Close
Faqja 18 prej 21 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 204
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-11-2003
    Postime
    337
    C'FARE TEME..........
    EDHE UNE KAM PAS BESU DIKUR.
    SEPSE NJERIU NGA NATYRA ESHTE I PASIGURTE DHE KERKON NJE MBESHTETJE.

NDERSA NGADALE KUPTOVA SE: NUK KA ASNJE LIDHJE MIDIS NJE BESIMTARI TE DEVOTSHEM DHE NJE NJERIU QE KERKON TE PERSOSI VETVETEN,MEQE KA ARDHE NE KET BOTE,QOFTE DHE PA DESHIREN E TIJ.

TE GJITHE "MOS-et" QE TE IMPONON FEJA JANE NE FUNKSION TE KRIJIMIT TE NJERIUT TE RI FETAR.
    KY NJERI (KRIMB) ESHTE I DESTINUAR TE SHERBEJE. DHE TE SHKRETIN E TREMBIN ME "FERRIN", "DITEN E GJYKIMIT" ETJ.......

TE PAKET JANE ATO QE MBESHTETEN NE KEMBET E VETA,POR ATO JANE SOT NJERZIT QE KANE NE DORE FATET E NJEREZIMIT.
    EDHE NESE NDONJEHERE BEJNE SIKUR BESOJNE KETE E BEJNE SE KESHTU E DO PUNA.
    NJE SHEMBULL: PRESIDENTI AMERIKON........

i/e larguar Maska e Traboini
    Anëtarësuar
    09-12-2003
    Vendndodhja
    East of Las Vegas-West of Atlantic City
    Postime
    389

Opa, Opa..........

Postuar më parë nga Shkupjani
    DODONI EDHE TI DESHMUESI EDHE JUVE KRISTIJANET EDHE SEKTASHET TJER JE JENI NE FORUMIN SHQIPETAR A MUND TE ME THONI SE NE CILEN NGA KETA BIBLA E GJENI VETEN SE ME DUKET SE NUK QENKA NJI...
    Te gjithe doreshkrimet origjinale te Testamentit te Vjeter kane humbur. Ne kemi vetem disa kopje te koheve te fundit ne gjuhen hebreje dhe disa versione te hershme. Tekstet ne hebraisht jane prodhim i kopjuesve dhe shpesh here jane te ndryshuara.
    27 librat e Testamentit te Ri jane nje zgjedhje prej shume shkrimeve te hershme kristiane. Ato perfaqesojne perpjekjet e kishes kristiane per te qartesuar shkrimet qe prezantojne me teper mesazhin kristian: permbushja dhe rinovimi i premtimeve te Zotit ne personin e Jezu Krishtit.
    Keshilli i Trent (1545-1563). Ky keshill i kishes katolike romake perkufizon kanunin biblik, duke vertetuar perfshirjen e librave biblike qe protestantet e quajne Apokrifa dhe percaktoi rendesine e njejte te Bibles dhe tradites.

Bibla
    Versione, perkthime dhe data

Perkthime:

Aramik (gjuha origjinale e folur nga Jezusi)

Hebraisht/Greqisht (te shkruara)

Latinisht- Vulgate (e perkthyer nga Xheromi, 400 AD)

Versione:

1384 Uiklif

1526 Tyndale

1535 Koverdale

1537 Mateu

1539 Bibla e Madhe

1568 Bibla e Gjeneves

1568 Bibla e peshkopit

1582 Reims, Testamenti i Ri

1609 Douai, Testamenti i Vjeter

1611 Versioni Mbretit Xhejms/ i autorizuar

1903 R.T. Uejmouth, Testamenti i Ri ne gjuhen moderne

1913 Xhejms Mofat, Nje Perkthim i Ri i Bibles

1917 Shkrimet e Shenjta

1927 E.T. Gudspid, Bibla e Plote : Nje perkthim amerikan

1944 Ronald Knoks, Bibla e Shenjte

1946 Versioni Standart

1950 Testamenti i Botes se Re

1955 H.J. Shonfild , Testamenti i Ri autentik

1958 J.B. filips, Testamenti i Ri ne Anglishten Moderne

1958 Bibla e zgjeruar

1959 Bibla e Shenjte; Versioni Bekerli ne anglishten moderne

1961 Bibla e anglishtes se re

1966 Bibla e Jeruzalemit

1966 Versioni me Anglishten e Sotme

1970 Bibla e Re Amerikane

1971 Bibla e re standarte amerikane

1971 Keneth Tejlor, Bibla e Gjalle

1973 Versioni i Ri nderkombetar

SHKUPJANI
    DUA PERGJIGJE....
    SE SHUM BIBLA NA QENKAN
    ME RESPEKT

Ti Shkup-axhi paske marre shume nervozim more burr. Edhe te thom te drejten po tingellon sikur te ishe kthye nga Kampet e Ushtrimeve ne Tora Bora te Afganistanit. Me thuaj te drejten ken kishe instruktor, a Mullah (g)omarin apo baben Osamen.
    Mos u merr teper me Bibel, se keta qe po besojn ne bibel jane kah dridhin token, bile kan mberijte edhe ne Mars para disa diteve. Merru me mbrapambeturite tuaja.
    Ani cdon te thuash se 18% jane Arab!! E cjane te tjeret? Indonezia+India (muslimanet)+Bangladeshi+Pakistani jane 60% te botes muslimane. Shume vende te "zhvilluara" dhe te "civilizuara". Poashtu shtij ketu Somaline, Etiopine, Sudanin etj. Opa, cfare liste.

Papa Gjon Pali eshte i nderuar prej krejt botes, perfshi ketu edhe muslimanet. Ai nderij shqiperine qe vizitoj, nderoj shqiptaret (qe sjan fanatik si ti) qe lumnoj nje shqiptare Nane Terezen (nga qyteti yt).

Dhe te lutem me trego te verteten, a guzon motra, nena, kunate jote te dalin te blejn buke ne qytet, dhe sa i nalte eshte muri qe ke rreth shtepije. Po ashtu a je ti i martuar? A e ke per grue vajzen e axhes apo vajzen e tezes, sepse ju feja juaj e paster ju lejon. Apo te dyja sepse ti guzon te martosh 7 kusherira. Si po shoh une ti duket se nuk e ke jeten e gjate. Ti do vdesish si martire i allahut, dhe do gjejsh 72 virgjera tue te prite te dera e xhenetit. Bile ben mire te shkosh sa ma pare.

Rruge te mbare and Selam 72 virgjerave...

El-Letërsia Maska e macia_blu
    Anëtarësuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    hajt se edhe shkupjani jeshil e ka livadhin krejt.
    ...
    E megjitheate, ndihet se nuk i vjen aspak mire se ka qellu i konvertuar e mbet' musliman(...), thjesht po ban besnikun e fatkeqesise se vet!(packa se me c'fakte qe ia ka dergu nje emer biblik, po aspak besimtare i bibles as njohes i saj)!
    Ne fund te fundit po mundihet me tregu nje velre(besnikerine) packa se ndaj dickaje qe e tradhetoji dikush.(nga paraardhesit e tij)
    ...E thene shume seriozisht e me shume keqardhje !
    macia_blu!
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    po ti nga malesia sa raketa ke cuar ne hene deri tani ??

musliman krenar Maska e Shiu
    Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Duke mos iu drejtuar asnjerit ne vecanti,

Jam me se i sigurte se shumica qe shkruajne ketu kunder Kur'anit e Islamit, as qe e kane pare ate liber me sy, as bile kopertinen. Krejt diturite per Kur'anin dhe Islamin e keni nga berllogu qe u eshte servuar nga armiqte e Islamit.

Per te lavderuar apo share dicka, duhet se pari ta lexoni. E ju nuk keni lexuar asgje, keni shikuar propagande ne TV apo keni lexuar broshura qe shperndahen falas neper rruge e ne te shumten e rasteve perfundojne ne balte.

Ky eshte postimi #181, limiti eshte 150, z. moderator, besoj se i din rregullat.
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Postuar më parë nga macia_blu
    hajt se edhe shkupjani jeshil e ka livadhin krejt.
    ...
    E megjitheate, ndihet se nuk i vjen aspak mire se ka qellu i konvertuar e mbet' musliman(...), thjesht po ban besnikun e fatkeqesise se vet!(packa se me c'fakte qe ia ka dergu nje emer biblik, po aspak besimtare i bibles as njohes i saj)!
    Ne fund te fundit po mundihet me tregu nje velre(besnikerine) packa se ndaj dickaje qe e tradhetoji dikush.(nga paraardhesit e tij)
    ...E thene shume seriozisht e me shume keqardhje !
    macia_blu!
    oJ MACE DHE TI KRISTIANE QEKE MOJ ????//??///
    OJ MACE TE KAM XHAN ME JEP NDONJE ARGUMENT HERES TJETER LERI LLAFOLLOGJITE SE JE ME SHKOLLE TE LARTE NUK TE FALET TY TE FLASESH PA ARGUMNTE PO KESHTU DHE MUA SME FALET.

KURSE TRABOINI DO BEJ MIRE TE SILLJE ARGUMENTA DHE TE NA TREGOJE PAK SE KE BIBEL DUHET TE BESOJ UNE OSE KE RRYME DUHET TI PERMBAHEM.

PROTESTANTE
    KATOLIKE
    ORTODOKSE
    EVANGJELISTE
    MORMONE
    DESHMITAR I JEHOVAIT
    KISHEN KRISHTIT
    ETJ QE SME KUJTOHEN TANI

NE MUSLIMNET KEMI NJE KURAN TE VETEM

Anëtarësuar
    09-12-2003
    Vendndodhja
    Postime
    389
    Postuar më parë nga klevis2000
    oJ MACE DHE TI KRISTIANE QEKE MOJ ????//??///
    OJ MACE TE KAM XHAN ME JEP NDONJE ARGUMENT HERES TJETER LERI LLAFOLLOGJITE SE JE ME SHKOLLE TE LARTE NUK TE FALET TY TE FLASESH PA ARGUMNTE PO KESHTU DHE MUA SME FALET.

KURSE TRABOINI DO BEJ MIRE TE SILLJE ARGUMENTA DHE TE NA TREGOJE PAK SE KE BIBEL DUHET TE BESOJ UNE OSE KE RRYME DUHET TI PERMBAHEM.

PROTESTANTE
    KATOLIKE
    ORTODOKSE
    EVANGJELISTE
    MORMONE
    DESHMITAR I JEHOVAIT
    KISHEN KRISHTIT
    ETJ QE SME KUJTOHEN TANI

NE MUSLIMNET KEMI NJE KURAN TE VETEM
    EDHE JU JENI TE NDARE NE SHIAT, BEKTASHI, SUNI ETJ. BILE, BILE JU EDHE LUFTERA BENI (SI AJO IRAK-IRAN). SHIH UNE SJAM NJOHES AS I BIBLES AS I KURAIT I MADH, POR NJE GJE E DI DHE E SHOH PERDITE, SE BOTA E KRISHTERE VRANE DHE KTHJELLE NE KETE BOTE; SE BOTA E KRISHTERE JU KA IKUR AQ LARG SA SJU MBETET TJETER VEC TE PYETNI GJERE TE KOTA SI "PSE BIBLE NDERRON DHE KURANI JO". PERGJEGJA ESHTE E SHUME E LEHTE!
    SEPSE NJERZIT NDERROJN, KOHA NDERRON, DITURIA NDERRON, NJERIU PERSOSET.

DMTH. NE KRISHERIZEM TE SODIT KA PLUTALIZEM NE PIKPAMJE TE KUPTIMIT TE DOMETHANJES SE SHKRIMIT SHEJT. DHE NUK VRASIN NJEREZ QE MENDOJN NDRYSHE? TEK MUSLIMANET NESE DO TE NDODHTE KJO MOS ZOT MA KEQ CDO TE BEHEJ.

A DIN CKA? TI KE PERGJEGJUR NJE PYETJE KYCE NE KETE DEBAT. QE MUSLIMANET DUAN MOS TE NDERROJN, DUAN TE MBESIN SI NE KOHEN E MUHAMEDIT, PRA ME NJE FJAL TE MBESIN TE PRAPAMBETUR. PERIOD.

DUKET SE KETU ESHTE EDHE BURIMI I GJITH KESAJ XHELOZIE.

DHE ME NE FUND PYETJE PER TY SI NJOHES I HISTORIS SE ISLAMIT? PERSE U COPTUAN PASARDHESIT E MUHAMEDIT ASHTU.
    NJE PAS TJETRIT? SA GRA KISHTE MUHAMEDI? PSE NJE NDER TO KISHTE VEC 12 VJET KUR E MARTOI?

TE LUTEM ME PERGJEGJ.

Anëtarësuar
    09-12-2003
    Vendndodhja
    Postime
    389

HEHEHEH

Ta thom te drejten, ne profesion qe punoj une ketu ne NY, per ty me siguri eshte astronomi. E ti mese merresh??

Malesoret u diskriminuan per 500 vjet, por ruajten fene dhe doket e te pareve. Lexoje Fishten pak, eh. Ke degjuar ti per Lahuten e Malsise? Apo ste len koha se je ka bene studime te thella Biblike per te treguar se Bibla eshte nje pocaver, kurse Kurani eshte e verteta ne kete bote.....une ty te tregova nga jam, tashti me trego ti mua ku jeton ti? Ne vend ky lexohet Bibla apo Kurani????????????

Take it easy............

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Hej moderator, a nuk patët punë tjetër vetëm ti fshini shkrimet e mia a?
    Shiu
    Unë me fakte të nxjerra nga vet Kurani kam diskutuar këtu.
    Përshëndetje
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

musliman krenar Maska e Shiu
    Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Dodon,

te kishe lexuar se paku nje sure te Kur'anit, nje sure te vetme, nuk do t'i shkruaje gjithe ato marri qe ke shkruar me heret. Mos ta permendi idiotizmin tend kur guxon Kuranin ta krahasosh me shkrimin e nje nxenesi te klases se pare, marria me e madhe e 14 shekujve te fundit.

Thenie e Napoleon Bonapartes: "...the principles of Koran, which alone are true, and which alone can lead men to happiness... (Napoleon Bonaparte, Quoted in Cherfils 'Bonaparte et Islam')"

Nuk kam nevoje te ta perkthej nga anglishtja.

Te kishe qene i krishtere i vertete, se paku do te tregoje nje fije respekt ndaj Islamit, por asgje te krishterit te vertete nuk ke ti ne shpirt.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Shiu : 07-01-2004 më 22:57
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

Faqja 18 prej 21 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. KUR'ANI në gjuhën shqipe
    Nga RaPSouL në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 114
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 08:29
  2. A ka ndonje Paralel midis civilizimeve?
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-11-2005, 09:24
  3. Persekutimi i intelektualve Shqiptare.
    Nga SKAI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 08-04-2005, 20:57
  4. Merjemja a.s, Nëna e Isait (Jezusit)
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-03-2005, 08:17
  5. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •