Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 34
    - \ I Am Muslim / - Maska e Xhenneta-Morina
    Anėtarėsuar
    25-03-2009
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    468
    Citim Postuar mė parė nga ExTaSy Lexo Postimin
    All-llahu Subhanehu we Te'ala tė shpėrbleftė pėr kėtė ExTaSy

Lajm i shishėm El-lhamdulil-lah dhe inshaAll-llah don All-llahu dhe tė vazhdoj e gjithė bota ta kuptoj realitetin dhe ta pėrqafoj rrugėn e vėrtetė, rrugėn e jetės.

Nė njė kohė kishte musliman nė ca vende ndėrsa tani ska vend qė ska musliman...

Islami po lulėzon o tė nderuar vėllezėr dhe motra.

All-llahu Ekber.
    \.....DITURIA ĖSHTĖ PASURIA E KĖSAJ BOTE KALIMTARE...../

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-01-2009
    Postime
    454
    Citim Postuar mė parė nga dea_07 Lexo Postimin
    Edhe ne komunizem kane qene ne shifra shume te ulta ato qe ke permendur ti. Mos duhet te kthehemi prape ne diktature? Vetem diktatura i ben zap njerezit. Te tilla jane dhe vendet islamike sot per sot; si Arabia Saudite konkretisht.:@ii
    A MUND TE BEJ NJE PYETJE:

KUJT BESIMI I PERKET? DHE MOS ME THUAJ ME ORIGJINE JAM KESHTU E KESHTU PORSE ME THUAJ SE CFARE BESON ZEMRA JOTE.

i/e regjistruar Maska e altruisti_ek84
    Anėtarėsuar
    18-07-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    1,151
    Citim Postuar mė parė nga abdurrahman_tir Lexo Postimin

KUJT BESIMI I PERKET? DHE MOS ME THUAJ ME ORIGJINE JAM KESHTU E KESHTU PORSE ME THUAJ SE CFARE BESON ZEMRA JOTE.
    Ashtu eshte, nuk ka vler orgjina por besimi ne zemer dhe ne vepra.

Paqe me shqiponjat. Maska e Korbi999
    Anėtarėsuar
    08-04-2008
    Postime
    355
    Allahu ia befte drite zoterise qe kthehet ne fene e paraardhesve te tij. Te pranosh nga ku ke prejardhjen eshte fisnikeri, bota e sotme ka nevoje per fisnike.
    Gezuar!
    Bese dhe hakmarrje.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga abdurrahman_tir Lexo Postimin

Une besoj se ka nje Zot. Fete nuk me interesojne fare.
    C'lidhje kishte pyetja jote me ate qe thashe une?!
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-01-2009
    Postime
    454
    Citim Postuar mė parė nga dea_07 Lexo Postimin
    Une besoj se ka nje Zot. Fete nuk me interesojne fare.
    C'lidhje kishte pyetja jote me ate qe thashe une?!
    shume mire qe besoke ne nje Zot.edhe une besoj dhe adhuroj nje Zot te vetem pa i bere ndermjetes.

po mire nese te pyes se :

perse na ka krijuar Zoti neve?kush do te ishte pergjigjja jote?

(te kuptohemi se nuk po ti bej keto pyetje per kunje porse me pelqen forma e bashkebisedimit sesa ajo e debatit.)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-01-2009
    Postime
    345
    Allahu i Lartmadheruar thone ne Kur`anin e Shenjte se: "Ne fillim NJEREZIMI i perkiste 1 feje te vetme, por me vone shejtani beri qe ata te ndahen ne sekte dhe grupe ku secili mori ate drejtimin e tij", Duhet te dini o njerez...., se perpara se te lind-te e ashtuquajtura FE E KRISHTERE...., pra perpara se te vinte i Derguari i Allahut ISA =(Jezusi) si Profet tek Bijte e Izraelit, pra tek Hebrejte, une po ju pyes juve...PARA JEZUSIT, CFARE ZOTI KANE BESUAR NJEREZIT? CILIT ZOT I JANE LUTUR ATA? NE CILIN LIBER KANE BESUAR ATA? Po perpapa Profetit tjeter Ibrahimit alejhi selam (ABRAHAMIT), KU KANE BESUAR NJEREZIT? etj....e keshtu me radhe....Disa te painformuar do te thone...NUK KANE BESUAR FARE..., KANE QENE ATEISTA APO pagane...., kjo ehste gabim njehere dhe eshte teme e sqaruar me dhjetare here, por ajo qe dua te them une ketu ehste TE SHPJEGOJ me disa fjale modeste PSE u krijuan shuem fe? Pse njerezimi e QUAN ZOTIN me Emra te Ndryshem? PSE njerezimi eshet i pėrēarė nė menyren se si e ADHUROJNE dhe e BESOJNE ZOTIN, dhe PSE njerezimi ka shume fe sot? Ky eshet qellimi i ketij shkrimi, por shpresoj tre kene durim njerezit dhe ta lexojne....Ne fillim kur Allahu KRIJOI Ademin (Adamin) dhe Havanė (Evėn) dhe 10 breza pas tyre, NJEREZIMI ISHTE NE MONOTEIZEM....d.m.th. nuk EKZISTONIN te ashtuquajturat fete e tjera, nuk kishte as Protestante, as Katolike, as Ortodokse, as nje lloji feje dhe RRUGE tjeter, porse NJEREZIT ADHURONIN VETEM 1 ZOT TE VETEM, vetem Atij i Luteshin , dhe keshtu vazhduan per 10 breza, siē e thame, pastaj pas 10 brezash, lindi IDHUJTARIA, ose siē quhet SHIRKU= Lutja drejtuar dikujt tjeter pervec Allahut= SHIRKU= TE barazuarit me allahun gjera te tjera, ose SHIRKU= TE adhurosh dike tjeter ose dicka tjeter pervec Allahut ose bashke me Allahun njekohesisht, keshtu te gjithe e dini HISTORINE E VARKES SE NOES (Nuhut) alejhi selam, i cili ka qene nje nga te Derguarit e Allahut, madje ka qene i Derguari pare i Zotit qe e ka ftuar POPULLIN E TIJ NE TEUHID =NE MONOTEIZEM, pasi ata devijuan nga MONOTEIZMI, nga rruga e drejte dhe i ikėn qellimit kryesor PSE I KISHTE KRIJUAR ALLAHU ATA, pra qe ta adhurojne VETEM ATE, dhe te mos i bejen shok ne adhurim, keshtu POPULLI I NUHUT (NOES), devijoi nga ruga e vertete dhe filluan te ADHUROJNE PIKTURA, SKULPTURA, IKONA, dhe gjera te tilla, dhe u luteshin ketyre gjerave, ketyre SENDEVE, ne vend te Allahut, dhe LUTJA DREJTUAR DIKUJT TJETER PERVEV ALLAHUT KONSIDEROHET GJYNAHU ME I MADH QE ZOTI NUK KA PER TJA FALUAR KURRE NJERIUT, nese ai nuk pendohet. Keshtu Allahu dergoi Nuhun (Noen) tek ky popull per ti ftuar ata ne TEUHID = NE MONOTEIZEM dhe qe te largoheshin dhe ti braktisnin adhurimin e "ZOTAVE" TE TJERE, te kote te cilet ishin thjesht piktura , apo skulptura dhe asgje tjeter. keshtu Ata e tallebn , e mohuan dhe nuk e besuan Nuhun alejhi selam, deri sa e merituan Ndeshkimin POSHTERUAS TE ALLAHUT, POR ATYRE U ERDHI NDESHKIMI VETEM PASI U KISHTE ARDHUR E VERTETA DHE ARGUMENTI I QARTE,M sepse Zoti nuk u ben padrejtesi njerezve por ata i bjen padrejtesi njeri- tjetrit....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-01-2009
    Postime
    345
    Pra te barazosh nje SEND, ose nje NJERI, Ose nje ENGJELL, ose nje PROFET, ose nje dicka tjeter me Allahun, Zotin e te gjitha Boterave, Krijuesin e Gjithesise, kjo eshte PADREJTESIA ME E MADHE, DHE KETE MEKAT ALLAHU NUK E FAL KURRE, KJO ESHTE BAZA DHE THEMELI KRYESOR I ISLAMIT, QE NJEREZIT TE BEHEN TE PAVARUR MORALISHT DHE SHPIRTERISHT DHE TA LIDHIN ZEMREN DHE MENDJEN E TYRE VETEM ME KRIJUESIN E TYRE dhe te mos behen qurraveca dhe rober te te tjereve,

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-05-2002
    Postime
    1,230
    Citim Postuar mė parė nga Xhenneta-Morina Lexo Postimin
    All-llahu Subhanehu we Te'ala tė shpėrbleftė pėr kėtė ExTaSy

Lajm i shishėm El-lhamdulil-lah dhe inshaAll-llah don All-llahu dhe tė vazhdoj e gjithė bota ta kuptoj realitetin dhe ta pėrqafoj rrugėn e vėrtetė, rrugėn e jetės.

Nė njė kohė kishte musliman nė ca vende ndėrsa tani ska vend qė ska musliman...

Islami po lulėzon o tė nderuar vėllezėr dhe motra.

All-llahu Ekber.
    Do ishte mire sikur te flitej SHQIP ne cdo rast. Jemi ne Forumishqiptar, jo Forumiislam, Forumikatolik, ForumiOrthodoks. Qendrojini korrekt rregullave dhe shkruani SHQIP-SHQIP. Nuk kam absolutisht asgje kundra fes tuaj apo te dikujt tjeter, pasi jan zgjedhje individuale, dhe nuk kam te drejte te nderhyj apo te detyroj. "E drejta ime mbaron kur fillon e tjetrit".

P.s Sa per temen, konvertime ka ne te gjithe boten, dhe nuk me duket e hijshme, qe per cdo lajm konvertimi te hapet nje teme. Pasi forumi do te mbushej me shum tema te kesaj natyre dhe do ti humbiste bukuria e debatit dhe e replikave nga me te ndryshmet.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-04-2009
    Vendndodhja
    ne qytet
    Postime
    5
    Allahu Ekber elhamdulilah eshte gezim kur po degjon qe dikush pranon islamin por falemenderimi i takon Allahut sepse Ai eshte qe i hap zemren kujt don Ai

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. E vėrteta dhe paragjykimet pėr Islamin
    Nga altin55 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 26-11-2012, 08:11
  2. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  3. Mbi Selim Islamin
    Nga Eni nė forumin Arkeologji/antropologji
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 09-12-2004, 06:57
  4. Shqiptari negociator i lirimit te dy Simonave nga Siria
    Nga Hyllien nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 06-11-2004, 21:43
  5. Ortodoksia dhe Shqipėria
    Nga shendelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •