Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 41
    ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    Na thuani ju te besimit kristian?
    Se, Musai a.s (Moisiu), ishte i derguar i Zotit dhe ishta para Isait a.s (Jezusit). Ne kohen kur ishte Musai a.s ende nuk kishte lindur Isai a.s (Jezusi), ateher sipas jush kush ishte Zot i Musait a.s?....

Mos ishte Isau a.s (Jezusi)? , Apo mos ishte Isai a.s (Jezusi) ai qe i solli shpalljen Musait a.s (tewratin)?, pastaj per ta plotsuar edhe kete , i vet solli edhe vehtes inxhillin?

Kush ishte Zot i te gjith pejgamberve (te derguarve) qe ishin para Musait a.s dhe Isait a.s?

Apo sipas jush Jezusi ishte Zot i tyre dhe i gjithesise, mire po kur deshi ta kumtoj shpalljen u dasht qe te linde edhe njeher?.....

Ju kremtoni lindjen e tij, qe i bie te ket lindur me shume se 2000 vjet, ateher kush ishte Zot i krijesave, para se te linde Isai a.s???
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Arber gerguri : 15-04-2009 mė 08:16

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    Citim Postuar mė parė nga Arber gerguri Lexo Postimin
    Na thuani ju te besimit kristian?
    Se, Musai a.s (Moisiu), ishte i derguar i Zotit dhe ishta para Isait a.s (Jezusit). Ne kohen kur ishte Musai a.s ende nuk kishte lindur Isai a.s (Jezusi), ateher sipas jush kush ishte Zot i Musait a.s?....

Mos ishte Isau a.s (Jezusi)? , Apo mos ishte Isai a.s (Jezusi) ai qe i solli shpalljen Musait a.s (tewratin)?, pastaj per ta plotsuar edhe kete , i vet solli edhe vehtes inxhillin?

Kush ishte Zot i te gjith pejgamberve (te derguarve) qe ishin para Musait a.s dhe Isait a.s?

Apo sipas jush Jezusi ishte Zot i tyre dhe i gjithesise, mire po kur deshi ta kumtoj shpalljen u dasht qe te linde edhe njeher?.....

Ju kremtoni lindjen e tij, qe i bie te ket lindur me shume se 2000 vjet, ateher kush ishte Zot i krijesave, para se te linde Isai a.s???

Kur ti debaton me nje person, duhet ta dish mire mendesine e tij, krejt!

Mendimi im per Jezusin Zot e vertete dhe njeri e vertete, sipas Bibles, e kam shvilluar ne nje teme ne Komuniteti katolik: Jezu Krishti eshte Zot (Rm 10,9). Dhe e kam shvilluar seriozisht. Atje do ta gjesh nje pergjigje pyetjeve te tua.

Ti ketu i ben keto pyetje te krishtereve: por ata nuk lexojne temat e Komunitetit Myslyman.
    Une e bej sepse kam nje interes...Jam duke bere nje studim mbi fene myslymane sipas shkrimeve te tyre ne internet.

torrkerry
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga torrkerry : 22-04-2009 mė 04:14

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-01-2009
    Postime
    17
    si asht e mundur qe njeriu te jet Zot ? edhe kjo po boka vaki te njerzit.

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    Citim Postuar mė parė nga torrkerry Lexo Postimin
    Kur ti debaton me nje person, duhet ta dish mire mendesine e tij, krejt!

Mendimi im per Jezusin Zot e vertete dhe njeri e vertete, sipas Bibles, e kam shvilluar ne nje teme ne Komuniteti katolik: Jezu Krishti eshte Zot (Rm 10,9). Dhe e kam shvilluar seriozisht. Atje do ta gjesh nje pergjigje pyetjeve te tua.

Ti ketu i ben keto pyetje te krishtereve: por ata nuk lexojne temat e Komunitetit Myslyman.
    Une e bej sepse kam nje interes...Jam duke bere nje studim mbi fene myslymane sipas shkrimeve te tyre ne internet.

torrkerry
    Nuk kam nevoj te shkoj tek komuniteti katolik, po pate mundesi pergjigju.

Me thuaj kush ishte Zot i Musait a.s, kush ishte Zot i Dawudit a.s dhe Zot i pejgamberve te tjere, Kush u solli shpalljen tyre?....

A mund te jet Zot i tyre Isai a.s, kur ai lindi pas tyre, kur edhe atij i'u shpall liber hyjnor sikur qe i'u shpall atyre me pare.

Me thuaj a mund te jem une baba i babes apo gjyshit tim, kur une kam lind pas tyre?

S'po pin uje keto, ē'far ju pretendoni.

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Pergjigje per Arber gerguri

1 Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi.
    2 Ai (fjala) ishte nė fillim me Perėndinė.
    3 Tė gjitha gjėrat u bėnė me anė tė tij (fjala), dhe pa atė nuk u bė asnjė nga ato qė u bėnė.
    4 Nė atė ishte jeta, dhe jeta ishte drita e njerėzve.
    5 Dhe drita shkėlqen nė errėsirė dhe errėsira nuk e kuptoi.
    6 Qe njė njeri i dėrguar nga Perėndia; emri i tij ishte Gjon.
    7 Ai erdhi si dėshmitar, pėr tė dėshmuar pėr dritėn, qė tė gjithė tė besonin nėpėrmjet tij;
    8 ai nuk ishte drita, por u dėrgua pėr tė dėshmuar pėr dritėn.
    9 Ai (fjala) ishte drita e vėrtetė, qė ndriēon ēdo njeri qė vjen nė botė.
    10 Ai (fjala) ishte nė botė, dhe bota u krijua me anė tė tij, por bota nuk e njohu.
    11 Ai erdhi nė shtėpinė e vet dhe tė vetėt nuk e pranuan,
    12 por tė gjithė atyre qė e pranuan, ai u dha pushtetin tė bėhen bij tė Perėndisė, atyre qė besojnė nė emrin e tij,
    13 tė cilėt nuk janė lindur nga gjaku, as nga vullneti i mishit, as nga vullneti i burrit, por janė lindur nga Perėndia.
    14 Dhe Fjala u bė mish dhe banoi ndėr ne; dhe ne soditėm lavdinė e tij, si lavdia e tė vetėmlindurit prej Atit, plot hir e tė vėrtetė.

Une nuk di ndonje pergjigje me te mire se sa kjo e bibles!

Gregu
    "Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi!"

i/e regjistruar Maska e onpeja
    Anėtarėsuar
    01-02-2006
    Postime
    71

Citim Postuar mė parė nga Gregu Lexo Postimin

1 Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi.
    3 Tė gjitha gjėrat u bėnė me anė tė tij (fjala), dhe pa atė nuk u bė asnjė nga ato qė u bėnė.
    7 Ai erdhi si dėshmitar, pėr tė dėshmuar pėr dritėn, qė tė gjithė tė besonin nėpėrmjet tij;
    10 Ai (fjala) ishte nė botė, dhe bota u krijua me anė tė tij, por bota nuk e njohu.
    12 por tė gjithė atyre qė e pranuan, ai u dha pushtetin tė bėhen bij tė Perėndisė, atyre qė besojnė nė emrin e tij,
    13 tė cilėt nuk janė lindur nga gjaku, as nga vullneti i mishit, as nga vullneti i burrit, por janė lindur nga Perėndia.
    14 Dhe Fjala u bė mish dhe banoi ndėr ne; dhe ne soditėm lavdinė e tij, si lavdia e tė vetėmlindurit prej Atit, plot hir e tė vėrtetė.

Gregu
    Hajde LOMSH hajde, kush ju mesoj gjith kete "shkence" ore

Ej zotri din ti qe jemi ne shekull kur bitat rethojne boten me shpejtesin e drites dhe kur mendja e njeriut arriti te shoh big bengun (shperthimin e madh) dhe te besoi ate.

Mos na ke ardhur gje nga shekulli i II apo III? me ndonje Time Machine

Lerini keto e behuni zotet e mendjes e besoni se Zoti eshte i paster nga te metat qe ia mveshni, Ai eshte i pa te meta, Ai nuk ka nevoj per ushqim e me pas edhe te kryej nevoja fizologjike gje qe kishte nevoj ISA a.s (Jezusi), kto qe thuani jane te pa verteta e mos i mbroni te pa vertetat.

Ai eshte i pa shoq, nuk i pergjan askujt dhe askush nuk i perngjan Atij, eshte Absolut, Ai di edhe ate qe eshte mshefur ne zemrat tuaja.

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Pikerisht ne kete aspekt ,tregohet kjart se Muslimanet jan me Besimtar dhe besa kan njohuri me te medha rreth Isait a.s se sa te Krishteret.

Une befasohem me te Krishteret se si futen ne keto qorrsokake ,dhe ia bejne vetes tollovi besimin sa qe nganjeher ide nuk kan se qfar besojn .

Pse nuk pranoni realitetin dhe realiteti eshte tek te Besuarit siq beson nje Musliman , Qfar i nevoitet nje Njeriu qe te ia beje vetes tollovi ne besim duke besuar ne menyre 3 Dimenzionale (Trinitetin),Kur existon verzioni perfekt i te besuarit ,verzion qe realisht ka ne dispozicion Muslimani.

Besimi i nje Muslimani eshte i Thjesht dhe Real dhe aspak i komplikuar ,sepse siq dihet Besimi eshte per Njerez dhe jo per Pc,d.m.th Besimi duhet te jete ai qe te kete aftesin qe te akceptohet nga te gjithe klasat njerzore ,qe nga analfabeti e deri tek akademiku. Tke te krishteret jam i bindur se vetem 2% jan ata qe mund ta kuptojn Trinitetin dhe at mjegullisht dhe me dilema fatale . Shembull keni Nenen Tereze,se si devijoj ne qastet e fundit te vdekjes se saj (me falni qe po e them kete mirpo eshte realitet). Pasi qe vetem kjo perqindje mund ta akceptoj Besimin e Krishter (dhe at me dilema te konsiderueshme) ateher 98% jan jo besimtar te krishter,dhe ne baza te kesaj ku eshte halli i kesaj perqindjes tjeter qe eshte jasht rrjedhave te krishterizmit. Konsideroj se te krishteret jan "besimtar" vetem kur eshte rasti i ngjyrosjes se veve apo kur eshte rasti i i krishtelindjeve dhe stolisjes se Bredhit , d.m.th vetem ne kete rast jan Besimtar sezonal.

Besomni qe aq mekat bejne te Krishteret kur etiketojn Isain a.s si Zot ,sa qe nuk ja merr mendja juve ne realitet ,te mos flasim per diten e gjykimit dhe Xhennetin dhe Xhehennemin,por thjesht ti qasemi kesaj jete ne te cilen akoma marrim fryme. Sa e sa ofendime behen sot ne boten e krishtere ,ndoshta edhe ju keni hasur ne keto ofendime qe behen nga po te krishteret . Vetem neper Filma mund te hasesh x raste te shumta duke perdorur terme ofenduese drejt Jezusit si shembull : **** Jezus (te me falni per kete) e shume ofendime qe nuk ia vlen te permenden. Por ajo qe me intereson ta them ne kete rast eshte fakti se ,fajet per keto i kan vete te Krishteret dhe pikerisht ata qe e themeluan kete verzion te shpifur qe e personifikuan Zotin ne Isain ,d.m.th tash Per Besimtaret aq i thjesht i duket Zoti sa qe mund ta Shofin ne Foto ,e bejne Ikon dhe e kdhendin ne Buste e ku ta di une dhe ne fund behen pagan duke iu drejtuar ketyre ikonave dhe fotove dhe i bejne Lutje (ky ehste paganizem Klasik),Ka shuem te Krishtere qe thjesht tallen me Zotin duke e bere personazh i shume perrallave te ndryshme duke i thene se e kam Shok une Zotin (Allahu i flat). A nuk jan keto Ofendime qe iu behen Zotit??? Ku qendron shkaku qe behen keto gafe ,sigurisht tek verzioni juaj i te besuarit)..

Besom qe kete vit jam ndjer keq kur disa Anetare te ketij Forumi ,me kan Uruar Krishtlindjet!! Une besom qe isha ne presion edhe pse e kuptoja se isha perballe nje Urimi ,mirpo ne anen tjeter kur kuptpja se po ma Uron Diten e Lindjes se Zotit doren ne zemer asesi nuk mund ta akceptoja kete ,dhe me mbulonte heshtja ne pergjigje te ketyre urimeve. Thjesht nuk mund ta kuptoja se si Festohet nje Dite aq Ofenduese per Zoti ,merreni me mend ,Te Festohet DiteLindja e Zotit nga Krijesat e tij..a mund ta kuptoni te nderuar kete aman,se une asesi ... Krijesat e Zotit te Festojn Ditelindjen e Zoti dhe besa edhe Diten e Vdekjes se tij!!!!!!!! Estagfirullah Estagfirullah Estagfirullah

Definitivisht une qmendem nga keto gjera ,thjesht nuk kam Koment... Nuk e di si nuk kan tuup keto krijesa qe tallen me Zotin e tyre dhe si nuk turperohen kur mendojn se jan Besimtar..

Kaloni mire se nuk kam disponim te vazhdoj tutje...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fisniku-student : 22-04-2009 mė 07:42
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

i/e regjistruar Maska e buja_20
    Anėtarėsuar
    13-03-2009
    Postime
    263
    Citim Postuar mė parė nga Gregu Lexo Postimin

Gregu
    qyqy ku ka ma pėrgjigje tė mirė po pyet?
    mė trego njė resht nė besėlidhjen e vjetėr ku njė profet apo njė njeri lutet nė emėr tė atit, birit , dhe shpirtiit tė shenjtė...apo mė trego ku thuhet Zoti pėrbėhet prej tre personave...ne mund tė tė vėrtetojmė me Kuran pėr shembull qė Jezusi a.s. nuk ėshtė Zot edhe Kurani thotė qė bibla ėshtė e ndryshuar...
    por ti mund tė vėrtetosh me besėlidhjen e re qė Jezusi a.s. ėshtė zot por ti nuk e mohon besėlidhjen e vjetėr dhe i beson si fjalė tė zotit e atje nuk thuhet askund qė Jezusi a.s. ėshtė fjala e zotit qė ėshtė bėrė mish dhe qė ishte neØfillim bashk me perėndinė...atje nuk thotė Zotit besoni birit tim ..por thuhet mė besoni mua
    """une jam Zotit yt , mos tė kesh zot tjeter para meje""

e mė vonė zoti e sjellė njė besim tjetėr dhe e ndanė veten nė tre persona dhe njerzit nukj duhet tė besojne mė atė si zot tė vetėm por si tre persona...dhe bėhet njė besim qė duhet ti besohet jo ati zotit qė flet ne beselidhje te vjetėr por behet nje besim qe duhet ti besohet birit e kush nuk i beson birit ai nuk eshte besimtar....

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Citim Postuar mė parė nga onpeja Lexo Postimin
    Hajde LOMSH hajde, kush ju mesoj gjith kete "shkence" ore

Ej zotri din ti qe jemi ne shekull kur bitat rethojne boten me shpejtesin e drites dhe kur mendja e njeriut arriti te shoh big bengun (shperthimin e madh) dhe te besoi ate.

Mos na ke ardhur gje nga shekulli i II apo III? me ndonje Time Machine

Lerini keto e behuni zotet e mendjes e besoni se Zoti eshte i paster nga te metat qe ia mveshni, Ai eshte i pa te meta, Ai nuk ka nevoj per ushqim e me pas edhe te kryej nevoja fizologjike gje qe kishte nevoj ISA a.s (Jezusi), kto qe thuani jane te pa verteta e mos i mbroni te pa vertetat.

Ai eshte i pa shoq, nuk i pergjan askujt dhe askush nuk i perngjan Atij, eshte Absolut, Ai di edhe ate qe eshte mshefur ne zemrat tuaja.
    Arber gerguri kishte bere ca pyetje dhe une thjesht i solla nje pergjigje.

Per ty dhe te tjeret mund te duket si dicka abstrakte, por per mua eshte shume e thjeshte.
    Bibla thote se Jezusi ishte qe para krijimit, ne krijim dhe do jete pergjithmone.

Une nuk jam shpikes, por studiues dhe lexues.

Nga kam ardhur une?
    Kjo ka pak rendesi. Nuk eshte teme mbi prejardhjen time.

Nje gje me bene gjithmone pershtypje:
    Kur flitet per Krishtin, Frymen e Shenjte, gjithmone reagimi i fetarve musliman zbatohet ne citime si ky duke treguar per cilesit e Zotit:
    Ai eshte i pa shoq, nuk i pergjan askujt dhe askush nuk i perngjan Atij,...
    Nuk e kuptoj se pse i shkruani keto shprehje.
    Te gjithe e dijm se kush dhe si eshte Zoti. Ndoshta e beni kete duke tentuar per ti dalur zot Zotit, duke ia mbajtur krahun atij (Zotiti). Te gjithe e dijm se si eshte Zoti, prandaj kurseni shkronjat.

Gregu
    "Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi!"

i/e regjistruar Maska e SAIMIR CAPOJ
    Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Postime
    17
    ikni o myslyman dhe shikoni fehen tuaj dhe shqyrtoni ate qe keni per riske e mos u ngateroni me gjera qe nuk i dini dhe nuk dini ti shqyrtoni , se po te kishit ndonje tri ne fene tuaj do ishit me te zhvilluar dhe jo sic jeni ........... aaaa se harova kur te vdisni sa virgjeresha u presin per lavdin e punes tuaj qe keni bere ne toke ??????
    Hi all....

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Nihilizmi
    Nga SKUTHI nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 62
    Postimi i Fundit: 10-11-2018, 10:04
  2. A u Kryqezua dhe a u ringjall Jezusi?
    Nga fisniku-student nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 02-08-2014, 03:59
  3. Pėrgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 31-05-2009, 11:58
  4. Njerėzorja e Jezu Krishtit (Isau a.s.)
    Nga Senadi_ul nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-11-2006, 17:06
  5. Gjithēka mbi Jezu Krishtin Zot
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 08-11-2006, 06:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •