Close
Faqja 6 prej 12 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 114
    une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    levitiku Kapitulli 18
    1 Zoti i foli akoma Moisiut, duke i thėnė:

2 "Folu bijve tė Izraelit dhe u thuaj atyre: Unė jam Zoti, Perėndia juaj.

3 Nuk do tė bėni siē bėjnė nė vendin e Egjiptit, ku keni banuar, dhe nuk do tė bėni siē bėjnė nė vendin e Kanaanit ku po ju ēoj; ju nuk do tė ndiqni zakonet e tyre.

4 Do tė zbatoni dekretet e mia dhe do tė respektoni statutet e mia, duke iu pėrmbajtur atyre. Unė jam Zoti, Perėndia juaj.

5 Do tė respektoni statutet dhe dekretet e mia, me anėn e tė cilave, kushdo qė i zbaton nė praktikė, ka pėr tė jetuar. Unė jam Zoti.

6 Asnjė nga ju nuk do t`i afrohet ndonjė tė afėrmi nga gjaku pėr tė zbuluar lakuriqėsinė e tij. Unė jam Zoti.

7 Nuk do tė zbulosh lakuriqėsinė e atit tėnd apo lakuriqėsinė e nėnės sate; ajo ėshtė nėna jote; nuk do tė zbulosh lakuriqėsinė e saj.

8 Nuk do tė zbulosh lakuriqėsinė e gruas sė atit tėnd; ajo ėshtė lakuriqėsia e atit tėnd.

9 Nuk do tė zbulosh lakuriqėsinė e motrės sate, bijė e atit tėnd ose bijė e nėnės sate, qoftė e lindur nė shtėpi ose jashtė saj.

10 Nuk do tė zbulosh lakuriqėsinė e bijės sė birit tėnd apo tė bijės sė bijės sate, sepse lakuriqėsia e tyre ėshtė vetė lakuriqėsia jote.

11 Nuk do tė zbulosh lakuriqėsinė e bijės sė gruas tė atit tėnd, e lindur nga ati yt; ėshtė motra jote; mos zbulo lakuriqėsinė e saj.

12 Nuk do tė zbulosh lakuriqėsinė e motrės sė atit tėnd; ėshtė njė e afėrme e ngushtė e atit tėnd.

13 Nuk do tė zbulosh lakuriqėsinė e motrės sė nėnės sate, sepse ėshtė njė e afėrme e ngushtė e nėnės sate.

14 Nuk do tė zbulosh lakuriqėsinė e vėllait tė atit tėnd; nuk do t`i afrohesh gruas sė tij; ajo ėshtė halla jote.

15 Nuk do tė zbulosh lakuriqėsinė e nuses sė birit tėnd; ajo ėshtė gruaja e djalit tėnd; mos zbulo lakuriqėsinė e saj.

16 Nuk do tė zbulosh lakuriqėsinė e gruas sė vėllait tėnd; ėshtė lakuriqėsia e vėllait tėnd.

17 Nuk do tė zbulosh lakuriqėsinė e njė gruaje dhe tė bijės sė saj; nuk do tė marrėsh bijėn e birit tė saj, as bijėn e bijės sė saj pėr tė zbuluar lakuriqėsinė; janė tė afėrm tė ngushtė tė saj; ėshtė njė incest.

18 Nuk do tė marrėsh njė grua bashkė me tė motrėn pėr ta bėrė shemėr, duke zbuluar lakuriqėsinė e saj ndėrsa tjetra ėshtė akoma gjallė.

19 Nuk do t`i afrohesh njė gruaje pėr tė zbuluar lakuriqėsinė e saj nė periudhėn e papastėrtisė sė saj tė shkaktuar nga zakonet.

20 Nuk do tė kesh marrėdhėnie seksuale me gruan e fqinjit tėnd pėr t`u ndotur me tė.

21 Nuk do tė lejosh qė asnjė prej trashėgimtarėve tė tu t`i ofrohet Molekut; dhe nuk do tė pėrdhosėsh emrin e Perėndisė tėnd. Unė jam Zoti.

22 Nuk do tė kesh marrėdhėnie seksuale me njė burrė, ashtu si bėhet me njė grua; ėshtė njė gjė e neveritshme.

23 Nuk do tė bashkohesh me asnjė kafshė duke u ndotur me tė; gjithashtu asnjė grua tė mos i afrohet njė kafshe pėr t`u bashkuar me tė; ėshtė njė degjenerim i neveritshėm.

24 Mos u ndotni me asnjė nga kėto gjėra, sepse me gjithė kėto gjėra janė ndotur kombet qė po bėhem gati t`i pėrzė pėrpara jush.

25 Vendi ėshtė ndotur; prandaj unė do ta dėnoj pėr paudhėsinė e tij, dhe vendi do tė vjellė banorėt e tij.

26 Ju, pra, do tė respektoni statutet dhe dekretet e mia dhe nuk do tė kryeni asnjė nga ato gjėra tė neveritshme, as ai qė ka lindur nė vend ashtu edhe i huaji qė banon midis jush,

27 (sepse tė gjithė kėto gjėra tė neveritshme i kanė bėrė banorėt e vendit qė ishin para jush, dhe vendi ėshtė ndotur),

28 qė edhe ju, po tė jetė se e ndotni, vendi tė mos ju vjellė ashtu si ka vjellė kombin qė ishte para jush.

29 Sepse cilido qė kryen ndonjė prej kėtyre gjėrave tė neveritshme, personat qė i kryejnė do tė shfarosen nė mes tė tyre.

30 Do tė respektoni, pra, urdhėrimet e mia, nuk do tė ndiqni asnjė nga zakonet e neveritshme qė janė para jush dhe nuk do tė ndoteni me to. Unė jam Zoti, Perėndia juaj".

fillimisht falenderoj te krishterin per ofendimit qe ka bere kundrejt meje ne nje shkrim te mesiperm..........ju lutem lexoni leviticus dhe do ta kuptoni se cka bibla kupton me "TE AFERM NGA GJAKU"

musliman krenar Maska e Shiu
    Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040

Re: Reagim

Postuar mė parė nga Shpresmiri
    Dajaku dhe Tahox, me atė kuriozitetin qė e solla kisha pėr qėllim tė shprehja dallimin e madh qė ekziston ndėrmjet mentalitetit shqiptar dhe algjerian ndaj poligamisė dhe nė pėrgjithėsi martesės. Shumė myslimanė mburren me kėto shtete ku Kurani jetohet me pėrpikėri dhe disa kanė shprehur edhe dėshirėn tė shkojnė tė jetojnė atje.

Sidoqoftė kisha ndėr mend tė them se martesa me kushėrinj ėshtė "strukturė mėkatare". Ēka domethėnė kjo? Do tė thotė se nėse kjo strukturė apo institucion, ashtu ta quaj, jeton njė kohė tė gjatė nė njė shoqėri ajo bėhet "normale" dhe brezat e rinj nuk e shohin si diēka tė kundėrt me natyrėn e njeriut. Ky mentalitet aziatik (martesa nė pėrgjithėsi) plotėsisht ėshtė kundėr kulturės shqiptare dhe frymės evropiane.
    Falėminderes Zotit se ka edhe myslimanė tė urtė qė nuk i praktikojnė kėto gjėra. Nėse mendon se nuk ekzistojnė atėherė nuk mė mbetet tjetėr pos tė dyshoj nė reagimin tėnd qėllimmirė.

Tung!
    Shpresmir, ishte e pamundur te kuptohet nga postimi yt i meparshem se per ate cfare kishe ndermend te thuash ne lidhje me martesen me kusherinj. Thjesht, sepse nuk ke thene gje, por ke postuar nje tekst nga nje reviste humoristike qe s'ka kurrfare lidhje me temen, por qartazi ka lidhje me tendencen tende te perqeshesh njerezit qe jetojne me nje kulture dhe realitet tjeter.

Te jesh musliman, nuk do te thote te jesh aziatik. Te jesh musliman, nuk do te thote te jetosh sipas traditave aziatike. Eshte vertet poshteruese kur degjoj apo lexoj kur muslimanet i quajne "turq" apo "anadollake". Kjo shpreh perbuzjen ndaj nje pjese derrmuese te popullit shqiptar te cilet jane muslimane. Kete une nuk e quaj patriotizem.

Per sa i perket marteses me te aferm, duhet ta citosh ajetin ku decidivisht thuhet se kjo eshte e lejuar, por ajet i tille nuk ekziston. Ekzistojne hadise te cilat ndalojne kete lloj te marteses, por natyrisht, cdo popull ka te drejte te veproje ashtu si i lejojne traditat e tyre. Edhe ne Spanje, Meksike, Venecuele, etj (te gjitha jane vende katolike) ekziston tradita e marteses me te aferme, por kjo nuk eshte arsye qe te hapim teme te re dhe te diskutojme per kete ceshtje te spanjolleve dhe te gjithe shqiptaret katolike t'i perqeshim ne llogari te traditave spanjolle.

Martesa me te aferm ka pasoja te ndryshme negative, per te cilat jane te vetedijshem edhe te krishteret, edhe muslimanet. Nuk eshte pse shqiptaret e kane zbuluar kete, apo ai "gjeni i krishtere" i shqiptarit nuk e lejon te martohet me te aferme, por jane fakte te vertetuara nga praktika shekullore e tash edhe nga shkenca. Une sigurisht nuk do ta zgjidhja ndonje kusherire per grua, e nuk brengosem fare se cfare ben dikush ne Algjeri apo Venecuele, eshte problem i tyre.
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290

sqarim

ketu perdoret "mos i zbuloni lakuriqsine" ndersa ne anglisht e kane perkthyer "jeni te ndalur te martoheni".....
    megjithese seshte ndonje ndryshim i madh sepse ne qofte se mund ti zbulosh lauqiqesine ne kusheriri atehre do te thote qe mund ta martosh.....

megjithese mos i zbuloni lakuriqesine sikur ska kuptimse atehere domethene qenka e lejueshme ti zbulosh lakuriqesine nje kusherire pa e martuar...

faleminderit

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    Postuar mė parė nga ALBA_MAUSI
    Hatere ne qofte se kjo gje eshte e lejuar me gjithment ne kuran,kjo per mua nuk eshte llogjik, sepse goca xhajes apo e tezes jan aq afer me gjak sa vete natyra nuk e lejon kete gje,kjo eshte nje genjeshter e shkruar ne kuran,sepse zoti ashtu sic ka kriju njeriun ka kriju edhe natyren e cila eshte kunder kesaj lidhje.
    i thought this was quite funny....
    kam nje pyetje ne qofte se me lejoni....ckuptoni me natyre ???
    albamausi megjithese ta kane thene dua te ta them dhe une ne menyren time......
    ne kuran (lexo NISA ajetet 22-24) nuk ndalon martesen me kusherinj. pra ne qofte se martohesh sdo kishte ndonje te keqe, ne qofte se sdo te martohesh prape ske thyer ndonje rregull te islamit.....
    ajetet 22-24 flasin per martesat e ndaluara dhe martesen me kusherinj nuk e ndalon..............

kjo eshte nje genjeshter e shkruar ne kuran,sepse zoti ashtu sic ka kriju njeriun ka kriju edhe natyren e cila eshte kunder kesaj lidhje

me fal por ka mundesi te me thoni ckeni dashur te thoni me siper??? dhe me pas do mundohem tu pergjigjem.....

je ne gjendje ti ta gjykosh dhe provosh qe "natyra" nuk e pranon martesen me kusherinj apo ti po e paragjykon kete ajet te kuranit......po supozon si te drejte kulturen europiane dhe shqiptare????????????????????????????????????

faleminderit per mirekuptimin

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-03-2003
    Vendndodhja
    ceki
    Postime
    88
    Ketu ku jetoj une ka arab.turq myslimane nga te gjitha vendet e botes.Eshte e vertet kjo qe martohen me gjakun e tyre.Po varja se shyqyr zotit qe se kemi ne shqiptaret kete gje.

..DeXterOusS.. Maska e Abstract`Beauty
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    U.S
    Postime
    29
    Alba Mausi...nuk e di se me cin ke fol ti motre, por un kam shum shoqeri nga turkey dhe Arabia...edhe kjo qe thu ti osht genjeshter..ose esht ndonje shpikje nga truri jot?! Ajo martes qe thua ti ka ndodhur esht e vertet...por ka ndodhur ne kohet..te pakten 300yrs b.c!!!
    Nejse ato njerz jan shum shum me te riparuar nga ne Albot...(by FARRRRRRR)...dhe ti mos e ofendo veten te flasesh kshu perallash kur nuk i njef njerzit...ose me mir kur nuk i din traditat!

Abstraktja
    I'm tired of all this nonsense about beauty being only skin`deep. That's deep enough!! What do you want...an adorable pancreas???

i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anėtarėsuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    Eeeeeeee po na thu teori te re ti keshtu!Une kam shoqen time me te ngushte, qe eshte Turke dhe e hapa extra kete teme ,sepse me beri pershtypje fejesa e saj me djalin e tezes.Dhe kur e pyeta me tha,ne te gjithe keshtu martohemi dhe mami im;babin e ka cun xhaje.Tani une nuk kam ndonje leverdi te genjej per keto gjera,se nuk jam une e vetmja qe e di kete gje ,por lexoji mesazhet te gjitha hatere hajde fol per genjeshtra e mija.Por ti me duket se paske vetem shoqeri me korrespodenc dhe jo live.Me respekt Alba
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

..DeXterOusS.. Maska e Abstract`Beauty
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    U.S
    Postime
    29
    Alba....prinderit me kan dhen ate fat qe un kam bredh ter boten...dhe kam qen ne turqi ashtu si dhe ne arabi motre!....Ashtu si dhe ti un mendoja se ne turqi existonin akoma ato traditat e vjetra...por ishte shum e kunderta jeta reale atje. Pothuajse 90% te gocave mosha ime e kam fjalen te gjitha me mini e me tube-tops. (Jeta nates u bonte atje)! Ishte shum e rall ajo qe shifje te mbuluar....dhe kte qe the ti ta garantoj un qe nuk existon any longer. Kshuqe un flas nga experienca dhe ti flet nga ana shkrimtarit
    Difference e madhe kjo!!!!!!!!!!!!

Abstraktja
    I'm tired of all this nonsense about beauty being only skin`deep. That's deep enough!! What do you want...an adorable pancreas???

i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anėtarėsuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    ok zemra!Te lumte qe te ka pri fati dhe ke bredh boten,nuk jam ne kundershtim,por shikoji pak shkrimet me radhe sepse nuk i ke lexuar te gjitha qe te bindesh,sepse nuk jam une e vetmja qe e di kete gje,dhe nuk flas nga ana shkrimtarit por flas ne gjuhe te realitetit,ku une kam 13 vjet qe jetoj me to dhe ti ke ber vetem udhetime te castit.Me respekt Alba
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

mendimi im

Abstract`Beauty:

Nuk e di por ti po i shmangesh shume pyetjes. Nuk eshte pyetja se ekziston ne turqi tani kjo tradite por pyetja eshte se a eshte e vertet kjo gje edhe a eshte e shkruar ne kuran?

nese ti nuk di ti pergjigjesh mos fol qe te ndryshosh muhabetin por rri edhe degjo se ku eshte themeli i temes edhe jo se ē'bejne tani njerezit.

me ate qe the per turqine, po me habit sepse turqit kane qene shume te mbyllur..nejse i thuhet atij llafi "ose i mbyllur, ose i hapur..vij te mesme nuk ka"!!!

me respekt i krishteri!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Faqja 6 prej 12 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Si tė rikthej skedarėt e fshirė/formatuar
    Nga benseven11 nė forumin Pyetni ekspertėt
    Pėrgjigje: 323
    Postimi i Fundit: 28-12-2019, 15:44
  2. Pėrurohet Universiteti Europian i Tiranės
    Nga Albo nė forumin Mentori akademik
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-10-2008, 17:19
  3. Fragmente nga Shėn Grigor Teologu
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:40
  4. Fjalet eukaristike te Jezusit
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-03-2006, 02:34
  5. Pse nuk martohen priftat?
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 17-03-2006, 22:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •