Akus:
Ti nuk po thua asnje gje te re ndaj asaj qe une te kam perseritur ty. ju nuk pranoni Biblen por ungjillin. Une te kam shpjeguar se ē'do te thote BIbel dhe te kam treguar dhe ate qe pranoni ju. Ju ne realitet nuk pranoni Ungjillin e Jezusit por pranoni nje pjese te ungjillit te Jezusit.Ju jini fare sa te mohoni dhe vdekjen e Jezusi(ju nuk kini faj sepse eshte kurani ai qe mashtrone dhe jo ju)duke thene se Perendia vendosi nje dishepull te Jezusit qe i ngjante. Pse sadam hyseni eshte Jezusi qe te kete soze? Apo kjo thuhet sepse ju nuk pranoni profecite e Jezusit(qe do te vdiste dhe do te ringjallej te treten dite) dhe nuk pranon kurani ringjalljen e Jezusit sepse po te pranoje ringjalljen duhet te pranoj dhe vdekjen. Vdekja e Jezusit ka kuptimin e faljeve nga mekati dhe nese pranoni vdekjen nuk do te quheshit myslymane por te krishtere.
Shikoni mire se mashtrimet i beni ju dhe jo ne te krishteret. Jini ju qe thoni se pranoni Biblen por kur vjen puna hapni diskutime dhe debate mbi Ungjillin e gjonit(qe kane hapur para 1viti)dhe mbi te gjithe ungjijte tjere per mos te folur per letrat e palit apo te te tjereve apo mos te flasim per profetin Isaia etj etj.
Siē e thashe te dashur miq kurani pranon por jo Biblen dhe as Ungjillin por vetem nje pjese te tyre(ka shkruajtur vetem ato qe i interesojne). Me ate qe thote ne Suretet per Ungjillin nuk behet gje tjeter veēse vertetohet ajo qe themi se kundershton veten e vet kurani(duke thene se pranon Ungjillin por nuk pranon ato qe shkruhen ne te si psh: ndryshon qe nga lindja e Jezusit e deri tek ringjallja e tij.)!
Te dashur miq mos flisni gjera qe nuk kane kuptim por flisni gjera te verteta. mos mashtroni sepse do te gjykoheni ne baze te mashtrimit qe beni. Ai qe thote se pranon Biblen por e mohon fuqine dhe ato qe jane shkruar ne te nuk bene asnje gje tjeter veēse mashtron dhe meshtron keqas.
------------------------------------------------------------------------
Khalid:
A e ke pare mire se kur ishte Jakobi qe u martua, ne ē'fare periudhe dhe ne ē'fare periudhe dolen ligjet e Perendise?
A e mban mend qe djalin e Jakobit qe eshte Jozefi nuk e duronte dot kurverine(edhe pse Perendia nuk kishte dhene ndonje ligj per kurverine)? A me tregon dot nepermjet Bibles dhe jo kuranit, se ku eshte thene qe moisiu eshte martuar me ēupen e tezes apo te xhaxhait apo te hallave apo te dajove, sepse mora vesh qe ti po thua se moisiu u martua me ēupen e hallave pa ditur qe moisiu ishte bir i nje izraelite qe me pas u adoptua nga vajza e Faraonit dhe kur u martua, nuk eshte se u martua me vajzen e halles por ja seē thuhet lidhur me historin e marteses se moisiut:Prandaj i dashur mik kur te flasesh, fol me baza dhe jo kot sa per te mbushur faqen, ok?Por prifti i Madianit kishte shtatė bija; dhe ato erdhėn pėr tė mbushur ujė dhe pėr tė mbushur koritat pėr t`i dhėnė tė pijė kopesė sė atit tė tyre.
17 Por erdhėn disa barinj dhe i pėrzunė. Atėherė Moisiu u ngrit dhe u erdhi nė ndihmė, duke i dhėnė tė pijė kopesė sė tyre.
18 Kur shkuan te Reueli, ati i tyre, ai u tha: "Vallė si u kthyet kaq shpejt sot?".
19 Ato u pėrgjigjėn: "Njė Egjiptas na liroi nga duart e barinjve; pėrveē kėsaj mbushi ujė pėr ne dhe i dha tė pijė kopesė".
20 Atėherė ai u tha bijave tė tij: "Po ai ku ėshtė? Pse e latė kėtė njeri? Thirreni, tė vijė tė hajė".
21 Dhe Moisiu pranoi tė banojė tek ai njeri; dhe ai i dha Moisiut pėr grua bijėn e tij, Seforėn.
me respekt i krishteri!!!
Krijoni Kontakt