Close
Faqja 4 prej 12 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 114
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-01-2003
    Vendndodhja
    gjilan
    Postime
    71
    Besnik, nqs i ke lexuar te gjitha postet e Alba_Mausit, ajo qysh ne fillim thote se ka ne familjen e saj myslymane, pra nuk eshte kristjane qe ti ti kunderpergjigjesh me pyetje mbi Marine apo Jezusin!!! Shumica e shqiptareve (te paktene ata qe jane brenda kufijve) e kane tabu martesen brenda gjakut dhe kjo pavaresisht se kujt besimi i perkasin.
    -----------------------------------------------------
    Roni Sotiri

ajo qe thot alba mausi nuk mund te merret se vertete ka qene muslimane vetem pse ka familjen muslimane.Ai/ajo nuk ka qene kurre muslimane sepse muslimani veretetohet me vepra e jo me ate se thot jam musliman.
    Ketu jemi ne forum dhe mund te bejme debat sa te duam,ndoshta ofendohemi nganjehere por shpresoj se do na kaloje edhe kjo.ketu sjellim argumente nga te dy palet dhe mundohemi te gjejme te verteten,po nese shohimn se nuk ia dalim andaj
    "Lekum dinekum we li je din".
    "Ju keni fene tuaj une kam fene time".
    Ndersa per ata qe jan larg fese,ose nuk duan te debatojn askush nuk i ka lidhur mund ta nderrojn forumin e mos t`i fusin hundet sa per te nxitur konflikt.

Me nderime Besnik29
    haker007

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    dua te shtoj dicka ketu, nuk e di ne dikush e ka thene me pare apo jo sepse skam kohe ti lexoj te gjitha por dhe bibla pom ashtu si kurani nuk e ndalon martesen me kusherinj pra do ishte ne perputhje me fene e krishtere ne qofte se dikush do martohej me nje kusheri (shiko Deuteremony 7:3)

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Question

nejse Alba_mausi hape nje teme te rendesishme kus shume myslyman duan ti shmangen kesaj teme duke folur per gjera qe nuk ka kuptime..i lexova te gjitha mendimet e te gjitheve qe kane shkruar ne kete teme por nje gje me habiti, vetem pergjigjen Jesushaus nuk i kini kthyer mbi Shariati-n dhe Tarikati-n une jam i sigurt qe nese nje myslyman i shpjegon keto gjera(nje myslyman qe eshte myslyman edhe di islamizmin dhe jo ata qe lexojne dy gjera edhe pretendojne te jene myslymane) do te zgjidhet ky diskutim.
    por kjo nuk mund te ndodhi sepse asnje nga ata qe jane ne kete forum nuk kthejne pergjigje por i shmangen sepse kundershton idete e tyre pastaj edhe behet nje skandal.

Ruud dua te dij nje gje; biblen e lexon persiprapthi apo s'e lexon fare(vetem sa i degjon gjerat edhe hidhesh si kaposh shqirak).
    a e di ti se ē'fare do te thote ai rresht qe permende..nese nuke di po ta sjell ne shqip qe ta kuptosh, ndoshta do te shikosh me mire
    Nuk do te lidhesh martese me ta. Nuk do t'u japesh bijat e tua bijve te tyre dhe nuk do te marresh bijat e tyre per bijte e tu
    po te shpjegoj ēik se per cilin e ka llafin Perendia ketu(ku ju thote hebrenjve se nuk do te perzien ne martese me keta persona). keto jane kombe qe ti mund ti njohesh edhe jane: Hitejte, Girgashejte, Amorejte, Kananejte, Perezejte, Hivejte dhe Gebusejte qe ishin kombet me te medha dhe me te fuqishme te asaj kohe kur Zoti Perendi po ju thoshe ēifuteve. Keta ishin pagane dhe Perendia nuk donte qe te perziheshin me keta kombe qe simbolizonin mekatin, etj etj tj. Nuk dua ta zgjas me kete por ne Bibel thuhet qe nuk duhet te martohesh me te afermit e tu, ja dhe nje rresht ku thuhet (Levitiket 18:6)
    Asnje nga ju nuk do t'i afrohet ndonjete afermi nga gjaku per te zbuluar lakuriqesine e tij. Une jam Zoti
    nese doni te dini mbi lidhjet atehere shikoni Levitiket 18, 19, 20(te tre kapitujt)!

Te dashur miq myslyman jam kurjoz nese i pergjigjeni pyetjes se Jesushaus mbi Shariati-n dhe Tarikati-n
    me respekt i krishteri!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    i krishtere ne fillim ju kerkoj falje per referencen e gabuar nuk eshte deuteremony por LEVITICUS KAPITULLI 18....megjithate ju duhet ta dini sepse e kemi biseduar dhe nje here kete gje bashke.......
    ne kete kapitull zoti i tregon moses per martesat e ndaluara dhe martesen me kusherinj nuk e ndalon.
    lexojeni ju lutem

une jam
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Postime
    290
    Asnje nga ju nuk do t'i afrohet ndonjete afermi nga gjaku per te zbuluar lakuriqesine e tij. Une jam Zoti

kjo nuk provon asgje....varet se ckuptohet me te aferm ....ok????

unė Maska e Dalina
    Anėtarėsuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    21
    Jane disa rregulla te cilat duhety t'i zbatoje shoqeria civile, pa marr parasyshe se cile fe i takojme. Pastaj sa i perket Kuranit(nese duhet t'i besojme asaj se ne te gjenden fjalet e Zotit, atehere ne te gjitha koherat dhe ne te gjitha vendet ai duhet te jete i njejte dhe i pandryshueshem)!
    Sa u perket martesave brenda farefisit dhe kusherinjeve, mendoj se kjo nuk eshte ēeshtje feje, por ēeshte kulturash dhe zakonesh te popujt e ndryshem. Populli shqiptar edhe pse ne perqindje me te madhe eshte musliman e ka traditen e vet te mire dhe nuk lidhen martesa ne mes kusherinjeve...se pastaj vijne edhe pasojat me te renda tek pasardhesit qe lindin me te meta
    Nė jetė gjithēka tė lė, me pėrjashtim tė veprės tėnde!

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Ruud

Ehj Ruud mos ja fut kot tani sepse ne kete menyre do te thote se ti nuk kuptoke as shqip, marrim nje te fillores edhe i tregojme se ē'do te thote kjo gje
    Asnje nga ju nuk do t'i afrohet ndonje te afermi nga gjaku per te zbuluar lakuriqesine e tij. Une jam Zoti
    .
    a e di ti se ēdo te thote i aferm i gjakut..?a e di ti se ē'do te thote te zbulosh lakureqsine..?
    analizoji keto dy gjerat edhe do te shikosh se 1+1=2

me respekt i krishteri!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    EJ SE TE JAP UNE PERGJIGJE PER TARIKATIN DHE SHERIATIN

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    PO JU DUHET TJA U KUJTOSH HERE PAS HERE SE JENI INJORANTE QE MERRENI ME LLAFE TE KOTA
    SE DEGJOI NJERI APO TJETRI APO ME THA AI KESHTU E ME THA ASHTU.BENI ME KEQ SE ATO GRATE E LIGA!!!!!!!!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    TARIKAT DMTH "RRUGE"OSE "SEKT" KURSE AI QE PASKA FOLUR KY SHOKU YT PARA 10 VJETESH PASKA QENE DIJETAR DHE JUVE SI TE SHKATHET QE JENI E KAPET TOPIN QE NE AJER!!!!!!!!!!!
    DHE U PASKA THENE AI QE ME SHERIAT U MARTOKAN ASHTU
    KJO JA BEN MUUUU QE ESHTE VETEM SHPIFJE POR PRAPE JU GENTLEMEN-AT TE KRISHTERE SHUMBNI ASNJE RAST PER TU ZVARITUR PAS NJE DEGE QE SJU MBAN DOT
    MOS FLISNI BUDALLLIQE SE HERES TJETER DO KERKOJME QE MOS TE SHKRUANI ME GJERA TE TILLA SEPSE JANE OFENDUESE PER FENE ISLAME DHE JANE TE PABAZA.VETE JU I TREGONI DHE VETE JU THONI PLOT HIPOKRIZI QE ESTHE E VERTETE.
    KETU KA NJEREZ QE MUND TI MARRIN PER TE VERTETA PAVARESISHT QE JU E DINI QE SESHTE E VERTETE DHE I TRILLONI VETE HISTORITE

Faqja 4 prej 12 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Si tė rikthej skedarėt e fshirė/formatuar
    Nga benseven11 nė forumin Pyetni ekspertėt
    Pėrgjigje: 323
    Postimi i Fundit: 28-12-2019, 15:44
  2. Pėrurohet Universiteti Europian i Tiranės
    Nga Albo nė forumin Mentori akademik
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-10-2008, 17:19
  3. Fragmente nga Shėn Grigor Teologu
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:40
  4. Fjalet eukaristike te Jezusit
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-03-2006, 02:34
  5. Pse nuk martohen priftat?
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 17-03-2006, 22:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •