Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 24 prej 24
    i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979

Përralla me mbret

Gjatë pelegrinazhit nëpër Kosovë i vetëquajturi Mbret i Shqiptarëve ka befasuar disa prej komandantëve të UÇK’së, duke pretenduar se ai ka ndihmuar luftën e fundit me armë. Ata thonë se nuk kanë njohuri të tilla.

Nga Faton Ismajli më 14.04.2009 në ora 8:23
    Ekrem Spahia, njëri prej përcjellësve të të vetëquajturit Mbret i Shqiptarëve, Leka Zogu, ka deklaruar në Prekaz, se shefi i tij, Leka, gjatë gjithë kohës sa ka jetuar larg Shqipërisë, është angazhuar për Kosovën.

“Ju e dini se Lartmadhëria e Tij, Leka Zogu, është akuzuar shumë shpesh edhe për kontrabandim të armëve. Ato armë nuk kanë qenë kontrabandim, por kanë qenë të dedikuara për Kosovën. Familja mbretërore ka qenë përkrah Kosovës dhe shqiptarëve kudo që ishin, përherë dhe në çdo kohë”.

Kështu është shprehur Kryetari i Partisë Lëvizja e Legalitetit, i cili është pjesë e Oborrit të Leka Zogut, duke të dielën folur para gazetarëve për akuzat që i janë bërë shefit të tij për kontrabandim të armëve në vitet ‘70 dhe ’80.

Zëdhënësit i oborrit të Leka Zogut, Erion Teli, duke e elaboruar ketë deklaratë të Spahisë, shkon edhe pak përtej, duke thënë se armët që silleshin në Kosovë kanë pasur për qëllim që ta rrëzojnë komunizmin.

“Mbreti e ka ndihmuar me armë edhe luftën e UÇK-së”, thotë ai.

Zëdhënësi i Oborrit “Mbretëror”, Erion Teli, thotë se Kryetari i PLL-së Ekrem Spahia e ka pasur fjalën për vitet ’70 dhe ’80, atëherë kur “Mbreti” Leka Zogu kishte filluar themelimin e Ushtrisë Çlirimtare të Shqipërisë Etnike.

Teli thotë se Pretendenti për Mbret ka pasur kontakte edhe me komandantët e UÇK-së.

“Mbreti ka pasur komunikim me liderët e UCK`së prej viteve ’90, duke përfshirë Ramush Haradinajn. Mbreti ka ndihmuar luftën e UÇK-së”, thotë Teli, por pa e specifikuar se në çfarë mënyre ai e ka ndihmuar këtë luftë.

Por, disa prej komandantëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës nuk janë në dijeni se i ashtuquajturi Mbret i shqiptarëve e ka ndihmuar këtë ushtri me armatim. Një gjë të tillë e dëgjojnë për herë të parë nga zyrtarë të këtij Oborri.

“Unë nuk kam njohuri që Leka Zogu ka ndihmuar luftën e UCK`së. Politikisht ndoshta ka ndihmuar. Si njëri prej oficerëve që kam qenë në Kosovë gjatë luftës, asnjëherë nuk kam hasur në ndonjë informacion se Mbreti ka ndihmuar UCK`në”, thotë Naim Maloku për Express, i cili tash mban pozitën e Nënkryetarit të AAK`së.

Maloku u bënë thirrje të gjithë atyre që kanë ndonjë njohuri në lidhje me këtë çështje, të sqarojnë nëse Leka Zogu ka ndihmuar apo jo UÇK’në.

Njësoj sikurse Naim Maloku, as ish komandanti tjetër i UÇK’së, Rrustem Mustafa, i njohur gjatë luftës me pseudonimin “Remi”, nuk ka dëgjuar për ndihmën e dhënë nga “Mbreti” i shqiptarëve, dhënë luftës në Kosovë.

“Kurrë emrin e Leka Zogut në luftë nuk e kam dëgjuar. Më vjen mirë nëse e ka ndihmuar luftën, por unë asnjëherë nuk kam dëgjuar për këtë”, thotë Mustafa, ish komandant i UÇK’së për Zonën Operative të Llapit.
    Oborri “Mbretëror” i Leka Zogut këto deklarata i ka bërë kur tashmë ka kaluar më shumë se një dekadë nga përfundimi i luftës së fundit në Kosovë.

Për Leka Zogun mediat europiane kanë shkruar se gjatë strehimit të tij në Afrikë të Jugut është marrë më kontrabandë të armëve. Zëdhënësi i Leka Zogut, Erion Teli, tregon se mediat franceze për këto informata të publikuara janë gjobitur nga gjykatat kompetente.

Përndryshe, në Shqipëri në vitet ’90 ishte organizuar një referendum popullor, ku ishin pyetur shqiptarët nëse do të dëshironin që formën e organizimit shtetëror ta kenë monarki, ku Mbret do të ishte Leka Zogu, apo Republikë Parlamentare. Mbi 60 për qind e qytetarëve që kanë dalë në votim, kanë zgjedhur Republikën si formë organizative. Por, Leka Zogu nuk i është bindur verdiktit të popullit.
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

2010 Triplete Maska e oliinter
    Anëtarësuar
    14-11-2004
    Postime
    2,806
    ky mbreti harron se kur nuk ja varin shqiptaret e shqiperis do ja varin ata te kosoves???

na ishte njher nje mbret (pa mbreteri dhe pa prona) e cfare mbreti je? ashtu edhe une jam mbret. une te pakten kam prona ne SKRAPAR
    vari leshte

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    ramushi pret ke don me prit ai vet..
    hashimi pret ate qe dhe unmik kfor euleksi e sheh te arsyeshme me e prit..
    pra duhet me i dallue gjanat..

naltmadhnija ban mir me ndejt te shpija..
    e i biri.. le te punoj te lulzimi.. e me i mesue mir gjanat.. e ne mbramje me ja cue nji caj me limon.. babes tek oxhaku e me ndejt me bisedue.. me burra te vjeter qe vijn per vizit.. e me mesue.. e me i ndejt larg gazetave mafioze.. e sidomos atyre seliroze..

por dhe ne forum do kish ba mir me hi e me lexue.. se tjeter vend ska ku me mesue..

qashtu..
    komunist enverist,
    se xhaxhi ju mesonte asokohe per satrapin ahmet zogu,
    dhe ju trashegimtaret e regjimit do ndiqni politiken e pararendesve tuaj .

Brari komunist, e nxorri me ne fund koken.

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    A jau Mbylli Thaçi gojen ju shpiertligve
    veq lehet si qen te uritur pa dit sen
    veq ngaurrejtja qe kini per Kryeçlirimtarin Hashim Thaçin
    ------------------

Kryeministri Thaçi: Pavarësia e Kosovës dhe hyrja e Shqipërisë në NATO, momente historike për rajonin

Prishtinë, 14 prill 2009

Deklarata e plotë e kryeministrit Hashim Thaçi, pas takimit me pretendentin e Fronit Mbretëror Shqiptar Leka Zogu I

Ishte kënaqësi të prisja Lartmadhërinë të cilit i urova mirëseardhje në Kosovën e pavarur, sovrane dhe demokratike.

E informova për gjithë suksesin e arritur në Kosovë, që nga shpallja e Kosovës shtet, për njohjet e fuqishme që kanë ndodhur për Kosovën dhe për mbështetjen e fuqishme ndërkombëtare, për njohjet e ardhshme që do të ndodhin po ashtu, për progresin e arritur edhe në zhvillimin ekonomik, për hapat e rëndësishëm që kemi bërë në reforma për tu integruar sa më shpejt në strukturat euroatlantike. Kosova është shtet funksional, një shtet efektiv me mbështetje të gjithanshme ndërkombëtare, me perspektivë të sigurt për integrime.

Pavarësia ka sjellë paq, stabilitet dhe bashkëpunim rajonal. Mbështetja e Shqipërisë në këtë proces ka qenë shumë e rëndësishme në periudhën para shpalljes, gjatë procesit të shpalljes, dhe tash pas shpalljes së deklaratës së pavarësisë së vendit tonë, në mënyrë të koordinimit më të mirë të punëve.

Institucionet e Kosovës dhe ato të Shqipërisë kanë një bashkëpunim të shkëlqyeshëm, bashkëpunim ky që po jep rezultate konkrete për të mirë e të dy shteteve dhe gjithë qytetarëve tanë dhe ky bashkëpunim do të vazhdoj edhe në të ardhmen.

Pavarësia e Kosovës dhe hyrja e Shqipërisë në NATO kanë qenë momente historike për rajonin, për qytetarët tanë, për të ardhmen tonë të sigurt integruese, të zhvillimit dhe mirëqenies sociale të qytetarëve, ku një rol aktiv e ka luajtur edhe Lartmadhëria.

Nga ana e tij, pretendenti i Fronit Mbretëror Shqiptar Leka Zogu I, pasi ka shprehur kënaqësinë për takimin me kryeministrin Thaçi në Kosovën e lirë dhe të pavarur, ka theksuar se forca më e madhe e suksesit të shqiptarëve është forca e bashkimit të tyre të gjithanshëm, integrimet ndërshqiptare.
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema të Ngjashme

1. Histori të vogla dhe të bukura për shpirtin
    Nga torrkerry në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 428
    Postimi i Fundit: 09-10-2023, 15:22
  2. Eide: Jam i zhgenjyer me situaten e tanishme, duhet me shume per statusin
    Nga mani në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 29-07-2005, 09:16
  3. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-04-2005, 15:58
  4. Princi Charls dhe Kamila Parker martohen pas 34 vjetësh dashuri
    Nga Tirana në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 16-02-2005, 17:53
  5. Tre Motrat edhe Princi
    Nga Arbushi në forumin Grupmoshat e komunitetit
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 26-04-2002, 15:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •