Close
Faqja 3 prej 21 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 204
    Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Si e pranoi Islamin një vajzë që e kërkonte të vërtetën

Quhem Sheron. Jam amerikane dhe jetoj në Teksas. Kur isha e vogël, më kishin mësuar të adhuroj Zotin në situata të veçanta, siç janë Kërshëndellat dhe DITA E NDIHMES. Ne shkonim në kishë, por nuk ishim aq shumë të dhënë pas saj, ashtu që ajo të ndikojë në jetën tonë. A nuk janë të padëshiruar dhe a nuk u duhet terapi njerëzve të cilët e bazojnë jetën e tyre rreth Zotit? Kështu pra, kjo ishte mënyra jonë e jetës dhe derisa unë hyra në moshën e pubertetit familja ime ishte shumë e kënaqur me këtë jetë.

Unë doja të dija pse Zoti më ka krijuar, por askush nuk mundte të më jepte përgjigje të saktë. Të jetojmë këtë jetë, pse? Për të pasur një shtëpi, veturë dhe 2-3 fëmijë mua nuk më dukeshte arsye e shëndoshë. Prandaj dëshiroja të bëj diçka të mrekullueshme që t’i jipja kuptim jetës sime dhe që çdokush të më kujtonte. Kur kuptova se shumë pak kujdesem për atë se si të tjerët mendojnë për mua, vendosa të bëj diçka, por nuk kisha motive të larta. Vendosa të ha, të pi dhe të jem e gëzuar sepse qëllim më të madh nuk kisha. Ju kushtova argëtimeve dhe pata sukses në të.

Prindërit e shpallën këtë si Dita e Ndihmës dhe filluan ta nxjerrin dhe lexojnë ndihmën e vetme të tyre – Biblën. Erdha në përfundim se ishte koha që unë të mëvehtësohem sepse prindërit nuk e kuptonin të drejtën time të argëtimit dhe ndonjëherë ishin shumë të mërzitshëm. I mora 5 dollarë dhe shkova të jetoj në një shoqëri të hipikëve. Jeta ishte për mua thjesht një argëtim. Por kur erdhi koha e Kërshendellave ndjeva keqardhje për prindërit, prandaj u ktheva në shtëpi.

Pas kësaj prindërit përgatitën një befasi, zgjodhën Shkollën Krishtere të Reformimit. Së shpejti më bënë gati dhe më nisën për në rrugë. Arrita para dyerve të kësaj shkolle për vajza të devijuara dhe më çuan në një zyre për të takuar evangjelistin që udhëhiqte këtë shkollë. "Si quhesh?" - më pyeti me butësi duke ma zgjatur dorën. I tregova emrin dhe i zgjata edhe unë dorën, kurse ai më tha: "Mos ma zgjat ti mua dorën si hipikët! Ne së shpejti do ta largojmë djallin prej teje!". Pjesën tjetër të ditës ma treguan dhomën, shtratin tim dhe rregullat e shkollës. Dritaret ishin të rrethuar me hekura.

Kishte radio emitim biblik në ora 5 të mëngjesit. Pas çdo ore mësimi kishte 15 minuta mësim të Biblës, pastaj prapë mësim biblik, pastaj edhe më shumë radio emitim biblik dhe në fund 2 orë larje dhe përgatitje për nesër. E dija qysh në 10 minutat e para se do të përpiqem të ik në mundësinë e parë që do të më jepej. Të nesërmen i kërceva telat dhe ika. E ndala një veturë, vozitësi i së cilës ishte i panjohur, por për fatin tim të keq, ai kishte qenë njëri prej atyre punëtorëve të tmerrshëm të shkollës. Kuptova se ati ishte i gjatë rreth 2 metra, njeri i moshës mesatare. Më pyeti se si quhem. Në atë moment isha e tërbuar dhe iu përgjigja me "Ju a flitni me Zotin?". Ai tha: "Po, shumë shpesh". Unë atëherë i thashë: "Atëherë pse nuk e pyetni atë si quhem?". Isha ashpër e rrahur me rrip të zi nga një njeri 24 vjeçar, i cili donte ta kënaqë Krishtin duke më vënë mua në rrugë të drejtë. Unë aspak nuk i afrova mundësinë të më sheh duke qarë.

Duket e pabesuar por unë i falënderohem shumë këtyre ngjarjeve sepse ato më nxitën që të interesohem për kishën e vërtetë të Krishtit, pasi që isha e bindur se kjo që njerëzit më tregonin nuk ishte e vërteta.

U detyrova ta lexoj Biblën dhe e lexova, por jo për ta, por për vete. Fillova, pra vetë ta kërkoj të vërtetën. E luta Jezusin të më shpëtojë dhe të hyjë në zemrën time. Pas gjithë kësaj puna duheshte të shkoj në rregull, por nuk ndodhi ashtu.

Të gjithë më thonin se do të shkoja në parajsë, POR NË RADHË TË PARË, PSE ISHA E KRIJUAR? DHE O ZOT, PSE NUK MË LEJON QË UNË TË TREGOJ PROBLEMET E MIA, PSE DUHET QË TA BËJ KËTË NËPËRMJET JEZUSIT? JEZUSI ËSHTË I MREKULLUESHËM, POR MUA TI MË DUHESH.

Më në fund më liruan nga shkolla dhe më sollën në shtëpinë e dashur të familjes sime. Në shtëpi hanin mish derri dhe ajo më shqetësonte. U tregova se Bibla thotë se mishi i derrit është i ndaluar ("Ligji i përtërirë")*. Ata u befasuan shumë dhe më thanë se isha bërë fanatike dhe se çdoherë nuk duhet kushtuar kujdes çka thotë Zoti. Prindërit më lutën që të gjeja një vend tjetër për të jetuar. Isha 15 vjeçare. Hulumtoja pas mësimeve të pastërta të Jezusit dhe e dija se besimi në të nuk është i mjaftueshëm. Më duheshin udhëzime dhe përgjigje të pyetjeve të mia. Jetoja një jetë të vetmuar edhe pse rreth meje kishte shumë njerëz. Shkoja në shumë kisha gjithmonë duke kërkuar të vërtetën. Asnjëherë nuk e kam konsideruar Islamin si zgjidhje ngase priftërinjtë krishterë veç na e patën tërhequr vërejtjen nga ATA MUSLIMANË, duke na thënë se ATA TË DETYROJNË NË FENË E TYRE. Të gjitha gënjeshtrat që më kanë treguar rreth Islamit kanë ndikuar që unë mos ta vë atë bile as në listën e mundësive të përgjigjeve dhe udhëzimeve.

Predikuesit tregojnë përralla të gjata rreth Islamit, por ata nuk kanë ndikim në planet e Allahut.

E lexoja Biblën me vite të tëra sepse dëshiroja të jem e sigurtë cilin religjion krishter duhej ta pranoja. Kisha dëgjuar nga shumë klerikë duke pohuar se ishin të udhëzuar nga Shpirti i Shenjtë, por ata të gjithë na mësonin doktrina të ndryshme.

Erdha në përfundim se çdokush mund të thotë pothuaj gjithçka dhe ta shpallë atë si mësim biblik, dhe e kuptova pse, ngaqë gjeta kundërthënie dhe gabime të shumta.

Bibla bashkëkohore ishte e mbledhur dhe e përpiluar në shekullin XVI. Ajo ishte e mbikqyrur nga Mbreti Xhejms i cili në atë kohë kishte kontroll mbi kishat.

Librat e Biblës që ne i kemi sot janë libra që janë në pajtim me interpretimin e shkencëtarëve të shkollës së caktuar të mendimit. Kapitujt të cilët ata kanë paraparë se nuk e shprehin pikëpamjen e tyre, nuk i kanë përfshirë në Bibël dhe i kanë shpallur si të pavërteta. Njeriu i thjeshtë asnjëherë nuk i ka shikuar këta kapituj, sepse pyetjet rreth zemrës së tij kanë qenë të gjykuara nga këshilli kishtar që kishte ndikim nga politika qeveritare. Më në fund i ngrita duart dhe u dorëzova për shkak të këtyre vargjeve biblike :

"Dhe, vërtetë, shih pse ai e sprovoi personalisht vuajtjen, është në gjendje t’u ndihmojë atyre që janë në sprovë" (Letra drejtuar Hebrenjve 2:18). "Ky erdhi natën te Jezusi dhe i tha: Rabbi, e dimë se ti je Mësues që erdhi prej Hyjit, sepse askush s’mund t’i bëjë këto mrekulli, që i bën ti, po qe se Hyji nuk është me ty" (GJONI 3:2). "Çka lind prej mishit, mish është, e çka lind prej Shpirtit, shpirt është" (GJONI 3:6). "Ai nuk ishte Drita, por për të dëshmuar Dritën" (GJONI 1:8). "Ai u përgjigj: Unë jam i dërguar vetëm te delet e humbura të shtëpisë së Izraelit (Ai nuk thotë se ka qenë i dërguar për gjithë njerëzimin)" (MATEU 15:24). "Ai iu përgjigj: Përse më pyet për të mirën? Sepse vetëm Njëri është i mirë! Por nëse do të hysh në jetë, zbatoj urdhërat!" (MATEU 19:17).

Më kanë thënë se Zoti çdoherë ka ekzistuar dhe asnjëherë nuk është krijuar, mirëpo për Jezusin na kanë treguar se është krijuar, dhe atë në vargjet : " por Atë që qe përulur për pak kohë më poshtë se engjëjt, Jezusin, e shohim të kurorëzuar me lavdi e nder për arsye të vdekjes që pësoi që kështu, për hir të Hyjit, vdekja e shijuar prej tij të jetë në dobinë e të gjithë njerëzve" (Letra drejtuar HEBRENJ!VE 2:9). "Por, nëqoftëse ti do ta qortosh bakeqin e ai nuk do të kthehet prej paudhësisë së vet dhe nga sjellja e tij e mbrapshtë, ai vetë do të vdesë në mbrapshtinë e vet, kurse ti do ta shpëtosh jetën tënde" (Profecia e EZEKIELIT 3:19). "Kerubinët i hapën krahët e vet ndër sy të mi e u ngritën nga toka, në hyrje të derës së Shtëpisë së Zotit, në lindje. Lavdia e Zotit të Izraelit ishte mbi ta" (Profecia e EZEKIELIT 10:19). "Dëgjo, Izrael! Zoti, Hyji ynë, është një Zot i vetëm!" ( Ligji i përtrirë 6:4). "E pra unë thashë: Ju jeni zota, bij të Tejetlartit të gjithë!" (Psalmet 82:6). "I cili, edhe pse me natyrë Hyj, barazinë e vet me Të nuk e çmoi si një visar që s’mundet pa të" (Letra drejtuar Filipianëve 2:6). "Unë asgjë s’mund të bëj prej vetvetes; si dëgjoj ashtu gjykoj, dhe gjykimi është i drejtë, sepse nuk kërkoj vullnetin tim, por vullnetin e atij që më dërgoi" ( Ungjilli sipas Gjonit 5:30). "Jezusi u përgjigj: Po ta kishit Hyjin Atë, do të më donit edhe mua, sepse unë prej Hyjit dola dhe erdha, nuk erdha prej vetvetes, por Ai më dërgoi" ( Ungjilli sipas Gjonit 8:42), DHE LISTA VAZHDON … … VAZHDON.

Mos po çuditeni pse unë pas gjithë kësaj isha e habitur?

Me këtë u binda se Zoti më urren pasi që nuk më lejon ta zbuloj të vërtetën. Në këtë periudhë një vajzë që e njihja më dërgoi një broshurë në lidhje me Islamin. Ajo ishte amerikane, ashtu si unë. Më vinte shumë keq për të sepse isha shumë e sigurtë se ajo ishte mendjelehtë dhe bashkëshorti i saj arab e ka mashtruar që ajo ta pranojë Islamin. E hapa broshurën me qëllim që të lexojë gjërat e çmendura të muslimanëve e që pastaj të qeshem me ta. Në broshurë shkruante: "MENDO SHUMË ME KUJDES RRETH TRINITETIT".

Unë çdoherë kam hasur në arab të dehur dhe muslimanë që nuk e praktikojnë fenë e vet. Ata njerëz ishin shumë të pavlefshëm. Unë do t’ju thoja atyre : "Shikoni se si jeni, JU as nuk mund të besoni në fenë tuaj e ku më të praktikoni atë". Por djaloshi që kishte shkruar këtë broshurë ishte një lloj tjetër i arabëve. Ndala leximin nga mesi i broshurës sepse kuptova se AI E DIN TË VËRTETËN! Nuk mund të besoj në këtë! Zoti ua ka dhënë të vërtetën muslimanëve! Ata janë arabë! Unë nuk jam arabe! Kjo është katastrofë! Unë nuk mund të bëhem muslimane, ngase të gjithë që i njoh i urrejnë muslimanët! Do të duhet të vishem si ata gratë dhe ta lë ngjyrën time të dashur. O Zot, si mund të ma bësh këtë? Në atë rast mendova se do të mund të luaj një lojë me Zotin… Në realitet, ata mund të mos e kenë të vërtetën dhe unë nuk jam aq e sigurtë se ata e kanë të vërtetën, kështu që unë thjesht do të harrojë në gjithë këtë që lexova.

Qysh nga mosha 15 vjeçare isha duke jetuar vetë, kurse tani i kisha 26 vjet. Isha e vetmuar. I lutesha Zotit të më dërgojë një bashkëshort. E lutja për njeri religjioz (e kisha fjalën për të krishterë). I dhashë Zotit premtim solemn se do të martohesha me njeriun e parë që do të më kërkonte. Atë do ta kuptoja si shenjë se Zoti më është përgjigjur në lutjen. Allahu çdoherë mi ka pranuar lutjet e mia. Njeriu i parë që kërkoi të martohet me mua ishte palestinez. Ai kishte dy gjëra që unë nuk doja t’i posedojë mashkulli: ishte arab dhe e dyta ai ishte musliman. Sidoqoftë, ai dallohej nga të gjithë meshkujt që i kisha takuar gjatë jetës sime. Ai nuk pinte. U ankova te Zoti, ngase isha e bindur se Zoti më kishte dërguar arab musliman sepse më urrente. U hidhërova në Zotin, por pranova të martohem me këtë njeri pasi që formova bindje se Zoti nuk do të më ndihmojë më. Mirëpo, për befasi unë mbeta shumë e habitur nga e kaluara e këtij muslimani (duhet të pranoj kjo ishte dashuri në shikim të parë). Gjëja më e çuditshme ishte se më dukej se ai i dinte të gjitha përgjigjet që më duheshin. Kjo qe hera e parë kur ndjeva se një person tjetër më do mua. U martuam. Martesa jonë qe e tmerrshme. I thashë atij që asnjëherë të mos diskutojë me mua për fenë e tij dhe ai vërtet nuk diskutonte. Në fillim vuante shumë për shkak meje. Një natë solli për mua Kur’anin famëlartë e fisnik. Ma dorëzoi duke më shpjeguar se ishte libër i shenjtë dhe se mund ta lexoja po të doja. Përgjigja ime qe: "Pse ta lexoj? Lere aty se nuk e dua". Prita derisa ai ra në shtrat dhe e zuri gjumi. U luta: "O Zot, më trego nëse ky libër është i vërtetë ose jo. Nëse është i vërtetë do ta pranojë e nëse nuk është më trego".

E hapa Kur’anin dhe lexova :

“Lexo, me emrin e Zotit tënd, i cili krijoi(çdo gjë). Krijoi njeriun prej një gjaku të ngjizur(në mitrën e nënës). Lexo! Se Zoti yt është më bujari!

Ai që e mësoi njeriun të shkruajë me pendë. I mësoi njeriut atë që nuk e dinte” (Kur’an:96:1-5).

Ndjeva një emocion të ri. E hapa librin në një vend tjetër. Këtu lexova:

“Ne shumë herë po shohim kthimin e fytyrës tënde kah qielli, e Ne gjithqysh do të drejtojmë ty në drejtim të një kibleje(Qabes) që ti e do atë. Pra kthehu anës së xhamisë së shenjtë(Qabes), dhe kudo që të jeni (o besimtarë) kthehuni kah ajo anë. E atyre që u është dhuruar libri,** ata e dinë sigurisht se kjo (kthesë) është e vërtetë nga Zoti i tyre. E Allahut nuk mund t’i fshihet ajo që veprojnë ata” (Kur’an:2:144).

Përnjëherë u bëra e vetëdijshme se për herë të parë isha duke prekur diçka shumë të shenjtë. E dija se në dorë i kisha fjalët e Zotit. Atëherë, për herë të parë kuptova se Zoti nuk më ka urrejtur, sepse Ai më la të gjej mrekullinë. Ndjeja LUMTURI. E gjeta pasurinë! Më në fund e gjeta të vërtetën! Pastaj u turpërova se kisha qenë arrogante ndaj Krijuesit, Allahut të Gjithmëshirshëm. E dija se më ishte dhënë mëshirë, sepse e gjeta të vërtetën kur më nuk po e kërkoja. Allahu e solli mëshirën e tij te një vajzë e mjerë. Ndejta në trans një kohë duke iu gëzuar pasurisë së gjetur. Ishte ora 4 e mëngjesit. Pse të mërzitem për këtë?! Unë gjeta mrekulli. Shpejtova ta zgjoj bashkëshortin tim. "I dashur! Zgjohu! Duhet të të tregoj diçka që ti nuk e di!". Ai u zgjua dhe tha: "Duhet të shkoj në punë nesër, çka do të më thuash?". "Librin që ma dhe është mrekulli nga Zoti! Pse ju djelmosha nuk thirrni në këtë libër nga majat e maleve!" Burri im buzëqeshi dhe tha: "Çdo ajet (varg) është mrekulli në vete, por secili nuk do të dijë për këtë."

Tash ne kemi 5 fëmijë nga 15 vjet martesë. Islami është mënyra ime e jetës. Tash kur ndonjë i verbuar nga errësira më pyet mua pse e vë shaminë në kokën time, unë buzëqeshi dhe bëj durim. Njëherë edhe unë isha ajo arrogante e verbuar. Unë e kuptoj nga cili rreth vijnë ata, POR NUK DUA TË KTHEHEM ATJE. Ju ndoshta nuk do të besoni, por:

NUK KA ZOT TJETËR PËRVEÇ ALLAHUT, MUHAMMEDI ËSHTË I DËRGUARI I TIJ.

* Mos hani asgjë që është e papastër! Këto janë kafshët që mund ti hani: kau, delja e dhia, kaprolli, suta, dreri, dhia e egër, antilopa, bualli dhe dhia e shkëmbinjëve. Çdo bagëti ndër kafshët që kanë thundrën e ndarë në dy pjesë plotësisht dhe ripërtypen, hajeni. Nuk bën ti hani ato që, njëmend përtypen, por nuk e kanë thundrën të ndarë, siç janë: deveja, lepuri, gjeri, sepse përtypen, por nuk e kanë thundrën të ndarë; le të jenë të papastra për ju. Edhe derri, megjithëse e ka thundrën të ndarë, por nuk ripërtypet, le të jetë për ju i papastër. Mos ua hani mishin e as mos ua prekni kufomat (Ligji i përtrirë 14:3-8) (Shënim i përkthyesit).

** Atyre që u është dhuruar libri – bëhet fjalë për të krishterët dhe jehuditë (Shënim i përkthyesit).

përktheu: Arben Idrizi,
    21.10.2000

Kur'ani (fisnik) Dijetarët&Mendimtarët Arkiv Ndihmë Kërkim Kontakt

© Copyright 1999-2003 AlbIslam.Com
    kthehu lart!

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Teme shume e buykur kjo!
    Faleminderit Drita.
    Edhe une do ju tregoj pak fjale mbi historine time nga islami drejt deshmitareve te jehovait e me pas se cfare me beri qe te rikthehem ne Islam.
    Meqe sot nuk kam shume kohe ne dispozicjon ju premtoj tju tregoj se shpejti.
    Edhe nje here Zoti ju shperblefte ju qe i mbeshteteni Allahut dhe ju besoni fjaleve te profeti a.s.
    Indriti.
    Injoranca nuk zhduket me top

KOMFORT LUX
    i/e ftuar
    dialogu nr 2

Shkrimit nuk iu eshte hequr asnje fjale vetem nicku im eshte ndryshuar .
    hi
    hi
    hej
    po beje nje dite dialog me nje musliman
    dhe me tha
    qejezusi eshte njeri
    ishte njeri
    jezusi
    por ne kishe me kane thene qe eshte Zot
    ICEMAN is ~lepurushi@213.149.101.albnetwork-51158 * opdijgdfljg
    ICEMAN on #shqiperia
    ICEMAN using arusha.albnetwork.net Serveri Shqiptar ne Network
    ICEMAN End of /WHOIS list.
    -
    ketu jam
    he pra cfare she jezusi per ty
    fol cfare pyetjesh keni
    ku?
    ne qiell apo ne toke
    po ceshte jezusi
    zot biri
    i zotit apo njeri
    heeeeee
    Ne fillim ishte flala,dhe fjala ishte perendi.
    por ketu me tha ai muslimani eshte kuptimin per te folur e Zotit
    qe jep urdher
    Per mua Jezusi eshte krijuesi i kesaj bote ku ti dhe une jetojme
    po ai erdhi shume me vone se njeriui pare
    ok
    dhe taoka ishte krijuar para jezusit
    apo jo
    ai ka qene,ishte dhe do te jete
    po kjo eshte vetem per zOTITN
    sepse eshte zot mbizoter dhe mbret mbi mbreter
    SEPSE JEZUSI IU LUT VETE ZOTIT
    SEPSE JEZUSI IU LUT VETE ZOTIT
    jezusi ishte zot
    PO pse iu lut Zotit
    ai ne kryq
    o ate pse me le
    he
    flasim ndonje dite tjeter
    kujt iu lut kur ai ishte vete Zoti dipas teje
    sepse keto muhabete jane te thella
    po mire mi sqaro
    ndoshta i pranoj
    sa ke mundesi
    nese mundesh
    dhe nuk behen ne chat ok
    pls
    do ta dija per nder
    cfare te te scaroje
    se ceshte jezusi
    cfare
    jam ne dileme te madhe
    Degjo
    Zot biri i zotit apo njeri profet
    Jezusi eshte ZOT,ok
    sepse te treja bien kundershtim me llogjikenen time
    eshte Zot
    thua ti
    po mire
    mu pergjigj
    pls
    haroje llogjiken tende
    pse iu lut o ate kur ai ishte vete Zot
    ishte Zot tjeter ne qiell
    sepse ishte njeri ne ate kohe
    ahe dhe ai ne qiell
    cfare ishte
    Zot
    po jezusi ne toke
    ishte si njeri
    apo si Zot
    he
    me jep nje pergjigje
    per te ATIN ai ishte njeri,kurse per njeriun ai ishte ZOT
    se po te jete Zot dalin dy zota
    apo jo duhet te kete qene njeri
    se ska mundesi dy zota
    hej ke ndonje adrese imaili ti
    te me shkruash me gjere
    po kam nje
    Kreshnik_355@yahoo.com
    mund te ma japesh
    nga flet ti kreshnik
    nga tr
    ahe
    po ju
    tek kush kishe shkon
    tr
    tek kush kishe shkon
    tek Kisha e Hirit ne TR
    hej me saro dhe dicka
    nese ke mundesi
    po fol
    si kristiane duhet ta besojne kuranin si liber
    edhe muhamedin si profet
    sepse kam lexuar ne kuran kur flitet per jezusin
    une besoj se ekzistojne keto gjera ne diten e sotme,por nuk besoj se jane udha e shpetimit tend
    ok
    po kurani ka perputhje te medhaja me shkencen
    dhe jezusin e pranon si profet
    edhe marien edhe mosiun
    edhe abrahamin
    te gjithe
    a e di cfare eshte kurani per mua
    he
    nje liber i madh me perralla
    po ai flet per jezusin perralle e quan ti
    ato
    kur flet per jezusin
    perralla dhe mashtrime
    po ben dot debat me nje musliman
    ne lidhje me keto
    kam une nje shok
    qe ai per dite me tregon per biblen dhe kuranin
    edhe
    shikoj qe kane disa gjera te perbashketa
    por
    nuk perputhen tek
    jezusi
    ato thojne eshte njeri
    dhe profet
    sepse e krahasojne me adamin
    qe lindi
    pa nene dhe pa babe
    sme duket shume e pa kundershtueshme si teori
    hey hajde tek kisha ime dhe i scarojme te gjitha keto gjera
    ok
    bye bye
    prit nje minute
    se kam dhe dicka
    nese ke kohe
    po
    he
    po ungjilli kujt iu zbrit
    fol
    jesusit
    apo
    dishepujve
    ungjilli i kujt
    ungjillidhiata e re
    ungjilli dhiata e re
    hahahahahahaha
    hajde ne kishen time
    ps qesh
    pse qesh
    po pse duhet te vi ne kishe pa me bind
    njehere
    dhe ti i scarojme te gjitha keto gjera bashke
    ok
    pastaj te vi
    apo jo
    sduhet te besosh verberisht
    pa llogjike
    apo jo
    une nuk kam dale per te bindur njerezit
    po e ke detyre ti
    apo jo
    sepse edhe jezusi kete bente
    apo jo
    bye byeb
    i binte njerzit te besonin Zotin
    e ke gabim
    pse
    ma trego me bibel
    une nuk jam ai qe bind njerezit
    pse ekam
    une ekam l\exuar me shume se ty
    biblen
    ti nuk di c'eshte ungjilli
    akoma
    dhiata e re
    pra eshte
    cfare eshte
    pra?
    heeeeeeeeeeeeee
    cfare do te thote dhijate e re per ty
    edhe ti se dike
    me duket
    ))))))
    cfare kupton ti me ate fraze
    dhiata e re per mua
    eshte
    pjesa qe ka shkruajtur luka marku gjoni pali mateu
    apo jo
    kjo eshte
    apo jo
    jo mor shpirt
    se nuk eshte kjo
    e ke shume gabim
    shko lexo biblen mire
    he pra ma trego
    ke pjese
    bye by e
    se sdo ta nis nga fillimi
    se sdo ta nis nga fillimi
    hahahahahah
    ti se dike pervete
    lexoje vete
    po ku ne cpjese
    bye
    po ku ne cpjese
    eshte qe ta gjej
    ashtu thua ti
    se e kam ne internet
    tek forumi
    he do matregosh se do vdes injorant
    No such nick/channel

Mos e hiqni shkrimin abigail behu pak tolerante vetem po sme re ne dore ti ne chat megjithese nuk hyj fare po do te bejme dhe bashke nje dialog po deshe ma lin oren vete dhe daten se do ta kem per kenaqesi vetem pergatitu mire nga ana psikologjike emocionale dhe intelktuale.

me respekt per ju

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Si mendoni: Ne Shqiperi ne kete kohe ka me shume te kthyer nga myslimane ne te krishtere, apo nge te krishtere ne myslimane?
    deshmuesi

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170

Ju pershendes te tereve!

Ne shkrimin tim te mepareshem ju premtova tju tregoj shkurtimisht rrugen time drejt islamit dhe sot qe mu dha mundesia po ju shkruaj disa fjale.
    Jam i lindur ne nje famije muslimane por qe nuk kishte njohuri mbi fene islame ashtu si shume familje te tjera islame.
    gjyshi perhere me thonte se ne jemi muslimane dhe se kemi nje fe shume te mire dhe te paster qe shume njerez kane deshire ta kene.
    Nuk e ndjeja miresine e madhe me te cilen me kish begatuar zoti se nuk thone kot se xhupit ja di te miren vetem kur ke ftohte.
    Nuk ja di askush me mire vleren lirise se nje njeri i burgosur keshtu edhe une ngase nuk kisha provuar ndonje tjeter alternative pervec islamit nuk e ndjenja miresine e tij.
    Ja qe Allahu me mundesoi qe te njihem me nje tjeter alternative dhe kjo ishte ne vitin 1993.
    Ishte ky vit qe shenoi hapjen e nje dhome te vogel qe sherbente si kishe ne librazhd. Ashtu si shume te tjere edhe une renda te shoh se me teper isha kurioz se ne cfare te ftonin keto njerez.
    Ky ne fakt ishte nje sekt qe kurre nuk e kisha degjuar me pare, ato pretendonin se krishterimi ishte me se i deformuar po ashtu nuk pranonin ekzistencen e islamit e megjithate tyhonin se qellimi i tyre ishte qe te largonin shqipetaret nga rreziku Islamo-kristjan.
    por valle kush na qe ky sekt?
    Tashme u be i njohur, keto na ishin deshmitaret e jehovait.
    Ish nje sekt qe kishte hyre nen petkun kristjan por qe luftonte me force kishen e kurse per xhamine urrejtja ishte dyfish.
    Une isha vetem 10 vjec dhe as qe dija ndonje argument te kundershtoj bindjet e tyre, me shume me terhiqte tek ata menyra e sjelles dhe padyshim edhe kompleksi i lojrave qe ata kishin ngritur.
    Kaloi nje kohe dhe mua mu mbush mendja te largohem nga feja e trasheguar dhe ti perkushtohem Nje tjeter feje,e cila predikonte besimin ne nje zot qe quhej Jehova(nga hebraishtja Jahve)
    ne kete klase une dhe disa bashkemoshatare te mi merrnim mesime per izraelin dhe se si ata kishin mposhtur filistinet( palestinezet). aq shume lavderohej izraeli nga ato saqe thosha perse o Zot nuk me bere Izraelit.
    kaloi keshtu nja gjashte muaj dhe une tashme nuk isha nje fillestar por isha aktivist i kesaj levizje dhe sipas nje organizimi qe u be une sebashku me disa shoke te mijet filluam te shperndajme flateshka duke rendur neper rruge te qytetit dhe duke mos lene njeri pa takuar e shtepi pa hyre.
    Ne kontyrollonim cdo rruge cdo kryqezim dhe rralle here na shpetonte ndonje pa marre ndonje fletushke.

Nje dite prej ditesh nje shok i imi shkon ne zyre te marre furnizime dmth. flete te reja per shperndarje dhe atje gjen qe shebertori i jahves aq i kuturuar bente nga ato gili-vili me nje imorale qe te gjithe e njihnin aty.
    Pasi ai u gjend aty papritur dhe si te thuash i zuri me presh ne dore misjonari nuk pati tjeter rruge futi doren ne xhep dhe nxori nja 20 $ qe per vitin 93 ishin goxha , ndoshta mund te blije per nja tre a kater muaj cokollata.
    Pasi me tregoi nuk desha qe ta besoj por kur me tregoi dollaret atehere e pashe qe nuk me genjente dhe vrapova ne zyre gjoja per te marre letra te tjera por ne fakt qellimi im ishte qe ti gjeja edhe uen e te merrja ndonje dollar.
    Zyren e gjeta te mbyllur dhe nuk me mbeti tjeter vetemse te kthehesha ne shtepi e te pushoja pak ngase kisha bere rruge gjithe diten.
    Nena kur me pa u habit sepse qe e jashtezakonshme qe te kthehesha ne shtepi kaq heret.
    Cka ndodhur me pyeti ajo, pse kaq heret sot?
    I thashe se qeshe i lodhur.
    Ajo me tha se nuk do me lejonte me te shperndaja letra neper rruge pasi nje djale kish.
    Kisha rreth dy muaj qe ushtroja kete zanat dhe ne shtepine time nuk kisha futur asnje fletushke ndashta se me vinte turp ti thoja gjyshit se tashme jam nje shebertor i Jahves qe te cilenm ai nuk do ta kish pasur me qef kurre.
    Ate dite mora disa flete me vete, nena nis te lexojew dhe te qeshe po ashtu edhe babai .
    po Valle perse qeshnin ? Sepse ato flete flitnin vetem per Izraelin e per perandorine romake.
    Atehere une thashe me vete kur prinderit e mi qe me duan kaq shume qeshin me keto qe shperndaj kushedi se si qeshin me mua te tjeret qe as qe duan tja dine per mua.
    Ate moment vendosa te mos ja shoh me syte asaj zyre por isha i frikesuar nga mallkimi i jahves i cili nuk lejonte te kthehem nga ajo bindje.
    U mblodhem sebashku te gjithe shoket dhe vendosem qe te mos dalim me ne rruge madje as te mos ju flasim me ketij sekti te felliqur cifut.
    Pasi asnje nuk shkoi me ne pune nga ne , atyre nuk ju mbeti tjeter gje vetemse te dalin vete dhe te ndryshojne menyren e propagandes .
    Tashme per to xhamia nuk ishte rrezik por ata thonin se jezusi ju perkiste te dy paleve, madje kishin gjetur edhe nje kuran ku ju mesonin muslimaneve se si thoshte kurani per isain.
    Kur e mora vesh kete gje thashe me vete Po pse keto do ma mesojne mua fene time?
    Shkova ne shtepi dhe pashe gjyshin qe po merrte abdes per te falur xhumane dhe i thashe te vij edhe une me ty, pasi as nuk kisha shkelur ndonjehere ne pragun e xhamise.
    Eja me tha gjyshi dhe pasi mke mesoi se si merret abdes u nisem dhe ne te hyre te deres shoh nje lajmerim ku thuhej se cdo te hene e te enjte jepen mesime islame ne kete xhami.
    Keshtu une u bera nje kursant i rregullt aty, aty sme kerkohej qe te shperndaja flete por qe te adhuroja vetem Allahun krijuesin tim>
    DHe me pas pasi mbarova tetevjecaren insistova qe te me dergojne ne shkolle Islamike dhe meqe prinderit nje djale kishin nuk ma prishen e me derguan ne Medresene e Tiranes ku edhe e mbarova ne vitin 2001.
    Tani jam ne universitet per ekonomi biznes ne nje vend larg shqiperise por njekohesisht jam edhe nje ftues ne fene e drejte.
    Kjo eshte shkurtimisht rruga ime drejt Islamit.
    Tani ju pershendes qe te gjitheve dhe uroj qe te degjojme edhe te tjera gjera interesante.
    Indriti.,
    Injoranca nuk zhduket me top

Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Jasmina dhe Islami

I was born to American christian parents in Arkansas in the United States and that is where I was raised also. I am known as white-american to my arab friends but al7amdolilah that Islam knows no color, race, or natioanality.

I was raised in the country on a farm. My father worked on our farm and also preached in our local Baptist church. Baptist is just a sect of Christianity such as Catholics, Methodist, etc. They just have different doctrines. But basically they believe in the trinity and that Jesus (pbuh) was God's son. My mother stayed at home. I am an only child.

The town I was raised in was completely white raced and all christian. There were no other religions or races with in 200 miles of us for years so I had never been exposed to anything out side of our little town. I had always been taught that we were all created equal in the eyes of God. Later I found out that this was not really how my parents, family or friends felt. But as long as these other people didn't bother them, then these were very easy words to speak. This too would soon change.

The first time I ever saw a muslim was while I was in college at the Univerity of Arkansas. I will admit that at first I stared at the strange clothing the muslim women wore.... and could not believe that they covered their hair. But I am a curious person so I introduced myself to a muslim girl in one of my classes the first chance I had. It was a meeting that would change the course of my life.

I will never forget her. Her name was Yasmine and she was from Palestine. I would sit for hours and listen to her tell me about her country, culture, family and friends that she loved so much, but even more so was the love that she had for her religion, Islam. Yasmine had an inner peace about her like no one I had ever met. She would tell me stories of the Prophets (pbut) and about the one-ness of Allah(swt). This was when I learned that they didn't worship some other God, it was just that in arabic, Allah meant God. Everything she told me made so much sense to me and was so pure. Even though I had never voiced this to anyone in my family nor my friends, I had never believed in the christian concept of the trinity and why I had to pray to Jesus (pbuh) and not to God directly.

Yasmine did everything she could to convince me that Islam was the only true religion and that it was also a way of life. The most important thing to her was not this life but the hereafter and that someday her and I would meet again in paradise. When she left to go back to Palestine we knew that we would probably never see each other again here on earth and she cried and begged me to continue to learn about Islam so we could meet again ......but in heaven I can still hear her words in my ears. Yasmine had called me Amirah from the first time we met. Amirah means princess in arabi. So when I did embrace Islam, I chose this as my legal muslim name in her honor. So no I am not a real princess, but Islam treats me and makes me feel as though I am.

Two weeks after Yasmine returned to her country, she was killed by Israeli soldiers outside of her home. My soul mate was gone...and I felt like a part of me had died.

During our time together in college I had met and made friends with alot of muslims from all over the Middle East and it was also during this time that I came to love the arabic language. It was so beautiful, especially when I would listen to them read from the Holy Qur'an. I still love having someone read to me from the Qur'an or listening to it on tape and even though most of the time I have no idea what is being said, it still touches my heart and soul. I am trying very hard now to learn to read Qur'an and write arabic, and with time and practice I will, insha'allah. But for those of you that chat with me on the internet and have seen me type the Arabic/English, or have heard me speak it, they can tell you that I have a long way to go, but I thank all my friends and muslim family for their patience and tutoring.

After I left college and returned to my little community, I didn't have the honor of being around muslims any longer. But the thirst for Islam and the arabic language never left my heart. Which I might add upset my family and friends very much.

Years later, Allah(swt) brought someone into my path that was such a wonderful example of what Islam really was that once again I began to ask questions and read everything I possibly could about this religion. For months and months I read and prayed....and finally on April 15th, 1996 I embraced Islam. It wasn't one thing in particular that convinced me....it was everything about Islam that did and I will never ever give my Islam up. La ilaha illa allah wa Mohammed rasool allah, which simply means, there is only one God and Mohammed is his messenger.

When my family and friends discovered that I was studying more about Islam they were enraged and rarely spoke to me. But, when I embraced Islam (converted) they totally dis-owned me and even tried to have me committed to a mental hospital. They were convinced that I was crazy. They didn't succeed, alhamdolilah. All of this was very destroying to me....as I loved my family and friends with all my heart, and I still do. Occasionally they will call and wish hell on my head...but even these calls have become less frequent. I just thank Allah(swt) that my eman(faith) was strong.

I spoke to my family two days after the bombing in Saudi Arabia. They called to tell me that my Uncle had been killed and that me and my terrorist friends were responsible, and that his blood was on my hands. I cried for days and days...but again my eman stood strong and I continued. I have made repeated attempts to contact my family but still they refuse me and have went so far as to have their phone numbers changed, some have even had legal bans put on me so that I can not go near their homes, my mother was one of them. But insha'allah I will keep trying to reach them but it has now been over 9 months since I have heard from them.

About four days after the bombing, I returned from shopping and found the words "terrorist lover" spray painted down the side of one of my vehicles. When the police arrived to make a report I asked them to check for any damages that might have been done to it that would keep me from driving it to a place of safety...as I no longer felt safe in my home. They refused, stating that I could have had some of my terrorist friends plant a bomb for them somewhere on the vehicle. I could not believe what I was hearing. But things were only going to get worse. A lot worse in fact.

I was attacked in a parking lot one night by a man that proceded to beat me and stabbed me. He was caught....and is now serving his punishment......doing community service which entails picking up trash in the street and highway, mowing the mayors yard and running errands for the police department, but yet we wonder why we have such a high crime rate here in the US. I have had the brake lines cut on my vehicles so many times that I have lost count. I have been attacked in my home by an unknown man. The ringing of gun shots is a very familiar sound...as they stand outside and shoot at my home. A dry cleaners in town conveniently lost all of my Islamic clothing, which included my jilbabs, abayas, hijabs and niqabs.....strange that all my western clothing was returned.

These people here including my family and friends have taken away a lot of things and destroyed a lot of things...but the one thing they can never take away is my Islam and they will never destroy my eman and al7amdolilah Allah(swt) has always protected me.

At the time of this editing I am fighting in court for a matter which I am not at liberty to discuss here in public, but no I didn't commit a crime....but the courts have forbidden me to leave this town. But insh'allah in the end they will not win this battle.

What little knowledge I have about Islam and continue to gain is from what I find on the internet and from books and materials that are sent to me by my true muslim friends and family on the internet. I thank them for sharing their knowledge and for their prayers and words of encouragement. All my respect and prayers are with each and everyone of you.

To Yasmine.....my friend and sister in Islam and who was the first person to share with me about Islam....I know that when I embraced Islam you smiled and gave Allah(swt) all the praise and glory...and I will see you in paradise, insha'allah. I love you, Sis.

I am not writing this in hopes of gaining pity or sympathty. I do ask that you keep my in your prayers. But the injustices that we muslims face all over the world has got to come to an end. It is time that the media be made to print the true" side of Islam, and not what ever they chose to print or show. And if they insist on making sure that when there is trouble in the Middle East or here in the US and muslims or Islam is attached....then they need to be made to attach Christian or christianity when something horrible happens. They would run out of ink though.

For us as muslims we have to put aside our traditions, cultures and governments and just be the Muslims that Allah(swt) intended us to be. As for being an american muslim female....we have faced prejudices against us from the Islamic countries because we were not born muslim and from parents and families that judge us on our race, color and nattionality when we should be judged on our Islam. Culture and traditions are very important to each and every one of us...but are we truly going to put it above our Islam? If we don't support and help each other, then who will?

My thanks and appreciation to the owners and editors of the papers in UAE, Kuwait, Bahrain and the US where my story will appear.

Sincerely Your Friend and Sister in Islam,

http://www.beconvinced.com/Newmuslims/storyAmirah.htm

Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Hyrja në Islam edhe përskaj muslimanëve

22 vitet e para të jetës sime i kalova në Çekosllovakinë komuniste. Pjesën më të madhe të jetës isha ateist, me besim të plotë se nuk ekziston Zoti. Arsyeja ime për mospranimin e mundësisë së ekzistimit të Zotit ishte natyra iracionale e konceptit krishter të Zotit si Trinitet. Ende më kujtohet qartë se si gjyshja ime kur isha fëmijë më rrëfente tregime për Zotin, pastaj Jezusin (Isain a.s.) dhe nënën e tij Marien (Merjemen). Mua qysh atëherë më dukeshin të palogjikshme ato tregime (“Mirë gjyshe, nësë Zoti është Një, si mundet të jetë tre përnjëherë?”, “Gjyshe, nëse Maria ka qenë nëna e tij, kush ka qenë Zot pa_ra se të lindet Ai?”… e kështu me radhë). Më kujtohet se sa i pamëshirshëm isha kur bezdisja gjyshen time të gjorë, dhe si ajo asnjëherë nuk mund të gjente përgjigje të kënaqshme.

Gjithashtu më kujtohet mirë se sa më ishte interesant, gjatë viteve të mija të njëzeta si student i diplomuar në Universitetin e Minesotës (SHBA), dhe sa me plotë zemër qeshesha kur kuptova se një koleg imi besonte në Zot dhe rregullisht lutej, dhe sa isha i dyshimtë që dikush, mjaft intelegjent që të studjon për shkallën më të lartë të Biznesit, të mund të jetë njëherit edhe aq i marrë që të besojë në Zot dhe në jetën pas varrit.

Ndodhi në vitet e mia të tridhjeta, kur duke u interesuar për shkencë, përnjëherë të kuptoj se as muri prej tullave nuk mund të jetë i rastësishëm. Ashtu, nëse të gjitha ligjet natyrore të universit çuditërisht përputhen në mënyrë precize, kjo nuk mund të jetë produkt i rastësisë, por duhej të jetë krijuar prej Zotit. Dhe Zoti duhet të jetë vetëm Një. Kalova nga siguria se nuk ka dhe nuk mund të ketë

Zot, në sigurinë se duhet të ketë Zot, e që dukej si një moment, pa kurrfarë mesperiudhe të pasigurisë.

Tani e dija se Zoti ekziston dhe se Ai është Një. Isha i sigurtë se të gjitha religjionet e kishin gabim.

Për krishterizmin më e dija këtë, kurse përshtypja ime për judaizmin ishte se ai thotë se Zoti është vetëm për hebrenjtë dhe mëson për gjëra tjera që nuk janë kompatibile për Zotin e Gjith_dijshëm.

Prej gjërave të pakta që i dija për Islamin (prej gazetave, kuptohet), poashtu nuk mendoja se ai ka shumë të përbashkët me besimin në Zot dhe nënshtrimin ndaj vullnetit të Tij. Përshtypja ime e keqe urrit edhe më shumë atëherë kur për herë të parë u takova me disa muslimanë. Ishin këta tregtarë sirianë dhe libianë në Bregun e Fildishtë dhe Liberi, të cilët i njoha gjatë udhëtimeve të mia në Afrikën Perëndimore. Nga ajo që munda të shoh, ata nuk ishin aq të ndershëm, pinin alkool, nuk luteshin dhe ndaj afrikanëve silleshin si ndaj robërve. Kur u thashë se e tërë kjo është në kundërshtim me urdhërat e Zotit, ata u pajtuan, por thanë se kjo nuk i brengos. Më thanë se kjo është përparësia e Islamit ndaj religjioneve tjera, sepse ”Në Islam çdonjëri mund të kalojë mirë dhe të bëjë mëkate aq sa të dojë, dhe atëherë, kur më është plak për të bërë gabime, ai vetëm duhet të shkojë në Haxhxh në Mekke, dhe të gjitha mëkatet do t’i shlyhen.” Mendova: “Çfarë marrëzira, sa më larg këtij religjioni, aq më mirë!”

Ashtu, për një kohë, unë isha i bindur se kam religjionin tim personal, se jam vetëm unë dhe besimi im në Zot dhe nënshtrimi im ndaj vullnetit të Tij, përderisa nuk hyra në diskutim mbi besimet tona të përbashkëta religjioze, me një student libanez, i cili vizitonte farefisin e vet në Bregun e Fildishtë. Ai ishte i befasuar nga fakti se unë nuk e kisha lexuar Kur’anin, dhe më propozoi definitivisht ta lexoj. Ai ishte i bindur se do të më pëlqejë, dhe më tha se aty do të gjeja shumëçka nga ajo që unë i thashë për besimin tim. Kur e pyeta për disa “muslimanë” tjerë, ai më tha që të mos gjykoj për Islamin përmes këtyre njerëzve, sepse ata kishin qenë analfabetë. Aq shumë u impresionova prej tij, saqë së shpejti bleva përkthimin në anglishte të Kur’anit (prej N. J. Davud - përkthim i cili edhe nuk ishte më i miri).

Duhet të pranoj se ai (Kur’ani), në raftet e librave të mia, mbeti pa hapur tre vite të tëra. Mendoj se jomotivimi për ta lexuar ishte shkaktuar prej orvatjeve të mia të shumta që kisha për ta lexuar Biblën, faqe për faqe, të cilat asnjëherë nuk ishin të suksesshme, pasi që gjeta shumë kundërthënie dhe pjesa më e madhe e materialit ishte i thatë. Mendova se edhe Kur’ani me siguri do të ishte i njëjtë. Por, një ditë, nga kureshtja nisa ta lexoj. Me kohë, arrita ta lexoj një të tretën. Isha shumë i impresionuar dhe i tregoja gruas sime se sa i mençur duhej të kishte qenë Muhammedi. E gjithë kjo ishte aq e logjikshme, pa asnjë kontradiktë. Pastaj, rastësisht hasa në disa fakte shkencore prej të cilave mbeta pa frymë. E di me siguri se ato janë të zbuluara në shekullin 20, dhe pasiqë Muhammedi nuk ka mundur të dijë për to, duhet të kishte qenë pejgamber dhe lajmëtar i fesë, sikur që përnjë_herë m’u bë e qartë se Kur’ani mund të jetë vetëm prej Zotit. Kjo ndodhi para 18-19 viteve dhe unë asnjëherë nuk shikova mprapa. Familja ime dhe miqtë në fillim nuk mund të besonin se jam serioz, dhe një kohë të gjatë mendonin se kjo është një lloj shtirjeje apo shaka praktike.

Bile edhe tash, kur ata u mësuan me mua dhe e dinë se jam serioz, ata nuk mund të kuptojnë përse e zgjodha Islamin. Edhe më tej kohë pas kohe më pyesin se “A thua nuk mund të shoh se ata janë terroristë dhe se vrasin njerëz të pafajshëm? A nuk mund të shoh se sa keq i trajtojnë fem_rat? A nuk mund të shoh se ata duan ta kthejnë tërë botën në mesjetë? Nëse unë dua të besoj Zotin, në rregull, por pse atëherë të besoj All-llahun e tyre? Pse mos të besoj Zotin tonë? Pse?” Për fëmijët e mi (23, 14, 12, 10 vjeç) Islami është diçka e natyrshme. Sidoqoftë, edhe bashkëshortja ime, e cila 27 vjet beson Zotin, e refuzon konceptin e trinitetit dhe adhurimin e Krishtit (Isait), dhe e cila refuzon çfarëdo ndërmjetësimi mes Zotit dhe njerëzve, prapëseprapë assesi nuk pajtohet kur i them se besimet e saja janë islame.

Në mendjen e vet, ajo nuk mund ta përkufizon Islamin, siç e ka definuar Zoti në Kur’an, nga “Islami” i cili “praktikohet” nga shumica e “muslimanëve” në botë. Ajo është njoftuar me miqtë e mi muslimanë, dhe i konsideron njerëz të mirë, por nuk i konsideron si përfaqësues (shembuj të muslimanëve) por si përjashtim të rregullës.

Pjesa më tragjike për shumicën e muslimanëve të sotëm, është ajo se ata në vend se ta përkrahin besimin në Zot, dhe të kundërshtojnë çfarëdo qoftë, ose cilindo qoftë, që u kundërvihet urdhërave të Zotit, po qe se edhe prijësi pohon se është musliman, shumë prej përkrahësve të kujtdo apo çfarëdo qoftë që paraqitet si “islame”, ndjejnë se ata duhet të ndihmojnë (t’i përkrahin), po bile edhe nëse gjërat e lartpërmendura janë në kundërshtim të drejtpërdrejtë me urdhërat e Zotit. Kështu, ata u frikohen njerëzve në vend të Zotit, dhe i vënë në pyetje urdhërat e Zotit, vetëm që të jenë me njerëzit e tillë, duke harruar se ata nuk munden t’i ndihmojnë njëri-tjetrit Ditën e Gjykimit, ose në jetën pas varrit.

Nga Çekosllovakia shkova në Perëndim në vitin 1968, menjëherë pasi okupacioni rus e rrëzoi“Pranverën e Pragës”. Duke korruptuar nëpunësit e kontrollit të pasaportave, me kolekcion të vlefshëm të pullave postale, pata mundësi t’i marë prindërit e mi dhe vëllain në Zvicër, pas tre muaj, pak kohë para se qeveria çeke t’i ndalojë vizitat private në Perëndim. Në vitin 1969 m’u ofrua ndihmë në të holla prej Universitetit Minesota, dhe i kalova pesë vitet e ardhshme duke studjuar në SHBA.

Babai im vdiq në Zvicër në vitin 1972, dhe nuk e di fare se a e ka gjetur rrugën e vet deri te Zoti. Ai më parë ishte ateist, por viteve të fundit filloi të interesohet për atë se a ka apo nuk ka Zot. Sipas kujtimeve të nënës sime, ai e ka gjetur rrugën e vet. Vëllai im, i cili kur vdiq babai kishte 17 vjet, nuk është i sigurt.

Ai thotë se gjatë ditëve të fundit të babait tim, në spital e ka vizituar një prift i krishterë, dhe aty ata kanë diskutuar lidhur me religjionin. Por babai im ishte njeri logjik, dhe nuk ka mundur ta pranojë idenë e trinitetit. Nuk e di a thua ai ka menduar fare (mjaftë) që të zbulojë se Zoti nuk është ashtu siç e përshkruajnë të krishterët. Ekziston mundësia që në fund ai edhe me tej e ka refuzuar Zotin, sepse Zoti i krishterë ka qenë koncepti i vetëm që ai ka ditur për Zotin, dhe të cilin nuk ka mundur ta pranojë.

Vëllai im u dërrmua nga të qeshurit kur për herë të parë më pa se si e lexoj Kur’anin, dhe kur i thashë se kam filluar të besoj Zotin. Tani, ai dhe gruaja e tij, gjithashtu ateistë të mëparshëm, thonë se besojnë Zotin, por ende nuk e kanë lexuar Kur’anin që ua dhashë para disa viteve, dhe ata edhe më tej shikojnë me rezistencë ndaj Islamit. Që të dy thonë se atë që ata e shohin te “muslimanët” i përjashton nga kjo - shumicën i shohin si dyfytyrësha të cilët nuk i respektojnë urdhërat e Zotit, duke refuzuar çfarëdo diskutimi intelektual, dhe për fat të keq, sipas kësaj ata gjykojnë për tërë Islamin.

Nëna ime (gjithashtu ateiste e mëparshme) e ka gjetur rrugën deri te Zoti para disa viteve, por gjithashtu ende nuk e ka lexuar Kur’anin, për shkak të arsyeve të ngjashme sikurse vëllau dhe bashkëshortja e tij.

Unë vazhdoj të lutem për ta, që Zoti t’ua tregojë rrugën e Tij të drejtë dhe t’i udhëzojë në të.

përktheu: Avni Lecaj,
    21.10.2000

Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    How Searching For The Pure Gospel of Jesus Led Me To Islam
    My name is Sharon. I'm American & live in Texas. When I was a child, I was taught to worship God at the appropriate times- Christmas, Easter, & Need Help Day. We went to church but we weren't crazy enough to let that affect our lifestyle or anything. After all people who base their lives around God are annoying & need therapy right? So, this was our way & our family seemed quite pleased with it until I hit puberty. I wanted to know why God created me & no one could give me a satisfactory answer. Go through this life for what? A house, a car , & 2.5 children did not seem like a good reason to me. I needed to do something remarkable to give my life purpose & then everyone would remember me. I had trouble motivating myself when I realized I cared very little what others thought of me. I decided to eat ,drink & be merry because I did not have a clue. I had dedicated myself to thrills & merriment AND I WAS GOOD AT IT. My parents declared it Need Help Day and began to pull out their only defence- the Bible. I decided it was time to be on my own my parents did not understand my right to party & they were so boring. I left with 5 dollars & went to live with flower children. Life was just a big party. Then , I began to feel sorry for my parents at Christ- mas time & went home. They had a wonderful surprise planned for me- a Christian Reform school just for me! I was soon packed, shipped and on my way. I arrived at the door of this home for wayward girls & was led into an office to meet the evangelist that ran the ministry that ran the home." What's your name ?'' ,he said as he extended a friendly hand shake. I told him my name & shook his hand. Then, he managed to surprise me by biting my thumb, " Don,t you give me that HIPPY handshake! We'll soon run the devil out of you.!" I made the mistake of saying,"Can I leave with him?". The rest of the day was spent showing me my bed & telling me the rules.Bars on the windows,surrounded by a barbed wire fence, intercoms in every room so that THEY could hear you, radio bible broadcast in the morning at 5, 15 minutes of every class in bible study, then home to bible study ,then more radio bible broadcast then 2hrs to bathe & get ready for tomorrow. I knew the first ten minutes I was there that I would make a break for it at the first possible opportunity. The next day I jumped the barbed wire fence & booked it. I took hitched a ride with a stranger ,who to my horror turned out to be one of the dreaded WORKERS. They drove me right back to the home & I was ushered in to PAPA'S office for punishment. I found out that Papa was a man about 6'5 , middle aged. He asked me my name. I was angry at this point and responded with," Do you talk to God?" He said, "Yes, quite often." Isaid," Then why don't you ask him what my name is?" I was beaten severly with a black jack by a 24 year old man that wanted to please Christ by putting me in my place. I never gave him the pleasure of seeing me cry. Amazingly enough, I am very grateful for all of these events because this was the beginning of my search for the true church of Jesus having painfully become aware that this was definitely not it. Iwas forced to read the Bible & read it I did, not for them-for me . Iwas searching for truth for myself. I asked Jesus to save me and come into my heart. Everything was supposed to be wonderful after that , but everything wasn't. Great, I was going to heaven now(everyone assured me of that) BUT WHY WAS I CREATED IN THE FIRST PLACE? AND GOD,WHY WON'T YOU LET ME TELL YOU MY PROBLEMS -WHY DO I HAVE TO GO THROUGH JESUS?JESUS IS WONDERFUL BUT I NEED YOU. I was finally released from the home back to the loving home of my family. They were eating pig meat & it bothered me. I told them the Bible says in Deuteronomy not to eat pigs. They said I was driving them crazy ,had become a religious fanatic & it was plainly not normal to worry about what God thinks ALL THE TIME! I was asked by my parents to find someplace else to live. I was 15 years old. I searched for the pure teachings of Jesus I knew belief in Jesus was not enough-I need guidance and answers. I led a very lonely life even though I was surrounded by people.I went to many many many churches searhing always searching. I never considered Islam as a possibility because Christian preachers had already warned us of THOSE HEATHEN MUSLIMS(now here's the funny part) AND HOW THEY FORCE YOU INTO THEIR RELIGION. All the lies they told me about Islam kept me from even putting Islam on the shelf as a possibility. Preachers tell tall tales but they have no affect on the plans of Allah. I read the Bible for many years because I wanted to be sure of which Christian Religion I should join. I had heard many ministers claiming to have the Holy Spirit guiding them, and they were all teaching different doctrines. I came to realize that ANYONE could claim almost anything as Biblical teaching and I understood why, when I came across too many contradictions and mistakes to print here. The modern day Bible was collected and binded together in the 16th century.
    It was supervised by King James who had control of the church at that time. Books of the Bible we have today are books which agreed with the interpretation of the scholars of a particular school of thought. Thechapters they did not feel expressed their point of view were not included in the Bible and called fraudulent. The average man never got a look at those chapters because the matters of the heart were decided for him by the church council which was funtioning under the political wheel of the government. I finally threw my hands in the air & gave up because of these Bible verses. ISAIH 46:3 I will not meet thee as a man. ISAIH 46:8 neither shall I know the loss of children. HEBREWS 2:18 For in that he himself hath suffered being tempted he is able to soccour them that are tempted. JAMES 1:13 Let no man say when he is tempted I am tempted of God for God cannot be tempted of evil, neither tempteth he any man. 1 JOHN 3:2 Beloved now are we the sons of God. 1JOHN 3:6 Whosover abideth in him sinneth not . Whosover sinneth hath not seen him neither known him. 1JOHN 1:8 If we say we have no sin we decieve ourselves and the truth is not in us. MATTHEW 15:24 I am not sent but unto the lost sheep of the house of Israel (He did not say he was sent unto all mankind) MATTHEW 19:17 And he said unto them,"Why callest thou me good? There is none good but one, that is God. MARK 6:4 (Here Jesus calls himself a prophet

I was told that God was always there that he was not made. We are told that Jesus is made in HEBREWS 2:9 and HEBREWS 1: 4 ECCLESIASTES 3:19 so that man hath no preeminence above a beast. GENESIS 1:28 .. and have dominion over every living thing that moveth upon the earth.
    ECCLESIASTES 9:5 ..the dead know not anything neither have they anymore a reward. PSALMS 19:11 Moreover by them is thy servant warned and in the keeping of them there is great reward. ECCLESIASTES 10:19 ..but money answereth all things. ISAIH 52:3 ..and ye shall be redeemed without money. 1ST TIMOTHY 6:10 For the Love of money is the root of all evil. DEUTERONOMY 6:4 Hear O Israel the lord our God is one Lord PSALMS 82:6 I have said ye are gods and all of you are children of the Most High HEBREWS 2:9 But we see Jesus who was made a little lower than the angels. HEBREWS 1:2 Spoken to us by his son.. being made so much better than the angels. GENESIS 32:30 I saw God face to face I JOHN 4:12 no man hath seen God at any time PROVERBS 20:1 Wine is a mocker strong drink is raging and whosoever is decieved thereby is not wise. 1 TIMOTHY 5:23 Drink no longer water but use a little wine for thy stomachs sake and thine often infirmities. GENESIS 1:22 And god blessed them saying be fruitful and multiply. 1 CORINTHIANS 7:1 it is good for a man not to touch a woman 2ndTIMOTHY 3:16 All scripture is given by inspiration of God. 1CORINTHIANS 7:6 and I speak this by permission and not of commandment 1 CORINTHIANS She is happier if she so abide after my judgement and I think also that I have the spirit of God.
    PHILLIPIANS 2:6 Who being in the form of God thought it not robbery to be equal to God. JOHN 5:57 Ye have neither heard his voice at anytime or seen his shape. 2nd CORINTHIANS 11:8 I robbed other churches (SAYS PAUL) 1JOHN 3:9 Whosover is born of God doth not commit sin JOHN 5:30 I can of mine ownself do nothing JOHN 8: 42 Jesus said unto them if God were your father ye would love me for I proceeded forth and came from God neither came I of myself, but he sent me.

AND THE LIST GOES ON.....THE LIST GOES ON. Is there any wonder I was bewildered? I became convinced that God hated me because he would not let me find the truth.About this time an acquaintance sent me a pamphlet about Islam. She was American like me. I felt so sorry for the poor stupid misled thing. I was quite sure she was weak minded & had let her Arab husband brain wash her. I opened the pamphlet because I was sure it was stupid &there is nothing better to make fun of than Muslims. The pamphlet said THINK VERY CAREFULLY ABOUT THE TRINITY. I had never been exposed to anything but arab boozers & muslims that were not practising their religion. Those people were so easy to put down. I would tell them look at you YOU can't even believe in your own religion enough to practice it. The guy who wrote this pamphlet was a different sort of Arab - to my dismay not an easy target. I stopped reading in the middle of the book because I knew HE KNOWS THE TRUTH! I can't believe this ! God has given the truth to the Muslims! They are Arabs! I'm not an Arab! This is a disaster! I cannot be a Muslim everyone I know hates Muslims! I will have to dress like those women & take off my beloved makeup! How could you do this to me God? Then I thought I'd play a game with God ...Well, they might not have the truth & I'm not sure they have the truth so I'll just forget about all of this. I had been on my own since age 15 & was now 26 . I was lonely. I prayed to God to send me a husband. I asked God for a religios man (I had a Christian man in mind when I placed this request) I made a solemn promise to God to marry the very next man who asked me.(I was going to take it as a sign) Allah has never failed to answer my requests. The next man who asked me to marry him was Palestinian-he was 2 things I did not want in a man . He was an Arab & he was Muslim. However, he was different than any man I'd ever met. He did not drink .I complained to God - I was con vinced god sent me an Arab Muslim to ask me for marriage because he hated me. I was now angry with God & decided to marry this muslim since God will not help me. However, I felt about this man's background- I have to say it was love at first sight. The most surprising thing was he seemed to know everything I needed. It was the first time I felt like another human being loved me. We married.Our marriage was horrible I told him not to ever ever discuss his religion with me & he didn't. I put him through a lot of misery in the beginning.Then, one night he brought a Quran home to me. He handed it to me explaing to me that it was a holy book told me I could read it if I wanted to. My response in front of him was. Why should I read that ? Just set it over there I don't want it. I waited until he went to bed & was asleep. I prayed "Oh God show me whether or not this book is true. If the book is true I will accept it. If it is false show me." I opened the Quran and randomly read:

Proclaim! (or Read!) In the name Of thy Lord and Cherisher, Who created- Created man, out of A leech like clot: Proclaim! And thy Lord Is Most Bountiful,- He Who taught (The use of) the Pen,- Taught man that Which he knew not
    I felt strangely some new emotion - I flipped the book open to another spot- I read:
    There will be those of the people of the book who when they see the truth they will recognise it.
    I quite suddenly became aware of the fact that I was touching something very Holy for the first time. I was in AWE. I knew I was holding the very words of God. Then I realized for the first time that God did not hate me because he let me find this miracle. I felt JOY .I had found the treasure! I had finally found the truth! Then I felt ashamed that I had been so arrogant towards my Creator & Merciful Allah. I knew I had been given Mercy because I found the truth when I wasn't even looking for it. Allah in His Mercy sent it to a poor blind fool.I sat transfixed for quite some time rejoicing in my new found treasure. It was 4 am . Who cares?! I have found a miracle -I ran to wake my husband. "Honey!Wake up! I need to tell you something you don't know! My huband woke up & said " I have to work tomorrow what are you talking about?" "That book you gave me is a miracle from God!" "Why aren't you guys screaming from the mountaintops about this book!" My husband smiled,"Every ayah(verse) has it's miracle- but not everyone wants to know about it." We have 5 children now,and have been married fifteen years. Islam is my way of life. Now, when rednecks harrass me about why I'm wearing this thing on my head I have to smile & be patient -I was once that arrogant redneck. I understand where they are coming from BUT DON' T WISH TO RETURN. You may not believe it : THERE IS NO GOD BUT ALLAH MUHAMMED IS HIS MESSENGER

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

A i frikësohen myslimanët kthimit për shkak myslimanëve?

Miq, mos më keqekuptoni vetëm se dëshiroj të di një gjë që po dëgjoj. Është e vërtetë se njerëzit përnjëmend gjithçka flasin, çka është e çka nuk është, por për këtë pyetjen time disi më shumë po flitet: nëse një besimtar i fesë Islame dëshiron të kthehet në fenë krishtere atij i duhet të matet mirë para këtij vendimi, madje ndoshta edhe do ta shtyjë për më vonë ose do të heq dorë nga kjo sepse i frikësohet besimtarëve të tjerë të fesë Islame që t`i bëjnë dëm madje edhe që ndoshta mund t`i shkojë koka. Unë nuk dëshiroj të besoj në këtë, sepse kam përshtypje tjetër. Unë kam dëgjuar se edhe shumë intelektualë të fesë Islame nuk dëshirojnë të kthehen në fe krishtere sepse kanë frikë nga "reagimi" i të tjerëve. Me një fjalë: të gjithë ata që janë të rrethuar nga "të tjerët" (myslimanët) nuk guxojnë të mendojnë ndryshe.
    Pra, pyetja ime është: a kanë nevojë të frikësohen besimtarët e fesë Islame që dëshirojnë të kthehen në fenë krishtere nga besimtarët tjerë myslimanë?

Ju lus, shkruani vetëm nëse keni diçka për të thënë dhe dijeni se është një pyetje ku dëshiroj t`u them këtyre që dëshirojnë të kthehen se feja Islame nuk ju bënë shtypje që ju të ktheheni, sepse vetë deklarohen se janë për paqe. I lus sidomos besimtarët muslimanë të më përgjigjen si shokut, përndryshe do t`ua jap për të drejtë "thashethemeve".
    IHS

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anëtarësuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

hajde hajde

kini lene nam me keto shkrime sikur jane botime librash dhe jo nje diskutim apo debat ose me mire, komunikim nepermjet ketij forumi(per te gjithe shqiptaret kudo qe ndodhen). po shkruan me teper por me shkrime te shkurtra se te gjithe qe hyjne, shikojne keto shkrime te gjata(qe beni ju) dhe largohen. Kush eshte qe merr pjese ne kete teme, vetem ata qe kane qene qe ne fillim dhe kjo vetem sepse nuk ka nje menyre te bukur komunikimi.

Mendimi im eshte ky por ju beni çte doni.

Zoti ju bekofte

me respekt i krishteri
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Faqja 3 prej 21 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. KUR'ANI në gjuhën shqipe
    Nga RaPSouL në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 114
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 08:29
  2. A ka ndonje Paralel midis civilizimeve?
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-11-2005, 09:24
  3. Persekutimi i intelektualve Shqiptare.
    Nga SKAI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 08-04-2005, 20:57
  4. Merjemja a.s, Nëna e Isait (Jezusit)
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-03-2005, 08:17
  5. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •