Dalina, plotesisht dakort me ty!
Dalina, plotesisht dakort me ty!
Ky shtet ėshtė ky qė ėshtė sepse qytetarėt tanė janė kėta qė janė !
Burrat algjerian, qė pothuajse kanė tė gjithė mustaqe, kanė njė gjė qė iu vjen hakut. Kohėt e fundit gazeta e pėrditshme " El vata" shkruan se burrat qė rrihen nga gratė janė tė shumtė dhe se ky fenomen ka arritur pėrmasa shqetėsuese.
Gazeta shkruan se burrat e Oranit ( qytet i dytė algjerian pėr nga madhėsia), pavarėsisht nga mosha, kanė vendosur tė krijojnė shoqatė tė mbrojtjes sė burrave qė rrihen nga gratė. Por, qė nė ditėt e para kjo shoqatė u gjend pėrpara njė problemi tė vėshtirė: duhet apo nuk duhet tė pranohen nė radhėt e saj beqarėt e pamartuar zyrtarisht, por qė kanė dashnoret tė cilat gjithashtu i rrahin. Por burrat e martuar qė rrihen nga bashkėshortėt e tyre tė ligjshme, nuk pranuan nė radhėt e tyre beqarėt edhe pse kishin shenja tė qarta rrahjeje nga dashnoret e tyre.
Meqėnėse nė Algjeri ekziston ende poligamia, e cila ėshtė nė rėnie, nuk dihet si do t' i vejė halli burrit qė mund tė rrihet nga katėr gratė e tij tė ligjshme. I lumi i lumi ai qė hanė dajak nga tė katėr gratė, sepse mund tė bėhet kryetar i shoqatės.
Marre nga revista humoristike "Morri": http://www.geocities.com/operator_mx/kuriozitete.htm
IHS
Shpres-miri ne Algjerin e kuj planeti ndodh kjo?
Afer nesh eshte ky planeti qe ke zbulu?????!!!!!
Se mos na zbresin dhe ne toke.
Shpresmir, e paske humbur rrugėn nė oborr. Tema nuk ishte dhuna nė familje, por martesa me tė afėrmit. Por, kur nuk tė mbetet asgjė pėr tė argumentuar idetė tua konfuze, atėherė gjen argumente nė revistat humoristike! Deshe t'i pėrqeshėsh tė tjerėt, por vetė dole shumė mė qesharak! Lum ti!Postuar mė parė nga Shpresmiri
Burrat algjerian, qė pothuajse kanė tė gjithė mustaqe, kanė njė gjė qė iu vjen hakut...
Marre nga revista humoristike "Morri": http://www.geocities.com/operator_mx/kuriozitete.htm
The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.
Ēfarė ngatėrrese!!!Postuar mė parė nga Jesushaus
Ceshtja eshte beson ne Zot apo jo.
Une ste kam folur per fe, por per besim. Fete jane krijuar nga njerezit. Mbase per qellime te mira, por mbeten njerezore.
Te kerkosh te njohesh Perendine eshte gjeja me e mire dhe e larte qe mund te besh, sepse Ai eshte.
Per kete e kisha fjalen kur te thashe te lexosh Biblen.
Nuk e di nga e ke marre kete shprehjen qe fete fusin hunden ne politike. Ketu ne gjermani i ke te gjithe pushtetaret ateiste (gottlos eshte shprehje me e mire).
Kete propagonte rregjimi komunist Mausi, edhe ajo thenia jote mbi idete e njejta dhe mendimet e kunderta.
Leximin e Bibles duhet ta besh per te njohur Perendine dhe jo per kulture, sepse nje dite do te qendrosh para Tij.
Une jam edukuar ne rregjimin komunist, si ateist dhe nuk besoja ne Zot, por une te them qe Ai egziston. Qe ne momentin qe i hapa zemren jeta ime ndryshoi, dhe mund te them qe ai eshte gjithmone besnik.
"Fete jane krijuar nga njerezit. Mbase per qellime te mira, por mbeten njerezore."
Pėrse atėherė je fetar, nėse ke bindjen se fenė e kanė shpikur njerėzit?
Per kete e kisha fjalen kur te thashe te lexosh Biblen.
Nėse fenė e kanė shpikur njerėzit, atėherė edhe Biblėn e paskan shkruar njerėzit. Pėrse ta marr Biblėn si libėr tė shenjtė nėse sipas fjalėve tė tua e paskan pėrpiluar njerėzit?
Une jam edukuar ne rregjimin komunist, si ateist dhe nuk besoja ne Zot, por une te them qe Ai egziston.
Kush je TI tė mė bindėsh??? Unė besoj nė Zot, por jo pse ti thua ashtu. Nuk ke argument mė tė fortė se ta imponosh bindjen tėnde: "unė tė them"?
EJ PO JU PRAPE KAPENI PAS GJERAVE TE KOTA!!!!!SE NUK KA KUPTIM QE ALGJERIANET TE PERFAQESOKAN FENE ISLAME..........
RROFSH RONI...sa mire do t'ishte sikur te gjithe shqiptaret te mendonin vetem pozitivisht ne disa aspekte me rendesi madhore per kombin!...PĖRSHENDETJE!
Nė jetė gjithēka tė lė, me pėrjashtim tė veprės tėnde!
Dajaku dhe Tahox, me atė kuriozitetin qė e solla kisha pėr qėllim tė shprehja dallimin e madh qė ekziston ndėrmjet mentalitetit shqiptar dhe algjerian ndaj poligamisė dhe nė pėrgjithėsi martesės. Shumė myslimanė mburren me kėto shtete ku Kurani jetohet me pėrpikėri dhe disa kanė shprehur edhe dėshirėn tė shkojnė tė jetojnė atje.
Sidoqoftė kisha ndėr mend tė them se martesa me kushėrinj ėshtė "strukturė mėkatare". Ēka domethėnė kjo? Do tė thotė se nėse kjo strukturė apo institucion, ashtu ta quaj, jeton njė kohė tė gjatė nė njė shoqėri ajo bėhet "normale" dhe brezat e rinj nuk e shohin si diēka tė kundėrt me natyrėn e njeriut. Ky mentalitet aziatik (martesa nė pėrgjithėsi) plotėsisht ėshtė kundėr kulturės shqiptare dhe frymės evropiane.
Falėminderes Zotit se ka edhe myslimanė tė urtė qė nuk i praktikojnė kėto gjėra. Nėse mendon se nuk ekzistojnė atėherė nuk mė mbetet tjetėr pos tė dyshoj nė reagimin tėnd qėllimmirė.
Tung!
IHS
o shpresmire, a e din si fillon jeta ne token qe ka formen e vese.
Ti je nje krijese e nje kenaqesie peseminuteshe e prinderve te tu!!!
do te pergjigjesh per te gjitha keto gomarlleqe , por jo tash ne diten e gjykimit....
Te gjitha jane thene
shpresmir ti sdi cflet.......ketu e kam kuptuar sa sa narrow minded jeniPostuar mė parė nga Shpresmiri
Sidoqoftė kisha ndėr mend tė them se martesa me kushėrinj ėshtė "strukturė mėkatare". Ēka domethėnė kjo? Do tė thotė se nėse kjo strukturė apo institucion, ashtu ta quaj, jeton njė kohė tė gjatė nė njė shoqėri ajo bėhet "normale" dhe brezat e rinj nuk e shohin si diēka tė kundėrt me natyrėn e njeriut. Ky mentalitet aziatik (martesa nė pėrgjithėsi) plotėsisht ėshtė kundėr kulturės shqiptare dhe frymės evropiane.
Falėminderes Zotit se ka edhe myslimanė tė urtė qė nuk i praktikojnė kėto gjėra. Nėse mendon se nuk ekzistojnė atėherė nuk mė mbetet tjetėr pos tė dyshoj nė reagimin tėnd qėllimmirė.
Tung!
ju keshilloj te lexoni leviticus kapitulli 18 para se te flisni por kot sthote ne kuran qe njerezit e librit dhe ato ligje qe kam nuk i zbatojne. por kane futur traditat romake ne fe. sepse nuk martoheshin romaket me kusherinj dhe ju te krishteret smartoheni megjithese ne bible thote qe eshte e lejueshme ...
te te bej nje pyetje ...Cfare eshte krishterimi fe apo tradite???
ju e quani "mentalitet aziatik" .....nuk eshte mentalitet aziatik por "kulture islame" ...fjala culture do te thote menyra se si njerezit veprojne.....dhe derisa njerezit e shohin te drejte dhe eshte e lejuar nga zoti atehere nuk eshte strukture mekatare.
faleminderit
Krijoni Kontakt