Close
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 57

Exclamation Thirrja ne Islam

Esselamu aleikum wr wb

Thash ta hapi kete teme e te shkruajme rreth menyres se si duhet nje musliman te ftoje te tjeret ne Islam.

Meqe nuk ma premtojne rrethanat, si per fillim ua sjelli nje ligjerate te bukur nga Ekrem Avdiu me titullin: "Thirrja e Heshtur" , ua rekomandoj gjithve per ndegjim dhe ju lus ta ndegjoni me vemendje.

---Kliko per shkarkim---

Wes'Selamu aleikum
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Dritė : 13-04-2009 mė 05:19

O sa shume qenkeni lodh duke shkruar!
    Tema ka pasur 60 lexime dhe per cudi asnje koment.

A ka marr se paku njeri prej jush mundimin ta ndegjoje ligjeraten e postuar?

I kam shfletuar shume tema ketu dhe per cudi, aty ku diskutohet nje X dijetar, aty ku keni hapesire te griceni mes vehte ne lidhje me medhhebet ose temat delikate te besimit tone, nuk arrij ti lexoj shkrimet tuaja te gjata! Nderkohe nje teme kaq me vlere dhe e rendesishme per ne, paska mbet pa asnje koment.

Cka na tregon ne njeren ane indiferenca e pjesmarrjes ne kete teme, e ne anen tjeter shkrimet tuaja ne temat tjera?
    Pergjegjen gjeni vete.

Selam aleikum

i/e regjistruar Maska e buja_20
    Anėtarėsuar
    13-03-2009
    Postime
    263
    eselamu alejkum motėr

kėshilla ime e parė do tė ishte tju tregojmė njerėzve pėr mrekullitė Kuranit dhe se shumė shkenctarė pasiqė kanė parė kėta mrekulli kan pranuar islamin ..

Selam aleikum vella

Kur ftojsh nje mysafir ne shtepine tende natyrisht qe ke deshire te ta gjeje ne rregull shtepine sepse pershtypja e pare eshte cdohere mbreselenese apo?

Keshtu edhe puna e dawas, para ne vete duhet te jemi te kompletuar ne cdo aspekt, te leme pershtypje pozitive me fjalet dhe sjelljet tona qe te tjereve te ju linde kurreshtja te na njohtojne me mire, dhe duke na njoht neve, njohtojne edhe besimin tone.

Sa e praktikojme kete?!

Me ka thene nje here nje moter: "Elhamdulilah qe para njohtova Islamin e pastaj muslimanet, po te kishte ndodh e kunderta, ndoshta nuk isha udhezuar!" Me kete ajo donte te thonte se jo cdo musliman i permbahet edukates Islame ne jeten e perditshme.

Selam aleikum dhe inshaAllah inkuadrohen edhe tjeret ne kete teme.

i/e regjistruar Maska e buja_20
    Anėtarėsuar
    13-03-2009
    Postime
    263
    Elhamdulilah qe para njohtova Islamin e pastaj muslimanet, po te kishte ndodh e kunderta, ndoshta nuk isha udhezuar!
    mė pėlqej shumė kjo fjali ėshtė shumė e vėrtet dhe shumė njerėz e spjegojnė fejėn islame me muslimanėt e jo me fejėn islame..

alejkum selam

i/e regjistruar Maska e Sefedini_PZ
    Anėtarėsuar
    05-03-2009
    Postime
    205
    Allahu s.w.t. te shperblefte moter dhe te ndihmofte ne kete jete dhe ne tjetren. Amin!
    Vetėm Zoti mund tė mė gjykojė!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2006
    Vendndodhja
    Nė zemėr tė Tiranės (pėr disa kohė)
    Postime
    256
    Citim Postuar mė parė nga Dritė Lexo Postimin
    Esselamu aleikum wr wb

Thash ta hapi kete teme e te shkruajme rreth menyres se si duhet nje musliman te ftoje te tjeret ne Islam.

Meqe nuk ma premtojne rrethanat, si per fillim ua sjelli nje ligjerate te bukur nga Ekrem Avdiu me titullin: "Thirrja e Heshtur" , ua rekomandoj gjithve per ndegjim dhe ju lus ta ndegjoni me vemendje.

---Kliko per shkarkim---

Wes'Selamu aleikum
    Esselamu Aleikum Drite,
    Flm qe solle nje ligjerate te tille online, vetem kam disa pika per te shtuar.
    Mos kerko qe ta degjojne te gjithe ligjeraten qe dergove, sepse nuk jane te gjithe te predispozuar per kete.
    Per kete po te jap disa pika:
    1. Ligjerata kishte 1 ore e 10 minuta e 23 sekonda (d.m.th. 1:10:23). Ka ardhur nje kohe qe na pelqejne me shume gjerat e shpejta, qe nuk na kerkojne shume kohe. Dihet nga Islami dhe nga shkenca se koha po vjen e po zgjerohet me shume, koha po shkurtohet, dhe jeta jone ne dunja eshte shume e shkurter. Mos me keqkupto Vallahi, por mos mendo se do te jene te gjithe ata 60 shikues qe ti numerove te gatshem qe ta degjojne te gjithe ligjeraten.
    2. Autori eshte nje i panjohur (te pakten per mua), dhe do te me interesonte te di e te lexoj e degjoj ata qe i njoh, qe te mund te perfitoj me shume. (InshaAllah me kupton dhe per kete).
    3. Autori nga dialekti duket si nga Maqedonia. Edhe pse une i njoh dialektet e shqiptareve, prape se prape eshte menyra dhe stili i te folurit qe le per te deshiruar ne te kuptuarit e sakte nga masa e gjere e muslimaneve.
    4. (dhe me kryesorja) Ti vetem na sjell ligjeraten ketu, por nuk na jep disa pika referimi mbi temen qe solle, e cila eshte nje teme shume e vecante dhe e dobishme per t'u trajtuar, ku mund te mbeshtetemi, por me duket njesoj si hartimet qe bejne neper shkolla ku mesuesi jep temen dhe pret qe brenda 45 minutave secili nxenes te mendoje mbi temen.

Ma bej hallall.
    Allahu na ruajte!

i/e regjistruar Maska e burbuqe1
    Anėtarėsuar
    23-11-2007
    Postime
    197
    Esselamu alejkum wr
    Dritė, Allahu te shpėrbleftė pėr temėn dhe kontributin qe je duke dhėne. Si fillim ne pamundėsi te kohės po e sjell njė tregim, shembull interesant qe ndėrlidhėt me temėn...

Dėshirat e plakut

Vėllezėr dhe motra!
    Eselamu alejkum! Ėshtė mirė tė mėsojmė nga ngjarja e njė tė moshuari. Ndodhia nė fjalė zgjon interesim, ofron dobi dhe mėsime.

Njė plak i shtyrė nė moshė gjendej i shtrirė nė shtratin e vdekjes. Rreth tij ishin tubuar anėtarėt e familjes, tė afėrmit dhe miqtė. Momentet e fundit tė vdekjes... qimet e bardha i kishin mbuluar kokėn, shenjat e pleqėrisė vėreheshin dukshėm, por ai ishte i pėrmbajtur nė fytyrė. Tė gjithė rreth tij shikonin me kujdes dhe vėmendje. Mbretėronte qetėsia..
    Plaku filloi tė flasė: -O bijtė e mi! Kur i mbusha tė njėzetat, kisha ambicie, aspirata dhe synime tė mėdha. Ato ishin gjithėpėrfshirėse, synoja tė ndryshoja pėr sė miri tėrė dynjanė (botėn), tė bėja njė pėrmirėsim tė shkėlqyer. Kėto ishin ėndrrat e mia!
    Kaluan vitet, i bėra njėzet e njė, njėzet e dy, njėzet e tre... arrita nė tė tridhjetat. Kėshtu e pashė veten se gjatė kėsaj periudhe kohore vetėm kisha menduar, por asgjė nuk kisha ndryshuar.
    Synimi pėr tė ndryshuar botėn ėshtė njė gjė e vėshtirė, prandaj nga ky moment vendosa tė reformoja shtetin ku jetoja. Patjetėr mendoja qė duhet tė kontribuoja pėr vendin tim duke e transformuar nė njė gjendje mė tė favorshme. Kėshtu dėshirat filluan tė zbehen dalėngadalė, vit pas viti. Tridhjetė e njė, tridhjetė e tre... dhe i bėra dyzet vite jetė. Vėrtet me keqardhje po e them se prapė asgjė nuk arrita tė bėja, vėrejta se ishte e vėshtirė.
    Vendosa tė pėrqendrohesha vetėm nė qytetin ku jetoja, sė paku kėtu t'i realizoja ėndrrat e mia. Pėr ēudi, vitet shkonin: dyzet e njė, dyzet e tre dhe i plotėsova pesėdhjetė vite, por pėrsėri nuk arrita tė realizoja asgjė dhe tė bėja asnjė ndryshim.
    Kėshtu, duke parė veten pa rezultate, vendosa ta jepja kontributin tim nė njė nivel mė tė vogėl dhe zgjodha lagjen ku banoja, me shpresė se kėtu do ta arrija qėllimin. E, njė ditė i mbusha gjashtėdhjetė vite! Pėrsėri, shumė me keqardhje duhet tė them se nuk arrita tė pėrmirėsoja dhe tė ndėrroja as lagjen time.
    Vendosa tė ndryshoja shtėpinė time, anėtarėt e familjes sime. Fillova tė veproja nė kėtė drejtim, shkoi njė vit, i dyti, i treti dhe i mbusha shtatėdhjetė vite jetė e pėrsėri nuk arrita tė pėrmirėsoja dhe tė ndikoja as nė familjen time.
    Nuk pata sukses dhe dėshtova nė tė gjitha rastet. Vallė! Ku ėshtė problemi? I mbusha tė shtatėdhjetat dhe tani jam nė shtratin e vdekjes.
    Plaku u tha bijve tė vet: -Unė e mėsova arsyen e dėshtimit nė tė gjitha kėto pėrpjekje. Ishte e nevojės dhe parėsore qė unė tė filloja sė pari nga vetja, tė pėrmirėsoja veten. Po qe se nuk ndryshon veten, assesi nuk ke mundėsi tė ndikosh te tė tjerėt. Allahu i Lartėsuar thotė: "Me tė vėrtetė, Allahu nuk e ndryshon gjendjen e njė populli derisa ata tė ndryshojnė ē'kanė nė vetvete."
    Plaku shprehet: -Po tė mė japė Allahu jetė edhe dhjetė vite, qė nga ky ēast do tė filloja ta pėrmirėsoja veten dhe jam mė se i bindur se kur ta arrija kėtė, do tė kem mundėsi tė ndikoj dhe tė pėrmirėsoj familjen time, lagjen ku banoj, qytetin dhe vendin tim.
    Kur Muhamedi, lavdėrimi dhe shpėtimi i Allahut qofshin mbi tė, filloi komunikimin e mesazhit islam, filloi nga vetja dhe mė pas e zgjeroi shtrirjen e udhėzimit.

Pėrktheu dhe pėrshtati: Ulvi Fejzullahu
    klubikulturor.com

Esselamu Aleikum Drite,
    Flm qe solle nje ligjerate te tille online, vetem kam disa pika per te shtuar.
    Mos kerko qe ta degjojne te gjithe ligjeraten qe dergove, sepse nuk jane te gjithe te predispozuar per kete.
    Per kete po te jap disa pika:
    1. Ligjerata kishte 1 ore e 10 minuta e 23 sekonda (d.m.th. 1:10:23). Ka ardhur nje kohe qe na pelqejne me shume gjerat e shpejta, qe nuk na kerkojne shume kohe. Dihet nga Islami dhe nga shkenca se koha po vjen e po zgjerohet me shume, koha po shkurtohet, dhe jeta jone ne dunja eshte shume e shkurter. Mos me keqkupto Vallahi, por mos mendo se do te jene te gjithe ata 60 shikues qe ti numerove te gatshem qe ta degjojne te gjithe ligjeraten.
    2. Autori eshte nje i panjohur (te pakten per mua), dhe do te me interesonte te di e te lexoj e degjoj ata qe i njoh, qe te mund te perfitoj me shume. (InshaAllah me kupton dhe per kete).
    3. Autori nga dialekti duket si nga Maqedonia. Edhe pse une i njoh dialektet e shqiptareve, prape se prape eshte menyra dhe stili i te folurit qe le per te deshiruar ne te kuptuarit e sakte nga masa e gjere e muslimaneve.
    4. (dhe me kryesorja) Ti vetem na sjell ligjeraten ketu, por nuk na jep disa pika referimi mbi temen qe solle, e cila eshte nje teme shume e vecante dhe e dobishme per t'u trajtuar, ku mund te mbeshtetemi, por me duket njesoj si hartimet qe bejne neper shkolla ku mesuesi jep temen dhe pret qe brenda 45 minutave secili nxenes te mendoje mbi temen.

Ma bej hallall.
    Allahu na ruajte!
    Aleikumu selam Orientalist

Ke te drejte me ate qe thua, sidomos pika e pare ku the se duami gjerat e shpejta.
    Kjo ne nje ane eshte shkaku mungeses kohes, por ne anen tjeter edhe shkaku se jemi bere pertaca ose pa shpenzojme kohen me gjera qe s'jane te dobishme per ne. Ne fakt nese nje moter ose vella ndan kohe te shkruaje nje shkrim te gjate ne nje teme tjeter ku vetem riten fitnet dhe perqarjet mes nesh, pse mos kete kohe ta ndegjoje nje ligjerate ose shkruaje nje "hartim" rreth temes se Daves?

Sa i perket pikes 2 dhe 3, ju ftoj te sjellni materiale nga ata ligjerues qe mendoni se kuptohen me mire nga masa ose pa ndonje shkrim ku flitet rreth kesaj teme.

Ndersa sa i perket pikes 4, shume lehte eshte te mbushet nje teme me shkrime te sojit copy/paste, te siguroj se kam mund ta bej edhe une vete mbrenda nje kohe te shkurte. Por qellimi i temes eshte qe cdokush te e lodhe icik trurin rreth kesaj teme dhe te jape nje kontribut. Besoj se mund te mesojme shume nga nj-tj. Pastaj temat me shkrime te gjata si zakonisht perfundojne ne arkive, ndersa temat ku nje teme shtjellohet si ne form dialogu mes anetareve eshte me terheqese per lexim dhe besoj se eshte me jetegjate.
    Gjithsesi verejtjen tende e kam marr parasysh dhe Allahu te shperblefte. E kisha ne plan ta bej nje permbledhje te ligjerates me shkrim por une si gjith tjeret, kam kohe te kufizuar, inshaAllah arrij se shpejti ta bej dhe postoj ne kete teme. Poashtu kam nje material te cilen duhet ta permbledh dhe shkurtoj, edhe per kete me ka munguar koha deri tani.
    Ti si Orientalist besoj se ke njohuri rreth Metodologise se Daves, do te beje mire te na nderoje edhe ti me ndonje permbledhje te shkurte kur te kesh kohe dhe mundesi.

Deri athere, ju pershendes gjithve perzemersisht.
    Selam aleikum wr wb dhe Allahu ju ruajt gjithve

p.s. Burbuqe, Allahu te shperblefte per shkrimin e mrekullueshem, perqafime nga une!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Dritė : 24-04-2009 mė 04:59

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2006
    Vendndodhja
    Nė zemėr tė Tiranės (pėr disa kohė)
    Postime
    256
    Citim Postuar mė parė nga Dritė Lexo Postimin
    Aleikumu selam Orientalist

Ke te drejte me ate qe thua, sidomos pika e pare ku the se duami gjerat e shpejta.
    Kjo ne nje ane eshte shkaku mungeses kohes, por ne anen tjeter edhe shkaku se jemi bere pertaca ose pa shpenzojme kohen me gjera qe s'jane te dobishme per ne. Ne fakt nese nje moter ose vella ndan kohe te shkruaje nje shkrim te gjate ne nje teme tjeter ku vetem riten fitnet dhe perqarjet mes nesh, pse mos kete kohe ta ndegjoje nje ligjerate ose shkruaje nje "hartim" rreth temes se Daves?

Sa i perket pikes 2 dhe 3, ju ftoj te sjellni materiale nga ata ligjerues qe mendoni se kuptohen me mire nga masa ose pa ndonje shkrim ku flitet rreth kesaj teme.

Ndersa sa i perket pikes 4, shume lehte eshte te mbushet nje teme me shkrime te sojit copy/paste, te siguroj se kam mund ta bej edhe une vete mbrenda nje kohe te shkurte. Por qellimi i temes eshte qe cdokush te e lodhe icik trurin rreth kesaj teme dhe te jape nje kontribut. Besoj se mund te mesojme shume nga nj-tj. Pastaj temat me shkrime te gjata si zakonisht perfundojne ne arkive, ndersa temat ku nje teme shtjellohet si ne form dialogu mes anetareve eshte me terheqese per lexim dhe besoj se eshte me jetegjate.
    Gjithsesi verejtjen tende e kam marr parasysh dhe Allahu te shperblefte. E kisha ne plan ta bej nje permbledhje te ligjerates me shkrim por une si gjith tjeret, kam kohe te kufizuar, inshaAllah arrij se shpejti ta bej dhe postoj ne kete teme. Poashtu kam nje material te cilen duhet ta permbledh dhe shkurtoj, edhe per kete me ka munguar koha deri tani.
    Ti si Orientalist besoj se ke njohuri rreth Metodologise se Daves, do te beje mire te na nderoje edhe ti me ndonje permbledhje te shkurte kur te kesh kohe dhe mundesi.

Deri athere, ju pershendes gjithve perzemersisht.
    Selam aleikum wr wb dhe Allahu ju ruajt gjithve

p.s. Burbuqe, Allahu te shperblefte per shkrimin e mrekullueshem, perqafime nga une!
    Esselamu aleikum Drite dhe te tjeret,
    Te pakten une mendova ashtu, qe kemi arritur ne kohen qe kerkojme, dhe kerkohen, gjera te shpejta, duke menduar qe te mos humbim kohe. Mos harrojme, se kjo nuk vlen per te gjithe masen dhe per ata qe jane aktive ne Islam. P.sh. dikush qe nuk ka nje aktivitet te mirefillte islam gjate 24 oreve, normalisht qe per te nuk eshte problem dhe 1 ose 10 ligjerata prej 1-2 e me shume oresh, fundja te marre dhe te perfitoje sa ka mundesi.
    Nderkohe, per disa qe kane njefare pervoje ne Islam, qofte nga ana besimit, qofte nga ana praktike, mendoj qe ai/ajo kerkon te beje sa me shume te mira per Allahun, per Islamin dhe ne fund per veten, fundja ky eshte qellimi yne, qe te kenaqim Allahun dhe te perfitojme sevape per shpirtin tone, Allahu na ruajte shpirtin. Dhe ne kete pike duhen kerkuar gjera qe jane me te pershtatshme dhe me te pranuashme per secilin prej nesh.
    Kur fole per motrat dhe vellezerit qe duan ose shkruajne shkrime te gjata per tema ku mund te rriten fitnet dhe percarjet mesh nesh, do te sugjeroja disa gjera:
    1. E para, prape mendoj qe nuk jane te nevojshme qe te zgjaten shkrimet, sidomos ato shkrime ku mezi shkruhet dhe kuptohet shqip...
    2. Duhet te kuptojme se shumica e muslimaneve, ne fakt kete cilesi ta jep vete Islami, jane krenare qe jane muslimane, por jane te papjekur me moshe dhe me dije, dhe keshtu dashje pa dashje bejne gjynahe ne shkrimet, mendimet, praktikat dhe jeten e tyre. Ne nje kohe kur shume muslimane duan te flasin per gjera te larta dhe per tema te medha islame, ku disa here dhe dijetaret terhiqen nga frika nga Allahu, ne fakt nuk i dine as gjerat me elementare islame, si p.sh. si merret abdesi i sakte, pse falen dhe pse agjerojne (te mirat islame dhe shkencore), pse jane muslimane (pse nuk zgjodhen te jene te nje feje tjeter), e te tjera tema delikate si keto, por njekohesisht dhe thelbesore per nje musliman te sinqerte e qe e pranon dhe nuk e refuzon te drejten.
    Ketu dua te shtoj qe nuk jam une me i mire dhe i pagjynahe se te tjeret, por ama mundohem t'i zgjidh me Allahun dhe i bej analiza Islamit tim dhe jetes sime praktike ne te.
    3. Do te ishte me mire qe per "Thirrje ne Islam" te kthehemi pas ne kohe, ne kohen e ardhjes se Islamit. Duhet ta dime mire pse ka ardhur Islami, cili ishte qellimi i tij, ne cfare thirri ne fillim Muhamedi a/s (ku ketu duhet te dime qe ai "sulmoi", me urdher te Allahut, per 13 vjet, nga 23 vjet te plotesimit te Islamit, per futjen e imanit (besimin) per Allahun Nje ne zemra, pastrimin e felliqesirave nga zemrat e njerezve, idhujtarine, paganizmin, hipokrizine, xhelozine, inatin, smiren, dashakeqesine, mashtrimit, genjeshtres, materializmin, etj. etj.)

Sa per mua, si Orientalist, eshte nje ceshtje pak e njohur nga muslimanet.
    Shume muslimane nuk e dine se cfare eshte Orientalizmi dhe orientalistet, por nuk dua te ndalem ne kete pike.

Une si Orientalist, nuk mund te them se jam i specializuar ne fushen e Daves (thirrjes ne Islam), por do te jap disa pika, qe InshaAllah mendoj se jane te dobishme (nje permbledhje te shkurter):
    1. Kam pasur disa pervoja te hidhura ne lidhje me organizimet islame, te pakten ne Shqiperi. Kam insistuar shume here qe te bej perpjekje per te gjetur disa menyra per bashkimin e muslimaneve dhe gjetjen e disa menyra thirrjeje ne Islam. Kam organizuar takime me individe muslimane, kam organizuar takime me cifte muslimanesh (1-2 here, pastaj u terhoqen), kam organizuar takime me kryetaret e organizatave islame ne Tirane (edhe pse shumica e tyre nuk moren pjese), kam dhene mesim ne Medresene e Tiranes, ku mes te tjerave kam folur per kete ceshtje, etj. por ka qene shume e veshtire qe puqeshin mendimet e njeri-tjetrit bashke (e theksoj qe kjo eshte shume e theksuar ne Shqiperi, per shume arsye).
    2. Sic e kam thene dhe ne nje mesazh me heret, kerkohet nje edukim personal i muslimanit, te dije se cfare te kerkoje ne jete, te dije se cfare te kerkoje nga Islami, te dije se pse eshte musliman dhe pse e pranoi Islamin, te dije te drejtat dhe detyrimet personale, familjare shoqere islame, te dije te drejtat e davetit dhe kujt dhe si i shkon ai etj.
    Pastaj, mendoj se eshte e nevojshme edukimi islam i familjeve islame, gruas/burrit, prinderve, femijeve etj. Pastaj kalimi i fteses islame te fqinjet, me edukate dhe sjellje te mira etj.
    3. Me pas mendoj krijimin e nje "lobi" te muslimaneve me te afte nga te gjitha fushat, ne vecanti nga ato sociale (qe me duket shume i nevojshem per kohen qe jetome tani), te cilet kane aftesi personale dhe sjellje te mira islame, si dhe duan dhe kane vullnet per te punuar per Islam. Ketu duhet te behet nje plan-program per edukimin e brezave te ardhshem islame, duhet gjetur argumente islame se si te ftohen njerezit, duhen krijuar lidhje me personalitete te ndryshem etj. Mos harrojme se se Profeti Muhamed a/s e nisi davetin, nga familja, nga fqinjet, pastaj mori parine e Mekes, dhe ne fund u dergoi letra per te pranuar Islamin kryetareve te fuqive me te medha islame ne bote te asaj kohe, Persise dhe Bizantit.
    A e kuptojne dot muslimanet dhe a e dine tere kete histori te mrekullueshme te thirrjes ne Islam dhe perhapjes se tij? Besoj se jo. Po ta dinin (dinim) do te na mjaftonte te kuptonim dhe stilin e te ftuarit te njerezve ne Islam nga Profeti a.s.

Besoj se kaq sa shkruajta eshte mire si fillim.

Allahu na ruajte!

Shpresoj te mos shkoje dhe ky mesazh i gjate ne "Trash", lol
    Me shume selame,
    Orientalisti,
    Tirane-Shqiperi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Orientalist : 24-04-2009 mė 15:00

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Informata Rreth Kultures Islame
    Nga StterollA nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 24-05-2010, 15:27
  2. Islami, Krishterimi dhe Thirrja Sataniste
    Nga fioreal nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 12-05-2006, 16:31
  3. Islami, Krishterimi dhe Thirrja Sataniste
    Nga fioreal nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-05-2006, 05:58
  4. Feja islame ka ardh pėr ruajtjen e pesė gjerave
    Nga agim77 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 30-03-2006, 11:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •