bari;
    ai lulëzon si lulja e fushës;
    në qoftë se era i kalon sipër,
    ai nuk është më dhe vendi i tij nuk njihet më.
    Por mirësia e Zotit vazhdon nga përjetësia në përjetësi
    për ata që kanë frikë prej tij,
    dhe drejtësia e tij për bijtë e bijve,
    për ata që respektojnë besëlidhjen e tij
    dhe mbajnë në mendje urdhërimet e tij
    për t`i zbatuar në praktikë.

Psalmi 103

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    E pse mos te shkruaj Genti mendimet e veta?!
    Edhe mos esht kompetent per Kuranin nuk eshte veshtire ta kuptosh se shkrimet tua me shok e edhe te disa te ashtuquajturve musliman nuk çojne kurrkund perveçse ne urrejtje.
    Nese mendon se vertete je besimtar ateher mos shtje urrejtje.
    As muslimanet e as te krishteret nuk do te ndrrojne fene per shkrime tuajat ketu.E vetmja gje qe mund te beni eshte te shtoni urrejtjen.
    A duhet kjo?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Anëtarësuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    iliria e para,
    a po kie lexue bukvarisht??
    Ka kaq kohe qe po shkruan dhe vetem per tu tallur dhe ofenduar ke shkruar. Sa here te kam thene qe eshte forum fetar nese nuk te pelqen feja, besimi dhe gjerat e tjera qe kane lidhje me kete shkruaj ne ndonje forum tjeter ose hap nje teme per kete ku te shprehesh mendimin tend.
    Ke per te sjelle dicka ne kete teme?
    S'ke! atehere rri urte lexo ndonje liber shqip ose gazeten.
    Nuk e di a i ke lexuar ndonje here rregullat e forumit. Nuk e di c'moshe ke, por mendoj se je shume i ri ose shume i vjeter.
    Demokraci, tolerance dhe respekt, gjera qe ty te mungojne per mos thene per gjera shume me elementare si keto.
    Sjellja jote sjellja jote sjell moskuptim dhe grindje.
    shpresoj ti mesosh ndonje here rregullat.
    te pershendes
    Ndryshuar për herë të fundit nga Jesushaus : 05-10-2002 më 14:27

Psalmi 103

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Nuk e di ata quaj tragjike a komike kete?
    Ti i permend olarancë,demokraci dhe respekt!
    Po ti ai ke keto?
    Ti nuk toleron kurrkenin qe te shkruaj ndonje mendim te vetin.
    Ti po i perdore do fjale si "bukvalisht", po kjo fjala "haus" mos eshte shqipe e sa e sa fjale tjera ne shkrimet tua qe sjan shqip.
    Nuk e di pse nuk mundohesh ta kuptosh se ka njerz qe nuk mendojne si ti me shoket tu?!
    Paqe!
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar Maska e xhelil
    Anëtarësuar
    12-05-2002
    Vendndodhja
    uk
    Postime
    82
    Jesushasus

Kam pasur idene qe ky debat eshte per te diskutuar rreth mendimeve dhe besimeve qe kane shqiptaret ne pergjithesi dhe jo per te bere propagande fetare.Sigurishte qe nuk do te vazhdoj qe te diskutoj rreth nje spiuni grek apo serb se nuk ja vlen barra cirane .
    Se nuk ka ngelur gje qe te percaktosh rreth KURANIT zoteri jeni shume i humbur me iniciativen tende ALLAHU JU NDIHMOFTE Jesushaus.

i/e regjistruar Maska e alex1
    Anëtarësuar
    30-09-2002
    Vendndodhja
    I tretur...
    Postime
    11

shqiptari i qytetnuem

Shume te dashtun bashkatdhetare!

Eshte hera e pare qe po shkruaj ne kete forum dhe te them te drejten u befasova pa mase. Lexova mendime nga njerez te indoktrinuar (te verbuar) ne nje mase te cuditshme.

A mos valle sopa jeni kthyer nga shpellat e Afganistanit?!

Perpara se te shkruani ju lutem te gjitheve juve qe te jeni me mendje hapur dhe te shikoni ne realitet se cilat jane frytet e Islamizmit ne bote. Pema njihet nga frytet qe prodhon. Ne mund te argumentojne historine e feve te ndryshme dhe debati nuk do te mbaroje kurre. Por ju qe flisni pak si me shume krenari per islamizmin dua t'ju bej nje pyetje:

Me gjeni nje vend ne bote qe ka nje popullsi me 75% e siper islame, qe mund te quhet demokraci, qe ka liri feje, qe ka zgjedhje te lira, qe ka barazi ne mes burrit dhe gruas, qe ka liri shtypi ose shkollimi.

Une per vete nuk di ndonje te tille. (Duke perfshire edhe Shqiperine)

Ne shqiptaret nuk duhet te jemi te verber dhe te harrojme se e nderruam fene e te pareve tane vetem 2-3 shekuj me pare. Secili nga ju muslimanet e nderuar te ketij forumi po te thelloheni sodopak ne kronologjine e familjes tuaj do te dilni katolike. Kjo eshte nje e vertete e pamohueshme. Fatkeqsisht si rrjedhoje e nje aksidenti historik qe te ndodheshim te pushtuar nga Turqia islame per 5 shekuj dhe braktisjes se fese tone te vertete (per aresye ekonomike) sot jeme populli me i prapambetur i Evropes.

"Thashte Zoti qe muslimanet e Shqiperise te mendojne se i perkasin Evropes se perparuar, dhe je Azise se erret.

Ju (muslimane) nuk duhet te injoroni faktin se Turqit ne Shqiperi zbatuan me rigorozitet Kuranin. Ata vrane, torturuan te gjithe ata qe nuk pranuan Islamizmin si fene e tyre, dhe taksuan ne varferi te tejskajshme ata qe nuk u asimiluan. Mos ju duket cudi se katoliket jetojne ne zonat me te ashpra te Shqiperise?
    Nuk eshte koincidence, por fakt historik se per te mos nderruar fene ata lane tokat e mira dhe gjithe pasurine, dhe moren malet.

Pra le t'i lutemi Zotit qe te mos na denoje per fajet e baballareve tane, por te na tregoje rrugen drejt progresit dhe botes se qytetruar.

Ne nuk i perkasim botes arabe ose asaj islame ne pergjithsi. Nuk kemi nevoje per burka ose perce. Nuk duhet qe femijet tane te vetvriten sepse keshtu mesuan neper medrasate (e erreta) te Arabise. Ne shqiptaret i dhame botes Gjergj Kastriotin (mbrojtesin e Krishterimit) dhe shenjtoren e paqes Nene Terezen.

Eshte gjeja me e trishtuar te mendosh se ka shqiptare qe u gezuan per makabren e New York-ut. Eshte tragjedi te mendosh se ka shqiptare te indoktrinuar ne ate mase se t'i japin te drejte Bin ladenit apo Omarit. ("Zoti paste meshire per kete shqiptare") Eshte fatkeqsi te mendosh se ka shqiptare qe jane dakort te ndjekin ligjet e botes arabe dhe te kene nga 7-8 gra nen perce dhe ti vrasin e ti torturojne kur te duan e si te duan.

A mos valle duhet qe muslimanet e shqiperise te ndjekin kulturen dhe zakonet e botes arabe dhe te martohet me motrat e kusherirat e tyre?!

Ku i moren arabet keto ligje dhe zakone?! Ne Kuran.
    Ku mesuan arabet (psh. palestinezet) te vetvriten?! Ne Kuran.
    Ku mesuan arabet te martohen brenda familjes?! Ne Kuran.
    Ku mesuan turqit te bejne shqiptaret muslimane?! Ne Kuran.

E pra qe ti jap pergjigje hartuesit te kesaj teme: Une mendoj se dicka shume serioze eshte shkruar gabim ne kete liber (ne Kuran).
    Nje njeri i thjeshte qe kupton 2+2=4 ka te drejte te mendoje se kurani eshte nxites i shume te keqijave dhe tragjedive qe po perjeton bota sot.

Zoti paste meshire per shqiptaret kudo qe ndodhen!!!

Anëtarësuar
    12-05-2002
    Vendndodhja
    uk
    Postime
    82
    Nje fjale e urte popullore thote:
    " budallait liroi rrugen se ndryshe te merr me vete"

Anëtarësuar
    12-05-2002
    Vendndodhja
    uk
    Postime
    82
    Zoti Alex si here e pare qe e ke te falet se kuptohet qe shpejte do te mesohesh me keto gjera .
    Por ketu eshte mire te kuptosh se cfare shkruan se ti na tregon ku mesuan turqit kete e ku mesuan palestinezet ate.
    Eshte demokraci perendimore dhe e Amerikes demokracia qe thuhet ne bibel ku vete kryetari i fese Angleze i ka bere thirrje Toni Blair qe te mos sulmoje Irakun bashke me amerikanet
    Demokracia eshte kur njerezit jane te lire me te drejta te barabarta si qenje njerezore qe jane dhe jo pse jane amerikane apo shqiptare ,muslimane apo katolike ,te bardhe apo zezake,
    Me sa di une po te shohesh me veretje dhe pikerishte ne ato shekuj ku permend nje mase e madhe njerezish te pafajshem jane zhdukur nga faqja e dheut nga katoliket demokrate tuaj e kam fjalen per KOLONILIZIMET ,Spanja,Holanda,Danimarka,Portugalia,Franca dhe se fundi Perandoria Britanike qe ne fund te viteve 1800 ka zhdukur rreth 1000000 Irlandeze.Pa harruar Afriken.
    Ka shume si keto Zoteri kam shume deshire te tregoje se vendi i pare qe perdori bomben berthamore ishte USA .
    Por koha ecen dhe njeriu evulon nuk mund te injorosh faktet dhe gjurmet e historise njerezore.
    C`fare mund te nxerresh ne dukje ti kur thua se vendet muslimane nuk kane demokraci po harrove ti se SHQIPERIA PER 50 VJET NUK BESOJ AS NE KISHE DHE AS NE XHAMI DHE C`FARE DEMOKRACIE PATE PER ATO KOHE.
    Te jeshe besimtare eshte dicka private dhe me shpirte deshiroj qe te jeshe nje i tille por ne fund te fundi eshte zgjedhja jote qe ben dhe nuk ka te beje me asnji tjeter ne bote.
    Dhe kur e quan veten besimtare ,dhe musliman Kurani eshte busulla jote e jetes
    Toleranca eshte njera nga atributet me te medha qe ka kurani dhe nuk mund te gjesh ne KURAN lufte por vetem paqe .
    Pupujt Arabe jane trajtuar dhe po trajtohen edhe sote e kesaj dite si njerez te dores se dyte dhe nga vendi me demokraci me te madhe ne bote Usa .
    Per 50 vjet populli jone vuajti prej sistemit enverist por kush nuk u be merak se po vuan ky popull.
    Kur perandoria turke u shemb Fuqite e Medha e ndane Shqiperine sipas qejfit te tyre dhe jo si pas vullnetit te POPULLIT SHQIPTARE.
    Po me 1947 USA dhe Aglia formuan shtetin e Izraelit qe nuk kishte ekziztuar ndonjehere.
    Por SHQIPERINE E SHKATERRUAN me gjithese po te shfletosh fjaloret e oxfordit: illiry- vend ne perendim te gadishullit albania sot.

Anëtarësuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    Ore Xhelil, sa here duhet te ta kujtoj titullin e temes ketu?
    Permbaju temes ore mik!
    Bej politike diku tjeter. Ke folur si partia e punes per Ameriken.
    A je ne vete mor djale?
    Shaje imperializmin dhe luaji fene!
    ha ha ha ha

Psalmi 103

Faqja 21 prej 34 FillimFillim ... 11192021222331 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Deklarata universale e të drejtave të njeriut dhe Islami
    Nga Cappuccino në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 30-11-2013, 13:37
  2. Qëllimi i jetes
    Nga Namila në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-05-2011, 10:01
  3. Kur'ani, Dituria dhe Shkenca
    Nga Orientalist në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2007, 09:31
  4. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59
  5. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Saraj në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2002, 08:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •