Close
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 69
    el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    ke gje dije rreth ketij sistemi apo thjesht po e thua ne debat e siper?
    Ekonomia Islame eshte term ne zhvillim e siper. Nuk eshte nje discipline e shkences se ekonomise, nen te cilen mund te paraftyrosh nje sistem te qarte dhe te praktikuar diku ne bote. Kjo sapo sa ka zene te konturizohet koheve te fundit ne konferenca internacionale dhe me investime te medha te saudoarabe qe te marri permasat e nje sistemi te qarte. Cdo gje eshte kontroverze mbi kete sistem. Nuk ka fjali qe thuhet, qe nuk kunderthuhet nga nje numer poaq i madh i dijetareve islam. Keshtu qe nuk ka cka te dihet mbi kete sistem nga une. Si te gjithe keta njerez pjesemarres ne keto konferenca, as une nuk kam me shume informacione ne dispozicion sesa disa pak fjali te vetme te Kuranit, te cilat mirren me ekonomine shoqerore. Mirepo suksesi i ketij sistemi, per te cilin une fola, kete besoj se mund te shohim ne vendet tipike islame. Ky sukses per mua eshte zero presje zero i afte per te u admiruar nga cilido sistem tjeter ne bote. Sikur te kishin edhe indianet e Amerikes tere ate pasuri nentokesore sikur saudoarabet, edhe ata do te kishin te njejten pasuri. Keshtu qe A. Saudite nuk prezanton sistem ekonomik islam dhe aftesine e tij.

*

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Vetem ekonomia Islame shpeton boten nese merr per baze dy gjera: drejtesine dhe bemiresine.
    Ku ekziston kjo ekonomi, po ēa po flet bre?

i/e regjistruar Maska e mondishall
    Anėtarėsuar
    28-11-2006
    Vendndodhja
    Ne Selanik te Greqise
    Postime
    2,690
    Marksi bie ndesh edhe me vetveten. Ai thotė se mekanizmi natyror qė ndan njerėzit nė profesione dhe kasta, ėshtė po i njėjti mekanizėm natyror qė ndan bimėt e kafshėt nė lloj dhe nėn lloje tė ndryshme.(alibaba)

Mirė ėshtė qė kur pėrmenden teoricienė si puna e Marksit, mos flitet me hamendje, por me citim konkret tė thėnies. Pėr herė tė parė po dėgjoj qė nė analizėn ekonomike tė kapitalizmit, Marksi tė ketė rėnė ndesh me veten! Nė analiza tė tilla pėr kapitalizmin, nuk kanė vend alergjitė pėr teorinė marksiste tė revolucionit, tė socializmit shkencor, etj si kėto. Flasim pėr fenomenin kapitalist e pėr kėtė. duam s'duam ne, Marksi ka shkruar vėnēe. Pėr rrjedhojė, diēka e shkruar vėnēe, kėrkon dhe lexim vėnēe dhe jo tendenca sofiste nė trajtim.

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anėtarėsuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar mė parė nga Sabriu Lexo Postimin

Vetem ekonomia Islame shpeton boten NESE merr per baze dy gjera: drejtesine dhe bemiresine.

Sabri Selmani
    Neqoftese ose Nese do kishte?
    Do ishim te gjithe Milionere!

Anti Hard Supe & Ali Sallami.

Tung

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Ekonomia Islame eshte term ne zhvillim e siper. Nuk eshte nje discipline e shkences se ekonomise, nen te cilen mund te paraftyrosh nje sistem te qarte dhe te praktikuar diku ne bote. Kjo sapo sa ka zene te konturizohet koheve te fundit ne konferenca internacionale dhe me investime te medha te saudoarabe qe te marri permasat e nje sistemi te qarte. Cdo gje eshte kontroverze mbi kete sistem. Nuk ka fjali qe thuhet, qe nuk kunderthuhet nga nje numer poaq i madh i dijetareve islam. Keshtu qe nuk ka cka te dihet mbi kete sistem nga une. Si te gjithe keta njerez pjesemarres ne keto konferenca, as une nuk kam me shume informacione ne dispozicion sesa disa pak fjali te vetme te Kuranit, te cilat mirren me ekonomine shoqerore. Mirepo suksesi i ketij sistemi, per te cilin une fola, kete besoj se mund te shohim ne vendet tipike islame. Ky sukses per mua eshte zero presje zero i afte per te u admiruar nga cilido sistem tjeter ne bote. Sikur te kishin edhe indianet e Amerikes tere ate pasuri nentokesore sikur saudoarabet, edhe ata do te kishin te njejten pasuri. Keshtu qe A. Saudite nuk prezanton sistem ekonomik islam dhe aftesine e tij.

*
    dmth ti nuk paske dijeni e fole kot sa per debat e siper.
    fakti qe nuk ja paske haberin , tregon qe injoranca smund te japi opinione te tilla. besoj se me kupton.

shembulli i shteteve ''islamike'' (kur ne te vertete nuk ka asnje shtet islamik sot per sot ne bote e ska pase per shume shume dekada ) eshte sakat sepse prape ti se ke haberin se cfare kushtesh duhet te plotesoje nje shtet me qene islamik.
    kurani nuk eshte i vetmi burim ku formohet sheriati islam.

nqs ekonomia islame eshte zero presje zero (???) , e cuditshme sesi fuksionoi persembari nga shekulli i 7 e deri me shekullin e 12-13. une e di se ''zero''si number seshte as negative e as pozitive . nuk ka sesi te mbijetoje nje sistem ekonomik mbi vleren e ketij numri.
    e di sa jane shancet qe kjo gje te ndodh ?

ZERO.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Smth_Poetic : 13-04-2009 mė 10:51

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    dmth ti nuk paske dijeni e fole kot sa per debat e siper.
    Nese me dituri nenkupton nje fjali apo grup fjalesh, me te cilin une ty ta pastroj simpatine subjektive ndaj Islamit, kete dituri nuk e kam.

fakti qe nuk ja paske haberin , tregon qe injoranca smund te japi opinione te tilla. besoj se me kupton.
    Aspak. Mjafton, nese e kupton ti vetveten.

shembulli i shteteve ''islamike'' (kur ne te vertete nuk ka asnje shtet islamik sot per sot ne bote e ska pase per shume shume dekada ) eshte sakat sepse prape ti se ke haberin se cfare kushtesh duhet te plotesoje nje shtet me qene islamik.
    kurani nuk eshte i vetmi burim ku formohet sheriati islam.
    Kjo tregon se mendimi im, se nuk ka cfare te dihet mbi sistemin ekonomik islam, eshte i sakte. Kur nuk e di as vet bota islame, nuk kam c'te di une. Perndryshe nuk shoh referim me te pershtatshem ne fikcionin sistem ekonomik islam, sesa referimi ne vendet me organizim shteteror musliman. Cilin te duash merre, nuk ofron nje sistem admirimi per boten perendimore, por paraqet nje sinonim per "krize ekonomike". Ky ishte thelbi i pohimit tim, qe te pengoi, dhe pran te cilit akoma qendroj. Argumentativisht.

nqs ekonomia islame eshte zero presje zero (???) , e cuditshme sesi fuksionoi persembari nga shekulli i 7 e deri me shekullin e 12-13. une e di se ''zero''si number seshte as negative e as pozitive . nuk ka sesi te mbijetoje nje sistem ekonomik mbi vleren e ketij numri.
    e di sa jane shancet qe kjo gje te ndodh ?

ZERO.
    Zero presje zero eshte vellau i vogel i zero presje asgje-se dhe binjaku siamez i inekzistences. Forma e negimit te vleres admiruese edhe ne nivelin decimal. Si negative do e kisha menduar zeron, sikur t'i kisha vene asaj nje minus perpara.

S'e ke lexuar fjaline time saktesisht. Nuk mohova vleren ne teresi, por forcen admiruese te ketij sistemi.

Qe funksionoi "persembari", eshte mendim yti. Ne kundershtim me t'imin. Argumento tendin, pastaj une t'imin.

*

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Zero presje zero eshte vellau i vogel i zero presje asgje-se dhe binjaku siamez i inekzistences. Forma e negimit te vleres admiruese edhe ne nivelin decimal. Si negative do e kisha menduar zeron, sikur t'i kisha vene asaj nje minus perpara.
    Ato komentimet e tua me lart i fshiva se jane pa rendesi. Nuk ka sesi te jene ndryshe anyhow .
    Sa per kete me lart qe lashe me ngelet te shkruaj vetem tre shkronja ....

...LOL

S'e ke lexuar fjaline time saktesisht. Nuk mohova vleren ne teresi, por forcen admiruese te ketij sistemi.

Qe funksionoi "persembari", eshte mendim yti. Ne kundershtim me t'imin. Argumento tendin, pastaj une t'imin.

*
    Perandoria islame ishte me e fuqishmja ne bote e asaj kohe . Kjo s'na le tjeter vecse te mendojme se dicka po fuksiononte persembari ne ate perandori. Edhe shtylla e suksesit te nje perandorie eshte ekonomia. Une s'dua te zgjatem shume ne kete pike , se po me duket sikur po humb kohe .

A mund te me thuash se ne c'pike je ti ne kundershtim me ''compelling arguments'' te cilat neve historia na i ka mesuar?

Dash...me kembore Maska e Toro
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Citim Postuar mė parė nga fisniku-student Lexo Postimin
    Recenzioni apo Kriza Globale Finaciare qe tashme ka Goditur Boten ,duke shkaktuar Kaos dhe qrregullime ekonomiko/Fiskale pothuajse ne tere Boten ,duke mbyll Korporata gjigande ,Kompani Idustriale me Fame Boterore dhe poashtu edhe duke Ndikuar ne rritje Enorme te Papunsis. Nje Krize e tille nga shume Kush konsiderohet si prej me te medhave ne Historin e Njerzimit.

Shume Parashikues dhe Ekspert Ekonomik ,kan thene se akoma do thellohet kjo Krize dhe do kete efekte te pa parashikuara .

Poashtu shume expert Ekonomik jan te mendimit se Ky lloj Rendi (Kapitalizmi)eshte duke deshtuar dhe Quditerisht kan filluar te shtohen Zerat ne nje Rikthim te Socializmit apo te nje Rendi te ri Boteror. Qe dote thote se po proklamohet nje ide qe do fuste ne funksionin Teorin e Intervenitacionit Shtetror ne Ekonomi ,thjesht te rikthehet Socializmi si Rend Boteror. Kjo eshte per arsye se Shume Banka Boterore Private deshtuan nga Keqmenagjimi e tyre me Bankat.

Ta shtrojm per Diskutim kete Teme : dhe Pyetja eshte :A po Deshton Kapitalizmi dhe Tash kush Ka Radhen ???
    O Fisnik,
    Perpara se te deklaroje se po deshton Kapitalizmi, a mund te na shpjegosh pak se cfare nenkupton TI me kapitalizem qe te jemi ne te njejten faqe diskutimi.
    Per mua, kapitalizmi qe te deshtoje ne rradhe te pare duhet te provohet si sistem ekonomiko-politik, te lihet te funksionoje lirisht te pakten nje gjysem shekulli, pastaj te flasim a deshtoi apo jo.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    'Itlodeum' world
    Postime
    694
    Citim Postuar mė parė nga Sabriu Lexo Postimin
    Vetem ekonomia Islame e shpeton boten.
    Mund te jesh me i qarte ju lutem? E ke fjalen per tregetine e hashashit apo te opiumit ne kete rast?

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    ...
    Perandoria islame ishte me e fuqishmja ne bote e asaj kohe . Kjo s'na le tjeter vecse te mendojme se dicka po fuksiononte persembari ne ate perandori. Edhe shtylla e suksesit te nje perandorie eshte ekonomia. Une s'dua te zgjatem shume ne kete pike , se po me duket sikur po humb kohe .

A mund te me thuash se ne c'pike je ti ne kundershtim me ''compelling arguments'' te cilat neve historia na i ka mesuar?
    I vetmi pohim, me te cilin pajtohem eshte se P. Osmane ka qene nje perandori islame. Pra nuk i perkas atyre, te cilet P. Osmane e shohin si nje perandori turke apo cka di tjeter, te cilet - sic vleresoj une - kete e bejne sahere qe eshte nevoja per te dalluar Islamin nga kjo perandori, pra e bejne per te mos i pare krimet kunder njerezimit qe i beri kjo perandori si krime te Islamit.

Qe ajo ishte me e fuqishmja atebote, as me kete nuk pajtohem, por nuk ka nevoje te shtjellohet me thelle, sepse e pranoj qe ishte nje nder me te fuqishmet.

Me cka nuk pajtohem aspak eshte, se kjo perandori pati nje sistem ekonomik te admirueshem per boten. Rekapitulim: Une thash sistemi ekonomik islam (term fiktiv) nuk ka force admirimi per boten. Ti thua ka. Pyeta perse. Thua qe shembull per kete ishte P. Osmane, per kete gje paska "compelling arguments" (shqip: argumente bindese). Ketu kemi ardhur ne bisede. Tani komenti im i radhes eshte ky: Argumentoje vleresimin tend se sistemi ekonomik i P. Osmane ka force admirimi per boten. Cilat jane "compelling arguments" tua, me te cilat do i rekomandoje botes sistemin ekonomik osman/islam? Une asnje gjysme te tille nuk e njoh. E mohoj kete gje. Tani duhesh te argumentosh mendimin, te tregosh se pohimi yt eshte me i sakte sesa mohimi im. Pasi qe ti pohove i pari se P. Osmane pati sistem te tille, ti duhet te argumentosh pohimin tend. Me pastaj vij une ne rend me argumentimin e mohimit tim. Kjo eshte loja e komunikimit. Sepse ndryshe ti tere diten mund te shkruash vleresime te zbrazeta dhe te kerkosh nga une te argumentoj te kunderten e tyre. Te pres pra. Paq fat.

*

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Klonimi i njeriut, perseri deshton!
    Nga G.D nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 51
    Postimi i Fundit: 24-10-2009, 17:49
  2. Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 04-12-2008, 22:08
  3. Deshton mbledhja e ambasadoreve
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-08-2005, 17:47
  4. Dėshton debati Nano-Berisha
    Nga klos nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 56
    Postimi i Fundit: 28-06-2005, 09:16
  5. Dėshton projekti pėr Kosovėn
    Nga drini_nė_TR nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-08-2003, 03:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •