Aleikumu selam Orientalist
Ke te drejte me ate qe thua, sidomos pika e pare ku the se duami gjerat e shpejta.
Kjo ne nje ane eshte shkaku mungeses kohes, por ne anen tjeter edhe shkaku se jemi bere pertaca ose pa shpenzojme kohen me gjera qe s'jane te dobishme per ne. Ne fakt nese nje moter ose vella ndan kohe te shkruaje nje shkrim te gjate ne nje teme tjeter ku vetem riten fitnet dhe perqarjet mes nesh, pse mos kete kohe ta ndegjoje nje ligjerate ose shkruaje nje "hartim" rreth temes se Daves?
Sa i perket pikes 2 dhe 3, ju ftoj te sjellni materiale nga ata ligjerues qe mendoni se kuptohen me mire nga masa ose pa ndonje shkrim ku flitet rreth kesaj teme.
Ndersa sa i perket pikes 4, shume lehte eshte te mbushet nje teme me shkrime te sojit copy/paste, te siguroj se kam mund ta bej edhe une vete mbrenda nje kohe te shkurte. Por qellimi i temes eshte qe cdokush te e lodhe icik trurin rreth kesaj teme dhe te jape nje kontribut. Besoj se mund te mesojme shume nga nj-tj. Pastaj temat me shkrime te gjata si zakonisht perfundojne ne arkive, ndersa temat ku nje teme shtjellohet si ne form dialogu mes anetareve eshte me terheqese per lexim dhe besoj se eshte me jetegjate.
Gjithsesi verejtjen tende e kam marr parasysh dhe Allahu te shperblefte. E kisha ne plan ta bej nje permbledhje te ligjerates me shkrim por une si gjith tjeret, kam kohe te kufizuar, inshaAllah arrij se shpejti ta bej dhe postoj ne kete teme. Poashtu kam nje material te cilen duhet ta permbledh dhe shkurtoj, edhe per kete me ka munguar koha deri tani.
Ti si Orientalist besoj se ke njohuri rreth Metodologise se Daves, do te beje mire te na nderoje edhe ti me ndonje permbledhje te shkurte kur te kesh kohe dhe mundesi.
Deri athere, ju pershendes gjithve perzemersisht.
Selam aleikum wr wb dhe Allahu ju ruajt gjithve
p.s. Burbuqe, Allahu te shperblefte per shkrimin e mrekullueshem, perqafime nga une!
Krijoni Kontakt