Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 34
    ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    Citim Postuar mė parė nga PĘON Lexo Postimin
    Do ishte mire sikur te flitej SHQIP ne cdo rast. Jemi ne Forumishqiptar, jo Forumiislam, Forumikatolik, ForumiOrthodoks. Qendrojini korrekt rregullave dhe shkruani SHQIP-SHQIP. Nuk kam absolutisht asgje kundra fes tuaj apo te dikujt tjeter, pasi jan zgjedhje individuale, dhe nuk kam te drejte te nderhyj apo te detyroj. "E drejta ime mbaron kur fillon e tjetrit".

P.s Sa per temen, konvertime ka ne te gjithe boten, dhe nuk me duket e hijshme, qe per cdo lajm konvertimi te hapet nje teme. Pasi forumi do te mbushej me shum tema te kesaj natyre dhe do ti humbiste bukuria e debatit dhe e replikave nga me te ndryshmet.
    Me fal, nuk te njeh kush je apo nga vjen, mirepo qfar dua te them se ne kete nen forum flitet shqip dhe vetem shqip, mire po si ēdo shkence qe ka termat e vet, dhe gjuha shqipe e varfur dhe e pamundur te thuash shqip, ashtu edhe islami si shkence ne vehte, permban termat e vete.
    Pra me shqipen tone ne vetem se mund t'i shqiptarizojm (huazojm) disa nga termat shkencor, por asnejher t'i veme nje emer qe nuk e ka pas ndonnjeher.

Psh po u fute tek shkenca e mjeksis, do hasesh shume terma te panjoftur per klasen e gjere te popullsise, e tash qfar te bejm ne, t'i themi atyre qe flisni shqip, mire i vella, ata jan duke fol shqip.

E per kete nėn forum mos ke dert , se mirren vesh, sepse ketu futen musliman shqiptar, ashtu qysh eshte treguar ne rregullat e ketij nėn forumi

Citim Postuar mė parė nga ExTaSy Lexo Postimin
    Lajm shume i bukur, Falenderimet i takojne Allahut s.w.t!
    Edhe pse natyrisht gezohem qe ne rradhet tona pershendesim edhe nje vella te ri musliman, nuk jam aq fans e madhe kur shperndahen video te kesaj natyre.
    A e keni pyet vellain i cili aty e thote shahadetin a ka deshire ta shperndani videon e tij neper faqet e ndryshme dhe ne Youtube?!
    Une personalisht do te doja te me pyesnin tjeret per sa i perket nje momentit kaq madheshtor dhe po aq edhe intim te jetes sime kur une e vendos te pasoj fene e caktuar se a dua te shperndahet kjo gje neper rrjet a jo.
    Ti vella qe e ke ngarkuar videon ne Youtube, per hire te Allahut s.w.t je i obliguar te kerkojsh leje nga vellai i konvertuar, e pastaj ta shperndajsh videon.
    Fundja Islami dhe muslimanet nuk kane nevoje per lajme te tilla sepse cdodite kudo shume e shume njerez vendosin ta perqafojne Islamin si fe. Me video te tilla dhe pa to, nuk behemi me pak.

Wes'Selamu aleikum

Do ishte mire sikur te flitej SHQIP ne cdo rast. Jemi ne Forumishqiptar, jo Forumiislam, Forumikatolik, ForumiOrthodoks. Qendrojini korrekt rregullave dhe shkruani SHQIP-SHQIP. Nuk kam absolutisht asgje kundra fes tuaj apo te dikujt tjeter, pasi jan zgjedhje individuale, dhe nuk kam te drejte te nderhyj apo te detyroj. "E drejta ime mbaron kur fillon e tjetrit".

P.s Sa per temen, konvertime ka ne te gjithe boten, dhe nuk me duket e hijshme, qe per cdo lajm konvertimi te hapet nje teme. Pasi forumi do te mbushej me shum tema te kesaj natyre dhe do ti humbiste bukuria e debatit dhe e replikave nga me te ndryshmet.

Pershendeje PAEON

Ju falenderoj qe na i kujtoni rregullat e ketij forumi, ne fakt do te isha me falenderuese sikur te ja perkujtoni edhe Torrkerryt keta rregulla i cili ka sjell me shume se 1x artikuj ne gjuhe te huaj (italisht, frengjisht) ne kete nenrubrike per te na mbajt mesime rreth fese Islame, e per cudi, aty natyrisht nuk reagon njeri.

Nderkohe verejtja juaj ne lidhje me cilesine e temes poashtu eshte me vend dhe do te ishte mire sikur verejtjen e njejte ta shkruani edhe ne temat:

Prap pagėzime nė Kishen katolike ne Prishtinė
    19 Antar te familjes Mehaj konvertohen ne Katolik, Rimarrja e fes katolike
    Konvertimi i besimtarve musliman ne Kishen e Krishtit
    Familja Kabashi i kthehet fesė katolike

Mbreselenese se vetem ne kete teme ketu lexoj pershtypjet tuaja, nderkohe ne temat e mesiperme qe sjolla, nuk pash te ishit shprehur as ju e as tjeret. E ata ishin vetem disa tema te cilet figuronin ne faqen e pare te asaj nenrubrike dhe besoj se nese shfletoni me gjate andej, do te gjeni edhe tema tjera te kesaj natyre. Gjithsesi cdokush eshte i lire ta pasoje ate fe ku e gjen prehjen shpirterore, neve na mbetet ti rrepektojme zgjedhjet personale te cdo individi.

Por sinqerisht ju them, kur lexoj temat e Komunitetit Musliman dhe nderhyrjet e disave ketu, cdogje lexoj por rrespekt jo, ia kursej vehtes kohen te sjelli shembuj ketu per ilustrim.

Gjithe te mirat!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Dritė : 18-04-2009 mė 16:38

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-05-2002
    Postime
    1,230
    Citim Postuar mė parė nga Dritė Lexo Postimin
    Pershendeje PAEON

Ju falenderoj qe na i kujtoni rregullat e ketij forumi, ne fakt do te isha me falenderuese sikur te ja perkujtoni edhe Torrkerryt keta rregulla i cili ka sjell me shume se 1x artikuj ne gjuhe te huaj (italisht, frengjisht) ne kete nenrubrike per te na mbajt mesime rreth fese Islame, e per cudi, aty natyrisht nuk reagon njeri.

Nderkohe verejtja juaj ne lidhje me cilesine e temes poashtu eshte me vend dhe do te ishte mire sikur verejtjen e njejte ta shkruani edhe ne temat:

Prap pagėzime nė Kishen katolike ne Prishtinė
    19 Antar te familjes Mehaj konvertohen ne Katolik, Rimarrja e fes katolike
    Konvertimi i besimtarve musliman ne Kishen e Krishtit
    Familja Kabashi i kthehet fesė katolike

Mbreselenese se vetem ne kete teme ketu lexoj pershtypjet tuaja, nderkohe ne temat e mesiperme qe sjolla, nuk pash te ishit shprehur as ju e as tjeret. E ata ishin vetem disa tema te cilet figuronin ne faqen e pare te asaj nenrubrike dhe besoj se nese shfletoni me gjate andej, do te gjeni edhe tema tjera te kesaj natyre. Gjithsesi cdokush eshte i lire ta pasoje ate fe ku e gjen prehjen shpirterore, neve na mbetet ti rrepektojme zgjedhjet personale te cdo individi.

Por sinqerisht ju them, kur lexoj temat e Komunitetit Musliman dhe nderhyrjet e disave ketu, cdogje lexoj por rrespekt jo, ia kursej vehtes kohen te sjelli shembuj ketu per ilustrim.

Gjithe te mirat!
    Me ke keqkuptuar qe ne nisje Dritė. Po te lexosh shkrimet e mia e kupton, qe une nuk kam shkruar me asnje nen forum i fe-s. Thjesht bera nje shkrim, sepse nuk e kuptova ate qe ishte shkruar. Me pelqen te di rreth kulturave te ndryshme, po nuk do te thot se une i perbuz apo kam gje kundra. Ke mundesi te shikosh se ku kam shkruar dhe cfare kam shkruar. Jam pro apo kunder feve. Shpresoj te mos keqkuptohemi, pasi nuk kam si qellim te kapem me asnje, po thjesht kam qejf te diskutoj dhe te dij me shum rreth kulturave qe mbart populli im. Pasi dhe une jam Shqipetar, pavaresisht se ne cfare besimi besoj, po deshira per te mesuar nuk me pengon te lexoj dhe tek nen forumet e feve.

Ju kerkoj ndjes per devijimin nga subjekti i temes, po e ndjeja si detyrim te te sqaroja, dhe mos lija vend per keqkuptim.

mesihidexhalli (mesihu i rrejshėm) :
    Prej erresires ne erresire, ku eshte dallimi, une spo shoh kurrfare dallimi
    Hahaha,spo tė vjen mirė,hajt se njiher dhe dy her dhemb pastaj mėsohesh..
    Fitorja e vėrtetė i takon Allahut dhe besimtarėve por qafirat kėtė nuk e kuptojnė.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-04-2009
    Postime
    368
    Hoxha i nderuar esht Alajdin jashari kjo ka ndodh ne xhamin e Wienes...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-01-2009
    Postime
    454
    Me ke keqkuptuar qe ne nisje Dritė. Po te lexosh shkrimet e mia e kupton, qe une nuk kam shkruar me asnje nen forum i fe-s. Thjesht bera nje shkrim, sepse nuk e kuptova ate qe ishte shkruar. Me pelqen te di rreth kulturave te ndryshme, po nuk do te thot se une i perbuz apo kam gje kundra. Ke mundesi te shikosh se ku kam shkruar dhe cfare kam shkruar. Jam pro apo kunder feve. Shpresoj te mos keqkuptohemi, pasi nuk kam si qellim te kapem me asnje, po thjesht kam qejf te diskutoj dhe te dij me shum rreth kulturave qe mbart populli im. Pasi dhe une jam Shqipetar, pavaresisht se ne cfare besimi besoj, po deshira per te mesuar nuk me pengon te lexoj dhe tek nen forumet e feve.

Ju kerkoj ndjes per devijimin nga subjekti i temes, po e ndjeja si detyrim te te sqaroja, dhe mos lija vend per keqkuptim.

pershendetje PĘON

nese ke deshire te diskutosh per fene Islame inshallah(qe do te thote nese do Allahu) jam ne gadishmeri per tiu pergjigjur fteses tende.
    qe nje person kerkon te dije diēka eshte gje e mire ,pastaj e pranon apo jo kjo nuk varet ne doren e askujt prej njerezve.

ne nje ajet(verset apo varg apo perkujtim apo histori ,keto jane disa nga kuptimet e fjales ajet) Allahu thote:

"nuk ka dhune(detyrim) ne fe"

dhe kjo eshte dhe duhet te jete baze ne diskutimin e ēdo muslimani me nje jomusliman.
    nese deshiron mund te me dergosh postimet te emaili apo ne privat ,porse me mire tek emaili.

Po pastaj...?
    Po jane me qindra ata qe ndryshojne nga ana tjeter..., ku eshte problemi?
    Shume mire e beri qe u kthye, pasi te gjithe e dine qe, gjithmone kthehen ne te krishtere ( shqiptaret )
    Kjo quhet demokraci.
    Te pakten ne nuk mallkojme dhe nuk flasim keq, per te shkretin...

Veritas liberatis Vos
    Anėtarėsuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Citim Postuar mė parė nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Po pastaj...?
    Po jane me qindra ata qe ndryshojne nga ana tjeter..., ku eshte problemi?
    Shume mire e beri qe u kthye, pasi te gjithe e dine qe, gjithmone kthehen ne te krishtere ( shqiptaret )
    Kjo quhet demokraci.
    Te pakten ne nuk mallkojme dhe nuk flasim keq, per te shkretin...
    Do kete pasur dhe arsyet e tij, psh do kete rene ne dashuri me ndonje vajze nga ndonje familje e thekur muslimane dhe ska pasur nga tja mbaje (dashuri ben cudira).
    Megjithate, agronit i urojme te gjeje qetesine shpirterore.
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    a tha ky austri a po me bene vesht
    JO SEKS PARA MARTESE

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. E vėrteta dhe paragjykimet pėr Islamin
    Nga altin55 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 26-11-2012, 08:11
  2. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  3. Mbi Selim Islamin
    Nga Eni nė forumin Arkeologji/antropologji
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 09-12-2004, 06:57
  4. Shqiptari negociator i lirimit te dy Simonave nga Siria
    Nga Hyllien nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 06-11-2004, 21:43
  5. Ortodoksia dhe Shqipėria
    Nga shendelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •