Close
Faqja 7 prej 12 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 114
    ..DeXterOusS.. Maska e Abstract`Beauty
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    U.S
    Postime
    29
    Alba Mausi un nuk duhet te lexoj mendimet e me par qe te jap comentin tim mbi diēka qe kam dieni...Gjithsesi ti siē e the dhe vet ti po shkon mbi mendimin e vetem te nje personi..dhe skam perse te comentoj me un se e vertetove dhe vet..dhe shpresoj ta kesh kuptuar gabimin.!
    Gjithsesi un komentin e me par e bera mbi ate coment qe kishe bere per ate shoqen tende. Persa i perket pyetjes qe verteton ne Kuran ta than dhe me lart qe as nuk e kundershot po as nuk thuhet qe esht diēka e detyruar.

--I krishteri...edhe ktu ne amerik..njerzit e kan konceptin mbi ne shqiptaret se jemi nje vend shum i humbur..sepse ne televizor zakonisht kur flasin per ne nzjerin vetem foto me gomar,dhe chickens...por ashtu jemi ne ne tvertet???

Abstraktja
    I'm tired of all this nonsense about beauty being only skin`deep. That's deep enough!! What do you want...an adorable pancreas???

i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anėtarėsuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    ok zemra ,secili ka mendimin e vet,prandaj eshte forumi.
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Pershendetje!
    Une nuk e kuptoj pse kjo tme ka shkuar 5 faqe dhe eshte e veshtire te lexosh cdo gje nje per nje, por gjithsesi une e kam idene se per cfare behet fjale.
    Besoj se qe ne pergjigjen e pare kjo teme duhet te ishte e mbyllur sepse u shpreh shume qarte megjithate une po shkruaj dicka.
    Nuk e mbaj mend se kush tha qe martesa ne gjak ishte nje tradite qe ka ardhur nga adami dhe eva por une e kundershtoj sepse edhe ne kohen e Adamit ka pasur nje far ligji qe e ndalonte imoralitetin (e konceptuar per ate kohe).
    Per muslimanet eshte se Eva kur lindte kishte ne nje bark 2 femije nje djale dhe nje vajze (deri ne normalizim) ligji per ate kohe ishte se lejohej te kryente mardhenie martesore djali i barkut te pare me vajzen e barkut te dyte, nese djali i barkut te pare kryente mardhenie me motren e tij te nje barku ky ne ate kohe konsiderohej imoralitet ose prostitucion. Historia sipas Islamit na tregon qarte incidentin mes Habilit dhe Kabilit kur ne mes ishte motra e tyre.
    Per kohen qe jetojme: Kur'ani nuk ka folur aspak per martesen ne gjak si per ta lejuar ashtu edhe per ta ndaluar. Muhamedi kur ka thene se sa me larg eshte me e mira e dinte se martesa ne gjak sillte crregullime ne femije per te cilen nuk ka diskutim. Tani se sa larg askushi nuk mund te thote sa sepse nga historite dhe traditat qe ka vendi yne te pakten brezi i katert. Kjo ishte perafersia qe kam degjuar koheve te fundit qe ka ndodhur dhe ajo ne mesin e fisit tim (qe jane orthodokse) kam eksperience fisnore kur halla ime eshte martuar me nje burre qe brez pas brezi (brez i katert) gjysherit ishin vellezer. tani a eshte e mire apo e keqe nuk mund ta diskutojme sepse kjo nuk shkaktoi problematike as nga autoritetet shteterore e as nga vete kisha orthodokse nuk e kam permendur fene orthodokse si argument anti-krishter por thjesht per faktin se kjo teme duhet mbyllur per arsye qe tashme jane bere te qarta.
    faleminderit per kohen qe ju kam marre
    pershendetje
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Abstract`Beauty

Une tani nuk po kuptoj se ku do te dalesh me keto gj po thua, dhe ē'hyjne keto gjera me ato qe thashe une.

nese ti e merr ndryshe ate qe thashe Vije te mesme nuk kaatehere nuk eshte faji im. nese amerika flet kundra shqiperise ne ate menyre(qe jemi mbrapa bote), nuk ka kuptuar se me mire "pak buke edhe me paqe, sesa nje viē i majmur i therur dhe me lufte".

Nuk e di per ty por kur dikush me thote nje gje te tille per shqiperine, une merzitem edhe i flas atij person. ne fakt ketu ku jam (ne Itali), ka nje name te keq ndaj shqiptareve, por personat qe me kane njohur kane pare se si jane shqiptaret(jam nje shembull shqiptari ketu ne itali, qe dhe vet italianet qe nuk me njohin kur degjojne qe jam shqiptar me kerkojne falje per gjerat qe thone), nejse kjo eshte teme tjeter.

me falni ju te tjeret qe u largova nga tema.

me respekt i krishteri!!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Hej po i tham edhe un dy fjal ne kyt tem sa i perket ksaj tem ktu esht forum nuk esht as kish as xhami mar po leni ant e fes ne nje an se mar po thoni jena shqiptar edhe kaq se as hoxha as prifti spo na duhen gja se edhe hoxhadhart edhe prifatt tan te shkelgjyshem po e tregojn vedin ku do njani i bjen djres tjetri lahutes po besoni veē ne nje zot se mysliman te krishter nje jemi o njerz te mir boll me propoganda mar se elame nam elame

edhe ti alba mausi ne daē me dit pse myslimant martohen me gjakun e tyre shko kap naj hoxh e pyte po edhe ti ma me kta tema se na shpife edhe ti??
    me rrespekt Ben-Shkodrani

si beson veē ne Zot) jo ne hoxha hajna e prifta pedo??
    Mė vjenė ndonjėherė nė mendje, e nuk shkruaj dot. Mė duket sikur tė gjitha fjalėt para teje janė tė kot! Dhe dal nga kjo gjendje, e bie pėrsėri, e si mund tė jem i qetė kur nė zemėr je ti?! Prandaj shko moj vajzė, shko ti prej kėtej, largohu...

i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anėtarėsuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    Mir e ke ti Ben,por mendova qe dhe ketu mund te gjeja nje pergjigje te qarte per kete pyetje,dhe ka shume vet qe i jan pergjigjur drejt dhe real kesaj pyetje,ma kan shkurtu rrugen me shku e me pyet Hoxhen,pastaj kjo vertet eshte forum,por, une temen e kam hapur aty ku i takon ku thot"pyetje per besimtaret"dhe ketu ka shume besimtare,por ka dhe shume qe hiqen dhe nuk din asgje...Me respekt Alba
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-03-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    138
    Alba mausi!!

Edhe pse eshte dhene disa here pergjigja une po e perseris edhe nje here.

Ne Kur'an nuk eshte ndaluar nje gje e tille.
    Ne si shqiptar e perceptojme jo normale prandaj nuk e praktikojme. Ne vende te tjera e kane normale.Pra gjykimi per kte ceshtje eshte relativ.
    Perfundimisht , nese dikush e praktikon nje martese te tille , dikushi eshte ne rregull me Zotin.

Nuk me vjen mire qe je shprehur se kjo gje eshte e shtuar ne Kur'an etj etj .

Une do ta shikoja si tolernce veprimi ,persa i perket ketij aspekti, e lene ne dore te kulturave te ndryshme.

Peace!

ND
    Peace!

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Lightbulb

Pse eshte verifikuar shkencerisht se nese dy persona qe jane ose kushurinj te pare ose vella e moter apo baba e bije bir e nene, femija nuk eshte shume e sigurt se rrone?

Dua te them se ato qe shkenca ka zbuluar jane te verteta ndaj asaj qe Perendia thote ne Bibel dhe eshte ēnderim i gjakut te vet qe te marresh nje te afermin tende dhe nje neveri per Perendine.

Nese kurani e lejon problemi ngelet i tij.

Lavdi Zotit qe Bibla e mohon, keshtu qe Perendia tregon lavdine dhe fuqine e Fjales se Tij(Bibles).

me respekt i krishteri!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-03-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    138
    Postuar mė parė nga ruud
    levitiku Kapitulli 18
    1 Zoti i foli akoma Moisiut, duke i thėnė:

2 "Folu bijve tė Izraelit dhe u thuaj atyre: Unė jam Zoti, Perėndia juaj.

3 Nuk do tė bėni siē bėjnė nė vendin e Egjiptit, ku keni banuar, dhe nuk do tė bėni siē bėjnė nė vendin e Kanaanit ku po ju ēoj; ju nuk do tė ndiqni zakonet e tyre.

4 Do tė zbatoni dekretet e mia dhe do tė respektoni statutet e mia, duke iu pėrmbajtur atyre. Unė jam Zoti, Perėndia juaj.

5 Do tė respektoni statutet dhe dekretet e mia, me anėn e tė cilave, kushdo qė i zbaton nė praktikė, ka pėr tė jetuar. Unė jam Zoti.

6 Asnjė nga ju nuk do t`i afrohet ndonjė tė afėrmi nga gjaku pėr tė zbuluar lakuriqėsinė e tij. Unė jam Zoti.

7 Nuk do tė zbulosh lakuriqėsinė e atit tėnd apo lakuriqėsinė e nėnės sate; ajo ėshtė nėna jote; nuk do tė zbulosh lakuriqėsinė e saj.

8 Nuk do tė zbulosh lakuriqėsinė e gruas sė atit tėnd; ajo ėshtė lakuriqėsia e atit tėnd.

9 Nuk do tė zbulosh lakuriqėsinė e motrės sate, bijė e atit tėnd ose bijė e nėnės sate, qoftė e lindur nė shtėpi ose jashtė saj.

10 Nuk do tė zbulosh lakuriqėsinė e bijės sė birit tėnd apo tė bijės sė bijės sate, sepse lakuriqėsia e tyre ėshtė vetė lakuriqėsia jote.

11 Nuk do tė zbulosh lakuriqėsinė e bijės sė gruas tė atit tėnd, e lindur nga ati yt; ėshtė motra jote; mos zbulo lakuriqėsinė e saj.

12 Nuk do tė zbulosh lakuriqėsinė e motrės sė atit tėnd; ėshtė njė e afėrme e ngushtė e atit tėnd.

13 Nuk do tė zbulosh lakuriqėsinė e motrės sė nėnės sate, sepse ėshtė njė e afėrme e ngushtė e nėnės sate.

14 Nuk do tė zbulosh lakuriqėsinė e vėllait tė atit tėnd; nuk do t`i afrohesh gruas sė tij; ajo ėshtė halla jote.

15 Nuk do tė zbulosh lakuriqėsinė e nuses sė birit tėnd; ajo ėshtė gruaja e djalit tėnd; mos zbulo lakuriqėsinė e saj.

16 Nuk do tė zbulosh lakuriqėsinė e gruas sė vėllait tėnd; ėshtė lakuriqėsia e vėllait tėnd.

17 Nuk do tė zbulosh lakuriqėsinė e njė gruaje dhe tė bijės sė saj; nuk do tė marrėsh bijėn e birit tė saj, as bijėn e bijės sė saj pėr tė zbuluar lakuriqėsinė; janė tė afėrm tė ngushtė tė saj; ėshtė njė incest.

18 Nuk do tė marrėsh njė grua bashkė me tė motrėn pėr ta bėrė shemėr, duke zbuluar lakuriqėsinė e saj ndėrsa tjetra ėshtė akoma gjallė.

19 Nuk do t`i afrohesh njė gruaje pėr tė zbuluar lakuriqėsinė e saj nė periudhėn e papastėrtisė sė saj tė shkaktuar nga zakonet.

20 Nuk do tė kesh marrėdhėnie seksuale me gruan e fqinjit tėnd pėr t`u ndotur me tė.

21 Nuk do tė lejosh qė asnjė prej trashėgimtarėve tė tu t`i ofrohet Molekut; dhe nuk do tė pėrdhosėsh emrin e Perėndisė tėnd. Unė jam Zoti.

22 Nuk do tė kesh marrėdhėnie seksuale me njė burrė, ashtu si bėhet me njė grua; ėshtė njė gjė e neveritshme.

23 Nuk do tė bashkohesh me asnjė kafshė duke u ndotur me tė; gjithashtu asnjė grua tė mos i afrohet njė kafshe pėr t`u bashkuar me tė; ėshtė njė degjenerim i neveritshėm.

24 Mos u ndotni me asnjė nga kėto gjėra, sepse me gjithė kėto gjėra janė ndotur kombet qė po bėhem gati t`i pėrzė pėrpara jush.

25 Vendi ėshtė ndotur; prandaj unė do ta dėnoj pėr paudhėsinė e tij, dhe vendi do tė vjellė banorėt e tij.

26 Ju, pra, do tė respektoni statutet dhe dekretet e mia dhe nuk do tė kryeni asnjė nga ato gjėra tė neveritshme, as ai qė ka lindur nė vend ashtu edhe i huaji qė banon midis jush,

27 (sepse tė gjithė kėto gjėra tė neveritshme i kanė bėrė banorėt e vendit qė ishin para jush, dhe vendi ėshtė ndotur),

28 qė edhe ju, po tė jetė se e ndotni, vendi tė mos ju vjellė ashtu si ka vjellė kombin qė ishte para jush.

29 Sepse cilido qė kryen ndonjė prej kėtyre gjėrave tė neveritshme, personat qė i kryejnė do tė shfarosen nė mes tė tyre.

30 Do tė respektoni, pra, urdhėrimet e mia, nuk do tė ndiqni asnjė nga zakonet e neveritshme qė janė para jush dhe nuk do tė ndoteni me to. Unė jam Zoti, Perėndia juaj".

Pra po ta them une me ke nuk te lejohet te martohesh
    1-Nenen
    2-Gruan e babait
    3-motren
    4-vajzen e nenes ose te babait , lindur jashte apo brenda shpise
    5-tezen
    6-hallen
    7-vajzen e djalit
    8- nusen e xhajes
    9-nusen e djalit
    10-nusene komshiut

Sikur nuk thote gje me duket per vajzen e tezes , vajzen e dajes, vajzen e xhajes , apo e kam gabim?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ABIGAIL : 05-04-2003 mė 13:55
    Peace!

Larguar Maska e cunimartum
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    quote nga i kristheri:
    "Pse eshte verifikuar shkencerisht se nese dy persona qe jane ose kushurinj te pare ose vella e moter apo baba e bije bir e nene, femija nuk eshte shume e sigurt se rrone?"

ku i lexon keto shkenca ti a mund ta di???
    ta ka dhene pergjigjen akus a mund ti pergjigjesh pak se edhe ne vende te tjera te kam bere une nja ca pyetje a mund ti pergjigjesh???
    te lutem shume here tjeter para se te me drejtohesh mua pergjigju i cike pyetjeve
    Fen e ke krejt personale. MEMEDHEUN E KEMI TE PERBASHKET.

Faqja 7 prej 12 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Si tė rikthej skedarėt e fshirė/formatuar
    Nga benseven11 nė forumin Pyetni ekspertėt
    Pėrgjigje: 323
    Postimi i Fundit: 28-12-2019, 15:44
  2. Pėrurohet Universiteti Europian i Tiranės
    Nga Albo nė forumin Mentori akademik
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-10-2008, 17:19
  3. Fragmente nga Shėn Grigor Teologu
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:40
  4. Fjalet eukaristike te Jezusit
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-03-2006, 02:34
  5. Pse nuk martohen priftat?
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 17-03-2006, 22:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •