Postuar mė parė nga
chino
Ekonomia Islame eshte term ne zhvillim e siper. Nuk eshte nje discipline e shkences se ekonomise, nen te cilen mund te paraftyrosh nje sistem te qarte dhe te praktikuar diku ne bote. Kjo sapo sa ka zene te konturizohet koheve te fundit ne konferenca internacionale dhe me investime te medha te saudoarabe qe te marri permasat e nje sistemi te qarte. Cdo gje eshte kontroverze mbi kete sistem. Nuk ka fjali qe thuhet, qe nuk kunderthuhet nga nje numer poaq i madh i dijetareve islam. Keshtu qe nuk ka cka te dihet mbi kete sistem nga une. Si te gjithe keta njerez pjesemarres ne keto konferenca, as une nuk kam me shume informacione ne dispozicion sesa disa pak fjali te vetme te Kuranit, te cilat mirren me ekonomine shoqerore. Mirepo suksesi i ketij sistemi, per te cilin une fola, kete besoj se mund te shohim ne vendet tipike islame. Ky sukses per mua eshte zero presje zero i afte per te u admiruar nga cilido sistem tjeter ne bote. Sikur te kishin edhe indianet e Amerikes tere ate pasuri nentokesore sikur saudoarabet, edhe ata do te kishin te njejten pasuri. Keshtu qe A. Saudite nuk prezanton sistem ekonomik islam dhe aftesine e tij.
*
Krijoni Kontakt