Shume dakort. Vetem percarje dhe konflikte sjellin keto tema. Pastaj ankoheni kur tema devijon ndryshe nga c'doni ju. Njeri hap teme, tjetri kundra teme. Cfare qellimi kane? Dhe na flisni per tolerance fetare! Vetem tolerance fetare nuk kam pare ne kete forum, sidomos nga besimtaret e flakte.
Nuk duhen lejuar tema te tilla si per muslimanet ashtu edhe per te krishteret.
Secili e zgjedh besimin per vete dhe jo per t'i bere qejfin te tjereve. Mos duhet te bej tellallin une ne forum nese vendos te nderroj fene?!
Feelings change - memories don't.
Ka plot raste te konvertimeve nga fe te ndryshme, nuk mund te raportohet per secilin.
Nisem nga ajo se postimi eshte i bazuar ne ngjarje te vertete dhe i deshiroj te konvertuarit cdo mbaresi ne jete. Ashtu sic u kam deshiruar fshatrave kosovare qe jane rikthyer ne Katolicizem. Apo sic u deshiroj ketyre nga "Shoqata e Ish-muslimaneve" ne Gjermani:
http://de.wikipedia.org/wiki/Zentralrat_der_Ex-Muslime
http://www.ex-muslime.de/
Konvertimi ne fe tjeter eshte e drejte elementare. Me vjen mire qe edhe Islami gradualisht po i bindet kesaj te drejte.
*
Numri i muslimaneve me se shumti shtohet shkaku i menyres se jeteses.
psh. ne shoqerit muslimane numri i vetvrasjeve eshte me i vogel se cdo shteti ne bote ku jetojn krishter ose pabesimtar.
...numri i shkurorzimeve , numri i te varurve nga alkooli , pederastve , droga , prostitucioni , poashtu tek shoqerit muslimane eshte shum i vogel.
Ndersa ne shoqerit tjera , kto jan te perhapura ne permasa shqetsuese , sa qe ne disa shoqeri qysh prej tani i ke disa nga shenjat qe vijn para ndodhjet se Kijametit .
E Verteta ėshtė e Perkryer,ajo nuk ka dy fytyra (anė)
kjo esht nji lajm shum i mir,por disave nuk ju pelqen,muslimanet shtohen dita dites,tufa tufa futen ne kete fe te paster,
extasy flm per kete teme qi ke hap.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mia@ : 14-04-2009 mė 13:50
Feelings change - memories don't.
Cfar lidhje kane faktoret qe ndikojne ne shtimin e numrit te muslimanve?!! Kryesore eshte qe numri i muslimaneve ritet dhe nga ana tjeter nuk ekzsiton musliman qe u thot te tjereve mos beni femije!!!
Edhe dicka dua te shtoj, nuk ka lidhje qe cila fe sot ne syrin e botes duket me e drejte , lidhje ka libri fetar qe njeriu beson. Nese ti je ai zotni qe te vertetojsh se Bibla eshte me e persosur se Kurani, dhe jo vetem Bibla, por cdo liber tjeter fetar, une i pari do te konvertohem ne nje fe tjeter.
Cfar te te them tjeter gje une ty.
Shumica e njerezve perkrahin islamin tamam per shkak se ky liber eshte mrekulli ne vehte!!! Cfar i shtyn me qindra gjerman qe te konvertohen ne islam, me qindra gjerman qe tan jeten jane ritur me kembanat e kishave dhe te nesermen e shikon se i fal 5 vakte namaz , e shikon se eshte konvetuar ne nje fe qe sa po ka filluar qe ta njohi?!!!
Vetem mos me thuaj se i shtyn injoranca, se po e the kete do te behesh qesharak.
Une e di qe ti me shum anon nga ana e ateisteve, kete e kam verejtur nga shkrimet e tua, por dua te di sikur te vendosje qe te zgjedhish nje fe ne kete rast misid krishterimit dhe islamit, cilen liber do kishe zgjedhur ?!! Biblen qe ka me qindra milione gabime ne mbrendi ose Kuranin qe nuk ka asnje gabim ne mbrendi ?!!
GV_USA
WE WILL NOT GO DOWN!
Ty a te jane tha syt a, qe s'di me lexu?! Lexoje edhe njeher se cfare shkruajti Vista dhe se per cfare e replikova. Qashtu.
Jam agnostik, qe do te thote se s'me rruhet per asnjonen. E pranoj qe kam simpati per myslimanet e thjeshte (s'po i quaj te moderuar se do thoni pastaj Islami eshte nje e vetem nje) qe jane ne Shqiperi, ndersa myslot e tjere me shpate ne dore, me mallkime ne goje, mjekrra e pantollona dordoleci ndjej shpifesi. Po ashtu kam simpati te jashtzakonshme per boten perendimore (me rrenje te krishter) qe dha ndihme te jashtezakonshme ne clirimin e Kosoves nga serbi si dhe qe i siguroi defakto Pavaresine (duke e njohur aktin qe ne oret e para, jo si disa te tjere qe edhe pas nje viti e gjys s'japin shenja jete).Une e di qe ti me shum anon nga ana e ateisteve, kete e kam verejtur nga shkrimet e tua, por dua te di sikur te vendosje qe te zgjedhish nje fe ne kete rast misid krishterimit dhe islamit, cilen liber do kishe zgjedhur ?!! Biblen qe ka me qindra milione gabime ne mbrendi ose Kuranin qe nuk ka asnje gabim ne mbrendi ?!!
Life's too short to remove USB safely.
Krijoni Kontakt