[QUOTE]Postuar mė parė nga Jesushaus
[B]AlbRyder,
mund te me thuash te lutem se ku e ke degjuar qe ka kaq shume versione te Ungjillit?
Mos mu prek ne seder se un nuk nisem nga pikpamje fetare kur flas se nuk jam fetar. As nuk nisem per te perhapur propagande islamike (se me sa di un fetari i vertete nuk ben propagande) po vetem per te gjetur te verteten. Dhe faktikisht e kam lexuar qe jane shkruar 20000 versione te ungjillit me kontradikta mes tyre.
Testamenti i ri nuk eshte i perbere nga versione te ndryshme te ungjillit nga dishepujt e Krishtit? Ne nje liber qe bazohet ne shkresat qe jane gjetur ne Kumran per jeten e krishtit, shpjegohet me fakte qe Jezusi ka qene njeri e jo gjysme zot, i lidhur me sektin e esseneve dhe se feja katolike u krijua dhe u fry nga Pauli bazuar ne fantazine e tij me mbeshtetjen e Romes.
Kur te keni ndonje argument kunder kesaj ndryshoj mendje me gjith qejf se kam mendje te hapur.
Se e zgjata shum e dola jashte teme..
ps: Ajo puna e gurit qe rri ne ajer eshte vetem legjende ose "fjale plakash" dhe nuk eshte e shkruar ne libra fetare.
Keto lloj gojedhenash i ka c'do fe si psh Madona qe qan gjak e fluturon ose stigmatat qe i dalin njerzve ne balle...
Krijoni Kontakt