Close
Faqja 3 prej 12 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 114
    Perjashtuar Maska e Ryder
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    [QUOTE]Postuar mė parė nga Jesushaus
    [B]AlbRyder,
    mund te me thuash te lutem se ku e ke degjuar qe ka kaq shume versione te Ungjillit?

Mos mu prek ne seder se un nuk nisem nga pikpamje fetare kur flas se nuk jam fetar. As nuk nisem per te perhapur propagande islamike (se me sa di un fetari i vertete nuk ben propagande) po vetem per te gjetur te verteten. Dhe faktikisht e kam lexuar qe jane shkruar 20000 versione te ungjillit me kontradikta mes tyre.
    Testamenti i ri nuk eshte i perbere nga versione te ndryshme te ungjillit nga dishepujt e Krishtit? Ne nje liber qe bazohet ne shkresat qe jane gjetur ne Kumran per jeten e krishtit, shpjegohet me fakte qe Jezusi ka qene njeri e jo gjysme zot, i lidhur me sektin e esseneve dhe se feja katolike u krijua dhe u fry nga Pauli bazuar ne fantazine e tij me mbeshtetjen e Romes.
    Kur te keni ndonje argument kunder kesaj ndryshoj mendje me gjith qejf se kam mendje te hapur.
    Se e zgjata shum e dola jashte teme..

ps: Ajo puna e gurit qe rri ne ajer eshte vetem legjende ose "fjale plakash" dhe nuk eshte e shkruar ne libra fetare.
    Keto lloj gojedhenash i ka c'do fe si psh Madona qe qan gjak e fluturon ose stigmatat qe i dalin njerzve ne balle...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ryder : 13-01-2003 mė 11:35

i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anėtarėsuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    Postuar mė parė nga Immaculate
    Ne qofte se mendon me te vertete se fete jane parti atehere perse lodhesh te kuptosh gjera te tilla si martesa me kushuriren apo ku di une cfare...po simmbas teje cfar jane fete??pse e ndane njerzimin ne shume fe,ku eshte aresyja??

Ti kur nuk beson dhe nuk kupton ate qe shpalli Zoti si kerkon te kuptosh gjera dytesore te nje rendesie me te vogel.Une besoj si te gjith ,qe thone qe eshte nje Zot, por kush nuk e ka pare ,dhe ata qe kan shkruajtur biblen apo kuranin nuk e kan pare dhe per kete jam e bindur

Ne Kuran nuk thuhet qe martohuni me kushurirat ta kam thene dhe po ta perseris prape dhe kjo tregon se e paske lexuar Kuranin me ate pa xham... une e kam lexuar kuranin,por kurani ne gJuhen shqipe nuk e thot kete gje,dhe pikerisht dikush thote qe e shkruan ke te mar vesh papen apo hoxhen???

Jo cdo gje te cilen Zoti na e lejoi eshte e detyruar. Ty nese nuk deshiron te martohesh me kushuririn tend mos u marto askush nuk te detyron. Pike muhabeti... dhe mos u lodhni shume me te tilla tema prej te cilave nuk perfitohet asgje ne lidhje me besimin.Une e hapa pikerisht kete teme jo sepse nuk kam besim tek zoti,por sepse desha vertet ta dija a ekziston kjo gje tek myslymanet,pastaj ti ske nevoj te me mbash merak lodhjen time ok me respekt Alba_Mausi

Gjithe te mirat.
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anėtarėsuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    AlbRyder,
    nuk prekem aspak me keto qe thua sepse kam degjuar shume. Po te kerkosh dhe te lexosh historine do te shohesh qe egziston vetem nje ungjill, Jezusi la qiellin u be njeri dhe jetoi mes nesh. Ai dha jeten ne kryq per mekatet tona. Kjo eshte e verteta e ungjillit. Ungjilli eshte nje i vetem dhe eshte shkruar nga kater dishepuj te Jezusit, Mateu, Marku, Luka dhe Gjoni. Te kater keta dishepuj deshmojne per Jezusin. Dhe te kater jane unike. Nese njeri thote se Jezusi ngopi me buke 4000 burra dhe tjetri thote 5000 burra gra e femije, nuk eshte kontradikte, sepse njeri flet vetem per burrat dhe tjetri per burrat grate dhe femijet. Kete ta solla si shembull.
    Sa per zbulimet e kumranit, nese ke mundesi interesohu me teper. Sekte dhe fe, ka pasur e do te kete me mijera. Ke mormone, deshmitare te Jehovait, etj etj. Disa e bejne Zotin prej mishi dhe kockash, disa ndryshe, por te siguroj qe Jezusi ishte prej mishi, si une e si ti, dhe vuajti torturat dhe u kryqezua. Nje gje kishte Ai ndryshe nga ne. Ai ishte pa mekat. I vetmi njeri pa mekat qe ka egzistuar ne bote. Sepse Ai ishte edhe Zot edhe njeri. 100% njeri e jo gjysem, por edhe 100% Zot.
    Por ajo qe eshte kryesore, eshte se aty u gjeten pjese te librit te Jesajes, nje profeti te Bibles. Dhe pas krahasimit te bere te Bibles se sotme dhe dokumetave te Kumranit, doli se nuk ka asnje ndryshim, as edhe nje presje nuk ndryshon nga ky shkrim shume i vjeter dhe nga Bibla e sotme.
    Sa per Palin ne Rome, te them qe nuk dike asgje. Ne ate kohe ne Rome te krishteret digjeshin te gjalle dhe i hidhnin neper kafazet e luaneve. Pali solli ungjillin, qe do te thote lajmin e mire qe Zoti pagoi ne kryq per mekatet tona.

Me fal, por une per momentin nuk kam kohe te thellohem ne keto gjera, dhe sot qe nje rastesi qe hyra ne forum. Nese ke deshire mund te hapesh nje teme, dhe ne forum ka shume kristjane te mire, qe mund te diskutojne me ty, keshtu mund te dish me teper mbi Biblen dhe besimin e krishtere.
    Nje keshille te jap: lexoje nje here vete Ungjillin. Fillo me te Mateut, pastaj me Markun etj etj, mund ti lexosh brenda disa oreve. Lexo nje here se per cfare flitet aty, pastaj mund te diskutojme. Ne kete kohe moderne ka lloj lloj propagandash, disa thone keshtu e disa ashtu, secili do te terheqe pas vetes te tjeret, secili do te shese per te fituar pa marre parasysh se cfare, rendesi ka fitimi. Ti ke mundesi te bindesh vete, pa blere asgje, eshte falas.
    Te pershendes
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Jesushaus : 13-01-2003 mė 14:20
    Ditėt e njeriut janė si bari;
    ai lulėzon si lulja e fushės;
    nė qoftė se era i kalon sipėr,
    ai nuk ėshtė mė dhe vendi i tij nuk njihet mė.
    Por mirėsia e Zotit vazhdon nga pėrjetėsia nė pėrjetėsi
    pėr ata qė kanė frikė prej tij,
    dhe drejtėsia e tij pėr bijtė e bijve,
    pėr ata qė respektojnė besėlidhjen e tij
    dhe mbajnė nė mendje urdhėrimet e tij
    pėr t`i zbatuar nė praktikė.

Psalmi 103

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    finland
    Postime
    120
    Bismilahirr Rrahmanirr-Rrahim
    Alhamdulilahi rabbil alaimin wa salatu wa salamu ala resulallah wa ala alaihji wa sahbihi ala nexhmein
    Alba mausit:kete tem ti qe ke sjell eshte interesante sa edhe provokative por inshallah do mundohem te pergjigjem ne pika te shkurta se pse martohen ndermjet veti po pik se pari te tregoj se martesa me dajen axhen apo tezen e hallen eshte e ndaluar ndersa martesat me femit e tyre nuk eshte e ndaluar nga Krijuesi (Allahu s.w.t.) dhe at ne asnje liber te tij merre dhe lexo Torah (tevratin) apo Biblen e as ne Kuranin famlart nuk e ka ndaluar nje gje te till ndoshta per ty dhe per shum shqiptar te qfardo koft besimi qe jan nuk vjen ne shprehje ta bejn nje gje te till por ne tokat Arabe e bejn kete per arsye se kan pas tradit me par dhe me ardhjen e Islamit nuk eshte ndaluar por aq me shum edhe vet Profeti s.a.w.s. ka martu vajzen e tij me djal te axhes keshtu qe shum edhe prej tyre percjellin ket edhe si synnet i Muhammedit s.a.w.s. por siq asht cekur edhe me par te keshilloj qe mos te interesohesh per disa gjera qe ty nuk te vlejn por eshte me mirr te interesohesh se qka je tu bo ti per veten tende se si je ti duke falenderue Krijuesin.
    Jezushausiti bre djal ja je arogant dhe ignjorant aq i madh ja nuk kupton dhe ke te mbyllura te dy syet.Te pyes une dy diqka nese si ti thua se Zoti apo Jezuesi la qiellin dhe erdh te ne ne tok te jetoj dhe vdes po o djal kush sundoj me gjithesin kush kontrolloj token dhe diellin e henen ne at koh sa paska qen pa pushtet mbajtes?????????? edhe nje tjeter pyetje sa versjone te ungjillit jan shkruar ti thua nga kater dishepuj apo jo te tregoj un se jan shkruar prej me shum por qka nuk ju ka pelque juve ju keni hjek ke ndegjue ti per bernabeun dishepull(hasab) i Isait a.s. dhe nje tjeter pyetje sa koh mbas largimit te Isait a.s. jan shkruar Ungjillet nese din me trego se me intereson ta di????????
    I pastert eshte ai nga keto qe ju thuani.
    Ju pershendes dhe mbeteshi me shendet
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shuaib1 : 13-01-2003 mė 14:53

i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anėtarėsuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    Hatehere jam e bindur se kjo gje eshte e vertet tek feja myslymane:Nje gje nuk kuptoj ,me sa pashe ketu ,ju beni debate se kushe fe eshte me e mira,ketu kuptohet dicka ,qe secili prej jush mbron fene e vet,dhe nuk i respekton rregullat qe thot zoti respektoje fen e atij tjetrit,ketu me duket si nje debat partish,dhe kam te drejte qe them se fete jan parti,sepse Zoti esht nje siper myslymanet ashtu dhe per katoliket.
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-01-2003
    Vendndodhja
    gjilan
    Postime
    71
    per ju qe ende po u vie qudi kjo prap po u them se askush nuk juthot as juve e askujt tjeter se duhet te martohen me kusherirat e tyre. dhe sa i perket ati i cili te ka thene se ata qe jetojn sipas sheriatit martohen me kusherirat e tyre e ata qe jetojnb sipas tarikatit jo, kjo eshte nje genjeshter ose e juaja personalisht ose e atij qe ka thene se e ka studijuar Islamin.
    Nuk e di se ēfar te bren ty me shume ne lidhje me kete qeshtje por prap te kisha porositur qe per kete te pyesni dike i cili ka studijuar sheriatin dhe keshtu ndoshta do te kenqni egon tuaj.
    e nese keni per qellim konfrontimin me musliman vazhdo pra.
    Dhe une pra vty po te pyes se me ken ishte martuar Marija nena e jezuit?
    haker007

Updating.... Maska e Wordless
    Anėtarėsuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154
    Me falni qe po nderhyrjen por Alba_Mausi shtron nje pyetje dhe pergjigjia eshte po apo jo lejon feja islame martesen brenda gjakut? S'ka pse ta fusni biseden ne kalandrat greke!

Besnik, nqs i ke lexuar te gjitha postet e Alba_Mausit, ajo qysh ne fillim thote se ka ne familjen e saj myslymane, pra nuk eshte kristjane qe ti ti kunderpergjigjesh me pyetje mbi Marine apo Jezusin!!! Shumica e shqiptareve (te paktene ata qe jane brenda kufijve) e kane tabu martesen brenda gjakut dhe kjo pavaresisht se kujt besimi i perkasin.

Immaculate, ashtu siē "revoltohesh" kur te tjeret shprehin mendime per Kuranin pa patur njohuri te plota mbi te ashtu dhe ti ben te njejtin gabim kur stigmatizon kristjanizmin me shabllone te degjuara nga goja e ndonje arabofoni. Mos dil nga tema por pergjigju pyetjes nqs di ndonje gje dhe kjo de te vleresohej si nga personi qe ka hapur temen ashtu dhe nga ne qe vijme si vizitore.

Me respekt
    Roni
    Ky shtet ėshtė ky qė ėshtė sepse qytetarėt tanė janė kėta qė janė !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-10-2002
    Vendndodhja
    far away from the things that i love
    Postime
    42
    Degjo Alba une per vete nuk ia them shume nga feja, por po te them qe nje histori qe i ka ndodhur nje shokut tim.
    Ai u njoh me nje vajze dhe filluan te frekuentoheshin rastesisht pas 3 muajsh lidhje me kete gocen mori vesh nga nje kusheriri i tij qe ajo ishte kusherira e dyte e tij!!!!
    Si perfundim u ndane ene shyqyr qe nuk ishte ndonje gje serioze te pakten keshtu thote ai. Keshtu qe si kane ardhur kohet sot ne shume raste ne nuk i mbajme njohim te gjithe kusherinjte e kusherirat edhe fati nganjehere bene shaka te hidhura!!!!
    Un bacio crea una bella storia d'amore, ma la poesia la rende infinita!!!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-11-2002
    Postime
    35
    prandaj jan pak si te trashe keta arabet (ne qoft se e ke ni von re) Edhe un e kom nigju ket gjo ndoshta ka te boj me kulturen e jo me fene
    Pranej le te bojne si te dun ne jemi mire keshu si jemi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    117
    Postuar mė parė nga RoniSotiri

Immaculate, ashtu siē "revoltohesh" kur te tjeret shprehin mendime per Kuranin pa patur njohuri te plota mbi te ashtu dhe ti ben te njejtin gabim kur stigmatizon kristjanizmin me shabllone te degjuara nga goja e ndonje arabofoni. Mos dil nga tema por pergjigju pyetjes nqs di ndonje gje dhe kjo de te vleresohej si nga personi qe ka hapur temen ashtu dhe nga ne qe vijme si vizitore.

Me respekt
    Roni
    Roni

Ishte mendimi i gabuar i Alba_Mausit te cilen u perpoqa ta qartesoj ne lidhje se a kemi ne muslimanet dhe ju kristianet te njejtin Zot.

Se nga e pe ti shabllonizmin une nuk e di, por nese ke ndonje gje ne kundershtim me ato qe shkruajta sill argumente e nese jo atehere veshtro "spektaklin" nga tribuna.

Faqja 3 prej 12 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Si tė rikthej skedarėt e fshirė/formatuar
    Nga benseven11 nė forumin Pyetni ekspertėt
    Pėrgjigje: 323
    Postimi i Fundit: 28-12-2019, 15:44
  2. Pėrurohet Universiteti Europian i Tiranės
    Nga Albo nė forumin Mentori akademik
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-10-2008, 17:19
  3. Fragmente nga Shėn Grigor Teologu
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:40
  4. Fjalet eukaristike te Jezusit
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-03-2006, 02:34
  5. Pse nuk martohen priftat?
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 17-03-2006, 22:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •