Close
Faqja 8 prej 12 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 114
    i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

sa bukuuurrrrrrrrrrrrrr

Po ne fakt une i kam dhene nje pergjigje nje personi qe ka pseudonimin "ruud" ku kam folur per kete gje.
    nejse ne rreshtin 6 te kapitullit 18 e thote shume qarte:
    Asnjė nga ju nuk do t`i afrohet ndonjė tė afėrmi nga gjaku pėr tė zbuluar lakuriqėsinė e tij. Unė jam Zoti.
    Ik dhe shikoje se kush eshte i afermi yt dhe pasta shiko se ē'do te thote te zbulosh lakurqsine(ketu Perendi thote se nuk duhet te kryesh mardhenie seksuale me te afermit e tu)

kur ti shikoni mire atehere do te me thoni.

Nuk e e di ti por rastesish e kam degjuar ne televizor, ketu ne Itali qe kane zbuluar kete gje. Une nuk e di se ku jeton ti, por ne vendet e zhvilluara i kane zbuluar keto gjera. prandaj nese do te dishe me shume, mund te beshe nje kerkim se do te gjesh shume gjera.

me respekt i krishteri!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Larguar Maska e cunimartum
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    o i krishter po akus ti ka thenee cilet konsiderohen te aferm
    dhe ja ku i ke
    "
    Pra po ta them une me ke nuk te lejohet te martohesh
    1-Nenen
    2-Gruan e babait
    3-motren
    4-vajzen e nenes ose te babait , lindur jashte apo brenda shpise
    5-tezen
    6-hallen
    7-vajzen e djalit
    8- nusen e xhajes
    9-nusen e djalit
    10-nusene komshiut

Sikur nuk thote gje me duket per
    Pra po ta them une me ke nuk te lejohet te martohesh
    1-Nenen
    2-Gruan e babait
    3-motren
    4-vajzen e nenes ose te babait , lindur jashte apo brenda shpise
    5-tezen
    6-hallen
    7-vajzen e djalit
    8- nusen e xhajes
    9-nusen e djalit
    10-nusene komshiut

Sikur nuk thote gje me duket per vajzen e tezes , vajzen e dajes, vajzen e xhajes , apo e kam gabim?, apo e kam gabim?
    """

i pe cilet jane te afermit????
    keta jane sipas bibles keshtu qe ajo pjesa jote s'thote asnje gje sepse edhe akus ate po thoshte po e lexove
    pra dhe njehere

vajzen e tezes , vajzen e dajes, vajzen e xhajes
    keta derisa nuk permenden s'mund te futen te te afermit
    sa per punen e te kerkuarit ta them une ka me miljona vete ne bote qe martohen pikerisht me ato tre kategori qe jane lejuar edhe nga bibla edhe njehere po ti them vajzen e tezes , vajzen e dajes, vajzen e xhajes
    dhe NUK KA PASUR po ta them edhe njehere nuk ka pasur asnje rast anomalish (statistika shkencore jo emisione italie) NDERSA kategorite e tjera mendohet te jene shume te larta mundesite per anomali
    dhe per ato kategori eshte ndaluar edhe ne Kuran pra kjo eshte e gjitha edhe me shkence edhe me bibel edhe me kuran
    me respekt
    Fen e ke krejt personale. MEMEDHEUN E KEMI TE PERBASHKET.

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

eshte e bukur kjo qe thoni ju

Nejse te aferm te gjakut per ju eshte dhe gruaja e fqinjit tende, apo jo? Shiko mire Biblen aty nuk ka zene ne goje vertet gocen e Xhaxhait apo ēunin e xhaxhait, gocen e tezes apo ēunin e tezes por ka thene diēka te rendesishme
    Asnjė nga ju nuk do t`i afrohet ndonjė tė afėrmi nga gjaku pėr tė zbuluar lakuriqėsinė e tij. Unė jam Zoti.
    Nejse nuk do mende qe te kuptosh nje gje se a jane te afermit e tu ēuni dhe goca e tezes apo e xhaxhait. nese shiko mire aty, shkon direkt tek gruaja e komshiut apo tek ajo qe eshte ne papasterti. por nese shikon se po flet per te afermit, do te thote se i ka zene si te aferm? po te shkoshe me gruan e njerit qe nuk njeh a eshte mekat, sepse ketu nuk e thote? Shiko mire se ketu nuk i ka permendur te gjitha kategorite por ka thene vetem gjerat qe te gjithe kombejt qe ishin ne mekat i benin. Nese e ke kete dyshim se martohen apo jo hembrenjte, atehere shko dhe pyet hebrenjte se e kane ne tradite qe te martohen me kushurinjte e tyre?kjo do te tregoje ne baze te Bibles(dhjata e vjeter eshte ne hebraisht origjinalja).

Une nuk dua qe te mbahem tek diēka qe ju nuk harrini te kuptoni. nese ju nuk kuptoni se ēdo te thote i afermi yt atehere vertet mos flisni. po e perseris: Perendia aty po ndalonte ato mekate qe popujt e tjere pagane po benenin, mekatet qe ata popuj nuk benin Perendia nuk kishte nevoje qe ti shkruante, ok? nese doni te dini, ne keta popuj ishin dhe arabet!!!
    DASHURIA

Larguar Maska e cunimartum
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    mire po pjesen tjeter pse i ka shkruar???????
    dhe mos fol brockulla se per gruan e komshiut eshte llafi kur je jasht martese
    dhe njehere po te them pse njeren pjese i ka cilesuar si te aferm????? ndersa pjesen tjeter joooooooooo
    ????????????????
    Fen e ke krejt personale. MEMEDHEUN E KEMI TE PERBASHKET.

i/e regjistruar Maska e Delil
    Anėtarėsuar
    12-04-2003
    Postime
    36
    Nuk dua te merrem shume me diskutime,por meqe nga fjalet dukesh i bindur dhe per te sqaruar edhe te tjeret,a mund te me permendesh qofte edhe nje kontadite ne kuran?
    Me rrespekt,Delil

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Smile

per moderatoret, me fani qe po daj per njeēik nga tema(eshte fakti se ma kerkuan).

Delil:

Kurani eshte kontradikt qe ne ekzistence. po ta them me fjale me te qarta:

kurani ka marre nga Bibla por nuk pranon qe Bibla eshte Fjala e Perendise. a ka me kontradiktore sesa kaq?

cunimartum:

1- duhet te dish se kur permend gruan e komshiut ne mes te te afermeve nga gjaku nuk do te thote se eshte nje e aferm e gjakut.

2- Duhet te dishe se ato qe shkruante aty jane jo vetem per ata qe ishin te martuar por dhe ata qe ishin te pa martuar.

3- duhet te dishe se ato urdhera qe Perendia ka dhene ishin sepse duhet te ruheshin nga keto lloje mekatesh qe i benin popujt ku do shkoni per ti pushtuar(qe mos te binin ne mekate te tilla). Prandaj ato shkruheshin per tu ruajtur dhe per mos te bere ato qe benin popujt ku do shkonin(sepse popujt ku do shkonin ishin te mbushur deri ne gryke vetem me keto lloje mekatesh qe permenden ne levitik).

prandaj shikoji mire gjerat dhe mos fol ne baze te kuranit por ne baze te Bibles!!!

DASHURIA

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-03-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    138
    Se ke idene sa keq me vjen per veten nese je vetem ti ai qe lexon kto shkrime!!!

Prape mashtrim nga ty . Ke thene qe Kur'ani nuk e pranon qe Bibla eshte fjale e perendise!!!

Po ti sikur ke qene edhe Musliman mer jahu!Une se marr vesh cjane kto karagjozlliqe qe thua!

Ne Kur'an permendet shpesh ungjilli i Jezusit teurati dhe librat e tjere dhe i kerkohet besimtarit qe ti besoje si libra te Zotit.

Tjeter! Ti nuk na shpjegove se ku ndalohet ne Bibel martesat qe nuk ndalohen ne Kur'an!! Apo harrove?
    Peace!

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Talking

por eshte vertet per tu habitur me ty akus. ose nuk je myslyman ose do te ngaterrosh gjerat.

1- siē e the dhe ti, qe ju pranoni ungjillin( jo te vertetin por ate qe mendoni ju se eshte i verteti) dhe jo Biblen. Nese nuk e di i dashur mik ateher po ta shpjegoj se ē'do te thote BIBEL. Bibel do te thote permbledhes librash ose biblotek librash. Kur thuhet Bibel thuhet qe nga zanafilla e deri tek zbulesa(gje qe ju kritikoni dhe nxirrni tema kundra ketyre librave).

2- nuk e mbaj mend se ta tha ty apo ndonje tjetri vellai deshmues por po e perseris: ti nuk je myslyman dhe mos e thuaj me ate qe the se po te degjuan te shporren nga xhamia apo komuniteti qe merr pjese. a e mband nje djale qe ishte 17 vjeē(nese nuk gaboi) dhe quhej Daniel? e po ky nxorri nje teme ndaj Bibles, duke e kritikuar dhe duke e nxjerres si liber qe nuk eshte i sakte. pra ju Biblen nuk e pranoni, kot sa e thua ate gje.

3- une kam qene myslyman dhe prandaj e them kete gje sepse i di mendimet dhe ato qe pranon kurani nga Bibla(nuk pranon Biblen por ndonje gje te Bibles qe dhe e ka kopjuar).
    -----------------------------------------------------------------
    Une shpjegova ate qe thuhet ne Bibel por per ato qe thuhen ne kuran nuk me perket mua qe ti nxjerre sepse une kuranin nuk e besoj si librin e Zotit dhe nuk e konsideroj ne ato qe thote, ok? nese do shiko ate qe kane thene shoket e tu. une nuk kam thene se do te shpjegoj ato qe thuhen ne kuran per martesen sepse nuk dua te di fare se ē'thote kurani per martesen sepse une jam i gezuar dhe i lumtur qe ne Bibel kam gjetur te verteten dhe lumturine e vertete, ne pak fjale; "te verteten"!

DASHURIA

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-03-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    138
    Hey , mos u be qesharak tani.
    Ca Muslimani ke qen ti mer cun?Se e shof qe e permend shume .Ti sdi bazat elementare te fese Islame!
    Une e perseris prape dhe ska njeri te me nxjerri mua nga xhamia sepse une po citoj Kur'anin.
    Islami e pranon ungjillin e Jezusit(eshte ne Kur'an) teuratin e Musait(Moisiut) Zeburin .Ne Kur'an eshte treguar historia e Jezusit , ne Kur'an ka nje kapitull te emruar me emrin e nenes se Jezusit (sure Merjem) dhe jne kapitull me emrin e familjes se saj(sure ali imran).Ne Kur'an thuhet qe Jezusi ishte mesiu i biri i Merjemes.(Maries)

Te lutem mos me repliko me se me vjen turp nga vetja qe po merrem me ty
    Peace!

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    perSHENDETje
    Tema nuk eshte aq shume fetare sesa kulturore ose konceptike. Dua te them qe varet nga koncepti i nje populli reth kesaj teme. Sepse mbi kete teme une nuk di qe krishterimi ose judaismi te jet ne kundershtim , ne bibel pershkruhet Jakubi dhe Mojsiu duke u martuar me vajzat e hallave dhe te dajave te tyre. Biles ne rastin e Islamit profeti Muhamed thote "mos u martoni me njerez te afert gjakerisht se femijet e tuaj mund te lindin me probleme, sa me larg gjakut aq me mire per ju" pra eshte nje gje e pandalushme (kur behet fjale per brez te dyte gjaku) por dhe e papelqyeshme ne kundershtim me Krishterimin qe eshte vetem e lejueshme.
    Ne rastin e kulturave.... ne Shqiperi te martohesh me gocen e dajes, xhajes etj. eshte dicka e jashtzakonshme, megjithese lidhje te fshehta kane ekzistuar perhere. Ne popuj te tjere si psh. Arabet( dhe te krishteret Arab), Ebrejte nuk e kan shume problem akoma dhe ketu ne Greqi nuk duket kaq absurde kjo gje.falemiNDERit

Faqja 8 prej 12 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Si tė rikthej skedarėt e fshirė/formatuar
    Nga benseven11 nė forumin Pyetni ekspertėt
    Pėrgjigje: 323
    Postimi i Fundit: 28-12-2019, 15:44
  2. Pėrurohet Universiteti Europian i Tiranės
    Nga Albo nė forumin Mentori akademik
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-10-2008, 17:19
  3. Fragmente nga Shėn Grigor Teologu
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:40
  4. Fjalet eukaristike te Jezusit
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-03-2006, 02:34
  5. Pse nuk martohen priftat?
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 17-03-2006, 22:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •